Nieuws
Roeiers en binnenvaartschepen
Geplaatst door 'Ad' op 14-jun-2021 20:08:44
Op 12 januari 2019 is het convenant ‘Veilig varen doe je samen!’ ondertekend door 10 Zuid-Hollandse roeiverenigingen, de Koninklijke Nederlandse Roeibond, Koninklijke BLN-Schuttevaer en de provincie Zuid-Holland.  Het doel van dit convenant is het verbeteren van de veiligheid van de roeiers op de provinciale vaarwegen en het creëren van meer bewustwording bij vaarweggebruikers met betrekking tot het gezamenlijk gebruik van de vaarwegen. In het convenant is onder andere afgesproken dat de provincie als vaarwegbeheerder actief communiceert met de partners van het convenant en waar mogelijk ook instructiemateriaal aan de roeiverenigingen verstrekt. Klik om de video te bekijken Naar aanleiding van diverse meldingen van zowel binnenvaartschippers als roeiverenigingen over (bijna) incidenten op de Delftse Schie is besloten om een instructievideo te maken voor roeiers die roeien op water waarop ook binnenvaartschepen aanwezig zijn. De video is tot stand gekomen in samenwerking met D.S.R.V. Laga, D.S.R. Proteus Eretes en de Rick van den Heuvel van motorvrachtschip Shalom.
De soos als examenhal
Geplaatst door 'yvonne.boere' op 6-jun-2021 13:32:14
Afgelopen zaterdag is er serieus gezwoegd door onze jeugd op een echt theorie-examen. Nina Belger en Julia van Remoortere hebben dit examen samengesteld en georganiseerd. De soos leek even op een echte examenhal!
De afgelopen weken kreeg de jeugd via de groepsapp steeds een vraag voorgeschoteld. Dit om, mbv een door Edo samengesteld theorieboekje, te oefenen voor de toets. Aankomende week krijgen ze te horen of ze geslaagd zijn of misschien wel een herkansing krijgen.. Het examen werd afgenomen via Socrative zodat iedereen op zijn/haar eigen tempo met eigen telefoon door de vragen kon. Gelukkig had iedereen het antwoord op de laatste vraag goed: Is roeien de leukste sport die er is? Ja natuurlijk!!
WELKOM
Geplaatst door 'Ellen' op 4-jun-2021 15:32:23
Woensdagavond was het gezellig op RVA. Er was een informatieavond voor alle nieuwe leden die dit jaar starten (of zijn gestart) met roeien. Na een pilot van vier weken met een klein clubje, kunnen we nu gaan starten met instructie voor deze gehele groep op 4 lesmomenten in de week. Alvast veel dank aan alle instructeurs die dit op zich nemen! Mocht je dit lezen en ook instructie willen geven, laat het ons weten!
De achten mogen vanaf 5 juni het water op
Geplaatst door 'willemien' op 2-jun-2021 14:18:50
Vanaf 5 juni mogen alle boottypes in volledige bezetting weer het water op.
De stuurman/vrouw draagt net als in andere gestuurde boten een mondkapje.
We blijven 5 boten per kwartier aan het vlot handhaven. 
Natuurlijk maken we alle aangeraakte materialen schoon en wassen regelmatig onze handen.
Op de wal, sociëteit en terras blijven we anderhalve meter afstand houden. De looproutes blijven ook van kracht.
De kleedkamers, douches en de ergometerruimte mogen ook weer gebruikt worden.
Zie verder ons uitgebreide coronaprotocol op de website.
Eindelijk...
Geplaatst door 'gabkleijwegt' op 31-mei-2021 21:14:42

Na een half jaar geen gezamenlijke activiteit te hebben kunnen ontplooien was het zaterdag 29 mei eindelijk zover. De studenten van onze vereniging roeiden eerst een stuk en gingen daarna op het grasveld pizza eten. Na het eten werd er nog gezellig verder gepraat en tegen de avondkilte een vuurtje gestookt. Het roosteren van de marshmellows zorgde soms voor een misbaksel dat iets té veel warmte had gekregen. Tot teleurstelling van één aanwezige weigerde de rest van het gezelschap "Kumbaya" te zingen bij het kampvuur. Maar het was fijn om weer met elkaar tijd door te kunnen brengen.
midweekroeien
Geplaatst door 'Joke Ydema' op 25-mei-2021 17:16:22
Ook het midweek roeien gaat weer helemaal van start!
Wil je mensen leren kennen, roei ervaring opdoen, stevige halen maken en veel gezelligheid na afloop?
