Nieuws
De beer is los!
Geplaatst door 'MirjamK' op 14-feb-2019 19:31:01
Tijdens een succesvolle informatieavond is de verkoop van de KiKaRoW-beer gestart. De eerste beer, Roeiki, is door Guus van Wechem gedoneerd aan de RVA. Daarvoor willen we Guus hartelijk bedanken.
Wil je ook zo’n leuke beer? Dat kan.
Voor 20,- heb je een beer, maar voor 25,- kun je de beer persoonlijk maken door een naam op het hesje te laten drukken.
 
Inschrijven voor de beer kan bij Conny Bredenbeek, via kikarow@rv-alphen.nl. Wees er snel bij, want er zijn maar 25 beren.
KiKaRow openingstocht
Geplaatst door 'Joke Ydema' op 14-feb-2019 10:26:36
De KiKaRow openingstocht staat op het intekenbord. Doe allemaal mee met deze mooie tocht!
Workshop "Rugge(n)spraak"
Geplaatst door 'annemieke' op 13-feb-2019 08:19:48
Lage rugpijn is de meest voorkomende blessure in de roeisport. Gelukkig is dit te voorkomen door te roeien met de juiste techniek. De juiste techniek heeft betrekking tot de stand van de rug. Dus, roeien met een rechte rug of juist met een ‘kromme’ rug?
Het antwoord op deze vraag zal worden gegeven door Amber Kinkel, lid van deze vereniging en master student Human Movement Sciences aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Tevens samen met Remco Broere eigenaar van Unique Body in Waddinxveen.
Een avond vol met tips voor in de praktijk voor instructeurs, coaches, maar natuurlijk ook voor alle roei(st)ers!
Graag wil ik deze kennis over dit onderwerp met jullie delen. Kom jij ook? Aanmelden graag via het intekenbord.
wanneer: donderdag 14 maart
locatie: Sociëteit
aanvang: 20:00 uur 
De bar is open voor versnaperingen en er kan betaald worden met blauwe kaart en/of pin.
De evenementencommissie
>>
Lustrumfeest
Geplaatst door 'annemieke' op 9-feb-2019 13:39:52
Om alvast in je agenda te zetten: lustrumfeest op zaterdag 25 mei. Donateurs, partners, vrienden metgezellen zijn uiteraard ook van harte welkom.
  • start: 20:00 uur
  • locatie: Parkvilla in Alphen aan den Rijn. 
  • spetterende muzikale verrassing voor luisterend oor maar ook swingende heupen
  • kledingadvies: feestelijk/ netjes maar doe vooral eens gek
  • einde feest: 24:00 uur
  • voldoende parkeerplek maar de echte sportieveling komt natuurlijk op de fiets
  • gratis 2 consumpties 
En je mag natuurlijk ook altijd nog onverwachts binnen komen lopen;-)
Lustrumcommissie
Aarkanaal stremming update
Geplaatst door 'hansrnhr' op 9-feb-2019 09:17:45
 De actuele situatie is te onvoorspelbaar. Het vernieuwen van de beschoeiing bij de rotonde naar Nieuwkoop vordert, maar we zullen er toch nog enkele weken mee moeten leven. Volgende valt te melden: als ongestuurde roeier kan je in het korte omkijk moment NIET/moeilijk zien of een ponton vast ligt, of dat er mee gemaneuvreerd wordt en/of de door jouw geziene opening/doorvaart-mogelijkheid enkele momenten later alsnog verdwenen is. Vorige week overkwam dat een dubbel twee die nog juist op tijd door een alerte weg-verkeersregelaar op de gestremde situatie gewezen werd. Anders hadden de roeisters echt een probleem gehad. Ga er vanwege de onvoorspelbare situatie gewoon van uit dat het Aarkanaal ter plekke gestremd is en roei – ongestuurd en bij voorkeur ook gestuurd – alleen richting Ter Aar. >>
Zondag 10 feb aanstaande
Geplaatst door 'overdijk' op 7-feb-2019 12:39:48
Beste Leden, Wij kunnen nog iemand gebruiken voor aanstaande zondag 10 feb achter de bar. Indien je het leuk vindt schrijf je in de op de site.
