Nieuws
Schoonmaakdag 2023
Geplaatst door 'erica' op 14-mar-2023 12:26:26
Het is eindelijk weer zover, op zaterdag 15 april organiseren we de voorjaarsschoonmaak.
We maken de loodsen schoon en geven de boten een extra grondige poetsbeurt.
Tot 11 uur kan je nog lekker roeien, daarna start de grote schoonmaak.
Details kun je vinden bij het intekenbord, schrijf je in en doe gezellig mee.
de jeugd heeft de toekomst!
Geplaatst door 'Frank Ticheler' op 25-mar-2023 10:06:06
oproep voor vrijwilligers onder schooltijd!!
 
Om meer kinderen kennis te laten maken met de roeivereniging is er een uitnodiging uitgegaan naar verschillende leerkrachten van groepen 7 en 8 van de basisschool. voorgestelde data zijn 7, 14, 17, en 24 april. tijden zijn, onder schooltijd, van 10.45 uur tot ongeveer 12.30 uur.
Het idee is om de kinderen na een korte introductie een kleine rondleiding te geven, maar ook even te laten ervaren op de ergometer en in de boot. (wherrie, en/of C4 aan het vlot)
Om dit mogelijk te maken zijn we op zoek naar enthousiaste leden die willen komen helpen dit in goede banen te leiden. Op korte termijn komt hiervoor een intekenlijst beschikbaar. Houdt deze dus goed in de gaten en help het mogelijk maken! (je verdient er ook nog een credit mee, maar dat moet geen doel zijn)
annulering jeugdhead
Geplaatst door 'Frank Ticheler' op 24-mar-2023 18:13:36
Jammer,jammer,jammer,
Zojuist heeft de organisatie besloten blok 1 en 2 van de wedstrijden op de Amstel vanwege de weers- en windverwachting af te lasten. Helaas dus geen deelname met de Atalanta, die hierdoor weer vrij is om af te schrijven. Zodra er een nieuwe wedstrijd in de pen zit zullen de jongens zich er voor klaar maken.
Voorjaars-ALV
Geplaatst door 'Henriette' op 22-mar-2023 10:26:57
Het bestuur van de Roeivereniging Alphen nodigt je uit voor de Algemene Ledenvergadering op woensdag 19 april 2023 om 20.00 uur op de roeivereniging. De agenda van de ALV is terug te vinden op de website: www.rv.alphen.nl> archief> vereniging> ALV 2023 april. De bijbehorende stukken zullen uiterlijk op 5 april op de website te vinden zijn. Op de agenda staat het gewijzigde huishoudelijk reglement, dat eerder in de ALV van 24 november 2022 is besproken. Voor een vlotte behandeling tijdens de ALV vragen wij jullie om vooraf vragen aan te leveren door een mail te sturen naar secretaris@rv-alphen.nl .
Tot ziens op 19 april!
Toer lentetocht
Geplaatst door 'Joke Ydema' op 19-mar-2023 11:16:22
Op 18 maart roeiden 21 enthousiaste roeiers de prachtige tocht over de Meije en de Nieuwkoopse plassen.
De zon scheen uitbundig, er was weinig wind, ideaal roeiweer. 
Leuk dat er ook leden meededen die pas een jaar lid zijn. 
Zij hadden nog nooit in dit gebied geroeid. Een uitdaging, met eerst de Ziende sluis, daarna alle lage bruggetjes en de keersluis op de Meije, het Pieterburen-slootje(!) en tot slot het overdragen en roeien over de Aarlanderveense Wetering.
Er werden grutto’s, scholeksters en hazen gezien én gehoord.
Onderweg een gezellige stop bij het Vliegend Paard en na afloop nog een drankje op het terras bij de roei.
Alles perfect georganiseerd door de toercommissie, waarvoor hartelijk bedankt namens alle roeiers.
Houd de site en de toerkalender in de gaten voor nog meer toertochten! (NB klik op foto voor filmpje)
>>
Willem-Jan Merkiesbokaal voor RVA
Geplaatst door 'Henriette' op 19-mar-2023 10:52:56
Het marathon-roeien bij RVA is in opmars en dat ziet ook de KNRB. Bij de Lentemarathon van zaterdag 18 maart deden 2 boten van RVA mee. Ook nu werd er enthousiast geroeid onder een stralend zonnetje.
Na afloop werden de roeiers verrast door de uitreiking van de Willen-Jan Merkiesbokaal. Deze bokaal is voor de roeivereniging met de meeste groei in marathon-roeien. En over 2022 was RVA dit!
