Nieuws
De panmaaltijd van 2018
Geplaatst door 'Louis D.' op 19-jun-2018 12:29:14
door Frits Teule
Vroeger dan anders, nog net in de eerste helft van de maand, namelijk op maandag 11 juni, werd de kluscommissie weer getrakteerd op een heuse lunch door de roeiers van dinsdag. Karel (als stoker) en Nico (als roeier/mee-eter) waren er helaas niet meer bij.
Hans, nu als hoofdstoker, liet zich echter niet onbetuigd, en werd bijgestaan door Joop. Zij lette vooral op het garen van het gerecht. Dat bestond als altijd uit aardappelschijfjes, uien en spekjes, voortreffelijk op smaak gebracht en met de grootst mogelijke zorg bereid.>>
Topprestatie jeugdlid Wessel op de Alpe d'Huez
Geplaatst door 'yvonne.boere' op 10-jun-2018 08:58:18
Vorige week heeft ons jeugdlid Wessel Pannebakker 4 keer (!) fietsend de Alpe d’Huez beklommen tijdens de actie Alpe d’Huzes. Met de dertiende editie van deze actie wordt geld ingezameld dat gebruikt wordt wordt voor kankeronderzoek. Wil jij Wessel en het onderzoek naar kanker alsnog een steuntje in de rug geven? Doneren kan nog steeds via deze link. Je komt hier direct op Wessel zijn pagina. Namens Wessel bedankt!
>>
Rabobank Sponsorfietstocht
Geplaatst door 'annemieke' op 3-jun-2018 09:19:13
Beste leden,
Ook dit jaar kunnen we weer fietsen voor sponsorgeld voor de vereniging en wel op zondag 24 juni. Kijk op de website waar je in jouw buurt kunt opstappen en fiets lekker mee! Onze vereniging is aangemeld, maar hebben nog geen nummer toegekend gekregen. Dit volgt dus nog.
Veel fietsplezier!
Overtocht Harlingen-Terschelling
Geplaatst door 'Ina Oosterlee' op 2-jun-2018 15:45:43
Helaas, de 11 stedentocht ging voor onze vereniging niet door. Te weinig animo om te roeien en te verzorgen, 19 april viel de beslissing (met een klap) “we gaan niet”. Jammer, blijkbaar hadden de meeste roeiers andere prioriteiten. Jammer, jammer, jammer, tot Guus van Wechem kwam met een alternatief voorstel: we kunnen met de Noorderhaaks achter de HT races aanroeien. Dat is een sloepenrace tussen Harlingen en Terschelling, die net als de 11 stedentocht op 11 mei zou plaatsvinden. We doen onofficieel mee en liften mee op de organisatie van de HT races. We kunnen slapen op een boot (de Zaandam is de finish boot van de HT races) en zaterdag of zondag terug naar Harlingen. Geweldig, Guus had na een mail mij en nog 3 anderen die graag mee wilden gaan.  Sonja van der Hoorn, John van der Pijl en Erica Rooden hadden zich ook gemeld. Toen ging alles in een stroomversnelling>>
Nico laatste eer bewezen
Geplaatst door 'Ad' op 1-jun-2018 11:10:23
Donderdagavond 31 mei heeft de RVA de laatste eer bewezen aan haar overleden lid Nico Gaastra. Een flink aantal boten voorafgegaan door de Arachne voer in kiellinie langs, waarbij kort werd gehouden en bloemen gestrooid op de plaats van het ongeluk.>>
Roeien op de Gouwe
Geplaatst door 'willemien' op 31-mei-2018 09:41:40
Binnen de vereniging is de discussie of het wel of niet is toegestaan om op de Gouwe te roeien. Het bestuur heeft navraag gedaan bij de Provincie. Het blijkt dat deze discussie ook bij de Steekterpoort aan de orde is. (Dit is het centrum waar alle bruggen in onze regio op afstand bediend worden.) Er staat nergens een verbodsbord. In principe mag je er dus varen. Een dringend verzoek, vanuit het bestuur maar ook vanuit de Provincie, het niet te doen. Te gevaarlijk ivm het containervervoer. Dus ook hier, gebruik je gezonde verstand. Met vriendelijke groet, Willemien Agterof
intekenlijst vervolg instructie staat online
Geplaatst door 'lexvermeij' op 30-mei-2018 11:16:29
Op het intekenbord is de inschrijflijst geopend voor de vervolg-instructies. Heb je interesse schrijf je dan nu in voor de C2-, Oars- (C of glad) of Skiff-instructie!