Omslaan....en er weer in
Geplaatst door 'cees de heij' op 5-feb-2019 10:01:29
Afgelopen zondagmiddag was het weer zover. Omslaan in een skiff en proberen er weer in te komen. Dat dat lastig is zullen een aantal deelnemers niet tegenspreken. Een groep van ongeveer dertig RVA leden, fiftyfifty jeugd en volwassenen, hadden zich ingeschreven voor deze veiligheidscursus in zwembad de Hoorn. Er werden twee skiffs in het water gebracht. Edo Wiebinga en Nina Belger geven de instructie om vanuit het water weer in de boot te komen. Ook werden veel pogingen ondernomen om nadat er in de skiff was geklauterd, in de boot te gaan staan. Het lukte vele om deze behendigheid uit te voeren. In een andere hoek van het bad was Jos de Heij, ex zweminstructeur, bezig met allerlei handigheidjes, foefjes, truckjes en slimmigheden om zolang mogelijk met de minste inspanning te ‘overleven’ in het water nadat je bent omgeslagen. Een hele nuttige en waardevolle survivaltraining. Na twee uren instructie was ieder aan de beurt geweest en konden de boten weer opgeladen worden Een goede veiligheidstraining van de Evenementencommissie en de RVA-jeugd.
Dutch Atlantic Four op infoavond KiKaRoW
Geplaatst door 'MirjamK' op 30-jan-2019 22:50:42
Woensdagavond 13 februari wordt in de sociëteit een gevarieerde, interessante en kosteloze informatieavond gehouden over de KiKaRow en hoe we de komende maanden als RVA een leuk bedrag bij elkaar willen brengen voor de SKION LATER-studie, het concrete doel waarvoor de KiKaRoW landelijk €500.000,- hoopt op te halen.
Naast informatie over de activiteiten (lees hier meer) en achtergronden, hebben we een leuk extraatje, want Marcel, David, Erik en Bart, oftewel de Dutch Atlantic Four, kersverse winnaars van de Talisker Whisky Atlantic Challenge, komen ons over hun avonturen op de oceaan vertellen!
Meld je aan via het intekenbord. Klik >> voor het programma...
IJs
Geplaatst door 'Ad' op 25-jan-2019 16:47:35
De temperatuur is weer boven nul, en dus zijn de roeiertjes op de website alweer druk aan het roeien. In werkelijkheid is dat waarschijnlijk nog niet mogelijk vanwege ijs dat nog in het Aarkanaal ligt. Er kan pas weer geroeid worden als het water ijsvrij is.
Dames douches
Geplaatst door 'Elmendorp' op 21-jan-2019 22:30:34
Dames, 
het is mij een waar genoegen te kunnen melden dat de dames douches weer warm water geven, en nu op alle vier de douchekoppen. Met dank aan Cees Gillon die ervoor gezorgd heeft dat de dames er net zo warmpjes bij zitten als de heren, 
Sjaak 
DUTCH ATLANTIC FOUR IS ALS EERSTE GEFINISHED
Geplaatst door 'hansrnhr' op 16-jan-2019 01:25:05
De 4 sloeproeiers uit Haarlem tevens lid van Dutch Coastal Rowing zijn als overall winnaar op 15 Januari 2019 gefinished. Hun eerste rolbank roeiles hebben zij van Wim van Breukel bij RV Alphen gekregen. Van start tot finish hebben ze op kop gelegen en hebben ongelofelijk constant geroeid het etmaal rond . De 4800 km hebben ze in 34,5 dagen geroeid met een gemiddelde snelheid van 5,8 km/h=3,2kn. Wat langzaam hoor ik daar? Dan moet je bedenken dat hun boot, de Rose, niet de lichtste is ( eigen gewicht > 600 kg) en dat ze met twee roeiers een boot met een totaal gewicht van meer dan 1000 kg over de  woelige Atlantische Oceaan moeten roeien. Het is 2 h op 2h af. Guus gaat proberen of ze bij RV Alphen hun verhaal willen houden. Ook zij roeien voor KIKA dus als je wat geld kan missen doe dan dat zie Facebook Dutch Atlantic Four.