Kom dan dinsdag- en donderdagochtend naar het midweek roeien.
Dinsdag 9.15, donderdag 9.30.
Je wordt ingedeeld in een boot, er wordt met C4en en C2en geroeid. Iedereen met eerste proef bekwaamheid is welkom.
We roeien ongeveer anderhalf uur en na afloop drinken we koffie met elkaar.
Kijk voor meer informatie op de site: toerroeien/midweekroeien.
Nu gaat het echt lente worden
Geplaatst door 'willemien' op 18-mei-2021 09:54:52
Volgens de Rijksoverheid en RIVM mogen we met ingang van woensdag 19 mei aanstaande meer versoepelingen op de vereniging doorvoeren. Leden tot 27 jaar mochten al met elkaar in de boot maar nu mag dit ook voor de 27+.
Wat mogen we weer op en na 19 mei:
  • We kunnen weer in alle boottypes varen met uitzondering van de achten. Wel moeten we op de wal anderhalve meter afstand houden;
  • We blijven de tijdsloten handhaven. Dus 5 boten per kwartier aan het vlot;
  • De stuurman/vrouw draagt een mondkapje;
  •  De douches en kleedkamers blijven gesloten;
  • De sociëteit is open voor het afhalen van koffie/ thee. Blijf niet binnen maar nuttig het buiten op het terras. Ook hier geldt anderhalve meter afstand;
  • De looprichting blijft gehandhaafd. Dus ook vanuit de sociëteit buiten omlopen naar de loods.
Natuurlijk blijven de hygiëne maatregelen gehandhaafd.
Je wast regelmatig je handen en of gebruik desinfecteergel.
Voor en na gebruik van het materiaal maak je alle delen die je hebt aangeraakt schoon.
Bij klachten kom je niet naar de vereniging en laat je testen.
Attendeer elkaar op de maatregelen.
Kijk op de website naar ons uitgebreide coronaprotocol vereniging/coronaprotocol
Koningsspelen 2021
Geplaatst door 'gabkleijwegt' op 28-apr-2021 17:07:21
Vrijdag 23 april brachten 's ochtends 28 leerlingen van basisschool De Mare een bezoek aan onze vereniging om kennis te maken met de roeisport. Dit bezoek vond plaats in het kader van de Koningsspelen, waar onze vereniging voor de eerste keer aan meedeed. De helft van de leerlingen leefde zich uit bij een fitnessparcours onder leiding van Nina Belger en Julia van Remoortere. De andere helft kreeg in de roeibak en op de ergometer instructie van Warner Belger, Pieter Mars, Eva Tromp en Sarah Tromp. Zij gingen vervolgens het water op in C-4*en. Na de pauze wisselden de groepen. Aan het begin van de middag kwamen 11 leerlingen van De Weerklank roeien. In een stralend zonnetje bereidden zij zich op de ergometer en in de bak voor op het echte werk: roeien op het water. Spannend, maar ook leuk! Conclusie: het was een mooie dag met stralende kinderen waarvan enkelen hun aanvankelijke angst voor het water overwonnen. De beide scholen toonden zich erkentelijk voor het werk van onze instructeurs (die overigens zelf genoten hadden van de vrolijkheid en levendigheid van onze gasten).>>
Zelf een toertocht organiseren?
Geplaatst door 'Joke Ydema' op 25-apr-2021 21:36:04
Zelf een toertocht organiseren?Beste roeiers. Wil je zelf met een klein clubje een rondje Braassem roeien of een ander tochtje maken? Laat het dan weten aan de toercommissie.Zeg met welke boten je wilt gaan en welke route je kiest.De toercommissie schrijft de boten voor je af en je kunt spullen voor onderweg zoals pikhaken, dekens etc. meekrijgen.Zo blijven we op de hoogte over wie er met welke boten op stap zijn.
Weer in de boot?!
Geplaatst door 'instructie' op 24-apr-2021 14:58:03
De stap om weer te gaan roeien wordt met het zonnige weer steeds aantrekkelijker. De huidige coronarichtlijnen beperken ons nog in de mogelijkheden, maar de eenpersoonsboten mogen te water!
De vorig jaar opgestarte skiff-instructie wordt binnenkort hervat in de bestaande indeling. 
Als instructiecommissie willen we daarnaast voor C1 en voor skiff inventariseren wie er behoefte heeft aan instructie dan wel een opfriscursus.
Er staat een inschrijflijst klaar. Op basis van het aantal belangstellenden, beschikbare instructeurs en maximaal aantal personen op het vlot; komen we bij jullie terug met een voorstel.
