Nieuws
Vaardigheidsproef Skiff 2
Geplaatst door 'MirjamK' op 5-aug-2020 16:59:55
Op zondag 30 augustus om 10.30 uur is er gelegenheid voor het laten afnemen van de vaardigheidsproef Skiff 2. Je kunt je hiervoor aanmelden via het intekenbord.Voor de eisen zie het instructiehandboek.
roeiclinic Alphense Jeugd
Geplaatst door 'cees de heij' op 5-aug-2020 12:05:21
Maandagochtend 3 augustus 9.00 uur. Jeugd en instructeurs leggen de Zee-eend als reddingsboot in het water. Evenals drie grote boeien. De beamer wordt opgestart. Ergometers staan klaar voor de eerste instructies. De koffie pruttelt en de limonade staat gereed. Zeven nieuwe gezichten zijn om half tien in de sociëteit. De roeiclinic gaat van start.Direct na de introductie is het instructie op de ergometers. Gerrit Kleijwegt leert ze de eerste beginselen aan. Yvonne Boere doet de rondleidingen door de loodsen. Maar dan is het snel in de skiffs. Onze jeugdleden Cathelijne Zondervan, Hugo Nijman en Lars Flipse geven veel aanwijzingen en helpen op vele manieren. De nieuwelingen zijn onwennig in de boot, maar snel krijgen zij de kneepjes door hoe je balans moet houden. Het zijn snelle leerlingen en binnen het uur varen ze naar de overkant op en neer. Albert Reumrman is inmiddels gearriveerd en bereidt soep en een snack voor iedereen. 12.00 uur lunch. Het regent zachtjes. Er kan niet gevolleybald worden, dus om 12.30 uur staat ieder alweer aan het vlot om opnieuw in de skiff te stappen. Na een uurtje, Marco Wesseling is inmiddels gearriveerd,  worden de c-boten in het water gelaten.>>
Roeikamp RVA Jeugd
Geplaatst door 'cees de heij' op 29-jul-2020 11:23:36
Op donderdag 20 augustus slaat de RVA Jeugd haar tenten weer op voor het jaarlijkse RVA Roeikamp.
Het kamp duurt t/m zaterdag 22 augustus. Het grote grasveld zal bezaaid zijn met tenten en een volleybalveld. In de sociëteit zullen wat tafels bijeen geschoven staan voor de gezamenlijke maaltijden. De keuken zal wat meer beladen zijn door de vele broden en chocolade pasta e.d. De jeugd zal daar tussendoor zwalken. Vooral op zaterdag als het wat drukker is zal het wat meer rumoer geven. Dus graag enige coulance. De activiteiten vinden veel op het water plaats of elders in de omgeving.
Roeikamp RVA Jeugd! Al jaren een topevenement van en voor de RVA.
Roeiclinic voor jongeren van 11-16 jaar
Geplaatst door 'Ad' op 19-jul-2020 16:33:45
Geen idee wat je moet doen in deze vakantie? En altijd al eens willen ontdekken of roeien iets voor jou is? Speciaal voor jongeren tussen de 11 – 16 jaar organiseert Roeivereniging Alphen een roeiclinic in de zomervakantie. De clinics duren één dag en worden georganiseerd op maandag 3, 10 en 17 augustus. Meer informatie vind je hier. Om je direct aan te melden, klik hier.
toertocht 22 augustus
Geplaatst door 'Joke Ydema' op 19-jul-2020 10:01:55
Je kunt je inschrijven voor de toertocht op 22 augustus.
De eerste weekendtocht na deze stille tijd! 
Wees er snel bij, want het aantal deelnemers is beperkt door de corona maatregelen.
 Zie intekenbord.
Eerste bevoegheden behaald in 2020
Geplaatst door 'Margreet H' op 12-jul-2020 23:26:51
Een mooiere dag was niet denkbaar om af te roeien voor de basisproef. Een heerlijk zonnetje en weinig wind. Maar dat had deze groep cursisten dan ook wel verdiend. Hun weg is niet de makkelijkste geweest. >>
Gezellige ontmoeting op 11 juli
Geplaatst door 'willemien' op 5-jul-2020 16:51:53
Graag nodigen we alle leden uit om elkaar na 4 maanden weer te begroeten.
