Verslag infoavond met Dutch Atlantic Four

Dutch Atlantic Four bij Roeivereniging Alphen
Woensdag 13 februari was de informatieavond over KiKaRoW.
 
De Haarlemse sloeproeiers the Dutch Atlantic Four waren aanwezig. Zij hebben een bijzondere band met onze vereniging en vertelden deze avond over hun tocht van 5000 kilometer over open zee, een barre tocht die ze echter voor geen goud hadden willen missen. Eerder waren de DAF te gast in de talkshow RTL latenight.
 
Haarlemse bluf en Utrechtse hoop
Een toevallige zege met forse tegenwind in 2015 in Urk brengt de mannen ertoe steeds vaker samen wedstrijden te roeien. Na een gewonnen sloeprace van 145 km over de Wolga in een lekke boot en met een gebroken riem, grappen Bart, Marcel, David en Erik, lichtelijk onder invloed van wodka, tegenover de Russische pers dat ze hierna een oceaan willen oversteken. Eind 2018, tijdens de Talisker Whisky Atlantic Challenge, doen ze dat daadwerkelijk.  Met zín vieren, 5600 kilometer in 34,5 dag, van het Canarische eiland La Gomera naar het Caribische eiland Antigua, over open zee. De mannen stralen als ze hun fotoís en video's tonen en vertellen over de ontberingen, wat het gekost heeft, en het resultaat! De aanwezigen hangen aan hun lippen.

RVA roeit nu voor LATER!
Extreme voorbereiding, heel veel geld, een positieve mindset en een groot doorzettingsvermogen. Laat dat nou ook precies zijn wat de LATER-studie nodig heeft om kankerpatiŽnten te helpen, vertellen een onderzoekster en overlevende van kinderkanker Jaap, die zelf ook mee gaat roeien en daarvoor hard aan het trainen is, na de pauze. Het is een hoopvol verhaal dat goed duidelijk maakt waar de hele actie om draait.
 
Sponsordag
Op 13 april doet de KiKaRow om 10.00 Alphen aan. We halen The Vin met een groot deel van onze eigen vloot op en roeien mee tot aan Koudekerk, waarbij we door het centrum van Alphen komen en veel bekijks zullen trekken. Het wordt een feestdag op de vereniging - tevens open dag! - met activiteiten voor jong en oud, muziek, eten en drinken. Vaar mee!
 
Help mee!
De stoere mannen van Dutch Atlantic Four bereikten hun doel. Ze wonnen de race en haalden ruim 10.500 euro op voor KiKa. Zij moedigden alle aanwezigen aan eraan mee te helpen dat de LATER-studie haar doel bereikt en kankerpatiŽnten kunnen winnen.
 
KiKaRoW-beer
Deze avond werd ook de KiKaRoW-beer voorgesteld. Guus doneerde het eerste exemplaar, mascotte Roeiki, aan de RVA en zette daarmee de donatiestroom voor het goede doel in gang. Wil je ook zoín leuke beer hebben? Voor 20,- heb je een beer met alleen het RVA-logo op het hesje, maar voor 25,- kun je de beer persoonlijk maken door een naam naar keuze op het hesje te laten drukken. Bestel hem via kikarow@rv-alphen.nl of op zaterdag in de soos.