Wil je roei-instructie op een ander vlak en heb je nog geen contact met ons? Laat het ons weten via de mail: instructie@rv-alphen.nl
Head of the Aar afgelast
Geplaatst door 'Wilma' op 21-apr-2021 13:15:23
In verband met de voortdurende Corona maatregels is de Head of the Aar voor 25 april 2021 helaas definitief afgelast. Wil je toch de competitie aangaan met andere roeiers van RV-Alphen dan kan dat op dit moment door deelname aan een van de challenges. Zie hiervoor onder wedstrijdroeien/challenge voor meer informatie. Zodra het weer kan zal zo snel mogelijk een nieuwe wedstrijd worden ingepland. 
Koningsspelen
Geplaatst door 'gabkleijwegt' op 18-apr-2021 17:09:12
Vrijdag 23 april zullen 1,2 miljoen scholieren van 6.000 basisscholen meedoen aan de Koningsspelen. Deze spelen worden vaak op het schoolplein gehouden, maar kunnen ook bij een sportvereniging plaatsvinden. Voor het eerst doen dit jaar roeiverenigingen mee, waaronder de RVA. Aanstaande vrijdag zullen wij leerlingen ontvangen van De Mare en De Weerklank om hen kennis te laten maken met roeien. Wij gaan proberen om er voor de kinderen een onvergetelijke dag van te maken!
Helaas is het i.v.m. de Coronapandemie noodzakelijk om tijdens de Koningsspelen een vaarverbod in te stellen. Als wij kinderen en hun leraren te gast hebben, mogen er dus geen anderen op de vereniging aanwezig zijn (behalve de instructeurs).
Kortom: 23 april van 08:00 tot 15:00 uur vaarverbod!
Mooie zaterdag voor de jeugd
Geplaatst door 'gabkleijwegt' op 18-apr-2021 16:52:21
Zaterdag 17 april was de open dag voor scholieren en studenten. Enkele belangstellende jongeren hebben kennisgemaakt met de roeisport. Een aantal van hen heeft aangegeven lid te wille worden van onze vereniging. Een mooi succes dus voor de organisatie van deze dag en de bijbehorende promotiecampagne (Yvonne, Sandra, Petra, Julia van R. en Nina). Voor onze jeugd werd het nog leuker toen Edo de medailles uitreikte die vorige week verdiend waren bij de virtuele regiocompetitie van Nautilus. Op de foto boven staan Stephanie, Sam, Cathelijne, Jens en Didier die eerste werden in de Junioren C4*. De foto onderaan toont Lars, Adam, Nils, Kaj en Hansje die tweede werden in de Jeugd C4*. Floor en Sander werden tweede in de Junioren 2x. >>
Voorjaarsschoonmaak
Geplaatst door 'gabkleijwegt' op 16-apr-2021 21:41:37

Op zaterdag 17 april is er een open dag voor scholieren en studenten. Natuurlijk moeten de loodsen en de ergoruimte er dan netjes bijliggen. Drie studenten hebben vrijdagavond de bezem ter hand genomen om alle rommel en dode bladeren uit de loodsen te vegen. En natuurlijk kregen de zwarte matten in de ergoruimte een sopje dat ze zo te zien lang hebben moeten missen. Na afloop dronk het drietal op het vlot in de ondergaande zon een welverdiende kop thee. Julia S., Willemijn en Jelle bedankt!>>
Jeugd en studenten welkom zaterdag 17 april!
Geplaatst door 'yvonne.boere' op 13-apr-2021 11:22:04
Je kan deze week nog je (klein)dochter/zoon, nichtje, neefje of buurkinderen inschrijven voor de Open Dag voor jeugd en studenten op zaterdag 17 april als ze tussen de 10 en 18 jaar zijn of student aan MBO, HBO of WO. Je vindt de inschrijflink in het menu onder Open dagen. Ons jeugdbestuur heeft een heel leuk promotiefilmpje gemaakt voor de Open Dag. Dit filmpje is geplaatst op Instagram en Facebook op het account van de RVA. Zouden de socialmediagebruikers onder ons dit filmpje daar willen liken en delen, zodat het door zoveel mogelijk mensen gezien wordt? Volg je de RVA nog niet op social media? Dan kan je dat natuurlijk ook meteen doen. Je kan het filmpje ook hier bekijken
Alle oudere berichten zijn te vinden in het forum onder 'Nieuws'.
Agenda
Alphen blad
Weer
Roeinieuws