Nieuws
Open dag jeugd en studenten op zaterdag 17 april
Geplaatst door 'yvonne.boere' op 5-apr-2021 13:17:00
Op zaterdag 17 april organiseren we een Open dag speciaal voor jeugd en studenten. Ben jij een scholier van 10 tot 18 jaar of student aan MBO, HBO of WO? En wil je een keer vrijblijvend kennis maken met de roeisport? Kom langs op zaterdag 17 april tussen 12.00 en 14.00 uur. Je maakt kennis met de vereniging, krijgt een persoonlijke rondleiding en natuurlijk ga je ook een stukje roeien. Vanwege de coronamaatregelen vragen we iedereen wel zich vooraf aan te melden via www.rv-alphen.nl/opendag. Zo zorgen we ervoor dat er niet teveel mensen tegelijk op de vereniging zijn. Tot 17 april!
ZEGERBRUG zaterdag 24 april gestremd
Geplaatst door 'hansrnhr' op 6-apr-2021 12:16:49
De Zegerbrug is zaterdag 24 april zowel overland, als over het water geheel gestremd voor alle verkeer (incl. voetgangers en fietsers) ivm onderhoud. Hierbij wordt het klepperen aangepakt. >>
oplossing roei puzzel
Geplaatst door 'Joke Ydema' op 5-apr-2021 21:24:17
Hierbij de oplossing van de roeipuzzel.
de letters die gevonden moesten worden zijn: CEAWONGRO, en daar kon je van maken: CORONA WEG!
Er waren 8 goede inzendingen. De prijs: een echt clubvlaggetje, het witte geusje met de zwarte ster gaat naar: Henriette Antes. 
Henriette: gefeliciteerd!
Er was veel vraag naar de oplossing van lijn: dit was een instinkertje. Het ging niet om een touw of een landvastje, maar om de denkbeeldige lijn op een schip van boeg naar achtersteven: de zeeg. Je kunt bijvoorbeeld zeggen: wat een mooie zeeg heeft die boot.
Horizontaal: 3 weerribben; 7 inpik; 9 aligneur; 10 tubben; 13 oplopen; 16 turtle; 17 gondel; 19 catch; 21 strijken; 22 giek; 23 oarsen; 26 nautisch; 28 galei; 29 inbuigen; 30 doft.
Verticaal: 1 empacher; 2 zeeg; 4 blik; 5 stevens; 6 oefenvlet; 8 knrb; 10 trekstang; 11 bpr; 12 bokje; 14 rondmaken; 15 recover; 18 wherry; 20 diepen; 21 sociëteit; 24 aar; 25 skeg; 27 vijf.
Head of the Aar
Geplaatst door 'Wilma' op 28-mar-2021 12:07:44
In verband met de verlengde lockdown maatregelen tot 20 april is de datum van de Head of the Aar verzet van zondag 04 april naar zondag 25 april. Na 20 april zal worden beslist of de wedstrijd dan kan worden gevaren of dat er opnieuw aanpassingen nodig zijn.  Zie voor updates ook de intekenlijst.
RVA Senioren snoeien en snipperen
Geplaatst door 'Rob Meijer' op 27-mar-2021 17:15:49
Roeien kan weer een beetje, maar nog niet voluit. Daarom maar snipperen en snoeien. Zes RVA senioren - Hans van Tessel, Frits Teule, Piet van Dam, Martin Pagie, Jan Hazebroek en de tuincoördinator Rob Meijer hebben afgelopen woensdag en zaterdag alle takken van de door Hans en Henk Bouwman geknotte wilgen, van de Mahonia´s en van de composthoop en de groenstrook bij het vlot tot snippers weten te verwerken zodat er de komende jaren weer ruimte is voor nieuw resthout. Zoals jullie zien hadden de krasse knarren hun gehoor goed beschermd
>>
Wandelroutepuzzeltocht
Geplaatst door 'annemieke' op 21-mar-2021 14:47:33
Georganiseerd door Annemieke en Frederique 20 maart 2021
Aan de wandel
Op stap met mijn roei-annex wandelmaatje Cornelia, gewapend met een eigen lunchpakketje, en aangevuld door de organisatie met een flesje drinken, chips, fruit en een koekreepje. Zelfs het kompas ontbrak niet in onze rugtas. Helemaal corona-proof geregeld door de dames van de organisatie. Cornelia-Marianne
Terwijl Cornelia en ik zagen dat onze voorgangers de verkeerde weg insloegen, keken we nog eens goed naar de routebeschrijving. Nee hoor, wij gingen echt goed, de Westkanaalweg op. Totdat halverwege de tocht wandelaars ons tegemoet kwamen met ook zo’n wapperend A 4tje in de hand. Team A en B, haha…
Vragen en picnick
Al gezellig kletsend, moesten we wel opletten, de opdrachten niet over te slaan. 
