Nieuws
Mark Slats maandagavond laat bij Eva Jinek
Geplaatst door 'hansrnhr' op 21-jan-2018 18:51:02
Mark is In recordtijd de Atlantische Oceaan overgeroeid ( zie eerder bericht!) en komt maandag 22 januari daarover bij Eva vertellen.
Lichte stormschade
Geplaatst door 'Thea Barhorst' op 19-jan-2018 20:43:27
Matten terug leggen
Ook de RVA had gisteren wat stormschade opgelopen. De rubbermatten van het vlot waren voor een deel als papiertjes weggeblazen. Een paar mensen van de maandagochtendploeg hebben de matten teruggelegd, zodat iedereen weer zonder problemen kan roeien. 
Pijnklachten en sporten
Geplaatst door 'annemieke' op 17-jan-2018 22:39:15
Hoe ga je hier mee om? Ga je dan niet sporten en neem je rust? Of helpt het sporten juist om je pijnklacht te verminderen en voelt bewegen goed? Hoe kan je voorkomen dat het erger wordt en wat kan je doen ter blessurepreventie?  Op onder andere deze vragen zal op donderdagavond 22 februari een antwoord gegeven worden door Amber Kinkel. Zij is student Bewegingswetenschappen, mede-eigenaar van de gym Unique Body en Mylogenics practitioner. Dat laatste vergt wat uitleg: de basis van deze technieken ligt bij het opsporen en behandelen van de oorzaak van een pijnklacht. Disfuncties in het lichaam kunnen verantwoordelijk zijn voor de problemen. Door gericht, snel en effectief de disfuncties in het lichaam op te sporen, kan de pijnklacht vanuit de oorzaak worden behandeld.  Ben jij er ook bij om bewust te worden van hoe je lijf werkt en hoe je pijnklachten kan bestrijden en voorkomen? Tot dan!  Inschrijven via intekenlijst.
Oliebollen tocht geslaagd
Geplaatst door 'Joke Ydema' op 11-jan-2018 20:45:46
Glad water, een licht zonnetje, 26 enthousiaste roeiers en 6 boten. Dat was het recept voor een geslaagd roeitochtje naar Zwammerdam op 6 januari. Maar zonder het geheime recept voor de overheerlijke oliebollen van onze meesterbakker Ton zou het geen echte oliebollen tocht zijn. Vooraf genoten we ervan bij een kopje koffie en op het water smaakten ze heerlijk, gepresenteerd op een roei riem. De spieren zijn weer los, het toerseizoen kan beginnen!
Toerweekend Heeg
Geplaatst door 'Joke Ydema' op 10-jan-2018 21:02:08
De inschrijving voor het toerweekend in Friesland is geopend.
Aarzel niet, en schrijf je in voor dit altijd gezellige, sportieve toergebeuren.
Kijk op het intekenbord.
>>
Vlootschouw Lustrum 2018
Geplaatst door 'annemieke' op 8-jan-2018 20:02:04
Om alvast in je agenda te zetten:  de vlootschouw op 25 mei met uiteraard ieder lid in een nieuw lustrumshirt wat op de nieuwjaarsreceptie is laten zien.  Binnenkort op de intekenlijst met de juiste maten erbij voor een complete bestelling: shirt, versnapering en drankje totaal 15,- euro*. 
  • Aanvangstijd: 18:30 uur
  • locatie: roeivereniging Alphen
  • einde: voor 22:00 uur in verband met opname door een drone.
* kosten kunnen nog wijzigen in verband met aangaande sponsorcontracten.
