Nieuws
Open dagen RV Alphen op 7, 11 en 14 april
Geplaatst door 'Ad' op 12-mar-2018 09:21:26
Iedereen is van harte welkom om bij ons binnen te lopen op de open dagen die jaarlijks worden gehouden in april en september/oktober. Roeien is voor iedereen, of je nu 10 of 80 jaar bent! Onze vereniging heeft prachtig roeiwater en een uitgebreide vloot met voor elk wat wils.
Zaterdag 7 april (10-13 uur), woensdag 11 april (19-20.30 uur) en zaterdag 14 april (10-13 uur) staat de koffie klaar voor iedereen die geïnteresseerd is.
Je maakt kennis met de vereniging, krijgt een persoonlijke rondleiding en een instructie van een uur met:
  • Uitleg over de verschillende mogelijkheden om de roeisport te beoefenen (alleen, in ploegverband, toertochten, trainingen, wedstrijden)
  • Uitleg over de roeitechniek
  • Uitleg over de verschillende typen boten
  • Een roeitochtje onder leiding van een instructeur
De week na de open dagen starten de instructielessen; 4 lessen voor € 25,-. Zo kun je nog beter kennis maken met het roeien en de vereniging. Daarna beslis je of je lid wordt.
Nieuwsgierig geworden? Kom kijken en meedoen! Wij staan voor je klaar.
ALV 18 april 2018
Geplaatst door 'Ton ten Have' op 21-mar-2018 22:10:15
UITNODIGING ALV 18 april 2018 Het bestuur van de Roeivereniging Alphen nodigt u uit voor de Algemene Ledenvergadering op woensdag 18 april 2018, aanvang 20.00 uur in de sociëteit van de vereniging. Hieronder vindt u de agenda van de ALV. De bijbehorende stukken zijn per 4 april a.s. te vinden op de website www.rv-alphen.nl  > archief > vereniging> ALV 18 april 2018  
Stadsomroeper in centrum Alphen
Geplaatst door 'Lilian' op 20-mar-2018 20:12:08
Omdat onze roeivereniging dit jaar haar 40 jarig bestaan viert, is de Nieuwe Leden Commissie van plan voor de aankomende Open Dagen op een ongebruikelijke wijze de aandacht op onze roeivereniging te vestigen.
Daarom zal op zaterdag 24 maart a.s van 12.00 tot maximaal 13.30 uur middels een stadsomroeper ruchtbaarheid worden gegeven aan die Open Dagen.
Deze stadsomroeper wordt graag begeleid door een groep enthousiastelingen van onze vereniging, die ook mee kunnen helpen de aankondiging uit te delen.
Kom je ook naar het Centrum in je RVA trui, als je die hebt? 
Elektronisch betalen op de RVA
Geplaatst door 'Ad' op 18-mar-2018 13:26:54
Alweer de nodige jaren geleden is de blauwe barkaart ingevoerd op de RVA, waarmee bestellingen aan de bar kunnen worden afgerekend. Een van de doelstellingen daarvan was om geen geld meer in kas te hoeven hebben in het kader van diefstalpreventie. We willen nu de volgende stap gaan zetten en dat is elektronisch betalen met je eigen bankpas. Dat kan met je pincode maar ook contactloos als je pas daarvoor is geactiveerd. Of met je telefoon, als je de benodigde app hebt geïnstalleerd.
We hebben hiervoor een betaalterminal aangeschaft, maar om het bedrag of de bestelling in te voeren door de bardienst, hebben we nog een eenvoudige tablet nodig. Deze kunnen we kopen, maar misschien heeft iemand er nog een liggen die niet meer gebruikt wordt. Het kan een Apple tablet zijn met iOS 8 of hoger of een Android tablet (Samsung, Asus, Lenevo etc) met Android 4.4 of hoger. Mocht je een tablet hebben die hier aan voldoet en die je aan de roei zou willen overdoen, laat het mij even weten.
Verwarming van de kleedkamers en werkzolder
Geplaatst door 'willemien' op 7-mar-2018 16:43:21
Helaas heeft de ketel, die de verwarming levert voor de kleedkamers en werkzolder, de geest gegeven.
Reparatie voor een redelijk bedrag is niet meer mogelijk. Inmiddels is een commissie reeds aan het werk om het hele verwarmingssysteem in kaart te brengen zodat we tot goede keuzes kunnen komen voor een optimaal resultaat. Dit vraagt enige tijd.
Twee leden hebben voor de komende tijd elektrische radiatorkachels beschikbaar gesteld. In beide kleedkamers één. Bij binnenkomst zet je de kachel aan en de laatste schakelt de kachel na zijn/ haar douchen uit. In ieder geval is dan de eerste kou uit het vertrek. Nu hopen dat het buiten snel 20 graden wordt. 
We doen er alles aan om dit ongemak zo kort mogelijk te laten duren.
Mvg
Willemien Agterof
>>
Geen water ivm vorst
Geplaatst door 'willemien' op 28-feb-2018 13:49:19
In opdracht van Cees Gillon onderstaand bericht. De waterleiding is afgetapt ivm de vorst. Als je water nodig hebt, moet je het zelf van huis meenemen. Dus geen koffie/ thee en niet douchen. Helaas. Zodra de vorst voorbij is, wordt alles weer open gezet. Groet Willemien
Foto's
Geplaatst door 'willemien' op 22-feb-2018 10:17:02
Beste leden, oud leden en donateurs,
Ons jeugdlid Nina Belger is een slide show aan het maken voor ons lustrum op 25 en 26 mei aanstaande.