In memoriam Nico Gaastra 27-jul-1945 - 24-mei-2018
Geplaatst door 'Ad' op 26-mei-2018 13:46:09
Nico Gaastra Nico was een vriendelijk, positief ingesteld roeier. Op zaterdag-ochtend was hij een vast roeimaatje in de Arachne. Soms vond hij het nodig commentaar te geven op het roeien van een van ons. Dat accepteerden wij van hem. Zeker kwam hij ook positief uit de hoek als het roeien goed ging en we het met zijn vieren lekker vonden gaan. Hij vond roeien in de Arachne hartstikke leuk.
Bij de Uil aangekomen, op het rustpunt voor de terugweg, kon hij heerlijk vertellen over wat hij nu weer had gezien op TV, wat Trump had gezegd, hoe de engelsen een puinhoop maakten van hun beleid inzake de Brexit. Hij was daarin zeer geinteresseerd. Een enkele keer kon ik hem op de kast krijgen als ik zei dat ik me soms belazerd voelde door de moderne kunstschilders, die -in mijn woorden – maar wat aanrommelden. Dan vond hij mij maar een cultuut-barbaar.
Graag speelde hij ook de inspecteur, die naging of wij de boot wel goed schoon maakten. Dan keek hij toe hoe wij de waterslang en zeem hanteerden. Hij gaf dan commentaar en wij speelden zijn spel mee.
Een aantal jaren heeft hij de instructie gecoordineerd. Hij deed dat heel serieus en bemoedigde nieuwkomers dat ze het zeker zouden leren, als ze maar bleven doorzetten! Knap vond ik hoe hij op een gegeven moment geconfronteerd werd met een nieuwkomer, die zeer zwaar en gezet was. Hoe maak ik hem duidelijk dat hij te breed is voor een roeiboot? Hij nam de man mee naar het vlot, deed voor hoe in te stappen en zei vervolgens: doe maar na. De man keek hem aan en zei: nou, daar pas ik niet in, dat kan ik niet. Probleem opgelost, helaas geen nieuw lid.
Ook op toertochten was Nico heel gezellig. Positief ingesteld. Behulpzaam bij het oplossen van tegenslagen.
Nico, we hebben je zeer gewaardeerd als mederoeier in de Arachne. We zullen je missen! Rust in vrede.
Wim Breukel>>
Lustrumfestiviteiten gaan niet door
Geplaatst door 'willemien' op 24-mei-2018 22:35:17
In verband met het plotseling overlijden van een van onze roeileden zullen de lustrumfestiviteiten aanstaand weekend niet door gaan. Met vriendelijke groet Willemien Agterof Voorzitter
Vlootschouw
Geplaatst door 'willemien' op 24-mei-2018 11:57:55
Op vrijdagavond 25 mei om 20.00 uur vindt de vlootschouw plaats op de Oude Rijn voor het Rijnplein in het centrum van Alphen aan den Rijn. Gepresenteerd door de Roeivereniging Alphen in verband met het 8e lustrum.
Kom kijken!
Willemien Agterof
lustrum activiteiten
Geplaatst door 'overdijk' op 20-mei-2018 14:34:14
Aankomende vrijdag en zaterdag worden 2 fantastische dagen om ons Lustrum te gaan vieren middels diverse activiteiten. Voor vrijdag 25 mei heb ik 2 mensen nodig achter de bar om een aantal activiteiten voor te bereiden. Daarnaast heb ik 3 man nodig op zaterdag 26 mei voor de ochtend en 3 man voor de middag voor activiteiten achter de bar. Schrijf je in!
