Nieuws
Roeifilmpje Alphen
Geplaatst door 'gabkleijwegt' op 9-jul-2017 22:17:10
Zondag 9 juli heeft Heiko Rotteveel met een drone opnamen gemaakt van enkele Alphense jeugdroeiers, waar onder zijn zus Dorte. Het is mooi promotiemateriaal voor de vereniging. Hier is de link naar het filmpje.>>
maandag 10 juli en dinsdag 11 juli
Geplaatst door 'overdijk' op 9-jul-2017 21:05:07
Maandag 10 juli aanstaande rond een uur of 14.00 uur in de middag komt er een groep jeugd met begeleiders van DieLeythe bij ons slapen. Zij slapen in tenten en zullen dinsdagochtend gebruik maken van de keuken en de douches.
Voor de mensen die er dinsdagochtend zijn om te roeien hou rekening dat het drukker op de roei kan zijn dan normaal. Zij vertrekken weer met hun eigen boten dinsdag 11 juli rond een uur of 11.00 uur.
King/Queen of the Aar 2017
Geplaatst door 'farmaboot' op 1-jul-2017 17:34:07
De inschrijving voor de King/Queen/Prince/Princess of the Aar is geopend! Op zondag 3 september wordt deze jaarlijkse openingsklassieker weer georganiseerd. 
Nieuw is dat er dit jaar, op veler verzoek, 2- ,C2x en 2x nummers zijn toegevoegd. Beginnend of ervaren roeier? Het maakt niet uit. Het is het ideale moment om te kijken waar je staat na de vakantie.......
Inschrijven kan via het intekenbord 
roeikleding voor toerroeiers en wedstrijdroeiers
Geplaatst door 'Joke Ydema' op 28-jun-2017 12:11:48
Kleding via Roeigoed. Korte broeken, lange broeken, turtles, roeipakjes… het is allemaal te verkrijgen bij onze leverancier technische roeikleding: Roeigoed. Roeipakjes en shirts met lange en korte mouw zij met club-logo te bestellen. Wil je graag in een club pakje of shirt over het water scheren, ga dan naar: www.roeigoed.nl kijk bij: kleding/clubtenues/alphen. Daar zie je foto’s. Het is ook mogelijk om andere kleding bij Roeigoed te bestellen.   Kleding Bahlman Sport. De winkel van Bahlman Sport in de Herenhof geeft 15% korting op de toerroei-kleding. Dit is: het witte shirt met korte mouwen, het rode shirt met lange mouwen, de fleece trui. Alle shirts met opdruk van ons logo. Ben je net afgeroeid en zoek  je mooie kleding: op naar Bahlman sport in de Herenhof.
De panmaaltijd
Geplaatst door 'Frits Teule' op 23-jun-2017 21:07:27
Bereiden panmaaltijd De panmaaltijd is een begrip geworden op de roei. Jaarlijks worden de maandagklussers door de dinsdagroeisters onthaald op een uitgebreide lunch. Dit jaar vond het festijn plaats op maandag 19 juni, nadat de klussers eerst geklust hadden. Nou zijn er ook mannenroeiers op de dinsdag tegenwoordig en die aten ook wel mee maar zij konden niet betrapt worden op een culinaire bijdrage, hoe gezellig ze overigens ook meededen met de lunch. Koken blijkt in deze groep vrouwenwerk. We spraken af geen namen te noemen van de keukenprinsessen. Maar over foto’s werd niet gerept. Daarom plaatjes van het kernteam, nog fit en uitrustend van het dankbare harde werken.>>
Aanleggen; altijd lastig!
Geplaatst door 'cees de heij' op 21-jun-2017 11:44:40
Ballen, boeien, boten. Er heerst enige ‘sinterklaasstress’ rond het vlot. Voor het eerst afroeien voor je skiff A. En ook nog ploegroeien daarna. Edo legt alles nog een keer uit. De eerste vijf skiffeurs gaan in de boten. Gadegeslagen door veel familie of vrienden vanaf de kant. Nu wordt het echt spannend. Nu moet het gebeuren. Meerdere malen geoefend de afgelopen weken. Toen ging het prima. Mooi weer en oostenwind. Edo geeft aan “tegenwind aanleggen”. Pfff…Dat is een tegenvaller. De meeste keren hebben we geoefend vanaf de andere kant. Dat wordt lastig. Maar ze tonen lef en landen in de meeste gevallen goed aan het vlot. “Je mag uitstappen “zegt Edo. Gelukkig. Alle spanning valt van de skiffeurs af. De volgende groep gaat het ook proberen met dezelfde ervaring en resultaat. Daarna lekker ontspannen het ploegroeien. Ja, dat is lekker. Dan ben je met z’n vieren en er is een goede stuurvrouw. Dan eindelijk de uitslag en jawel; allen die opgingen voor skiff A en ploegroeien D hebben het gehaald. De certificaten worden door Edo en Yvonne uitgereikt. Weer een roeiervaring rijker gaan allen naar huis. Weer een topdag van de RVA-jeugd.
