Nieuws
Aanleggen; altijd lastig!
Geplaatst door 'cees de heij' op 21-jun-2017 11:44:40
Ballen, boeien, boten. Er heerst enige ‘sinterklaasstress’ rond het vlot. Voor het eerst afroeien voor je skiff A. En ook nog ploegroeien daarna. Edo legt alles nog een keer uit. De eerste vijf skiffeurs gaan in de boten. Gadegeslagen door veel familie of vrienden vanaf de kant. Nu wordt het echt spannend. Nu moet het gebeuren. Meerdere malen geoefend de afgelopen weken. Toen ging het prima. Mooi weer en oostenwind. Edo geeft aan “tegenwind aanleggen”. Pfff…Dat is een tegenvaller. De meeste keren hebben we geoefend vanaf de andere kant. Dat wordt lastig. Maar ze tonen lef en landen in de meeste gevallen goed aan het vlot. “Je mag uitstappen “zegt Edo. Gelukkig. Alle spanning valt van de skiffeurs af. De volgende groep gaat het ook proberen met dezelfde ervaring en resultaat. Daarna lekker ontspannen het ploegroeien. Ja, dat is lekker. Dan ben je met z’n vieren en er is een goede stuurvrouw. Dan eindelijk de uitslag en jawel; allen die opgingen voor skiff A en ploegroeien D hebben het gehaald. De certificaten worden door Edo en Yvonne uitgereikt. Weer een roeiervaring rijker gaan allen naar huis. Weer een topdag van de RVA-jeugd.
Rabobank Fietstocht 25 juni
Geplaatst door 'annemieke' op 21-jun-2017 08:34:17
Voor degene die niet op toer weekend gaat of een wedstrijd roeit, op zondag 25 juni lekker fietsen in en om Alphen aan den Rijn bij de Rabobank Fietstocht. Spekken we ook nog even de clubkas.
Het inschrijfnummer voor Roeivereniging Alphen is nummer 72.>>
Jeugdwedstrijden ZZV
Geplaatst door 'cees de heij' op 15-jun-2017 22:39:23
De roeiwedstrijden van ZZV zijn populair bij de jeugd. Dus met de RVA-jeugdleden op pad. Een zestal nieuwe jeugdleden hadden afgelopen weekend hun eerste ervaring met het wedstrijdroeien. In alle vroegte op weg naar Zaandam, de skiff starten om 9.00 uur. Bastiaan en Robin maakten hun eerste wedstrijdstarts. Een bijzonder spannende ervaring. Zenuwachtig en vol met allerlei nieuwe indrukken maakten zij hun halen. Een plaats in de middenmoot was het resultaat. Floris met iets meer ervaring had geen goede start en eindigde ook in de midden in het sterke veld van 13-jarigen. Rond het middaguur was het de beurt aan Siem in de J15 1x. Hij eindigde als derde. Laurens maakte grote klappen en was tweede. Daarna werd er nog gestart in de dubbeltwee. Floris en Bastiaan roeiden erg goed als team, maar buiten de prijzen. Laurens en Siem pakten de derde plaats. Laatstgenoemden pakten ook de eerste prijzen bij de ergometerwedstrijd. Veel ervaring en plezier waren de resultaten van hun eerste roeiwedstrijd.
Schoolroeien ook dit jaar een succes
Geplaatst door 'cees de heij' op 15-jun-2017 22:07:12
Begin april stroomden 27 leerlingen van het Scala College de sociëteit binnen. De BSM-klas moet in vier instructiedagen klaargestoomd worden voor het Nederlands Kampioenschap Schoolroeien. Een pittige klus voor de roei instructeurs. Maar opnieuw is het gelukt om de BSM (Bewegen Sport Maatschappij) leerlingen een haal aan te leren waarmee zij een C4x+ zo snel als mogelijk over 500 mtr te laten verplaatsen. Op het NK van 2 juni presteerde zij allen een goede prestatie en verbeterde zij allen hun tijden. Op 13 juni jl. was er een terugkomdag bij de RVA. Wie dat wilde kon nog het “cijfer” wat opkrikken en een keer in de skiff varen. Daar was genoeg animo voor, voor al bij de meisjes. De kersverse skiffeurs werden in het zonnetje gezet een kregen hun eerste blik uitgereikt omdat zij de moed hadden getoond in een skiff te stappen en te varen. Opnieuw een groot succes met het schoolroeien onder auspiciën van de RVA. Niet onvermeld mag blijven de inzet van onze spontane RVA-instructeurs. Frits, Ria, Rinus, Erica, Hannie, Albert, Hans, Julia en Jop. Bedankt!
