Nieuws
Lustrumfestiviteiten op zaterdag 17 juni
Geplaatst door 'Ad' op 25-mei-2023 12:20:47
Zaterdag 17 juni vieren wij ons 45-jarig bestaan. De hele dag zijn er leuke festiviteiten. Zo maken we er samen een onvergetelijke dag van!  
Om 09.00 uur starten we met een onderlinge roeiwedstrijd (lees vooral ook de hints die hierover op de website voorbij komen). De prijsuitreiking is tijdens de lunch, waarbij we ook de traditionele aardbeien met slagroom en bubbels serveren. Vanaf 13.00 uur staat het roeien in bijzondere boten op het programma. We sluiten de lustrumdag af met een gezellige  feestavond vanaf 20.00 uur in het Ketelhuys aan de Rijnhaven.
Last but not least kun je meedoen aan de taartenbakwedstrijd. Wil jij de deelnemers laten genieten van een door jouw zelf gebakken taart? Schrijf je dan in voor de taartenbakwedstrijd.
Aanmelden kan tot 10 juni! Alle leden en donateurs zijn van harte welkom om zich in te schrijven voor alle festiviteiten. Op het lustrumfeest zijn ook partners van harte welkom.
Graag horen we op welke festiviteiten jij aanwezig bent. Meld je daarvoor aan via de inschrijfpagina. Daar vind je ook meer informatie.  
Succesvolle elfstedenroeimarathon 2023
Geplaatst door 'Henriette' op 24-mei-2023 13:02:42
RV Alphen heeft de elfstedenroeimarathon van 2023 binnen de 24 uur geroeid. Het team bestond uit oude rotten én debutanten. Roeiers Anja, Annie, Bram, Erica, Henriëtte, Frank, Maarten, Richard, Rick, Sacha, Sonja, Yvonne én chauffeurs Arie, Dirk, Hans en Peter.
Onze onvolprezen chauffeurs reden de roeiers door het Friese landschap en stonden met de pikhaken klaar bij de wisselplaatsen. Alles liep als een goed gesmeerde machine. De roeiers hoefden alléén maar te roeien en dat was al een uitdaging op zich.
Door een misstap tijdens een pauze viel Anja met een verzwikte enkel uit (later bleek het een gebroken enkel). Deze tegenslag werd door dit uitstekende team zonder problemen opgevangen. En doorroeien maar....
De tocht was zwaar. Hoewel het zonnig was, bleek de sterke noordoostenwind het tempo te vertragen. Een veel gehoorde kreet bij veel teams was dan ook: gaan we het redden of niet? Door tactisch inzetten van onze sterke mannen op de laatste etappes haalden we de finish na 23 uur en 39 minuten. Uiteindelijk hebben 22 van de 92 boten het niet gered. RV Alphen1 wel!
Iedereen voldaan terug naar het hotel in IJlst om lekker te eten en na te genieten van deze>>
Demonstratie nieuwe roeisystemen
Geplaatst door 'Arie' op 24-mei-2023 11:42:45
Op dinsdag 30 mei komt Carla Beekman een demonstratie geven met nieuwe roeisystemen. Dat is “roeien met een supplank”. Ze toont twee Mojo roeiboards en twee Rowomotion roeisystemen. De basis is een (opblaasbare) plank waarop een of twee roeisystemen gemonteerd worden. Er is zelfs een systeem waarbij de roeibeweging omgezet wordt in een voorwaartse beweging waardoor je roeit in de kijkrichting. De roeisystemen zijn volledig inklapbaar, ook de riemen, waardoor alles in de kofferbak kan en je kan roeien waar je op dat moment zin in hebt. De aanvang is rond 09.00 uur en iedereen kan een test doen. Het midweekroeien gaat gewoon door voor roeiers die hier geen belangstelling voor hebben. Het kan ook zo zijn dat de ene helft gaat roeien terwijl de andere helft de demonstratie volgt en andersom.
Drie keer is scheepsrecht
Geplaatst door 'gabkleijwegt' op 23-mei-2023 21:26:58

Zondag 21 mei vertrokken Julia Sprokkerieft en Roos Hesseling van de RVA precies op het moment dat de helden van de Elfstedentocht terugkeerden uit Friesland. Onze Elfstedenroeiers wensten de studentenroeiers succes bij hun wedstrijd in Leiderdorp, waar de Northwave Asopos Driekamp geroeid werd.