“Hoeveel campings kom je tegen, hoe heet de manege? Maak een foto van zoveel mogelijk dieren op één plaatje”. Die laatste was nog een lastige: een vlucht vogels vloog sneller over voordat de telefoon gepakt was. Een wei met 8 paarden, een met 10 schapen. Het was nog niet erg veel.
    Door het mooie Argonneparkje van Ter Aar, kwamen we op een plek uit in een woonwijkje, die het organisatieteam niet bedacht had….. Een heuse>>
Bonkevaart
Geplaatst door 'Ad' op 17-mar-2021 21:51:47
Vanaf heden mag weer geroeid worden in de Bonkevaart, ongestuurd met drie roeiers. Dit gezien de kleine verruiming in de regels van de Rijksoverheid, waardoor tot vier personen gezamenlijk buiten gesport mag worden. Onderlinge afstand van de roeiers in de Bonkevaart is 1,5m
Competitie voorjaar 2021
Geplaatst door 'Wilma' op 14-mar-2021 15:46:46
Helaas in 2021 opnieuw geen langebaan voorjaarswedstrijden. Wel twee andere opties om de competitie aan te gaan (binnen of buiten de RVA):
  • de Virtual Head of the River 2021 van 20 maart t/m 4 april.
The Virtual Head (8 km): roeien, ergometer, fietsen, hardlopen
Halve Virtual Head (4 km): alleen mogelijk voor roeien en ergometer.
Inschrijven via intekenlijst "Competitie voorjaar 2021". 
Een krachtmeting op en rond eigen water voor beginner tot wedstrijdroeier. In deze periode kies je zelf jouw tijdstip, afstand en locatie. Eventueel meerdere keren en de beste tijd telt. Zie de intekenlijst voor meer info.
  • de Head of the Aar op zondag 04 april.
Onderlinge wedstrijd bij de RVA voor alle leden over een afstand van 5 km.
Inschrijven via intekenlijst "Competitie voorjaar 2021". 
Gezien de huidige Corona ontwikkelingen is het onwaarschijnlijk dat er op 04 april al een wedstrijd mag worden gevaren. Eind maart zal daarom besloten worden de datum te verzetten naar een latere datum of om de wedstrijd aan te passen naar een Virtual Head of the Aar. Zie de intekenlijst voor meer info.
 
Regiocompetitie in Alphen
Geplaatst door 'gabkleijwegt' op 8-mar-2021 11:21:40

Sinds vorig jaar bestaat er in Zuid-Holland een regiocompetitie voor roeiers tot 18 jaar die geen nationale wedstrijden roeien. Iedere maand wordt er bij een vereniging een wedstrijd geroeid waarbij de 12-14jarigen 500 meter en 250 meter afleggen en de oudere jeugd 1.000 en 250 meter. Zaterdag 6 maart zou Alphen gastheer zijn, maar i.v.m. Corona roeiden alle verenigingen op hun eigen water en stuurden de tijden op naar de RVA.
Zaterdagmiddag roeiden daarom alleen vijf Alphense ploegen op het Aarkanaal in een tijdrace. De onderlinge concurrentie was groot (jongens tegen de meisjes!). De tijden worden gecorrigeerd voor leeftijd en geslacht zodat de prestaties goed vergelijkbaar zijn. In totaal deden 36 ploegen van 7 verenigingen mee en onze jonkies deden het bijzonder goed.>>
Algemene ledenvergadering 14 april
Geplaatst door 'Wiepke' op 6-mar-2021 20:46:48
Het bestuur van Roeivereniging Alphen nodigt u uit voor de Algemene Ledenvergadering op woensdag 14 april 2021 om 20.00 uur.  De agenda van de ALV staat op de website www.rv-alphen.nl > archief > vereniging > ALV 2021 april. De bijbehorende stukken staan uiterlijk 31 maart a.s. op de website. Tot 12 april kunnen schriftelijk vragen worden ingediend.  
