Nieuws
Toertocht over de Rotte
Geplaatst door 'Joke Ydema' op 7-sep-2019 23:04:55
Roeien op de Rotte
Zondagochtend om 8.00 was het verzamelen bij de Roei om op weg te gaan naar roeivereniging Rijnmond in Crooswijk! De enorme hitte was prettig achter de rug en het was heerlijk roeiweer. Met 14 roeiers waren we helemaal klaar om in twee C4 en een C 3 de Rotte op en af te roeien. De tocht ging van Rotterdam Crooswijk richting Oud Verlaat, de Rottemeren, langs Bleiswijk naar Moerkapelle en weer terug. Bij de Roeivereniging in Crooswijk aangekomen werden we hartelijk ontvangen maar helaas …. het zo gewenste kopje koffie zat er niet in. De koffie kwam dit keer aan het eind van de tocht. Gelukkig wist Joke snel te schakelen en zaten we na een uur roeien op het terras van Café Oud Verlaat lekker aan de koffie en cappuccino. De route was prachtig, gevarieerd en je keek je ogen uit naar de pittoreske plaatjes.
Naast mooie authentieke huisjes aan het water zagen we nieuwe, onder architectuur gebouwde villa’s. Woonbootjes lagen bij Hollandse molens met daar tussenin een gevarieerd polderlandschap met rietkragen. De wolkenlucht zorgde voor een schilderachtige achtergrond. Grappig hoe de wereld er vanaf het water er altijd zo anders uit ziet. Ons doel, de monding van>>
ROYALTIES of the AAR
Geplaatst door 'Wilma' op 2-sep-2019 20:09:32
Onderlinge wedstrijd zaterdagochtend 7 september, voor alle leeftijden en boot types! Inschrijvingen en info via het intekenbord op de RVA site. Inschrijving sluit aanstaande woensdag! Doe mee, dan maken we er een gezellige ochtend van!
Groene Hart Marathon
Geplaatst door 'hansrnhr' op 30-aug-2019 12:46:52
De laatste september zaterdag is onze Marathon dag: 28 september. Nog voor 9 uur vertrekken dan 10 tallen C4*, C2* en wherry’s richting Ter Aar  over de Drecht en Kagerplassen om halverwege in Leiden even uit te blazen. Terug over Zijl, Stingsloot, Does, Wijde Aa en Braassem naar de LeidseVaart waarna na 58 km vanaf ca 15:30 gefinisht wordt voor ons vlot. Een huzarenstuk van conditie, techniek en vooral doorzetten. De marathon is onderdeel van het landelijke Marathonklassement van de KNRB. Onze hele vloot C4*, C2 en wherry’s doet mee, met eigen roeiers of als bruikleenboot tbv gastverenigingen. Wil jij, ervaren RVA roeier, ook mee doen, wees dan snel, want op 8 september worden de boten waarvoor nog geen RVA bemanning zich heeft ingeschreven aan ploegen van andere verenigingen ter beschikking gesteld. Voor RVA deelname kan je inschrijven op het RVA Intekenbord.Niet RVA ploegen schrijven zich in via  https://inschrijven.knrb.nl .  
RVA Jeugd Roeikamp
Geplaatst door 'cees de heij' op 28-aug-2019 22:46:20
Het RVA jeugdroeikamp 2019 is weer opgebouwd op ons mooie grasveld. Vanaf vanmiddag vijf uur worden er leuke maar vooral sportieve evenementen georganiseerd. Ook wordt de sociëteit volop gebruikt voor spelletjes, maar ook om te eten.  Houdt er rekening mee dat de sociëteit nagenoeg volledig wordt gebruikt door onze jeugdleden. Vrijdagmiddag is alles weer normaal.( maar dan komen er weer gastroeiers)
Rectificatie op vorig bericht
Geplaatst door 'overdijk' op 27-aug-2019 20:33:47
Vorig bericht komen onze eigen leden en vanaf vrijdagavond tot en met zaterdagochtend komen de leden van Die Leythe. Dit loopt dan goed in elkaar over.
Die Leythe jeugdleden komen logeren
Geplaatst door 'overdijk' op 27-aug-2019 20:25:27
Vanaf morgenavond komen diverse jeugdleden van Die Leythe met begeleiding een paar dagen bij ons logeren op de roei. Vanaf donderdagochtend kan het drukker zijn in de soos waar men bijvoorbeeld aan het ontbijten is. Zaterdag gaan zij weer weg in de loop van de ochtend. Zij slapen in tenten op het grasveld en zullen gebruik maken van de douches en soos. Morgenavond geef ik mijn sleutel af aan de begeleiding.