De drie onderdelen van deze wedstrijd zijn: 500 meter, 250 meter (beiden boord aan boord met staande start) en 1.250 meter (tijdrace met vliegende start). Bij de eerste twee afstanden lieten de Alphenaren meteen zien wat hun bedoeling was: zij eindigden als eerste, telkens een seconde vóór hun naaste belagers. Bij de langere afstand hadden zij het voordeel dat dit de derde keer was dat zij aan deze wedstrijd deelnamen. Het parcours, bochtig en met een versmalling halverwege, was bekend terrein. Zelfs het ongelukkig afgemeerde motorbootje vlak voor de finish lag er nog net zo bij als de vorige jaren. Scherp sturend en hard roeiend kwamen Roos en Julia met 10 seconden voorsprong over de finish.>>
Lustrum wedstrijd – HINT 2
Geplaatst door 'Olgers' op 23-mei-2023 07:40:03
Voor alle roeiers van RVA, van de prille beginnende roeier tot aan de ervaren masters (M/V) onder ons, en voor instructeurs en coaches, om dit tijdens de komende lessen op te pakken. De lustrum wedstrijd wordt kort en overzichtelijk voor roeiers en publiek, iedereen kan meedoen, in een onvoorziene en leuke boot samenstelling gaan we er een leuke wedstrijd van maken, Dus schrijf je in.Hint 2 is dus, oefen het hard doorvaren na de start;Oefen vanaf de start (Hint 1) naar aansluitend hard doorgaan over zo’n 200 meter. Ga uit van 20-30 volle halen. Na deze 200 meter dan vol houden op Bakboord (BB) 😊. Doe dit tijdens roei les en/of training, dit kan in de wherry, C boot tot aan het gladde materiaal. Van belang is, blijf bij elkaar en volg de slag 😊
Lustrum
Geplaatst door 'MoniquevdW' op 17-mei-2023 11:26:33
Van harte gefeliciteerd! Vandaag bestaat onze Roeivereniging 45 jaar! Dit 9e lustrum gaan we natuurlijk vieren. Reserveer zaterdag 17 juni alvast in je agenda. Dan maken we er samen een onvergetelijke dag van. Nieuwsgierig naar het programma? Houd vanaf nu de site in de gaten voor meer informatie en inschrijflijsten voor de verschillende activiteiten. Hier alvast een tipje van de sluier: ….ochtend….. Een ludieke wedstrijd voor alle leden, ongeacht je leeftijd of roeiervaring. ….middag….. Een gezellige lunch. Daarna gaan we roeien in … ….avond…... Een spetterende feestavond in het Ketelhuys aan de Rijnhaven in Alphen aan den Rijn.
Hartelijke groet, Lustrumcommissie RVA 45 jaar
jeugd-regiowedstrijden bij RVA
Geplaatst door 'Frank Ticheler' op 15-mei-2023 14:33:33
Binnenkort is het weer zover. RVA ontvangt op zaterdag 10 juni weer een enthousiaste groep jeugdige roeiers uit de gehele regio om op ons mooie roeiwater weer de beste tijden neer te zetten in de verschillende leeftijdscategoriën. Alle deelnemers kunnen roeien in C2, C4, 2x of 4x+ en mogen ook allemaal starten in een skiff. iedereen roeit een 500 meter en vervolgens na het uitroeien nog een sprint over 250 meter.
Tijdens de wedstrijden is het gehele vlot in gebruik en dus niet beschikbaar voor de leden. Wil je op die dag toch roeien, zorg dan dat je uiterlijk 10.30 uur terug bent.
Voor de tijdsregistratie zoeken wij nog een aantal vrijwilligers voor beide afstanden. graag reageren via het intekenbord. 
Pinkstermaandag MEEROEIEN of MEEHELPEN
Geplaatst door 'Belg' op 14-mei-2023 21:45:10
Een nieuwe lente, een vertrouwd geluid: het is weer bijna Pinksteren!Met Pinksteren wordt bij de RVA traditiegetrouw de Groene Hart & Meije gastentoertocht opgezet voor roeiers van andere verenigingen. In onze RVA-toerboten (en enkele gastboten) gaat het dan over van ons prachtige Groene Hart roeiwater en de Nieuwkoopse Plassen incl. HELE Meije. Voor de organisatie zoeken we nog VRIJWILLIGERS, zie het intekenbord: Toer Pinkster meehelpen!Om deel te nemen blijven er dit jaar toch een paar boten over, die we graag voor eigen leden willen inzetten, zie ook hiervoor het intekenbord: Toer Pinkster meeroeien! Hieronder meer info. >>
Lustrum Roei wedstrijd – HINT 1
Geplaatst door 'Olgers' op 12-mei-2023 16:52:56
Voor alle roeiers van RVA, van de prille beginnende roeier tot aan de ervaren masters (M/V), en voor instructeurs en coaches. De lustrum wedstrijd wordt kort en overzichtelijk voor roeiers en publiek, iedereen kan meedoen. In een onvoorziene en leuke boot samenstelling gaan we er een leuke wedstrijd van maken, Dus schrijf je in. De start gaat vanuit stil stand, naar roeien met de volle haal en is natuurlijk belangrijk dat dit goed gaat, dus oefen de start, in wherry, C boot tot aan het gladde materiaal. Hint 1 is dus, oefen het starten; Eenvoudigste voor iedereen is begin met een driekwart haal, gevolgd door nog een driekwart haal en daarna overgaan naar de volle halen en hard door gaan. Op deze manier kunnen ervaren en onervaren roeiers samen goed starten 😊, dus oefen dit tijdens de roei les en/ of training. Van belang is, blijf bij elkaar en volg de slag. Uiteraard is starten met een volle haal vanuit stilstand, natuurlijk ook mogelijk 😊