Rabobank Fietstocht 25 juni
Geplaatst door 'annemieke' op 21-jun-2017 08:34:17
Voor degene die niet op toer weekend gaat of een wedstrijd roeit, op zondag 25 juni lekker fietsen in en om Alphen aan den Rijn bij de Rabobank Fietstocht. Spekken we ook nog even de clubkas.
Het inschrijfnummer voor Roeivereniging Alphen is nummer 72.>>
Jeugdwedstrijden ZZV
Geplaatst door 'cees de heij' op 15-jun-2017 22:39:23
De roeiwedstrijden van ZZV zijn populair bij de jeugd. Dus met de RVA-jeugdleden op pad. Een zestal nieuwe jeugdleden hadden afgelopen weekend hun eerste ervaring met het wedstrijdroeien. In alle vroegte op weg naar Zaandam, de skiff starten om 9.00 uur. Bastiaan en Robin maakten hun eerste wedstrijdstarts. Een bijzonder spannende ervaring. Zenuwachtig en vol met allerlei nieuwe indrukken maakten zij hun halen. Een plaats in de middenmoot was het resultaat. Floris met iets meer ervaring had geen goede start en eindigde ook in de midden in het sterke veld van 13-jarigen. Rond het middaguur was het de beurt aan Siem in de J15 1x. Hij eindigde als derde. Laurens maakte grote klappen en was tweede. Daarna werd er nog gestart in de dubbeltwee. Floris en Bastiaan roeiden erg goed als team, maar buiten de prijzen. Laurens en Siem pakten de derde plaats. Laatstgenoemden pakten ook de eerste prijzen bij de ergometerwedstrijd. Veel ervaring en plezier waren de resultaten van hun eerste roeiwedstrijd.
Schoolroeien ook dit jaar een succes
Geplaatst door 'cees de heij' op 15-jun-2017 22:07:12
Begin april stroomden 27 leerlingen van het Scala College de sociëteit binnen. De BSM-klas moet in vier instructiedagen klaargestoomd worden voor het Nederlands Kampioenschap Schoolroeien. Een pittige klus voor de roei instructeurs. Maar opnieuw is het gelukt om de BSM (Bewegen Sport Maatschappij) leerlingen een haal aan te leren waarmee zij een C4x+ zo snel als mogelijk over 500 mtr te laten verplaatsen. Op het NK van 2 juni presteerde zij allen een goede prestatie en verbeterde zij allen hun tijden. Op 13 juni jl. was er een terugkomdag bij de RVA. Wie dat wilde kon nog het “cijfer” wat opkrikken en een keer in de skiff varen. Daar was genoeg animo voor, voor al bij de meisjes. De kersverse skiffeurs werden in het zonnetje gezet een kregen hun eerste blik uitgereikt omdat zij de moed hadden getoond in een skiff te stappen en te varen. Opnieuw een groot succes met het schoolroeien onder auspiciën van de RVA. Niet onvermeld mag blijven de inzet van onze spontane RVA-instructeurs. Frits, Ria, Rinus, Erica, Hannie, Albert, Hans, Julia en Jop. Bedankt!
Haegsche Bluf Marathon
Geplaatst door 'Jan' op 6-jun-2017 13:36:48
Op zaterdag 15 juli organiseert de Haagse Roeivereniging De Laak de Haegsche Bluf Marathon over 54 km. De tocht staat op de RVA-marathonkalender en dat betekent dat de marathoncommissie zorgt voor de inschrijvingen, het inschrijfgeld overmaakt en het botentransport regelt.
De marathon leidt ons o.a. door Den Haag, het Westland, Delfland en Delft. De omgeving is afwisselend en verassend: de kassen van het Westland, de duinen bij Monster, de veenweidepolders van Delfland en de binnenstad van Delft.
