Nieuws
Roeien in de acht
Geplaatst door 'Jos van Velzen' op 29-nov-2022 08:21:48
Eens per maand is er voor de roeiers met Scull-1 bevoegdheid de mogelijkheid om in te schrijven voor een uurtje roeien in een skull-acht, de Octophoor. Vanwege de toenemende vraag zijn daar tegenwoordig zelfs 2 sessies per keer voor beschikbaar gekomen. En afgelopen zaterdag allebei volledig volgeboekt. 
Nu kwam mij onlangs ter ore dat er een soortgelijke behoefte begint te ontstaan bij mensen met boordroei bevoegdheid. Omdat we nog niet weten hoe groot die behoefte is gaan we beginnen met 1 instructie-sessie per kwartaal. De eerste keer wordt 7 januari, niet toevallig ook de dag van de nieuwjaarsborrel. De volgende keer staat gepland op 25 maart. Op de website bij "Instructie, Planner, Boordroei-8" kun je inschrijven. 
P.s. Heb jij boordroei bevoegdheid, wil je graag een keer in een 8 roeien met instructie maar kun je niet op 7 januari: schrijf je dan in bij 7 januari en daarna weer uit. Dan kunnen we bij "Afgezegd" zien hoeveel belangstelling er is voor deze vorm van instructie.
We dopen een boot op 10 december
Geplaatst door 'erica' op 24-nov-2022 23:44:25
Joke Ydema zal bij de doop op 10 december om 11:00 de naam onthullen.
Eenieder is van harte uitgenodigd het glas te heffen op de behouden vaart van de nieuwe C4*.
Na enkele weken verblijf op de zolder is onze nieuwste aanwinst klaar voor de doop. In die tijd is de boot geheel gelakt, geverft, nieuwe slidings, nieuwe voetenborden etc. We krijgen hiermee een zusterschip van de Aeneas in de vaart.
Zeilend de wereld Rond
Geplaatst door 'hansrnhr' op 18-nov-2022 00:18:32
Bram en Anja vertellen ons zaterdagavond 10 december graag over hun zeilpassie, die hen varend rond de wereld gebracht heeft. Zie het intekenbord.
Extra ALV
Geplaatst door 'Henriette' op 11-nov-2022 14:05:00
De najaars-ALV kende een hoge opkomst. Toch haalden we niet de vereiste 2/3 meerderheid van de leden om formeel de statuten in stemming te kunnen brengen. Daarom is er donderdag 24 november om 20.00 uur een extra ALV in de sociëteit. Dan bespreken we ook het voorstel voor aanpassing van het huishoudelijk reglement. De agenda en bijlagen vind je op de RVA-site onder archief > vereniging > ALV 2022 november 24. Tot ziens!
Coupe 2022
Geplaatst door 'gabkleijwegt' op 1-nov-2022 15:47:54
Zaterdag 29 oktober 2022 trokken vijf jeugdroeiers van onze vereniging naar Leerdam om deel te nemen aan de Coupe des Jeunes, een tijdrace over 1.500 meter op de Linge. Kaj Angenent en Nils van Popele roeiden in het jongens-14 veld in de dubbeltwee, Iris Latupeirissa en Rik Voorn in het mixed-14 veld ook in de dubbeltwee en Jan Hazebroek roeide dapper in haar eentje in de skiff in het meisjes-12 veld. Het werd een mooi roeimiddagje met warm weer en enthousiaste ouders en grootouders op de kant. Iris en Rik mochten zelfs met blik naar huis!
>>
ALV - extra agendapunt: statuten
Geplaatst door 'Henriette' op 26-okt-2022 19:34:33
Er staan interessante onderwerpen op de agenda voor de ALV van 9 november. Toch is er nog een agendapunt toegevoegd n.l. de statuten. Deze week hebben we reactie van de KNRB ontvangen. Hierna hebben we 2 artikelen zodanig gewijzigd dat ze nu volledig overeenkomen met de KNRB-modelstatuten. De wijziging komt in stemming op de ALV. 
De gewijzigde ALV-agenda en bijlagen vind je op de RVA-site onder archief > vereniging > ALV 2022 november.
Genoeg zaken om te bespreken, zodat we rekenen op een hoge opkomst.
Algemene Ledenvergadering
Geplaatst door 'Henriette' op 12-okt-2022 15:18:11
Het bestuur van Roeivereniging Alphen nodigt je uit voor de Algemene Ledenvergadering op woensdag 9 nov 2022 om 20.00 uur bij RVA.De agenda is te vinden in archief/vereniging/ALV 2022 november. De bijlagen zullen twee weken voor de ALV beschikbaar zijn.
de jeugd heeft nog steeds toekomst!
Geplaatst door 'Frank Ticheler' op 5-okt-2022 12:23:15
Onder deze titel is er eerdere berichtgeving geweest over de deelname van een 4-tal jeugdleden van RVA aan televisie-opnames voor het programma Zappsport The Battle.
Het was een hele leuke dag met mooi weer en een spannende belevenis.
Het resultaat ervan is helaas erg kort voor uitzending aangekondigd maar gelukkig is de uitzending via de link: https://www.zapp.nl/programmas/zappsport/gemist/AT_300003933 terug te zien.
Veel kijkplezier!
>>
Sluitingstoertocht 15 okt Amsterdam
Geplaatst door 'hansrnhr' op 3-okt-2022 00:08:41
De laatste tocht dit jaar is met 4 wherry’s van de rv R.I.C. via de Amstel en het Oosterdok naar het KNSM eiland. Zie het intekenbord voor meer info, wees er snel bij.
