Nieuws
“HUP BLAUW!!!!! HUP BLAUW!!!!!”
Geplaatst door 'Frank Ticheler' op 29-jun-2022 14:55:44
Begin juni kwam er een oproep van de redactie van Zappsport van Avro/Tros. Of wij enthousiaste jeugdleden hadden uit groep 7/8 voor het programma Zappsport the Battle. In dit jeugdprogramma strijden 2 teams van een sportvereniging tegen elkaar in een sport die raakvlakken heeft met hun eigen sport. We hebben nog geprobeerd om het voor de deelnemers geheim te houden maar uiteindelijk wisten ze allemaal kort van tevoren dat het om KANOPOLO zou gaan. Dinsdag 28 juni was het dan eindelijk zover. In de ochtend verzamelen en iets voor 12.00 uur waren we op de opnamelocatie. Kanovereniging Rijnland in Leiderdorp tussen de does en de A4. Een beetje zenuwachtig en gespannen werd er kennis gemaakt met de teamcoach van Team Blauw; Britt Dekker. En even later ook met de andere captain Ron Boszhard en team Oranje, waterpolovereniging Leiden. Na de uitleg en verschillende oefeningen en aanwijzingen gingen de camera's rollen. Om iets voor 15.00 kwam de speciaal geregelde goedgevulde bus van Arriva, gevuld met klasgenoten van team Blauw. >>
Toerweekend nog 2 plaatsen
Geplaatst door 'hansrnhr' op 29-jun-2022 13:51:49
Beste RVA-vrienden, ons toerweekend Midden Limburg op 8, 9 en 10 juli heeft nog 2 open plaatsen.
Zie intekenbord voor info over het weekend. Wil je alsnog mee, stuur email naar toerroeien@rv-alphen.nl, maar doe het wel snel, t/m zondag 3juli!! (en op=op).
Stand 4 juli: met 1 x extra zijn er nu DEF 29 deelnemers, dank.
Opnieuw blik op de WAB
Geplaatst door 'gabkleijwegt' op 20-jun-2022 15:12:10

Vrijdag 17 juni hebben onze studentleden Roos Hesseling en Julia Sprokkerieft opnieuw toegeslagen op de Willem Alexanderbaan. Zij behaalden de eerste plaats in het veld Dames Gevorderden dubbeltwee bij de Erasmus Sprints.>>
Zomerborrel
Geplaatst door 'willemien' op 14-jun-2022 12:12:15
Op zaterdag 25 juni vanaf 16.00 uur houden we onze jaarlijkse zomerborrel aan de Machineweg 2B.
Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen we de verhalen van de afgelopen maanden met elkaar delen en een gezellige en mooie zomer de ander toewensen. 
Je bent van harte uitgenodigd!
Foto's Jeugd Regio Competitie staan online
Geplaatst door 'Ad' op 14-jun-2022 09:42:02
Jeugd regio competitie bij RV ALphen
In het fotoalbum staan de foto's die Richard afgelopen zaterdag heeft gemaakt van de Jeugd Regio Competitie. Het was een zeer geslaagd evenement en dat is op de foto's ook goed te zien.
>>
Doop recreatie 2x
Geplaatst door 'erica' op 13-jun-2022 16:33:52
Op zaterdag de 18e gaan we de tweede recreatie 2x dopen.
Ellen Olgers zal om 11:00 de boot haar naam geven. Iedereen is hierbij van harte uitgenodigd om het glas te heffen op haar behouden vaart.
In elk huisje hoort het kruisje
Geplaatst door 'Frank Ticheler' op 5-jun-2022 15:33:17
Elfstedenkruisje Althans, zo denk ik erover na meegedaan te hebben in het afgelopen Hemelvaartsweekend aan de Elfstedenroeimarathon.Vrijdagochtend verzamelden, na ieders persoonlijke voorbereiding, een groep van 17 enthousiaste roeiers en begeleiders bij de RVA. Boot opladen, koffie en op pad. Met 2 busjes richting Friesland, bestemming RV Wetterwille in Leeuwarden. Daar aangekomen zagen wij dat al meer dan de helft van de 71 deelnemende teams druk bezig was met de laatste voorbereidingen voor de “barre tocht” Na een heerlijke maaltijd in de stad terug naar de briefing en de boot; de tocht werd in verband met de aanhoudende harde wind ingekort. Na de tewaterlating oproeien richting het centrum van Leeuwarden waar 71 C2's de gracht volledig verstopten. 20.00 uur startte de eerste boot en ging de stoet in rap tempo richting Dokkum. Na een kleine 10 kilometer de eerste wissel; ploeg A eruit, en wij (B) erin en snel weer door. En zo ging het vrijwel vlekkeloos verder, door de avondschemering, de nacht, het ochtendgloren en de rest van de zaterdag.>>
Jeugd Regiocompetitie bij de RVA
Geplaatst door 'yvonne.boere' op 31-mei-2022 22:03:51
Zaterdag 11 juni vindt op onze vereniging de Junioren regiocompetitie plaats. Er komen dan veel jonge roeiers en publiek naar de RVA. Vanaf 10.30 uur is de ontvangst en om 15.30 uur de prijsuitreiking. Voor deze dag hebben wij veel vrijwilligers nodig, dus als je het leuk vindt om eens te zien hoe onze jeugd het doet, meld je dan aan! Je verdient er uiteraard ook een credit mee. Voor de zaterdagochtendroeiers: Er kan tot 11.00 uur geroeid worden. 
Elfstedenroeimarathon
Geplaatst door 'Ad' op 30-mei-2022 12:08:20
Handen Vanuit RV Alphen hebben twee teams meegedaan aan de Elfsteden-roeimarathon: een veteranen team en een studenten team, de laatste aangevuld met roeiers van Asopos. Beide teams hebben deze moeilijke en uitdagende tocht ruim binnen de toegestane tijd volbracht en zo het Elfsteden(roei)kruisje verdiend. Klik op de foto voor meer fotos en informatie. >>
Blik trekken op de WAB
Geplaatst door 'gabkleijwegt' op 22-mei-2022 15:01:08
"Blik trekken op de WAB" is roeiersjargon voor: "Een medaille winnen op de Willem Alexander Baan". En dat is wat Julia Sprokkerieft en Roos Hesseling zondag 22 mei deden bij de Rottebokaal. Na een flitsende start hadden Roos en Julia een voorsprong die zij tijdens de rest van de twee kilometer niet meer prijs gaven. Na de race mochten zij hun dubbeltwee naar het ere-vlot roeien om hun blik in ontvangst te nemen. En uiteraard na afloop in de stralende zon nog even genieten van de vrolijke sfeer die altijd heerst bij dit soort studentenwedstrijden.>>
In de RVA-tuin altijd verrassingen!
Geplaatst door 'Rob Meijer' op 21-mei-2022 19:26:19

