Coppelstock Marathon zaterdag 20 mei 2017 - 54 km

Coppelstock was de veerman die op 1 april 1572 contact legde met de geuzenvloot van admiraal Lumey, die later op de dag Den Brielle veroverde op de Spanjaarden.

We zijn te gast bij de Roeivereniging Voorne-Putten in Zwartewaal aan de Brielse Maas.
De tocht begint op de Brielse Maas. Na ongeveer 20 km kan je het stadje Brielle inroeien en als je daar het beeld van Coppelstock passeert wordt de tijd stilgezet. Na deze facultatieve tussenstop gaat de tocht verder over de Brielse Maas en de Bernisse. De Bernisse is een oude slingerende kreek, die indertijd de eilanden Voorne en Putten scheidde, later verzandde maar nu weer is opengebaggerd.

De Coppelstock heet een snelle marathon te zijn, want bij slechts 2 bruggetjes moet je vallen en slippen.

Doe je mee aan de Elfstedenroeimarathon, dan is dit een pracht gelegenheid je duurcapaciteit te trainen.

De inschrijving via het RVA Intekenbord sluit op zondag 7 mei 2017.
Inschrijfkosten bedragen € 12,50 per deelnemer.

Inschrijving en botentransport voor deze tocht wordt door de MarathonCommissie verzorgd. Als je van tevoren wilt weten met wie je in de boot komt te zitten, zorg dan voor je eigen bemanning of laat je uitnodigen en schrijf de ploeg in één keer in. Dat kan een C2x+, C4x+ of wherry*) zijn. Bij de toewijzing van de boten geldt: wie het eerst komt, die het eerst maalt. Marathonroeiers die zich individueel inschrijven kan niet de garantie worden gegeven dat ze daadwerkelijk aan de tocht kunnen deelnemen. Een en ander is afhankelijk van de inschrijving van andere marathonroeiers en de mogelijkheid de juiste boten vol te krijgen.
Vul bij de ‘Opmerking’ alle namen van de roeiers in als je een volledige ploeg wilt inschrijven.

Voor meer informatie: http://www.rvvoorneputten.nl