Ad heeft als bestuurslid de bokaal in ontvangst genomen. Onze dank gaat uiteraard uit naar al die roeiers én begeleidende ondersteuners die alle roeikilometers hebben gemaakt om deze trofee te verdienen.
Goed voorbeeld doet goed volgen: als je ook interesse hebt in marathonroeien, zit je bij RVA goed.
>>
Waar een wil is, is een wedstrijd!
Geplaatst door 'Ellen' op 15-mar-2023 17:49:34
HEAD of the River,  11 maart 2023
Afgelopen zaterdag was het zover. Wij (de ‘wedstrijddames van Gudrik en Ralph’) verschenen aan de start van onze eerste roeiwedstrijd, ‘the Head of the River Amstel’. En wat hadden wij een geluk met het weer. Het zonnetje scheen, de lucht was blauw en de wind viel mee. 54 boten verschenen aan de start. We vertrokken met een tussentijd van 15 seconden en roeiden van Ouderkerk richting het centrum van Amsterdam. We konden ons tempo goed hoog en constant houden en wisten tijdens de race van acht kilometer zelfs een boot in te halen. Dankzij onze stuurman Gudrik roeiden we geen meter teveel. Voor onze eerste wedstrijd was ons doel om geen laatste te worden en een andere ploeg in onze leeftijdscategorie achter ons te laten. Dat is ons gelukt! In een wedstrijdveld van 54 boten eindigden we op plek 47.   Het was ontzettend leuk om met andere enthousiaste RVA-leden met dezelfde ambitie te trainen en uiteindelijk met vier dames en een stuurman aan de start van de Head te verschijnen. Op naar de volgende wedstrijd!   Heb je ook zin om een keer mee te trainen? Neem vooral contact op met Gudrik of Ralph. Schiet ons eens aan. We vertellen je er graag meer over! >>
Zonnige open dag!
Geplaatst door 'SPRANGYA' op 12-mar-2023 15:53:55
Na een week met lage temperaturen en buien werden we afgelopen zaterdag verrast met een aangenaam zonnetje. Wel zo fijn als je voor de eerste keer in een roeiboot stapt.
Twaalf mensen durfden het aan en maakten kennis met de roeisport. Na een klein uurtje roeien kregen de deelnemers een rondleiding en informatie over onze vereniging. De deelnemers gingen enthousiast weer naar huis en hopelijk zien we ze binnenkort terug voor de proeflessen. Dank aan alle vrijwilligers die hebben geholpen met de voorbereidingen, de instructie en de rondleiding!
Oproep trekauto
Geplaatst door 'Frank Ticheler' op 10-mar-2023 17:06:19
Gezocht!:
Een betrokken lid met een sterke auto, sterk genoeg om de grote botenwagen (1.600 kg) te trekken en te (laten)rijden naar Amsterdam op zaterdag 25 maart aanstaande en daarmee deelname aan de jeugdhead op de Amstel voor onze jongste leden mede mogelijk te maken.
Ben of ken jij iemand die kan rijden of de auto beschikbaar wil stellen, laat dan even een berichtje achter op jeugdroeien@rvalphen.nl>>
Oproep vrijwilligers Coupe de la Jeunesse
Geplaatst door 'Ad' op 10-mar-2023 09:06:28
Zet in je agenda!