De RVA-tuin kan wel extra handen gebruiken. Er is altijd werk genoeg en met elkaar zorgen dat het er weer mooi uitziet, geeft veel voldoening. Vorige week hebben we samen met verwondering naar een aandoenlijk tafereeltje gekeken. Wij laten jullie even meegenieten van dit nieuw leven wat verstopt zat tussen de takken.
Aarzel niet om de tuin als klusdienst te kiezen. Je bent de tweede zaterdag van de maand van 9 tot 12 uur van harte welkom! Op andere momenten aan de slag gaan, kan natuurlijk ook.
P.S. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Rob Meijer en Sacha Mulder (gegevens via site onder "ledenadministratie" te vinden)
Asopos Driekamp
Geplaatst door 'gabkleijwegt' op 15-mei-2022 20:47:10

Zaterdag 14 mei vond de Northwave Asopos Driekamp plaats op de Dwarswetering in Leiderdorp. De laatste editie van deze studentenwedstrijd vond plaats in 2019 voordat Corona ons bestaan in de war gooide. Roos Hesseling en Julia Sprokkerieft hadden in 2019 meegedaan en het leek een goed idee om dit jaar weer mee te doen.
De Driekamp bestaat uit drie sprintafstanden: 500 en 250 meter boord aan boord en 1.250 meter als tijdrace. Bij de eerste twee afstanden roeiden onze studenten moeiteloos weg van hun directe tegenstander. In de tijdrace werd steeds verder uitgelopen op deze ploeg en ingelopen op de eerder gestarte tegenstander. Het resultaat was een vijfde plek in een veld met vijfentwintig ploegen.
Een prima prestatie op een gezellige wedstrijd met heerlijk lenteweer.
Toerweekend 2022 Midden Limburg bij Roermond
Geplaatst door 'hansrnhr' op 15-mei-2022 11:00:43
Ons RVA toerweekend is boekbaar.
We gaan het weekend van 8 juli tot 10 juli midden in Limburg op de Maasplassen ons toerweekend houden. Na 2 jaar in het vat opgesloten gezeten te hebben, kan het nu weer.
>>
Pinkstermaandag ROEIEN of VRIJWiLLIGER
Geplaatst door 'hansrnhr' op 6-mei-2022 17:52:10
Met Pinksteren wordt bij de RV-A traditiegetrouw de Groene Hart & Meije gastentoertocht opgezet voor roeiers van andere verenigingen. In onze RV-A toerboten gaat het dan over van ons prachtige Groene Hart roeiwater en de Nieuwkoopse Plassen incl HELE Meije. Voor de organisatie zoeken we nog VRIJWILLIGERS, zie het Intekenbord! Om deel te nemen blijven er dit jaar toch een paar boten over, die we graag voor eigen leden willen inzetten, zie ook hiervoor het intekenbord! >>
RVA drijft op vrijwilligers! Help je ook mee?
Geplaatst door 'willemien' op 4-mei-2022 17:35:16
Onze vereniging bruist van de activiteiten. Lekker roeien, heerlijk buiten en gezellig optrekken met elkaar op de vereniging. Wat fijn dat dat allemaal weer kan. Om dat mogelijk te maken, kunnen we jouw hulp goed gebruiken. Je kunt je namelijk weer inschrijven voor alle klusdiensten.

 
We vragen ieder RVA-lid om minimaal 5 klusdiensten per jaar te doen. Achter de bar, in de tuin, instructie, coördinatie, onderhoud, er is voor iedereen wat te doen. Zo blijven we bruisen. Zeker voor de gezelligheid is de bar heel belangrijk. We zijn dan ook per direct op zoek naar leden die bardienst op zaterdag en zondagmorgen willen draaien. Meld je aan, voor deze of een andere klus. 
Tevens hebben we diverse vacatures. Lees meer!
Alle oudere berichten zijn te vinden in het forum onder 'Nieuws'.
Agenda
Alphen blad
Weer
Roeinieuws