** binnenkort ook pas-shirt op de vereniging aanwezig voor het opgeven van de juiste maat.
Lustrum RVA
Geplaatst door 'annemieke' op 8-jan-2018 19:43:53
Achter de schermen zijn de voorbereidingen al volop aan de gang. Hierbij het voorlopig programma op 26 mei Lustrum activiteiten om alvast in je agenda te zetten:
  • 10:00 uur: start roei activiteit op de vereniging
  • 12:00 uur: heerlijke lunch met onder andere van die beroemde gevulde pannenkoeken
  • 13:00 uur: start diverse workshop op het water aan de oever van de vereniging
  • 15:00 uur: einde activiteiten bij de roeivereniging
  • 20:00 uur: start feest bij de Dyck in Woubrugge met een spetterende muzikale verrassing (de jeugdcommissie bereidt een officiële uitnodiging voor inclusief kledingadvies).
  • 24:00 uur: einde feest
* tijden zijn nog onder voorbehoud en worden gaande weg de tijd concreter.
** voor sponsoring kunt u zich aanmelden bij Sjaak Elmendorp en Yvonne de Jong (alles is welkom).
De lustrumcommissie
Nieuwjaarsborrel
Geplaatst door 'overdijk' op 3-jan-2018 14:04:27
Aanstaande zaterdag 06 januari luiden we het nieuwe jaar in middels het nuttigen van een hapje en een drankje tijdens de nieuwjaarsborrel. Het is van 16.00 uur tot 18.00 uur.
toerkalender 2018
Geplaatst door 'Joke Ydema' op 2-jan-2018 17:25:25
De Toerkalender 2018 staat op de site! Kijk bij toerroeien/toerkalender. Hier vind je de data van  alle geplande tochten en wat informatie erover.
Handig om alvast in je agenda te noteren.
De inschrijf mogelijkheid verschijnt steeds ongeveer een maand vooraf op het intekenbord.
De inschrijving voor het toerweekend begint binnenkort, houd dus de site in de gaten!
Nieuwe computers op ergometer
Geplaatst door 'cees de heij' op 2-jan-2018 17:07:17
 Sinds een paar dagen zijn op een aantal van onze RVA ergometers de oude PM2 computers vervangen door de nieuwste PM5 computers van het merk Concept. De PM2 computers dateren nog uit de jaren negentig en zijn aan vervanging toe. In totaal zullen er drie PM5-, een PM4- en vier PM3- computers op de ergometer zijn geïnstalleerd. Op de nieuwe PM5 kunnen geen “cards” meer gebruikt worden. De registratie van gegevens vindt nu plaats op een USB stick. Hartslagmeting gaat draadloos, maar moet worden uitgevoerd met een speciale hartslagmeter. Te bestellen bij Concept. De opstelling van de ergometers zelf is gewijzigd. In de praktijk blijkt dat de middelste ergometers het meest gebruikt worden. Daar is de meest recente apparatuur op geplaatst. In de ergometerruimte ligt de nieuwe documentatie. Of kijk op  http://www.concept2.nl/nl/indoor-rowers/performance-monitor
Roeien in Finse kerkboot in Sneek
Geplaatst door 'Ines' op 1-jan-2018 10:24:19
Roeivereniging De Geeuw in Sneek is eigenaar van een Finse kerkboot. Je roeit met 14 roeiers en 1 stuurman of -vrouw. Je kunt er makkelijk een fikse afstand mee roeien. De techniek is niet moeilijk. Een ploeg geoefende roeiers haalt al snel een snelheid van 15 km per uur, en kan dat uren lang vol houden.
Ik heb voor RVA-leden de Finse kerkboot gereserveerd. Het gaat om zondag 1 juli. Voor meer informatie en inschrijven, zie Intekenbord op de RVA-site. 