C4 gevorderden instructie
Geplaatst door 'Margreet H' op 26-aug-2019 20:39:46
De basisproef behaald en dan…?
Voor diegenen die de basisproef met succes hebben afgelegd start half september de C4-gevorderden instructie. Binnenkort verschijnt de inschrijflijst daarvoor op de site.
Wil je weten wat de C4 gevorderden instructie inhoudt en wanneer de lessen gegeven worden, lees dan verder>>
Open dagen RV Alphen op 7, 11, 14 september
Geplaatst door 'Ad' op 22-aug-2019 08:17:10
Open dagen 2019 Iedereen is van harte welkom om bij ons binnen te lopen op de open dagen die jaarlijks worden gehouden in april en september. Roeien is voor iedereen, of je nu 10 of 80 jaar bent! Onze vereniging heeft prachtig roeiwater en een uitgebreide vloot met voor elk wat wils.
Zaterdag 7 september (10-13 uur), woensdag 11 september (19-20.30 uur) en zaterdag 14 september (10-13 uur) staat de koffie klaar voor iedereen die geïnteresseerd is.
Je maakt kennis met de vereniging, krijgt een persoonlijke rondleiding en een instructie van een uur met:
  • Uitleg over de verschillende mogelijkheden om de roeisport te beoefenen (alleen, in ploegverband, toertochten, trainingen, wedstrijden)
  • Uitleg over de roeitechniek
  • Uitleg over de verschillende typen boten
  • Een roeitochtje onder leiding van een instructeur
De week na de open dagen starten de instructielessen; 4 lessen voor € 25,-. Zo kun je nog beter kennis maken met het roeien en de vereniging. Daarna beslis je of je lid wordt. 
Nieuwsgierig geworden? Kom kijken en meedoen! Wij staan voor je klaar.
kleding RoeiGoed
Geplaatst door 'Joke Ydema' op 19-aug-2019 18:03:23
Voor wedstrijdroeiers, toerroeiers, recreatieroeiers, glad, wherry, zomer of winter, allerlei RVA kleding is te koop bij RoeiGoed.
Dat is het officiële wedstrijdpakje, maar ook warme thermo shirts en vele andere artikelen.
Wil je in de winter extra warm en goed zichtbaar zijn?
Schaf dan een fluoriserende turtle aan met RVA logo.
informatie is te vinden op de site van RoeiGoed, en alles is online te bestellen.
kleding nieuwe leden
Geplaatst door 'Joke Ydema' op 19-aug-2019 17:45:15
Bahlman shirt
Voor allen die afgelopen jaar zijn afgeroeid en graag in de clubkleding willen roeien:
Bij Bahlmansport in de Herenhof is het rode shirt te koop.
Ook is er een wit zomershirt met RVA opdruk, een windjack met opdruk en een rood thermo shirt.
Leden van RVA krijgen korting op overige artikelen, zoals een broek bijvoorbeeld.
Dus: op naar Bahlmansport voor de enige echte clubkleding!
Afsluiting KiKaRow
Geplaatst door 'Ad' op 26-jul-2019 10:29:43
Om geld bijeen te brengen voor de LATER-poli van het Prinses Màxima Centrum heeft heel roeiend Nederland van het voorjaar tot de zomer van 2019 het KiKaRoW Rondje NL geroeid: 1.400 kilometer door Nederland. De start vond plaats bij roei- en kanovereniging Michiel de Ruyter in Uithoorn. Vanaf daar ging The Vin in veertien weekenden van roeivereniging naar roeivereniging. Het bijzondere van deze tocht is dat de boot mede bemand werd door ex-kinderkankerpatiënten (KiKa-roeiers) en/of hun familie/vrienden, de buddy’s. Op 13 april deed The Vin ook RV Alphen aan, waar de winnaars van "The Vin Challenge" instapten en de boot naar Koudekerk aan de Rijn roeiden. In totaal heeft RV-Alphen ruim 10.500,= euro kunnen doneren aan KiKaRow, geld binnen gehaald door vele enthousiaste (jeugd-) leden! Op 14 juli was de finish van het Rondje NL in Utrecht. In totaal is 322.269,78 euro bijeen geroeid door de roeiverenigingen in Nederland!