Haegsche Bluf Marathon
Geplaatst door 'Jan' op 6-jun-2017 13:36:48
Op zaterdag 15 juli organiseert de Haagse Roeivereniging De Laak de Haegsche Bluf Marathon over 54 km. De tocht staat op de RVA-marathonkalender en dat betekent dat de marathoncommissie zorgt voor de inschrijvingen, het inschrijfgeld overmaakt en het botentransport regelt.
De marathon leidt ons o.a. door Den Haag, het Westland, Delfland en Delft. De omgeving is afwisselend en verassend: de kassen van het Westland, de duinen bij Monster, de veenweidepolders van Delfland en de binnenstad van Delft.
Marathonroeien is niet alleen iets voor de echte kilometervreters. Als je een goede basisconditie hebt en een sportieve instelling, dan kom je een heel eind. In de
boot wordt regelmatig gewisseld van stuurplek en roeiplek en kan je zonodig even bijkomen. Ook wordt onderweg altijd gepauzeerd.
De Haegsche Bluf Marathon wordt geroeid met C2x+, C4x+ en wherry's en er is een wedstrijd- en toertocht. De toertocht is korter dan de wedstrijdtocht.
Meer informatie vind je op marathonroeien/haegsche bluf marathon. De inschrijving is vanaf 6 juni open. Ga om je in te schrijven naar het intekenbord.
O, o, Den Haag, mooie stad achter de duinen.......
Op de foto staan de trofeeën voor de winnaars van de wedstrijd.
Thetis Sprints
Geplaatst door 'cees de heij' op 6-jun-2017 10:22:13
In de avonduren van 2 juni werd op de Bosbaan de Thetis sprint gehouden. Namens onze vereniging deden Roos Hesseling en Julia Sprokkerieft mee. Roos startte in een sterk bezet skiffveld met de bedoeling haar tijd van vorig jaar te verbeteren. Tot haar teleurstelling lukte dat niet, maar zij krijgt volgende week een herkansing bij de Okeanos sprint.Julia wist in de dubbeltwee met haar partner Tanisha Franke (Michiel de Ruyter) blik te trekken in het meisjes-18 veld. Hun titel van vorig jaar wisten ze op deze manier te behouden.
Rabobank Fietstocht 25 juni
Geplaatst door 'annemieke' op 4-jun-2017 14:33:32
Lekker fietsen op Rabobank Sponsorfietstocht zondag 25 juni aanstaande en als vereniging ontvangen we een leuke vergoeding voor elke kilometer.
Iedereen kan meefietsen; clubleden, Rabobankklanten en niet-klanten, ouders, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes, van jong tot oud, van recreatief tot professional. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden, routes en startpunten. De te rijden afstanden zijn 20, 40, 60 en 100 kilometer. De vergoeding per uitgereden afstand bedraagt respectievelijk € 3,-, € 6,-, € 9,- en de clubkas ontvangt zelfs € 12,- voor de route van 100 kilometer!>>
Elfsteden-roeimarathon uitgeroeid en hoe!
