Nieuws
Corona boten (ombouw naar C2x)
Geplaatst door 'erica' op 20-okt-2020 17:45:41
Helaas moeten we sinds afgelopen woensdag de meerpersoonsboten weer in de loods achterlaten. Maar door de inzet van de klusploeg hebben we sinds maandag weer een aantal aangepaste boten voor sporten op >1,5m van elkaar.
De boten zijn nu allen geschikt voor 3 personen: 2 roeiers en een stuur.
Aeneas, Cavalla, Gaia en de Steijns kunnen weer worden afgeschreven.
Verder blijven alle aangegeven protocollen van kracht, was je handen, reinig de handvatten etc.
Hopelijk wordt er veel gebruik gemaakt van deze boten!
>>
Corona protocol
Geplaatst door 'Ad' op 19-okt-2020 21:17:47
Het officiele corona protocol op onze site (zie onder 'vereniging') is bijgewerkt naar aanleiding van de aangescherpte corona maatregelen van de Rijksoverheid per 14 oktober j.l. In het protocol is te lezen dat er in principe alleen nog in één persoons boten geroeid mag worden. Uitzondering hierop zijn de jeugd tot 18 jaar, roeien met huisgenoten en roeien met beperkte bemanning in enkele C-boten, waarin de 1,5m afstand gehandhaafd kan worden. Societeit en kleedkamers zijn gesloten.
Nieuwe corona maatregelen
Geplaatst door 'willemien' op 14-okt-2020 22:10:24
Op de persconferentie van 13 oktober jongstleden heeft de regering in overleg met het RIVM nieuwe maatregelen afgekondigd. 
Daarna heeft NOC*NSF de KNRB geadviseerd welke maatregelen voor de roeisport van belang zijn. 
De belangrijkste opmerking is dat er zo weinig mogelijk sociaal verkeer plaats vindt op de vereniging. 
We hebben ons te houden aan het volgende:
 • Jeugd en jongeren tot en met 17 jaar mogen in alle boottypen blijven roeien;
 • Vanaf 18 jaar is roeien in een eenpersoons boot toegestaan;
 • Houd je aan het time-slot;
 • Leden uit hetzelfde huishouden mogen in een  meerpersoons boot roeien met een maximum van 4 personen;
 • Evenementen, wedstrijden en toertochten zijn afgelast;
 • De sociëteit, kleedkamers en douches zijn gesloten. Natuurlijk mag je wel gebruik maken van de toiletten en verbandartikelen; 
 • Je komt in roeikleding naar de vereniging en gaat na het roeien meteen weer naar huis;
 • Je zet je tas bij de boot die je gereserveerd hebt;
 • Je wast je handen bij binnenkomt en bij het verlaten van de loods met zeep of gebruik desinfecterende gel;
 • Je maakt je riemen en je boot goed schoon met desinfecterende middelen.
 • Houd op het terrein te allen tijde anderhalve meter afstand van elkaar en geef elkaar de ruimte.
Deze maatregelen zijn voorlopig voor 4 weken afgekondigd.
Heel jammer dat we nu weer terug moeten naar een half jaar geleden maar blijf aub gezond en pas goed op jezelf en op je naasten.
>>
Herfsttoertocht afgelast
Geplaatst door 'Joke Ydema' op 13-okt-2020 23:31:29
De tocht van aanstaande zondag  18 oktober is afgelast vanwege de corona maatregelen.
Jeugd-TOERTOCHT door de polder
Geplaatst door 'yvonne.boere' op 4-okt-2020 11:39:39
Op zaterdagmiddag 3 oktober 2020 heeft het jeugdbestuur een toertocht georganiseerd door de polders achter de roeivereniging. Met 17 jeugdleden vertrokken we vanaf de achterzijde van de roei in vier wherries en de Steins. Met grote dank aan Hans Runhaar werden alle boten voorzien van pikhaak, peddel en een toertas, waarin een haring, draaipen en deken zaten. We waren gewaarschuwd voor een paar pittige smalle bruggen, waarvoor toch wel gedegen stuurkunst nodig is.  De deelnemers verzamelden om 12:30 uur en met gezamenlijke krachten werden de wherries voorzichtig te water gelaten. Alleen al het manoeuvreren met de brede boten was een aparte ervaring voor onze jeugdleden, die vooral bekend zijn met skiffs, gladde tweeën en C4-en. Vooraf werd de route en het nemen van de bruggen doorgesproken. En toen was het (waaaah … hoe kóm je in zo’n ding??!!) toch wel letterlijk een eh ….  hele grote stap om in zo’n brede wherry te stappen.   Het eerste obstakel diende zich meteen bij het vertrek aan in de vorm van de lange smalle doorgang onder de provinciale weg door. Dat was even slikken voor sommige sturen. Wie het overigens niet haalde, peddelde voorzichtig naar het eind van de>>
penningmeester gezocht
Geplaatst door 'willemien' op 2-okt-2020 10:41:18
Het bestuur van onze roeivereniging is op zoek naar een nieuwe penningmeester met ingang van november aanstaande.