KikaRow Rondje NL 2019
Geplaatst door 'Ad' op 22-dec-2017 14:25:54
Doe jij mee met KikaRow Rondje NL? In het voorjaar van 2019 willen we (KiKaRow) een tocht door heel Nederland roeien om geld op te halen voor Kika (Stichting Kinderen Kankervrij). De route gaat echt het hele land door: Van Goes via a Zuid Holland en Amsterdam naar Lelystad en dan over het IJsselmeer naar Den Helder en via de Waddeneilanden en Delfzijl naar Groningen om dan via Zwolle helemaal af te zakken naar Maastricht om via Noord-Brabant de cirkel rond te m maken. We willen de tocht roeien met een bemanning van ex-kinderkankerpatiënten en roeiers van verschillende Nederlandse roeiverenigingen. Daarnaast kunnen roeiers die niet de hele tocht mee willen roeien maar wel een gedeelte, zich aansluiten in een eigen boot en zich voor een of meer trajecten laten sponsoren door familie en vriend den. En we nodigen alle roeiverenigingen langs de route uit om met lokale acties bij te dragen aan de sfeer en het goede doel. 
 
2019 is nog ver weg, maar voor de organisatie is het belangrijk om een inschatting te kunnen maken van het aantal roeiers dat mee zal doen. Als je overweegt om mee te doen, willen we je daarom vragen om het inventarisatieformulier in te vullen. We houden je dan op de hoogte van de tocht. Alvast heel erg bedankt voor je reactie! 
Bericht van Mark Slats
Geplaatst door 'guus' op 19-dec-2017 12:14:28
Ik roei tussen golven van 3 a 5 meter hoog, het gevoel tussen die golven roeien is echt te gek en ik geniet enorm met de 3W's: Wind, Water, Weer. Het gaat mij goed, als ik bezig ben met roeien 2,5 uur aan een stuk dan stop ik voor een half uur, in die tijd ben ik bezig met de boot schoon te maken wat te eten en dan voel ik, dat ik weer verder moet. Gisteren bijvoorbeeld met de wind mee, dan wil je gewoon door. Het is verslavend. Als ik aan rusten toe ben dan moet ik ook echt meteen eten en daarna slapen en dan voel ik dat in mijn hele lijf. Na 5 uurtjes slapen ben ik zo stijf als een plank en spierpijn voel ik dan. Het is dan best even erg maar een duik in het water en een goede warming up en dan ga ik weer.Heb hem nog verteld over alle likes op de pagina er alle support WAT ENORM GEWELDIG, zei hij.Vergeet niet #row4cancer te melden. Maar ik ga weer hangen want ik wil verder. Spreek je over 2 dagen weer. Groeten Markhttp://www.markslats.nl/row4cancer/  #MadeByTheSea  #TWAC2017#Peanuts #Support #MarkSlats #roeienPositie 1st in SOLO en 4th in ALL TEAMS
Mark Slats vertrokken
Geplaatst door 'guus' op 15-dec-2017 11:59:46
Gisteren 14 dec om 16 h is de vloot van 25 oceaan roeiboten vertrokken. Mark Slats heeft als enige Nederlander sindsdien om 10 h vandaag 50 NM=92 km afgelegd en leidt de 5 solo roeiers. Ik verwacht gezien zijn enorme roeivermogen, 260 Watt gedurende 16 h/dag, dat hij binnen 50 dagen de overtocht maakt. Alle boten hebben trackers aan boord. Ze zijn te volgen Talisker Whisky Atlantic Challenge
download YB races in Google play
Dan krijg je een prachtige site waar de race te volgen is
RVA Beamer
Geplaatst door 'guus' op 11-dec-2017 21:24:46
De beamer kan nu op 3 manieren met je laptop/i pad verbonden worden:
* Draadloos met chromecast
* Via HDMI
* Met de bekende VGA aansluiting
Het geluid van kleine speakertje van de Beamer kan nu met de vast gemonteerde versterker worden versterkt . De boxen staan boven opgesteld
Dus films met geluid kunnen nu zonder problemen worden getoond
Alle andere geluidsdragers kan met de versterker versterkt worden
Verlengkabels voor VGA & HDMI hangen naast de deurpost
De gebruiksaanwijzing en de afstand bediening hangt in de meterkast
Vragen en opmerkingen/klachten bij Guus 06 51 58 28 62
Alle oudere berichten zijn te vinden in het forum onder 'Nieuws'.
Agenda
Alphen blad
Weer
Roeinieuws