Tweedaagse Toertocht Kaag
Geplaatst door 'Joke Ydema' op 24-apr-2023 11:26:59
Rondje Kaag voor 3 wherry’s en 18 roeiers  Het Windekind mag dan misschien uit de vaart genomen worden, de Damsche Rijn, Wiericke en Zee-eend deden dit weekend hun uiterste best om hun bestaansrecht te bewijzen. In wisselende samenstelling vervoerden ze 18 enthousiaste roeiers over veelal vlak water met in de ochtenden heerlijke zon en aan het eind van beide middagen een uitgebreide portie regen die naspoelen overbodig maakte.Het werd een (topografisch) lesje poelen en polders, slippen en vallen en pompen en hozen tot besluit. Onder toeziend oog van talloze futen, meerkoetjes, rietzangers en zwanen en tegelijkertijd zeldzaam weinig ander watersportverkeer. Met vele lage bruggetjes - waarvan een nieuwer exemplaar zelfs voor de meest ervaren tourroeiers een uitdaging bleek .Dank aan de tourcommissie voor de uitstekende organisatie, de fantastische catering van Annie en Arie, de koek- en cakebakkers, de zes chauffeurs en alle andere onzichtbare krachten achter dit geslaagde>>
Nieuw shirt?
Geplaatst door 'Joke Ydema' op 17-apr-2023 12:05:27
Hé, nieuw shirt?
Wil jij ook schitteren tijdens het 9e lustrumfeest op 17 JUNI?
Kijk dan op het intekenbord voor alle informatie over het fluororanje lustrumshirt.
2Dgse toertocht KAAG intensief
Geplaatst door 'hansrnhr' op 12-apr-2023 10:53:19
De Kaag, nu niet alleen over doorgaande vaarwegen, maar ook minder gebruikelijke.
Inschrijven voor 1 van beide of beide dagen. Na een dikke week boeken was er scheefstand ontstaan; deze is nu hersteld naar zowel voor zaterdag als zondag 3 wherry's. We gaan verder voor een 4e wherry op zaterdag èn op zondag. Dank voor het samenwerken, we zitten tenslotte in hetzelfde 'bootje'.
Bosbaan wint op de Bosbaan!
Geplaatst door 'gabkleijwegt' op 10-apr-2023 13:16:16
Zondag 9 april reisden onze studentenroeiers Julia Sprokkerieft en Roos Hesseling naar de Bosbaan in Amstelveen om deel te nemen aan de wedstrijden van de Skollcup. 's Ochtends in de voorwedstrijd plaatsten zij zich eenvoudig voor de A-finale, enthousiast aangemoedigd door hun ouders. Na vier uur wachten en proberen warm te blijven, startten zij in de finale. De race van Roos en Julia was perfect opgebouwd: in de laatste 500 meter hadden zij nog een beslissende eindsprint in de benen. "Blik trekken op de Bosbaan stond al een tijdje op onze bucketlist," meldde het tweetal opgewekt. En dat ook nog eens roeiend in een boot die "Bosbaan" heet. Goed gedaan!
>>
de jeugd heeft de toekomst!
Geplaatst door 'Frank Ticheler' op 25-mar-2023 10:06:06
Oproep voor vrijwilligers onder schooltijd!!
 
Om meer kinderen kennis te laten maken met de roeivereniging is er een uitnodiging uitgegaan naar verschillende leerkrachten van groepen 7 en 8 van de basisschool. Voorgestelde data zijn 7, 14, 17, en 24 april. Tijden zijn, onder schooltijd, van 10.45 uur tot ongeveer 12.30 uur.
Het idee is om de kinderen na een korte introductie een kleine rondleiding te geven, maar ook even te laten ervaren op de ergometer en in de boot. (wherrie, en/of C4 aan het vlot)
Om dit mogelijk te maken zijn we op zoek naar enthousiaste leden die willen komen helpen dit in goede banen te leiden. Op korte termijn komt hiervoor een intekenlijst beschikbaar. Houdt deze dus goed in de gaten en help het mogelijk maken! (Je verdient er ook nog een credit mee, maar dat moet geen doel zijn)
annulering jeugdhead
Geplaatst door 'Frank Ticheler' op 24-mar-2023 18:13:36
Jammer, jammer, jammer.
Zojuist heeft de organisatie besloten blok 1 en 2 van de wedstrijden op de Amstel vanwege de weers- en windverwachting af te lasten. Helaas dus geen deelname met de Atalanta, die hierdoor weer vrij is om af te schrijven. Zodra er een nieuwe wedstrijd in de pen zit zullen de jongens zich er voor klaar maken.
Alle oudere berichten zijn te vinden in het forum onder 'Nieuws'.
Agenda
Alphen blad
Weer
Roeinieuws