Nieuws
Zaterdag 23 september Groene Hart Marathon 2017
Geplaatst door 'Jan' op 19-sep-2017 08:47:01
Aanstaande zaterdag 23 september is de Groene Hart Marathon 2017. Dit jaar roeien zo’n 32 teams/boten uit het land de 58 km over Drecht en Kaag naar Leiden en over Vennemeer, Does, Wijde Aa en Oude Rijn weer terug. Het vertrek is tussen 08:00 en 09:00 uur en zorgt voor topdrukte op de roei en dan is het vlot 100% voor de marathon. Wil je zelf roeien, dan kan dat pas vanaf ca 09:00 uur.  Vanaf ca. 15:00 uur in de middag is de eerste finish en keert de drukte weer terug. Overigens roeien diverse bezoekende marathonploegen in RVA boten (C2/3/4 & wherry), waardoor deze dag veel boten niet beschikbaar zijn. De 130 roeiers komen per auto, die zorgen voor volle parkeerplaatsen (langs N460, Machineweg en dat van de Kanovereniging) en ook de grasdijk zal vol staan. Kom dus op de fiets, of parkeer op het openbare parkeerterreinen bij de Golfvereniging.
De marathon coördinatoren Jan van der Sprong en Hans Runhaar.
RV Alphen wint vele prijzen op de Goudse mijl
Geplaatst door 'Ad' op 20-sep-2017 23:24:09
De Roei- en Zeilvereniging ‘Gouda’ organiseerde afgelopen zondag 17 september voor de 15e keer de Goudse Mijl. Deze “Roeiontmoeting met Wedstrijdkarakter”  is een boord aan boord race op  4 banen voor alle typen roeiboten over 1609 meter op de prachtige ’s Gravenbroekse plas in Reeuwijk. De weergoden waren de roeiers goed gezind: na dagen met veel regen en wind was het deze zondag zonnig en - zeker in de ochtend - haast windstil met spiegelglad water. Vanuit onze vereniging was er weer een flinke deelname: 16 roeiers hadden zich ingeschreven voor 11 nummers in de skiff, dubbeltwee  en gestuurde dubbelvier. Sommige van hen zijn wel drie keer gestart, waarbij ze soms direct van de ene boot in de andere moesten overstappen. Dit verliep echter zonder problemen, mede dankzij de goede organisatie door de vrijwilligers van RV Gouda. Bij het instappen kon je bijv. je spullen in een doos doen, die dan weer voor je klaar stond als je na de wedstrijd weer aanlegde!
Totaal werden er door de Alphense roeiers 6 overwinningen en dus 6 blikken gehaald. Daarnaast werd er een overall klassement bijgehouden met behulp van handicapfactoren, die corrigeren voor leeftijd, sexe en boottypen. Vier van de Alphense boten vielen in de top-zeven van deze lijst, waarbij de meisjes dubbel-twee met Nina Belger en Ariella van Leeuwen zelfs de snelste tijd van de dag hebben neergezet! Zij kregen daarvoor een chocolade traktatie. Maar ook de veteranen sloegen hun slag, door wederom de Rijnland wisselbeker te winnen. Die wordt uitgereikt aan de vereniging die het best presteert in de veteranen velden. En alsof dat nog niet genoeg was, kregen Carel en Marianne ook nog eens een T-shirt uitgereikt omdat zij het hoofdnummer Mix-2x hadden gewonnen!>>
Drievoudige Botendoop
Geplaatst door 'Jan' op 1-sep-2017 08:55:47
Zaterdag 2 september om 11:00 uur worden drie nieuwe boten gedoopt. De boten - twee skiffs en een 2x - worden gedoopt door Mignon, Lisette en Mircea. De boten vervangen de Bliek, de Giebel en de Gouwe die vorige week verkocht zijn aan een roeivereniging in Bulgarije. Na de doop wordt een glaasje champagne gedronken op een behouden vaart voor boot en bemanning. Iedereen is van harte uitgenodigd om dit feestje mee te maken.
Logboek Coxbox
Geplaatst door 'cees de heij' op 28-aug-2017 12:34:44
Graag aandacht en medewerking van alle stuurlieden die coxboxen gebruiken.   De RVA is in het bezit van vier coxboxen voor geluidsinstallaties in de boten tijdens wedstrijden en trainingen.   Het gebruik en de ervaring met de coxboxen wordt door roeiers en roeisters verschillend ervaren. Er wordt nogal gemopperd over de kwaliteit ervan. Toch wordt er veel aandacht besteed door RVA mensen aan de apparatuur. Alleen de verhalen zijn zeer divers en komen ook niet allemaal op de juiste plaats. Vanaf heden zal er bij de pc een logboek in een map worden geplaatst waar bevindingen kunnen worden genoteerd.   De vraag is dan ook om na ieder gebruik beknopt aan te geven wat de ervaring is van het gebruiken van de coxbox incl.de geluidsinstallatie en in welke boot gevaren is. Niet alleen wat niet als goed is ervaren, maar ook wanneer het goed gaat. Dat kan door een kwaliteitscijfer te geven van 1 t/m 5. Er is ook ruimte voor een kleine opmerking. Ook moet het gebruik van de coxbox worden geregistreerd in het digitale afschrijfboek in de groep Diversen. Op deze wijze hoopt de Materiaalcommissaris voldoende gegevens te verzamelen voor een goed aankoopbeleid. De apparatuur is erg duur en het gebruik ervan in de boot is erg kwetsbaar. Graag uw medewerking bij het invullen van het logboek.
