Haagsche Bluf Marathon 15 juli 2017 - 54 km

 "O, o, Den Haag, mooie stad achter de duinen......"

Met een flink portie Haagse Bluf wordt gesteld dat de Haegsche Bluf Marathon absoluut de mooiste roeimarathon in het westen van Holland is.

De marathon begint langs de rand van authentiek Den Haag, met de Laakmolen, de levendige wijk Moerwijk en het Zuiderpark. Daarna gaat de tocht het Westland in met volop kassen en tuindersvilla's aan beide boorden. Via de oude getijdekreek de Gantel komen we in Monster terecht en kan je de duinen aanraken en de zilte zee ruiken. De tocht gaat verder via de historische veenweidepolders van Delfland richting de binnenstad van Delft en de buitenplaatsen lang de Vliet. De wedstrijdroeiers maken nog een extra lus richting de buitenplaats Hofwijck in Voorburg van de gebroeders Constantijn en Christiaan Huygens.

Het is een roeimarathon met vele uitdagingen. Lage smalle bruggen, bochtige riviertjes en de Strijp waar je 2 km moet Pieterburen (roeien met halve riemen). Na 54 km wacht op het vlot een borrel op je.
 
Wieteke van Dort zong vol weemoed " Den Haag, Den Haag, de weduwe van Indië ben jij. De dag wordt afgesloten met een Indonesisch buffet op tafel gezet door Toko Menting (uitgeroepen tot de beste toko van Nederland). Alleen al vanwege het buffet zou je je moeten inschrijven voor deze marathon.
Gastheer is de Roeivereniging De Laak. De tocht kan geroeid worden in C4x+, C3x+, C2x+ en wherry's. De tocht telt mee voor het KNRB-marathonklassement. 

Als je nog niet eerder een marathon hebt geroeid en je niet zeker weet of je het aankan, neem dan contact op met een van de marathoncommissieleden en vraag hun mening over jou mogelijke deelname. Daar krijg je zeker geen spijt van. Een keer moet de eerste keer zijn.

Inschrijving en botentransport voor deze tocht wordt door de MarathonCommissie verzorgd. Als je van tevoren wilt weten met wie je in de boot komt te zitten, zorg dan voor je eigen bemanning of laat je uitnodigen en schrijf de ploeg in één keer in. Dat kan een C2x+, C4x+ of wherry zijn. Bij de toewijzing van de boten geldt: wie het eerst komt, die het eerst maalt. Marathonroeiers die zich individueel inschrijven kan niet de garantie worden gegeven dat ze daadwerkelijk aan de tocht kunnen deelnemen. Een en ander is afhankelijk van de inschrijving van andere marathonroeiers en de mogelijkheid de juiste boten vol te krijgen. Het maximum aantal deelnemers is 15. De nummers 16 en hoger komen op de reservelijst.
Vul bij de ‘Opmerking’ alle namen van de roeiers in als je een volledige ploeg wilt inschrijven.

Het inschrijfgeld bedraagt € 15,00 per deelnemer.
Kosten van het buffet: € 12,50 per persoon
De kosten van het botentransport en personenvervoer worden achteraf samen met het inschrijfgeld en de buffetkosten in rekening gebracht.
De inschrijving op de RVA-website sluit op zondag 2 juli.

Inschrijven voor de Haegsche Bluf Marathon kan op het intekenbord.