Nu de maatregelen versoepeld zijn organiseren we hier een speciaal moment voor.
Op zaterdag 11 juli tussen 16.00 en 18.00 uur op het terras en grasveld. Zo kunnen we goed 1,5 meter afstand houden. Helaas geen knuffels en handen schudden. Wel elkaar weer zien op de vereniging en elkaar ontmoeten met een glimlach.
Teken vooraf in op het intekenbord. Zo weten we op hoeveel leden we mogen rekenen.
Het bestuur en de commissarissen verheugen zich op het weerzien.
Hartelijke groet,
Willemien Agterof
Extra informatie over roeien vanaf 1 juli
Geplaatst door 'willemien' op 2-jul-2020 10:54:20
Met ingang van 1 juli mogen alle boottypen het water weer op! In het weekend gaat ook de sociëteit weer open. Dit alles binnen de richtlijnen van het RIVM met 1,5 meter afstand en thuisblijven bij klachten. De veiligheid van iedereen staat voorop.
De RVA heeft nog een aantal specifieke afspraken.
Het aangepaste coronaprotocol vind je op de site, onder de tab vereniging. Lees deze goed door. Een paar zaken wil ik benadrukken.
- Het is verplicht op voorhand een boot te reserveren. Daarbij handhaven we het tijdslot van anderhalf uur en een maximum van 5 tegelijk aan het vlot.
- Desinfecterende middelen staan bij de schuifdeuren. Was je handen bij het fonteintje bij de waterslang en gebruik regelmatig desinfecterende gel.
- Houd op het terrein anderhalve meter afstand.
- Zet je tas bij de boot die je gaat gebruiken.
- Gebruik de kleedkamers alleen als het nodig is. Hier geldt een maximum van 8 personen tegelijk in die ruimte. Er mogen 2 personen tegelijk douchen.
- De boot de Steijns blijft voorlopig op de "Coronastand". Dus met meer ruimte tussen stuurman/vrouw en roeiplaatsen.
- De sociëteit gaat op zaterdag en zondag weer open.
- Looproutes zijn aangegeven richting sociëteit.
- In de>>
Aangepast corona-protocol
Geplaatst door 'Ad' op 1-jul-2020 11:21:06
Per 1 juli zijn de regels m.b.t. corona verder versoepeld. We mogen onder andere weer roeien in meerpersoonsboten en gebruik maken van onze kleedkamers en douches. Ons corona-protocol is daarop aangepast. Je vindt het onder vereniging/coronaprotocol.
Vanaf 1 juli alle boottypen weer toegestaan
Geplaatst door 'Ad' op 26-jun-2020 18:41:19
Vanaf 1 juli is het tijdens sporten niet meer nodig om 1,5m afstand te bewaren. Dit betekent dat we weer in alle boottypen kunnen roeien! Dit is al doorgevoerd in het afschrijfsysteem. Met ingang van nu kunnen alle boten weer gereserveerd worden voor roeien op of na 1 juli.
Het bestuur is zich nog aan het beraden over verdere details van de versoepeling, en zal daar ook de publicaties van het NOCNSF en de KNRB (maandag verwacht) in meenemen.
Roeien op > 1,5 meter vervolg
Geplaatst door 'erica' op 22-jun-2020 17:03:49
Aeneas, Gaia en Steijns.
Vanaf vandaag zijn er 3 meerpersoons boten beschikbaar. Alle 3 zijn aangepast naar 2 roeiers en 1 stuur, met minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.>>
Roeien op > 1,5 meter
Geplaatst door 'erica' op 20-jun-2020 01:00:25
Vanaf deze zaterdag kan ook de Gaia weer worden afgeschreven.
Net als bij de Aeneas is de inrichting zodanig aangepast dat er > 1,5 meter ruimte tussen de bemanning is. Ook de Gaia is nu geschikt voor 3 personen.