- Heb je energie en tijd om die aan Roeivereniging Alphen te besteden?
- Vind je het leuk een bestuursfunctie te vervullen?
- Heb je een financiële achtergrond?
Dan nodigen wij je van harte uit te reageren.
Voor meer (vrijblijvende)  informatie neem contact op met de voorzitter Willemien Agterof. 
E-mail adres: voorzitter@rv-alphen.nl
Haar telefoonnummer staat op de website onder vereniging/ bestuur.
Met vriendelijke groet,
Willemien Agterof
 
sociëteit gaat dicht
Geplaatst door 'willemien' op 29-sep-2020 13:09:27
Het Coronavirus grijpt om zich heen.
Op de persconferentie van 28 september jongstleden heeft de regering in overleg met het RIVM nieuwe maatregelen afgekondigd. Voor onze vereniging houdt dit in dat we de komende 3 weken geen gebruik van de sociëteit mogen maken om de sociale contacten zoveel als mogelijk te beperken.
Dus geen koffie/ thee na het roeien en ook niet gezellig napraten.
Gelukkig mogen we wel blijven roeien.
Dus kom in roeikleding naar de roeivereniging en zet je tas bij de boot die je gereserveerd hebt. 
Wacht op je roeimaten buiten op het terrein of in de buurt van je boot. Houd anderhalve meter afstand. Was je handen met zeep of gebruik desinfecteer gel zowel bij aankomst als bij het weggaan van de vereniging. 
Maak na het roeien je riemen en handvatten als mede de boot goed schoon.
Houd je aan de looproute.
Gebruik zo weinig mogelijk de douches. 
Hoesten doe je in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.
En bij klachten blijf je thuis.
Het Bestuur doet een dringend beroep op alle leden om zich aan deze maatregelen te houden. Dit is niet alleen van belang voor je eigen gezondheid maar ook voor dat van je clubgenoten. 
Dank alvast.
>>
Groene Hart Marathon
Geplaatst door 'Wilma' op 28-sep-2020 20:04:39
Zaterdag 26 September is de Groene Hart Marathon geroeid. Weliswaar met maar twee ploegen dit keer maar dat mocht de pret niet drukken. Om even over 08.00 vertrok de Hestia (Jan, Erica, Rick, Maarten en Sonja) en iets later ook de Aeneas (Ines, Wilma, Margreet, Rob en Gudrik). Het weer was tegen alle voorspellingen in prachtig met weinig wind en een zonnetje. Onderweg spotte we regelmatig Hans die een paar prachtige foto’s schoot. Na circa 20 km begonnen de eerste pijntjes de kop op te steken. De extra zitmatjes, door Ina geschonken, vonden gretig aftrek in de Aeneas en gaven een welkome verlichting op de pijn in de billen. Een paar pijnstillers bracht uitkomst voor een lastige beenspier waardoor we op volle snelheid door konden roeien naar Leiden. Daar was het tijd om de benen te strekken en nuttigden we gezamenlijk met de Hestia koffie met gebak op een terras. Jan verruilde zijn plek in de boot met Hans die zijn kans greep om zelf ook eens mee te roeien. Op naar de tweede helft. De kortere riemen die we hadden gekozen bleken een goede keus voor het manoeuvreren door de smalle slootjes. Door naar de Braassem, hier toch nog wat wind en golven maar prima te doen. Het laatste>>
afroeien op zondag 27 september
Geplaatst door 'Margreet H' op 27-sep-2020 21:16:47
Zondag 27 september heeft een aantal cursisten afgeroeid. Dit keer hebben 11 roeiers de C-proef Scullen gedaan en zij hebben allen de roeibevoegdheid voor de C1x en de C2x behaald. Heel knap, een aantal van deze groep was dit voorjaar gestart met de C4 gevorderdencursus. Helaas hebben zij door corona deze cursus niet helemaal af kunnen maken. Ondanks dat hebben zij wel toestemming gekregen om met de cursus C2x te starten zodra dit weer mogelijk was. Door de nodige roeikilometers te maken en door de inzet van de instructeurs hebben deze cursisten hard geoefend en zij hebben aan de afroeicommissie laten zien dat ze voldoende vaardig zijn om in een C1x of C2x te roeien. >>
Instructiefilmpjes KNRB
Geplaatst door 'Ad' op 27-sep-2020 11:53:07
Door het hele land mogen de roeiverenigingen zich verheugen in een grote toeloop van mensen die roeien willen leren. Ook onze roeivereniging kent ruim twee keer zoveel aanmeldingen als andere jaren. Chapeau voor de instructiecommissie en alle instructeurs die dit in goede banen leiden! En het is dan wel leuk dat de roeibond net een series youtube filmpjes heeft gemaakt over leren roeien. Deze zijn ook via onze site te zien; ga daarvoor naar de pagina 'leren roeien'. Deze staat onder 'instructie' in de kolom hier links.