Werk in uitvoering 14/01-2019
Geplaatst door 'erica' op 14-jan-2019 23:56:38
Sinds eind november is de Zeeëend naar de kluszolder verhuisd voor een grote onderhoudsbeurt. Afgelopen zomer bleek zij weer eens een lekkage op de kielstrip te hebben opgelopen en is er besloten dit probleem eens grondiger aan te pakken. In de kiel van deze boot zit geen opvulling zodat de schroeven die de kielstrip op zijn plaats houden alleen houvast hebben in de dunne huid van de boot. Elk tikje tegen een schroefje kan er dan voor zorgen dat deze losschiet en een gaatje achterlaat....  De ruimte onder het dek loopt vervolgens kalm doch gestaag vol met water. De oplossing is om de kiel te voorzien van een passende strook materiaal waarin de schroeven houvast vinden en een eventueel verlies van een schroef niet automatisch een lek veroorzaakt. Zo gezegd zo gedaan, maar om bij de kiel te komen moet eerst het dek worden gelicht. Als het dek wordt gelicht zakken de randen van de boot uit elkaar. Eerst is er dus een prachtige wieg voor de Zeeëend gebouwd zodat haar vorm behouden blijft, nu we het dek er vanaf hebben. Als alles straks weer op zijn plek zit krijgt ze nog een verfje en kunnen we weer een hele poos van haar genieten. >>
dames douches
Geplaatst door 'Elmendorp' op 14-jan-2019 19:18:56
We hadden gemeld dat de damesdouches vanaf Maandag weer warm water zouden geven maar helaas is dat nog even een paar dagen uitgesteld aangezien de geiser een hardnekkiger probleem heeft dan was voorzien. We houden jullie op de hoogte.
Bezoek Gert Jan Schotanus
Geplaatst door 'Elmendorp' op 14-jan-2019 19:15:40
Op Zaterdag 12 Januari was Gert-Jan Schotanus, wethouder van Alphen aan den Rijn met, onder andere, Sport in zijn portefeuille, te gast bij onze roeivereniging. Zelf een fervent sportman (hij bokst, loopt hard en fietst elk jaar de Elfstedentocht) was hij zeer geintresseerd in het reilen en zeilen van onze roeivereniging. Met name de aanwas van, vooral, jeugdleden, het bezetten van bestuursposities en het meewerken van de leden aan instructie,  bardiensten, begeleiden van jeugdleden en het onderhoud van de vloot en het gebouw en terreinen was onderwerp van een geanimeerd gesprek. 
We hebben hem uitgenodigd om een keer te komen meeroeien en daar zou jij zeker op terug komen, 
Ton, Sjaak, Erna
Informatie-avond KiKaRoW
Geplaatst door 'annemieke' op 13-jan-2019 10:38:18
Het organiserend team nodigt iedereen uit op woensdagavond 13 februari om 19:30 uur in de sociëteit voor een leuke, interessante en kosteloze informatie-avond. We gaan vertellen hoe de evenementen rond de KiKaRoW op 23 maart (openingstocht) en 13 april (KiKaRoW sponsordag) eruit gaan zien en op welke manieren jij kunt meedoen. Daniëlle Starreveld zal ons meenemen in hoe onze donaties aan KiKa hun weg vinden naar onderzoek en wat dit al heeft opgeleverd. Onze donaties maken echt het verschil! 
Het wordt bovenal een gezellige avond met genoeg gelegenheid voor ontmoeting. Koffie, thee en gebak moet wel worden afgerekend. 
 
Wij vinden het fijn een indicatie te hebben van de opkomst. Via het intekenbord (info avond kikarow) kun je laten weten dat je aanwezig bent op de informatie-avond. 
 
Het KiKaRow team 
Conny, Leon en Ralph
 
Alle oudere berichten zijn te vinden in het forum onder 'Nieuws'.
Agenda
Alphen blad
Weer
Roeinieuws