Verjaardag
Geplaatst door 'willemien' op 17-mei-2018 11:34:24
Vandaag 17 mei is onze Roeivereniging jarig. Zij is 40 jaar geworden. Op 25 en 26 mei aanstaande vieren we groots dit 8e lustrum met een vlootschouw, leuke activiteiten en een spetterend feest. Veel plezier. Willemien Agterof>>
In Memoriam Karel Muller 02.06.1936 - 02.05.2018
Geplaatst door 'Ton ten Have' op 7-mei-2018 21:43:34
Ons zeer gewaardeerde roeilid Karel Muller is ons ontvallen. Vanaf 1 juli 1999 was hij lid van onze Roeivereniging Alphen. Een graag geziene klusman op maandag ochtend bij de MaandagOchtendPloeg waar hij bekend stond als ‘ onze elektricien’. Op dinsdagochtend roeide hij graag mee met de ‘ midweek’ roeiers. Karel was de eerste man die zich bij de dinsdagmorgen vrouwen aansloot. Al snel wilden meer mannen met de vrouwen en Karel mee roeien. Karel heeft vele toertochten op onze mooie Nederlandse wateren meegemaakt. Wij zullen de vrolijke lach en de twinkeling in Karels ogen missen. De leden van de Roeivereniging Alphen wensen Mevrouw Muller en al haar dierbaren alle sterkte toe om dit verlies te dragen. Willemien Agterof Voorzitter
Hoe de golf -niet- te nemen. Westeinderplassen
Geplaatst door 'Marina' op 29-apr-2018 15:02:57
We dreigden te zinken. Het water gutste over de boorden, bananenschillen en zonnebrand dreven langs onze voeten. Tijd om te hozen. Bekwaam stuurde John ons naar een vol terras midden in Alphen, zodat iedereen kon meegenieten hoe we liters en liters water uit onze boot hoosden. We leenden een extra hoosblik van Hans, die kalmpjes in een krukdroge wherry voorbij voer. Tsja, met een C4x door de Woudwetering op een zomerse zondag, dat is vragen om water maken. Lees verder >>
Lustrumfestiviteiten
Geplaatst door 'annemieke' op 18-apr-2018 13:06:38
Volgende week vieren we onze verjaardag. De botenindeling van de vlootschouw op vrijdag 25 mei wordt komende week per mail naar alle deelnemers gemaild inclusief korte instructie. Om 18.00 uur verzamelen op de loods waar jullie om 18.15 uur briefing krijgen van de voorzitter. We hebben dan zo'n 32 boten op het water voor de "Armade". Gewapend met een mooi geel shirt staan we er dan goed op voor het Rijnplein en ook voor de Drone. De heer H.H.Wismeijer van Haven aan den Rijn B.V. (het nieuwe watersportcentrum in de Rijnhaven) zal geheel vrijwillig met zijn sloep de stoet afsluiten en neem een aantal leden van ons mee. Het programma op zaterdag 26 mei ziet er verder als volgt uit:
  • 9:30  uur: start wedstrijd jongens tegen de meisjes
  • 12:00 uur: heerlijke lunch met onder andere van die beroemde gevulde pannenkoeken
  • 14:30 uur: start workshop Suppen en kanoën op het water aan de oever van de vereniging
  • 16:00 uur: einde activiteiten bij de roeivereniging
  • 20:00 uur: start feest bij de Dyck in Woubrugge met een spetterende muzikale verrassing (als je op het laatste moment aanschuift, ben je ook van harte welkom al dan niet met partner). Let op: de fietsroute via Woubrugge is met een kleine omweg open.
  • 24:00 uur: einde feest.
Zie het intekenbord op deze website waar je allemaal voor kunt inschrijven. Ook oud-leden zijn bij deze natuurlijk van harte welkom op de festiviteiten.
Tot dan op de festiviteiten!
De lustrumcommissie
Alle oudere berichten zijn te vinden in het forum onder 'Nieuws'.
Agenda
Alphen blad
Weer
Roeinieuws