>>
Groene Hart Marathon 2017
Geplaatst door 'Jan' op 27-aug-2017 09:04:43
Op zaterdag 23 september zal de Groene Hart Marathon rond Alphen over 58 km weer worden geroeid.  De inschrijving op onze RV Alphen site is al weer enige tijd open voor leden en niet-leden van RV Alphen. 
Het is gebruikelijk dat roeiers van andere verenigingen bij ons boten kunnen lenen voor de marathon. Leden van de RV Alphen hebben tot en met zaterdag 2 september voorrang bij het verdelen van de boten. Pas daarna worden boot-bruikleen-aanvragen door niet-RVA teams gehonoreerd. Voor de boten die dan nog niet verdeeld zijn geldt daarna: wie het eerst komt, die het eerst maalt.  Als RVA teams ook inschrijven in de Groene Hart module - hier links - blijft het proces helder.  Zaterdagochtend 2 september om 12:00 uur 's middags, zullen de door RVA teams aangevraagde boten in de Sociëteit worden verdeeld. 

Categorieën: wedstrijd of prestatie.  Boottypen: C4x+, C2x+ of Wherry. Onze nieuwe C3x+ wordt in het C4x+ veld ingedeeld.  Ploegen: vrouwen, mannen en mix.  Alleen volledig samengestelde ploegen kunnen zich aanmelden voor een boot.  De captain van een complete ploeg schrijft zijn team in op de RVA site onder ‘groene hart’, item 5 inschrijven’. De penningmeester zal dan ook onmiddellijk een rekening sturen.  De betaling moet uiterlijk zondag 18 september 24:00 uur zijn bijgeschreven op de IBAN/Bankrek.nr: NL36 RABO 0391 6032 48 van de RV Alphen. Voor vragen en/of opmerkingen: Jan van der Sprong (jan@vandersprong.nl) of Hans Runhaar (runhaarhans@ziggo.nl).
Een ongeluk zit soms in een flauwe bocht
Geplaatst door 'Louis D.' op 18-aug-2017 22:18:19
Een potje achteruit rennen is leuk om te zien, in je auto met caravan achteruit racen is spectaculair, en roeien zit er tussenin. Wij zijn gewend om ons achterstevoren vooruit te bewegen en regelmatig om te kijken. Maar dan moeten tegenliggers, en vooral gemotoriseerde pleziervaartuigen, ook uit hun ogen kijken! En daar kun je helaas niet altijd van op aan. Het overkwam Edo en Louis vorige week zondagmiddag in de Waver, een twee-zonder. Beide mannen roeien al jaren samen in deze discipline, hebben dus veel ervaring, ook allebei als instructeur. Dan kan je niets meer gebeuren, denk je, maar toch ging het die middag mis.>>
nachttocht 9 september
Geplaatst door 'Joke Ydema' op 15-aug-2017 21:34:12
Heldere hemel? Volle maan en sterren? Wolken en herfstdampen boven het water? Beleef het tijdens de nachttocht. Je kunt nu inschrijven voor deze spannende tocht.
Jersey Carteret met de Noorderhaaks
Geplaatst door 'guus' op 14-aug-2017 20:37:15
Jersey - Carteret, mais sans Jersey Een knalfuif, plesante sfeer, leuke organisatie, gezellige Franse roeiers, goed gezelschap en een heerlijke pot roeien voor de kust van Carteret in Normandië. Daarmee was de kleine teleurstelling van de boodschap donderdagavond, na 9 uur pedal to the metal met achter ons aan het gele speelgoedbootje, meer dan vergeten>>
Geschiedenis van de RV Alphen
Geplaatst door 'Ad' op 12-aug-2017 15:00:50
Vooruitlopend op de viering van het 40-jarige jubileum heb ik een stuk van de geschiedenis van de RVA opgeschreven. In de tekst staan foto’s en verhalen die niet allemaal op harde feiten zijn gebaseerd, en dus correctie behoeven of aanvullingen. Graag wil ik u uitnodigen om de tekst te bekijken en mij te laten weten wat er aan mankeert of fout aan is. De bedoeling is om bij het jubileum een redelijk juist  verhaal te hebben over het begin van de RVA.