Botendoop
Geplaatst door 'Ad' op 29-sep-2022 09:56:08
In 2008 werd een skiffje gebouwd door Empacher. Het belandde na korte tijd bij RV De Maas waar het door Daan Weide werd gevaren. Daan trainde er vooral in tijdens de wintermaanden en roeide op hoog niveau in grotere nummers. Het skiffje, dat de naam Maasstad droeg, lag in de zomer in de loods.
Na Daan hebben diverse junioren er in de winter mee getraind, maar geen (internationale) wedstrijden mee geroeid.
De Maas ging ouwe rommel opruimen. Zo kwam de boot terecht bij Roeiwerf Wiersma die het helemaal renoveerde. Eigenlijk was de boot daar te goed voor, maar Alex Wiersma vond het ontzettend leuk om hem weer terug te brengen in nieuwstaat.
Via via kwam zij op mijn pad. Zij, want ... het is een dame. Hoogste tijd om deze fier te onthullen aanstaande zaterdag bij de botendoop. Je bent van harte welkom! Tussen 11 en 11.30 uur doopt Yvonne van Sprang mijn prachtige skiff onder het genot van een glaasje bubbels.
Dus: tot water! Pauline
Skiff ‘Omslaan en weer in de boot’
Geplaatst door 'Ellen' op 19-sep-2022 21:01:51
“Als ik omsla in de skiff, hoe kom ik er dan weer in?” Alle tips en tricks in de cursus op 2 oktober met Martin Uiterwijk. Voor een ieder die nu instructie volgt voor skiff 1 of in bezit van minimaal de skiff 1 proef.  Schrijf je in, zie instructieplanner, zondag 2 oktober 13:30 uur.
Roeien is ook leuk als het regent
Geplaatst door 'SPRANGYA' op 18-sep-2022 14:00:06
Zo'n 20 deelnemers trotseerden regen en wind en stapten op de open dag in de boot om kennis te maken met de roeisport. Met dank aan de goede begeleiding van de instructeurs bereikten ze allemaal weer veilig het vlot. Ondanks de plensbuien onderweg stapten alle deelnemers vrolijk weer uit de boot. Na een drankje en een beetje opwarmen in de soos volgde een rondleiding en meer informatie over de vereniging. Hopelijk zijn de deelnemers nog steeds zo enthousiast en zien we ze terug als lid van de RVA. De eerste aanmelding is al binnen! Dank aan alle vrijwilligers die hebben geholpen met de voorbereidingen, de instructie en de rondleiding!
>>
Royalty of the Aar - Onderlinge wedstrijden
Geplaatst door 'Olgers' op 16-sep-2022 11:54:09
Royalty of the Aar 2022 Afgelopen weekend is onder perfecte omstandigheden, onze jaarlijkse onderlinge wedstrijd “Royalty of the Aar” verroeid. In drie blokken werd er gestreden, wie zich voor het komende roeiseizoen King, Queen, Prince en Princess of the Aar mag noemen. Verder was er ook een mooie strijd gaande, in het jeugdveld, onder de diverse Damens “viertjes” en tussen de zaterdag en zondag heren achten. Verassende overall winnaar in het combinatie klassement, was Sander Niemans, hij mag met recht nu de titel, Prince of the Aar 2022 dragen. Nummer twee in het klassement was Ad Brandt die zich wederom voor het komende seizoen, King of the Aar mag noemen.  Amy Ticheler werd winnaar in de meisjes skiff en is onze nieuwe Princess of the Aar. Helaas geen Damens die dit jaar, de strijd in de skiff wouden aangaan, dus voor het komende seizoen geen Queen. Tijdens en na de wedstrijd was het in het zonnetje volop genieten met koffie, thee en taart.
Zaterdag 24 sep Groene Hart Marathon
Geplaatst door 'hansrnhr' op 15-sep-2022 22:59:15
Zaterdagochtend (24sep) tot 9uur en 's middags na ca 15:00 uur is het Aarvlot niet toegankelijk met andere boten dan de deelnemende marathonboten. >>
Goede wijn behoeft geen krans / de paella-maaltijd
Geplaatst door 'Frits Teule' op 13-sep-2022 12:11:38
“Goede wijn behoeft geen krans.” Zo begon Jan van der Sprong zijn woordje voor Cees Gillon die op 12 september afscheid nam na 25 jaar de kluscommissie geleid te hebben. Het afscheid viel samen met de jaarlijkse paellamaaltijd die echter door Corona twee keer niet is doorgegaan. De klussers, zo’n twintig mensen waaronder een enkele ex-klusser ook, waren dus in opperbeste stemming, dat laat zich raden. De wijnen waren trouwens ook uitstekend maar de uitspraak sloeg op Cees. Terecht.  Cees over wie Jan zei hoe hij alleen klussen toebedeelde die men leuk vond “want anders komt er niks van terecht”. Cees die zelf ook danig onder de indruk was van het vele goede werk van de maandagochtendklussers.Cees die genoten had van de probeersels bij het bouwen van de rollerbaan, van de botenkarretjes, de laatste eerst van hout gemaakt en toen definitief van metalen steigermateriaal. Door te proberen werden de oplossingen perfect en robuust, zo had hij waargenomen. Cees was ook van de schema’s. Schema’s van het regelmatige onderhoud van met name de houten boten, van de botenkarretjes, van de (bandenspanning van de) botenwagens, van het schoonhouden van de dakgoten en van wat al niet. Je zou>>
Alle oudere berichten zijn te vinden in het forum onder 'Nieuws'.
Agenda
Alphen blad
Weer
Roeinieuws