Door de aanpassing van de stuurplaats is er wel iets van het comfort ingeleverd, de stuurman/vrouw zit nu op de luchtkast.
De klusploeg zal maandag verdergaan met corona-ombouw, zodra er meer boten beschikbaar komen kun je dit lezen op de site.
nieuws van de instructiecommissie
Geplaatst door 'Margreet H' op 18-jun-2020 23:00:53
Nieuws van de instructiecommissie
Langs meerdere kanalen komen er verzoeken bij ons voor instructielessen. Vanzelfsprekend kan er nog geen instructie in een meerpersoonsboot gegeven worden tenzij het personen betreft die uit één huishouden komen. Ook komen er verzoekjes bij ons voor een korte opfriscursus voor de C1 of skiff van leden die de stap graag weer willen maken maar zich daartoe nog niet helemaal voldoende vrij voelen. Om zoveel mogelijk leden het water op te krijgen in een éénpersoonsboot zijn de volgende intekenlijsten klaargezet:>>
roeien in een C4
Geplaatst door 'Joke Ydema' op 10-jun-2020 21:51:30
Roeien in een C4. Vanaf aanstaand weekend is het mogelijk om te roeien in een C4. Voorlopig kun je alleen de Aeneas hiervoor afschrijven. Hoe gaat een en ander in zijn werk?
  • je schrijft de Aeneas af voor 3 personen volgens het time-slot.
  • Je roeit als volgt: een op de stuurplek, een op plek 1(boeg) en een op plek 3(tweede slag) Op deze manier wordt de 1,50 m afstand gewaarborgd.
  • Het uitbrengen van de boot: je rijdt met je ploegje de boot naar buiten tot de aangegeven streep voor de rollerbaan. Een persoon staat aan de rollerbaanzijde, bij de achtersteven. De twee anderen staan bij de boeg, ieder aan een kant van de rigger. Met een hand houd je de rigger vast, met de andere hand het boord. Zo breng je langzaam de boot in het water. De persoon bij het vlot leidt de boot recht over de rollers.
  • Het instappen gaat als bekend.
  • Let op: bij windkracht 5 of harder, niet gaan roeien op deze manier: je kunt de boot niet houden omdat je slechts met twee man roeit. Ook bij windkracht 4, even nadenken: kan deze bemanning dit aan? Bij twijfel: niet gaan.
  • Het binnenbrengen gaat op dezelfde manier maar dan andersom: een persoon bij de boeg, twee bij de laatste riggers.
Doe alles met>>
Afstelling materiaal & invloed op roeihaal
Geplaatst door 'Ad' op 4-jun-2020 15:55:17
Door corona heeft het video-vergaderen een grote vlucht genomen. Ook de KNRB heeft dit medium omarmt en organiseert nu met enige regelmaat zogenoemde 'webinars'. Dat zijn eigenlijk kleine colleges via het web. Je ziet de presentatie en ziet en hoort de spreker en andere deelnemers. Ook is het mogelijk om vragen te stellen en een discussie te houden. Recent heb ik op deze manier deelgenomen aan een webinar over het afstellen van roeiboten. De spreker had daarbij een interessante benadering gekozen van een driehoek met op de hoekpunten de kracht op het roeiblad, de weg/lengte van het blad door het water en het tempo (halen/minuut). Samen bepalen die de hoeveelheid energie die een roeier levert en dus de snelheid van de boot. En de acht dingen die je kunt afstellen aan een roeiboot, hebben elk hun eigen effect op deze driehoek. Mocht je dit webinar hebben gemist, geen nood want ik heb de presentatie toegezonden gekregen en deze opgeslagen in ons archief, in de map KNRB. Het volgende webinar is op 16 juni, en heeft de titel 'De mens, de aap en de computer'. Belooft ook weer interessant te worden. Je kunt je opgeven via de site van de KNRB.>>
Alle oudere berichten zijn te vinden in het forum onder 'Nieuws'.
Agenda
Alphen blad
Weer
Roeinieuws