De tekst is te vinden in het archief, in de map 'lustrum'. Graag uw op- en aanmerkingen sturen naar jhmsouverijn@kpnmail.nl
Open dagen RV Alphen op 2, 6 en 9 september
Geplaatst door 'Ad' op 12-aug-2017 14:33:14
Iedereen is van harte welkom om bij ons binnen te lopen op de open dagen die jaarlijks worden gehouden in april en september/oktober. Roeien is voor iedereen, of je nu 10 of 80 jaar bent! Onze vereniging heeft prachtig roeiwater en een uitgebreide vloot met voor elk wat wils.
Zaterdag 2 september (10-13 uur), woensdag 6 september (19-20.30 uur) en zaterdag 9 september (10-13 uur) staat de koffie klaar voor iedereen die geïnteresseerd is.
Je maakt kennis met de vereniging, krijgt een persoonlijke rondleiding en een instructie van een uur met:
  • Uitleg over de verschillende mogelijkheden om de roeisport te beoefenen (alleen, in ploegverband, toertochten, trainingen, wedstrijden)
  • Uitleg over de roeitechniek
  • Uitleg over de verschillende typen boten
  • Een roeitochtje onder leiding van een instructeur
De week na de open dagen starten de instructielessen; 4 lessen voor € 25,-. Zo kun je nog beter kennis maken met het roeien en de vereniging. Daarna beslis je of je lid wordt.
Nieuwsgierig geworden? Kom kijken en meedoen! Wij staan voor je klaar.
>>
LEIDSE VAART thv N207 GESTREMD
Geplaatst door 'hansrnhr' op 1-aug-2017 16:58:19
De vervanging van de brug over de Leidse Vaart in de N207 bij Rijnsaterwoude is per heden van start gegaan. Dit betekent dat de Leidse Vaart ter plaatse GEHEEL gestremd is. Naar verwachting zal dit tot eind maart 2018 duren.>>
roeien op de Bodensee
Geplaatst door 'Joke Ydema' op 25-jul-2017 20:03:41
Rondje Bodensee (verslag door Dirk Sol) Op 16 juli vertrokken 2 busjes, een botenwagen met 2 stuks C4+ en een C2+ en de 13 roei(st)ers van ARC- assen, de Hunze- groningen en 1 RVA-er naar de Bodensee. Maandagochtend werd bij de Ruderverein Radolfzell , gelegen aan de noordwest kant van het meer, gestart voor een traject van 17 km naar Konstanz. Bij plaatselijke roeivereniging, gelegen in de stad bij het beginpunt : 0 km van de Rijn, mochten de boten overnachten. De volgende dag werd via het eiland Mainau de oversteek naar Uberlingen gemaakt. De volgende aanlegplaatsen waren Friedrichshafen,Bregenz, Rorschach en als laatste Kreuzlingen, een voorstadje van Konstanz. De per dag te roeien afstanden varieerden tussen 17 en 30 km en overal kon gebruik worden gemaakt van de accomodaties van de zeer gastvrije plaatselijke roeiverenigingen. De totale geplande te roeien afstand was ongeveer 145 km. Bij het rondneuzen in de botenhuizen werden, naast de ook bij ons bekende typen boten, exemplaren met 5,6 en 7 roeiplaatsen aangetroffen. Alles in uitmuntende staat en in  strak georganiseerde opstellingen.  >>
Roeifilmpje Alphen
Geplaatst door 'gabkleijwegt' op 9-jul-2017 22:17:10
Zondag 9 juli heeft Heiko Rotteveel met een drone opnamen gemaakt van enkele Alphense jeugdroeiers, waar onder zijn zus Dorte. Het is mooi promotiemateriaal voor de vereniging. Hier is de link naar het filmpje.>>
maandag 10 juli en dinsdag 11 juli
Geplaatst door 'overdijk' op 9-jul-2017 21:05:07
Maandag 10 juli aanstaande rond een uur of 14.00 uur in de middag komt er een groep jeugd met begeleiders van DieLeythe bij ons slapen. Zij slapen in tenten en zullen dinsdagochtend gebruik maken van de keuken en de douches.
Voor de mensen die er dinsdagochtend zijn om te roeien hou rekening dat het drukker op de roei kan zijn dan normaal. Zij vertrekken weer met hun eigen boten dinsdag 11 juli rond een uur of 11.00 uur.
King/Queen of the Aar 2017
Geplaatst door 'farmaboot' op 1-jul-2017 17:34:07
De inschrijving voor de King/Queen/Prince/Princess of the Aar is geopend! Op zondag 3 september wordt deze jaarlijkse openingsklassieker weer georganiseerd. 
Nieuw is dat er dit jaar, op veler verzoek, 2- ,C2x en 2x nummers zijn toegevoegd. Beginnend of ervaren roeier? Het maakt niet uit. Het is het ideale moment om te kijken waar je staat na de vakantie.......
Inschrijven kan via het intekenbord 
Alle oudere berichten zijn te vinden in het forum onder 'Nieuws'.
Agenda
Alphen blad
Weer
Roeinieuws