Roeipuzzel
Geplaatst door 'Joke Ydema' op 5-mar-2021 12:28:33
Hierbij een hersenkrakertje voor de liefhebbers. Je kunt de puzzel digitaal invullen, door erop te klikken. Noteer daarna de letters uit de gemarkeerde vakjes. Vorm daarvan twee woorden en zet er een groot uitroepteken achter. De oplossing kun je sturen naar: puzzel@rv-alphen.nl Onder de goede inzenders wordt een prijsje verloot. Veel plezier met invullen!
Fiets of wandel jij ook mee?
Geplaatst door 'annemieke' op 4-mar-2021 21:02:53
De lente is in zicht, het einde van de lockdown helaas nog niet, vandaar dit jaar geen pubquiz maar een RVA wandel- of fietspuzzeltocht. Op zaterdagochtend 20 maart a.s. organiseren wij de eerste RVA wandel- of fietstocht. Gezellig met z’n tweeën op de fiets of aan de wandel.
Hoe werkt het?
Je start bij de Sociëteit en krijgt een routebeschrijving mee. Je gaat in koppels van twee aan de wandel (8 km) of je klimt op de fiets (22 km). Tijdens de tocht beantwoord je een aantal vragen. De antwoorden lever je weer in op de Sociëteit.
Je krijgt een starttijd toegewezen, je mag er zo lang over doen als je wilt, als je maar uiterlijk 14.30 uur de antwoorden op de Sociëteit inlevert. Het koppel dat de meeste punten heeft, is de winnaar. Tijdens de ZOOMborrel, om 16.00 uur, worden de winnaars van de wandel- en de fietstocht bekend gemaakt.
Wat moet je doen?
Schrijf je individueel in voor de wandel- of fietspuzzeltocht via het intekenbord. Je geeft je op als koppel (tweetal) of schrijft je in als maatje. Ieder koppel krijgt een starttijd toegewezen. Je wordt hiervoor uitgenodigd met een tijdstip. De antwoorden op de vragen lever je in bij de Sociëteit. Om 16.00 uur gaan>>
Aeneas, Steijns, Gaia en Cavalla
Geplaatst door 'willemien' op 2-mar-2021 12:07:10
Vanaf 3 maart mogen leden tot 27 jaar weer in teamverband sporten. Zij mogen dus weer in meerpersoonsboten het water op. Heerlijk om weer met elkaar te mogen roeien. Natuurlijk blijft wel het anderhalve meter afstand houden op de wal in tact als ook het materiaal desinfecteren, handen wassen, geen kleedkamers gebruiken, op je ploeg wachten buiten of bij de boot etc. etc.
De sociëteit en de kleedkamers blijven gesloten. 
Ook de  "coronaproef" boten nemen we weer in de vaart.
Op de website van Rijksoverheid staat dat 2 personen met instructeur ( voor roeiend Nederland is dat ook een stuurman/vrouw) sporten is toegestaan.
Onze boten Aeneas, Steijns, Gaia en Cavalla staan op (ruim) anderhalve meter. Dus deze boten mogen weer gebruikt worden.
Het bestuur geeft toestemming om deze boten weer te reserveren maar het is je eigen afweging om hier wel of geen gebruik van de maken.
We hopen van harte dat Covid19 snel onder controle komt zodat we elkaar weer kunnen ontmoeten, koffie drinken, bijpraten maar vooral weer kunnen roeien door ons mooie Groene Hart. 
Nog even nagenieten
Geplaatst door 'yvonne.boere' op 23-feb-2021 21:15:14
Hoe prachtig lag ons Aarkanaal erbij anderhalve week geleden. De jeugd heeft genoten van een weekend ijspret!! 
Fit in corona-tijd
Geplaatst door 'Ad' op 14-feb-2021 14:09:15
Nu veel van ons door corona al langere tijd niet kunnen roeien, bieden we graag bijgaande oefeningen aan om fit te blijven. De oefeningen zijn bedacht en worden voorgedaan door Amber. Klik op de foto om naar de oefeningen te gaan.>>
Alle oudere berichten zijn te vinden in het forum onder 'Nieuws'.
Agenda
Alphen blad
Weer
Roeinieuws