Zelfwerkzaamheid

Om de vereniging in stand te houden wordt een beroep gedaan op alle leden om naar vermogen bij te dragen. Hierbij zijn vele mogelijkheden, zoals:
  • het geven van roei-instructie
  • coachen van wedstrijdroeiers
  • onderhoud van de vloot
  • onderhoud van het gebouw
  • onderhoud van de tuin
  • bardienst
De boten die gebruikt worden zijn gemaakt of van hout of van kunststof materiaal en daar de boten zo licht mogelijk moeten zijn, kan schade heel gemakkelijk ontstaan. Dit betekent dat ieder lid hier iets in kan doen/betekenen zowel voor, tijdens als na het roeien.
Let op bij het oppakken van de boot en in het water plaatsen daarvan; kijk waar je roeit aangezien een obstakel vaak niet goed te zien (zelfs hout drijft meer onder water dan boven water!). Mocht er toch schade ontstaan, aarzel niet maar vermeld dit direct in het schadeboek. Dan kan de onderhoudsploeg adequaat in actie komen.

Wie doet het onderhoud van alle boten?

Het onderhoud van de vloot vindt plaats op:
  1. maandagochtend door de vaste klusploeg (9.30-12.30 uur) onder coördinatie van Cees Gillon. Hier wordt zowel groot onderhoud als afhandeling van de schades zoals gemeld in het schadeboek verricht.
  2. woensdagavond (19.45-22.00 uur) door de leden die zich hiervoor hebben aangemeld voor het jaarlijkse klusrooster.

Het opstellen van het klusrooster en de coördinatie van de werkzaamheden wordt gedaan door Cees Korstanje. Werkzaamheden zijn o.a. repareren en schoonmaken van boten, schuren en lakken van riemen en andere voorkomende werkzaamheden. Inschrijven voor deze en andere werkzaamheden kan via vereniging/klus_dienst.