Winnaars Royalty of the Aar
Geplaatst door 'Wilma' op 24-sep-2020 17:04:51
Op zondag 20 September vond op een stralend zonnige dag de onderlinge wedstrijd “Royalty of the Aar” plaats. Naast een groot aantal skiffs, zowel bij de veteranen als bij de jeugd, deden er ook een aantal grotere nummers mee. Zo waren er drie achten (DV 8+, Mix V8* en HV 8+), een Mix V4-, twee Mix V2x en een M 2x (de tweede M 2x kon helaas niet starten vanwege ziekte).
De wedstrijd werd als tweekamp gevaren. Eerst een lang stuk (2000m voor de veteranen en 500m voor de jeugd) gevolgd door een korte sprint, boord-aan-boord over 200m. Om het voor de tijdwaarnemers iets makkelijker te maken werd met rug- en boegnummers gevaren. De wedstrijd verliep zonder problemen en ook het aantal motorbootjes op het water bleef ondanks het prachtige weer beperkt. Alleen bij de HV 8+ ging het mis bij de 2000 m start. Die wilden zo graag beginnen dat ze vergaten op de starter te wachten wat ze uiteindelijk een diskwalificatie opleverde. Hier en daar verliep het elektronisch klokken ook niet helemaal vlekkeloos maar gelukkig zijn er dan nog altijd de hand-geklokte tijden als back up. Na wat extra berekeningen door Ad konden vervolgens de volgende winnaars bekend gemaakt worden:>>
Uitslagen RVA onderlinge wedstrijden
Geplaatst door 'Ad' op 20-sep-2020 20:34:28
Via deze link zijn de uitslagen van de onderlinge wedstrijden in te zien. Bij deze tweekamp is de winnaar degene met het minste aantal punten. We corrigeren echter voor de leeftijd van de deelnemers en het boottype, volgens de correctiefactoren van de KNRB. Dat geeft de gecorrigeerde punten, ofwel gc_punten, de laatste kolom in de tabel. Dit bepaalt de uiteindelijke winnaar. Op deze pagina kun je de gevaren tijden zien; daarbij moet je nog wel even het veld selecteren dat je wil zien. Tip: door op kopje van kolom te klikken, kun je daarop sorteren.
Onderlinge wedstrijden
Geplaatst door 'Ad' op 17-sep-2020 21:09:35
Zondag 20 september zijn de RVA onderlinge wedstrijden voor de felbegeerde titels van King, Queen, Prince & Princess of The Aar. De wedstrijdregels, deelnemers en startlijst kun je nu downloaden. Royalty_2020_Wedstrijdreglement en Startlijst_Royalty_2020
Toertocht herfst zondag 18 oktober 2020
Geplaatst door 'Joke Ydema' op 13-sep-2020 17:14:17
Zondag 18 oktober herfst toertocht, rondje Braassem.
Informatie en inschrijven op het intekenbord.
Afscheid Cees bij de RVA
Geplaatst door 'hansrnhr' op 5-sep-2020 22:19:43
A.s. woensdag 9 september wordt er van Cees de Heij afscheid genomen. Omdat er door de coronamaatregelen maar 30 directe familieleden mee mogen naar het officiële afscheid, kunnen wij roeiers en vrienden van Cees hier niet bij aanwezig zijn. Het was de wens van Cees om de route van de rouwstoet langs de RVA te laten lopen, waarbij roeiers met riemen in de hand en vrienden een erehaag vormen en hem een laatste groet brengen. Wij als RVA willen uiteraard graag meewerken aan deze laatste wens van Cees en willen de gelegenheid bieden om samen te komen om dit verlies met elkaar te delen.    Wij verzoeken ieder lid die met ons dit afscheid mee willen maken om uiterlijk 9:45 uur op de RVA aanwezig te zijn en laat zo vroeg mogelijk op het intekenbord weten dat je komt, zodat we in deze coronatijd vooraf een idee van de belangstelling krijgen.>>
Alle oudere berichten zijn te vinden in het forum onder 'Nieuws'.
Agenda
Alphen blad
Weer
Roeinieuws