Zij is op zoek naar foto's uit jullie archief. Het mag van alles zijn, toertochten, wedstrijden, roeikampen, jeugdkampen van recente datum maar ook graag uit de historie als het maar met onze vereniging te maken heeft. Graag digitaal aanleveren op Nina's mailadres. Lees verder, log in >>
Rake klappen uitgedeeld
Geplaatst door 'cees de heij' op 20-feb-2018 21:49:31
De RVA-jeugd is afgelopen zaterdag op bezoek geweest Boksschool Teus de Kruyf voor een boks clinic. Het is voor de jeugd altijd een bijzondere ervaring om kennis te maken met andere sporten. Nu dus (bij de jeugd) het populaire boksen. Er was een pittige warming-up, maar algauw waren er de oefeningen met de bokshandschoenen. Er werden flinke klappen ‘op de handen’ uitgedeeld door zowel de jongste als de oudste deelnemer. Na een dik uur was de fut er wel uit. Teus heeft ze wel te pakken gehad. Iedereen vond het een fantastische ervaring. Een leuke en leerzame training. Lees verder op de site.>>
Openingstocht Nieuwkoop
Geplaatst door 'Joke Ydema' op 18-feb-2018 09:47:01
Vanwege de slechte weersvoorspelling, het wordt koud en het gaat hard waaien zaterdag, wordt de openingstocht een week uitgesteld. De nieuwe datum is zaterdag 24 maart 2018. Je kunt inschrijven tot en met 19 maart.
Je kunt je inschrijven voor de openingstocht van de toercommissie op 17 maart. Prachtige tocht door de polders en rietlanden.
Kijk voor informatie op het intekenbord.
RVA jeugdergo 2018, altijd lastig!
Geplaatst door 'cees de heij' op 12-feb-2018 20:56:34
Zaterdagmiddag 10 feb. vond opnieuw de jaarlijkse RVA jeugdergometerkampioenschappen plaats. Een verbeten strijd tussen de jeugdleden. En er werd gestreden! Elk jeugdlid vocht een strijd in zijn of haar leeftijdscategorie. Er waren twee heats per categorie. De meegekomen familieleden moedigden hun (klein)kind, zus of broer fanatiek aan. Uitslagen: JONGENS 9/10 jr. Lars Flipse, 13/14 jr Floris Cramer, 15/16 jr Siem Visser, 17/18 jr Wessel Pannebakker. MEISJES 13/14 jr Jorinde van Maanen, 15/16 jr Nina Belger, 17/18 jr Pascale Mulder. Direct na de wedstrijd was er voor iedereen taart, een presentatie over de plannen en wedstrijden voor de aankomende zomer en de prijsuitreiking. Opnieuw een sportief roei evenement. Een beetje lastig, maar vooral sportief!
Feestpanmaaltijd is afgelast!
Geplaatst door 'annemieke' op 10-feb-2018 16:20:50
<div style="font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; letter-spacing: 1.2px;">Aansluitend op de openingstocht vindt er een gezellige maaltijd plaats op de vereniging voor alle leden (dus ook als je niet mee hebt geroeid, ben je van harte welkom).>>
40 jaar RVA
Geplaatst door 'Leny Vink' op 9-feb-2018 21:50:59
Voor het overzicht van 40 jaar historie van onze roeivereniging zijn John Souverijn en Leny Vink op zoek naar verhaaltjes, beschrijvingen van opmerkelijke gebeurtenissen. Deze verhalen hebben als doel een beeld van activiteiten of gebeurtenissen te schetsen, waar wij als leden zo af en toe mee te maken kregen. Wij zoeken naar persoonlijke ervaringen bijvoorbeeld: een gebeurtenis op het water, een tocht waar iets onverwachts gebeurde, die keer dat je omsloeg, maar ook bijvoorbeeld jouw eerste wedstrijd. Of een terugblik op baractiviteiten, deelname aan een regatta of roeien in een ander land. Al die persoonlijke verhalen kleuren de historie vande RvA, onze roeihistorie.
Heel practisch: 
mailen kan naar JHMSouverijn@kpnmail.nl of Leny.Vink@gmail.com.
Maar je kunt ook even bellen voor overleg: Leny op 06 5352 6423
Wel graag reageren voor het eind van deze maand!
lustrum shirts
Geplaatst door 'Joke Ydema' op 6-feb-2018 23:07:23
Wil je ook zo’n cool geel lustrumshirt? Bestellen kan nu. Kijk op het intekenbord voor informatie over passen en bestellen.
muren van de douche
Geplaatst door 'overdijk' op 4-feb-2018 18:06:43
De muren van de douches van zowel de heren als de dames kleedkamer hebben afgelopen dinsdag een grondige buurt gehad door een schoonmaak bedrijf. Ze zijn weer schimmel en kalkvrij.
100 jaar roeisport in Nederland
Geplaatst door 'Ad' op 28-jan-2018 16:44:25
Bijgaand filmpje laat 100 jaar roeisport in Nederland zien, en is gebaseerd op filmmateriaal van diverse verenigingen. Ook RV Alphen heeft hier aan bijgedragen. Hoe vaak komt RV Alphen voor in dit filmpje? Laat je antwoord achter in een reactie hieronder op het forum.
Alle oudere berichten zijn te vinden in het forum onder 'Nieuws'.
Agenda
Alphen blad
Weer
Roeinieuws