Royalties of the Aar
Geplaatst door 'Wilma' op 24-jul-2019 13:50:51
Op zaterdagochtend 07 september wordt een onderlinge RVA wedstrijd gehouden (Royalties of the Aar) met de skiff in de hoofdrol. Voor senioren en veteranen wordt over 2000 m in het skiffveld gestreden om de wisselbeker + titel  "King/Queen of the Aar”. Bij de jeugd wordt gestreden over 500 m om de wisselbeker + titel "Prince/Princess of the Aar". Jeugdleden kunnen eventueel ook inschrijven voor de 2000 m. Hiervoor zal wel een minimale leeftijdscorrectie voor 19 jaar worden aangehouden. Naast de skiff kunnen ook alle andere boottypes zich inschrijven.  Voor beginnend roeiers (max 5 jaar RVA lid en geen wedstrijdervaring) kan ingeschreven worden in het C boten veld (C2*, C3* en C4*) waar wordt gevaren over een afstand van 1000 m. Hier zal worden gestreden om de titel "Nieuw talent RVA 2019". Vooral nieuwe leden worden van harte uitgenodigd hier aan deel te nemen.    Inschrijven: * Via intekenbord “Royalties of the Aar” Geef onder opmerkingen de naam van de boot!  Heb je nog geen ploeg maar wil je wel graag meedoen: neem dan even contact op met de wedstrijdcommissaris en/of stuur mail naar wedstrijdroeien@rv-alphen.nl.  De inschrijving>>
United Dragons bezoeken RVA
Geplaatst door 'Ad' op 17-jul-2019 08:41:59
United Dragons
De leden van United Dragons kijken terug op een zeer geslaagde Lange Afstand (LAUD-2019) door het mooie Groene Hart van Nederland.En de mogelijkheid om bij jullie aan te meren was zeker een van de punten waar de leden zeer over te spreken zijn.Wat werden wij enthousiast ontvangen door de leden van Roeivereniging Alphen ad Rijn! Op onze site staat een verslag en zijn wat foto’s geplaatst die een mooie indruk geven van de tocht die uiteindelijk 54km lang bleek.Mede door de rusten hielden alle leden het vol tot het einde. De dag had wel een wat nat besluit ter hoogte van Uithoorn, maar dat mocht de pret niet drukken.Nogmaals bedankt voor jullie gastvrijheid en mochten jullie interesse hebben om eens in een drakenboot te varen, laat het even weten, dan gaan we jullie zeker op dezelfde vriendelijke wijze ontvangen. We hebben plek voor ong. 18 peddelaars in een boot!
Nieuwe RVA leden halen basis bevoegdheid
Geplaatst door 'Margreet H' op 15-jul-2019 20:27:35
Vanaf de open dagen in april is er weer een groep enthousiaste nieuwe leden van start gegaan om de roeitechniek onder de knie te krijgen. Elke woensdag en zaterdag hebben zij met elkaar, onder begeleiding van ervaren instructeurs, hard geoefend om de techniek van het roeien onder de knie te krijgen. Ondanks de verschillen in aanleg en leeftijd hebben zij met elkaar toegewerkt naar het eerste afroeimoment. Afgelopen zondag was het zover. >>
Nieuw Koffiezetapparaat
Geplaatst door 'Jan' op 15-jul-2019 14:53:39
Op maandag 15 juli is ons nieuwe koffiezetapparaat geïnstaleerd. Deze Bravilor/Bonamat Matic heeft een vaste wateraansluiting en water opgieten hoeft niet meer. Voor de juiste dosering water zitten aan de voorkant 3 knoppen voor 3, 6 of 12 kopjes koffie (vlnr).
De doorloopsnelheid is 6 minuten voor 12 kopjes en dat is bijna 2x zo snel als bij de oude apparaten en dat is dan ook de reden dat we vooralsnog één apparaat hebben gekocht.
Rechts van het aan/uit-knopje is een rood LED-lampje dat gaat branden als het apparaat ontkalkt moet worden. Het koffiezetapparaat kan dan nog enkele dagen probleemloos worden gebruikt en zal op de eerstvolgende maandag door de MaandagOchtendPloeg worden ontkalkt.
Alle oudere berichten zijn te vinden in het forum onder 'Nieuws'.
Agenda
Alphen blad
Weer
Roeinieuws