Geplaatst door 'Louis D.' op 29-mei-2017 20:57:28
Dit verhaal is een aanvulling op het mooie verslag van Guus.De 33e Elfstedentocht zullen we niet gauw vergeten. Ondergetekende kon na afloop zijn hartslag in een blaar aflezen… Het was organisator Matthijs weer gelukt om een stevige  roeiploeg in de boot te lokken, met zowaar drie roeiers die hun vuurdoop zouden krijgen: Sonja, Ria en Erica. De rest van de ploeg was ervaren, inclusief de technische staf, bestaande uit Henk, Hans, Guus en Jan. Zij vervulden een dubbelrol, want Henk en Guus stuurden, Hans reed rond met roeiers en Jan roeide zelf. De andere chauffeurs waren Edo, Rob, Annemieke en Annivera. We hadden nummer 97 gekregen, van de 102 boten, dus we gingen achterin het veld van start. Dat zou dus een mooie inhaalrace gaan worden. De boot zag er piekfijn uit, glanzend van de was en voorzien van voetstuur, nieuwe aflopende slidings en pluche bankjes. >>
Geheel verzorgde ecologische rondreis per boot
Geplaatst door 'guus' op 29-mei-2017 17:07:01
Als je een pensionado, door Rutte zwaar gepakt, een vakantie aanbied door Friesland voor 25 Euro dan zeg je geen nee. Henk Boot en ondergetekende betaalden daarom meteen. We werden ontvangen in Leeuwarden in een school beetje raar maar voorruit allemaal aardige mensen lekker eten alles strak, vriendelijk en professioneel geregeld. De positie van de boot was nota bene in het zenuwcentrum zichtbaar!>>
Morra Oarsgeriggerd
Geplaatst door 'Jan' op 29-mei-2017 10:49:03
De Morra is vanaf 29 mei tot niet nader gegeven datum oarsgeriggerd.  
elfsteden roeimarathon 2017
Geplaatst door 'Matthijs' op 27-mei-2017 18:54:09
de RV Alphen is gefinished in Friesland!>>
Tracker voor Elfstedenroeimarathon
Geplaatst door 'Ad' op 25-mei-2017 14:12:13
Vrijdag 26 mei om 20:00 uur start in Friesland de Elfstedenroeimarathon. Ook Alphen doet dit jaar weer mee. Je kunt de voortgang van deze boot langs de elf steden van Friesland volgen via internet.>>
Nina en Ariella op de Westelijke Regatta
Geplaatst door 'Gudrik' op 23-mei-2017 07:37:54
Nina en Arielle op Westelijke Regatta Vooraf aan hun eerste korte baan wedstrijd was de lat door de coaches Francis en Gudrik niet al te hoog gelegd. Als team van 13 en 14 jaar in het M16 2x veld loop je kans door de oudere deelneemsters volledig weg geroeid te worden. Bovendien is 2000 meter een stuk langer dan eerdere jeugdwedstrijden waaraan is meegedaan. Daarom waren we al heel tevreden als Nina en Ariella zich in de voorwedstrijd konden plaatsen voor de B-finale.>>
contributie-nota voor het nieuwe verenigingsjaar
Geplaatst door 'administratie' op 22-mei-2017 20:56:00
De contributienota's voor het nieuwe verenigingsjaar 2017-2018 zijn verstuurd.
Voor de volwassen leden is dat per e-mail gebeurd.
Jeugdleden en donateurs ontvangen de nota binnenkort per post.
Leden die via automatische incasso betalen hoeven niets te doen. Rond 1 juni 2017 wordt het nieuwe bedrag van hun bankrekening afgeschreven.
De overige leden worden verzocht de contributie vóór 1 juni te betalen.
kennis maken met roeien op zee en sloeproeien
Geplaatst door 'guus' op 21-mei-2017 11:01:59
Zondag 28 mei wordt er bij de Scheveningse Roei Vereniging die met Pilot Gigs (een eenheidsklasse zesmans sloep) op zee roeit een roeiclinic georganiseerd. Sloeproeiers leren roeien in de Noorderhaaks en rolbank roeiers gaan met een Pilot Gig de zee op. Uiteraard gaan wij zelf nog even in de Noorderhaaks de zee op met wie dat wil. Als je het eens wilt proberen geef je snel bij mij op. Zie voor meer info FB DCR. Het een en ander wordt afgesloten met een drankje en een BBQ.>>
Alle oudere berichten zijn te vinden in het forum onder 'Nieuws'.
Agenda
Alphen blad
Weer
Roeinieuws