Marathonroeien is niet alleen iets voor de echte kilometervreters. Als je een goede basisconditie hebt en een sportieve instelling, dan kom je een heel eind. In de
boot wordt regelmatig gewisseld van stuurplek en roeiplek en kan je zonodig even bijkomen. Ook wordt onderweg altijd gepauzeerd.
De Haegsche Bluf Marathon wordt geroeid met C2x+, C4x+ en wherry's en er is een wedstrijd- en toertocht. De toertocht is korter dan de wedstrijdtocht.
Meer informatie vind je op marathonroeien/haegsche bluf marathon. De inschrijving is vanaf 6 juni open. Ga om je in te schrijven naar het intekenbord.
O, o, Den Haag, mooie stad achter de duinen.......
Op de foto staan de trofeeën voor de winnaars van de wedstrijd.
Thetis Sprints
Geplaatst door 'cees de heij' op 6-jun-2017 10:22:13
In de avonduren van 2 juni werd op de Bosbaan de Thetis sprint gehouden. Namens onze vereniging deden Roos Hesseling en Julia Sprokkerieft mee. Roos startte in een sterk bezet skiffveld met de bedoeling haar tijd van vorig jaar te verbeteren. Tot haar teleurstelling lukte dat niet, maar zij krijgt volgende week een herkansing bij de Okeanos sprint.Julia wist in de dubbeltwee met haar partner Tanisha Franke (Michiel de Ruyter) blik te trekken in het meisjes-18 veld. Hun titel van vorig jaar wisten ze op deze manier te behouden.
Rabobank Fietstocht 25 juni
Geplaatst door 'annemieke' op 4-jun-2017 14:33:32
Lekker fietsen op Rabobank Sponsorfietstocht zondag 25 juni aanstaande en als vereniging ontvangen we een leuke vergoeding voor elke kilometer.
Iedereen kan meefietsen; clubleden, Rabobankklanten en niet-klanten, ouders, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes, van jong tot oud, van recreatief tot professional. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden, routes en startpunten. De te rijden afstanden zijn 20, 40, 60 en 100 kilometer. De vergoeding per uitgereden afstand bedraagt respectievelijk € 3,-, € 6,-, € 9,- en de clubkas ontvangt zelfs € 12,- voor de route van 100 kilometer!>>
Elfsteden-roeimarathon uitgeroeid en hoe!
Geplaatst door 'Louis D.' op 29-mei-2017 20:57:28
Dit verhaal is een aanvulling op het mooie verslag van Guus.De 33e Elfstedentocht zullen we niet gauw vergeten. Ondergetekende kon na afloop zijn hartslag in een blaar aflezen… Het was organisator Matthijs weer gelukt om een stevige  roeiploeg in de boot te lokken, met zowaar drie roeiers die hun vuurdoop zouden krijgen: Sonja, Ria en Erica. De rest van de ploeg was ervaren, inclusief de technische staf, bestaande uit Henk, Hans, Guus en Jan. Zij vervulden een dubbelrol, want Henk en Guus stuurden, Hans reed rond met roeiers en Jan roeide zelf. De andere chauffeurs waren Edo, Rob, Annemieke en Annivera. We hadden nummer 97 gekregen, van de 102 boten, dus we gingen achterin het veld van start. Dat zou dus een mooie inhaalrace gaan worden. De boot zag er piekfijn uit, glanzend van de was en voorzien van voetstuur, nieuwe aflopende slidings en pluche bankjes. >>
Geheel verzorgde ecologische rondreis per boot
Geplaatst door 'guus' op 29-mei-2017 17:07:01
Als je een pensionado, door Rutte zwaar gepakt, een vakantie aanbied door Friesland voor 25 Euro dan zeg je geen nee. Henk Boot en ondergetekende betaalden daarom meteen. We werden ontvangen in Leeuwarden in een school beetje raar maar voorruit allemaal aardige mensen lekker eten alles strak, vriendelijk en professioneel geregeld. De positie van de boot was nota bene in het zenuwcentrum zichtbaar!>>
Morra Oarsgeriggerd
Geplaatst door 'Jan' op 29-mei-2017 10:49:03
De Morra is vanaf 29 mei tot niet nader gegeven datum oarsgeriggerd.  
Alle oudere berichten zijn te vinden in het forum onder 'Nieuws'.
Agenda
Alphen blad
Weer
Roeinieuws