Wie deze zomer een internationale roeiwedstrijd van heel dichtbij wil meemaken kan een paar zomerse dagen in de agenda noteren: 28 t/m 30 juli. Die vrijdag t/m zondag wordt op de Bosbaan in Amsterdam de Coupe de la Jeunesse geroeid. Dit is een wedstrijd voor junioren tot 19 jaar, met deelnemers (en hun coaches en supporters) uit zestien Europese landen. Heel roeiend Nederland kijkt al uit naar het roei-evenement dat door het internationale karakter een mooie belevenis is, niet alleen op sportief gebied maar ook voor de gezelligheid. Een evenement waar de echte roeiliefhebber voor het boeken van vakantie graag rekening mee houdt. >>
Contact gegevens leden
Geplaatst door 'Ad' op 7-mar-2023 15:49:13
Regelmatig zie ik mails langskomen met de vraag naar contactgegevens van een ander lid. Kennelijk is niet bekend dat je die gegevens eenvoudig via de website kunt opzoeken (natuurlijk alleen als je bent ingelogd op de website). Ga daarvoor in het menu hier links naar vereniging/leden_admin. Als je in het tekstvakje een (deel van) de naam intikt, krijg je o.a. het adres en telefoonnummer te zien van het betreffende lid. Ook is er een knop 'email' waarmee je direct een mailtje aan dat lid kunt sturen! En nu je hier toch bent: kijk even of je eigen gegevens nog helemaal up-to-date zijn. Klik daartoe op de knop 'Mijn gegevens'. Wijzigingen kun je eenvoudig zelf aanbrengen. Je kunt via deze pagina ook je KNRB-nummer zien, je roeibevoegdheden, je klusvoorkeur (die je eventueel kunt aanpassen) en je kluscredits. Handig toch?! >>
Wedstrijdseizoen 2023
Geplaatst door 'Olgers' op 5-mar-2023 17:24:44
Wedstrijdseizoen 2023 is al begonnen Stilletje maar vol enthousiasme hebben onze jeugdroeiers Jan, Adam, Kaj en Iris en Mathijs begin dit jaar deel genomen aan de Jeugd ergometer kampioenschappen. In drie weekenden streden zij individueel en in ploeg verband met mooie resultaten. Nu na een korte, natte en even koude winter gaat in Maart 2023 het wedstrijd seizoen gelukkig weer echt van start met een mooie en volle agenda voor jeugd, studenten, master en marathon roeiers. Dit jaar gaat het wedstrijd seizoen voor RVA van start met de “Head of the River” voor achten en vieren op 11 en 12 maart as, gevolgd door Heineken Vierkamp en Skiff & Twee Head in het weekend van 25 en 26 Maart. Na deze wedstrijden, is er weer een ruim aanbod van wedstrijden en marathon prestatie tochten die dit jaar georganiseerd gaan worden. Dus aan iedereen van RVA die wedstrijdroeien een warm hart toedraagt, ga de uitdaging dit jaar aan, in de skiff of in ploegverband. Voor ieder niveau zijn er wedstrijden uitgeschreven van C materiaal tot de gladde boten. En binnen de club is er onze jaarlijkse eigen “Royalty of the Aar”,  waarbij we onderling van beginner tot gevorderde wedstrijdroeiers,>>
Vervolginstructie voorjaar. Geef je op!
Geplaatst door 'Ellen' op 5-mar-2023 16:59:36
De zomertijd komt eraan, het water warmt op en de lente lacht ons toe, tijd om je op te geven voor vervolginstructie. Dankzij al die RVA instructeurs, kunnen wij een diversiteit aanbieden van instructie. Je vindt hieronder een overzicht. De intekenlijst vind je op onder intekenbord ook op de website. Heb je vragen? Laat het ons weten. Op naar een mooi en gezellig roeiseizoen!   Instructie commissie Mirjam Kraaij, Leny Vink, Ellen Olgers>>
Toer voorjaarstocht
Geplaatst door 'Belg' op 22-feb-2023 21:09:46
Op 18 maart roeien we weer de halve Meije en de Nieuwkoopse Plassen!
Interesse? Schrijf je in via het intekenbord. Zegt het voort!
11-Steden marathon 2023 - bijeenkomst 22 feb
Geplaatst door 'MaartenRus' op 18-feb-2023 10:28:02
Op 19 & 20 Mei is weer de Elfstedenroeimarathon. De vermaarde marathon die georganiseerd wordt door LRV Wetterwille gaat over 210 km die in 24 uur moeten worden afgelegd in een C2x+. De route gaat langs de 11 Friese steden en wordt geroeid als wedstrijd of prestatietocht. De marathon kan geroeid worden als estafette of integraal, en is elk jaar op de vrijdag en zaterdag na Hemelvaartsdag. De start is op vrijdagavond 20.00 uur in de Leeuwarder Prinsentuin. Achtereenvolgens vertrekken zo’n 100 ploegen van wedstrijdroeiers, de mixed teams en de damesteams. Als laatste varen de roeiers van de buitencategorie(ën) en de prestatieroeiers richting Dokkum. De winnende ploeg finisht op zaterdag rond 13.00 uur bij het clubhuis van organisator LRV Wetterwille, aan de Leeuwarder Froskepôlle. Vrijwel elk jaar doet RV Alphen hier ook aan mee met in ieder geval 1 estafette ploeg van 12 personen. Waarschijnlijk hebben we al meer dan genoeg roeiers voor in ieder geval 1 estafette ploeg van 12.>>
Alle oudere berichten zijn te vinden in het forum onder 'Nieuws'.
Agenda
Alphen blad
Weer
Roeinieuws