Nieuws
Wie doet er mee aan de Dames Oars 8?
Geplaatst door 'Margreet H' op 24-feb-2020 21:00:33
Het is lang geleden dat op onze roeivereniging een Dames Oars 8 werd gevaren.    Sinds vorig jaar zomer hebben zich een aantal dames verenigd om onder leiding van coach Martin Uiterwijk dit nummer weer leven in te blazen. Het spreekt voor zich dat, om een 8 te laten varen er minstens 14 dames beschikbaar moeten zijn, die willen meetrainen, het liefst als vaste kracht, maar ook als reserve om in te vallen als de 8 om welke reden dan ook niet compleet is. We komen helaas dames tekort.>>
Head of the Aar
Geplaatst door 'Wilma' op 22-feb-2020 15:16:25
Op zaterdagochtend 04 April wordt de Head of the Aar geroeid. Dit is een onderlinge wedstrijd bij de RVA waar iedereen aan mee kan doen. Alle roeiers en boottypes zijn van harte welkom! Er wordt geroeid op het kanaal tussen de bruggen van Ter Aar en Gouwesluis; 5 km voor senioren/veteranen (finish voor brug Gouwesluis) en 2 km voor jeugd (finish bij RVA vlot). Schrijf je met je ploeg in op de intekenlijst op de site. De deelname is gratis. De inschrijving sluit op dinsdag 31 Maart. Daarna zal de indeling van de heats en de start tijden bekend worden gemaakt op de site.
Stamppot eten
Geplaatst door 'annemieke' op 17-feb-2020 20:39:38
Aangezien het herfstweer blijft aanhouden, tijd voor een stamppot maaltijd! Albert gaat voor ons zijn specialiteiten op dit gebied uit de kast halen:        
 • Wanneer: zaterdag 7 maart    
 • Locatie: Sociëteit     
 • Tijdstip: 18:00 uur     
 • Kosten: 10,- per persoon exclusief drank (graag vooraf met IDeal betalen)   
Laat maar weten in het opmerkingenveld van de intekenlijst, waar je voorkeur naar uit gaat (vegetarisch of niet etc).      
De Evenementencommissie             
Souplesse, vitaliteit, kracht.
Geplaatst door 'cees de heij' op 10-feb-2020 20:50:36
9 febr. Zondagmiddag. Zwembad de Hoorn. Windkracht 10 buiten. Tropisch warm binnen. Ideale omstandigheden om het ‘omslaan in de skiff ….. en weer in’ onder de knie te krijgen. Vier instructeurs, Arielle, Juliette, Siem en Edo, staan klaar om 36 roeiers en roeisters van deze veiligheidscursus handigheidjes te leren om weer in een omgeslagen skiff te klauteren. De dertien jeugdleden gaat het erin klauteren makkelijk af. Bij de volwassenen gaat het ook goed maar soms is er iets meer doorzettingsvermogen nodig. Lukt het de eerste keer niet zo goed, bij de tweede keer lukt het wel. Bij de survivaltraining door Jos gaat het ook voorspoedig. Handigheidjes in drijven, ademhaling, watertrappelen worden geoefend. Het wakduiken is populair en geeft soms reden tot hilariteit. Een geslaagde middag. Voor de deelnemers een bewustwording van wat ze kunnen. Souplesse, vitaliteit , kracht. Voor de meeste deelnemers een bevestiging van ‘ dat kan ik’ , voor anderen zijn er nog onderdelen die verbetering behoeven. Het is goed te vermelden dat alle deelnemers in de skiff zijn geklauterd. Een goede oefening voor het veiligheidsbesef bij het roeien.>>
Nieuw weerstation in de loods
Geplaatst door 'erica' op 9-feb-2020 21:03:04
Omdat het oude weerstation bij de midden doorgang van de Zeegerloods niet meer te repareren was, hangt er sinds vorige week een nieuw weerstation. Deze is te vinden boven de lessenaar naast de doorgang naar de kleedkamers en soos.  Ter info, in de volgende omstandigheden is het NIET veilig om het water op te gaan, op de site staat dit als vaarverbod of soms als waarschuwing aangegeven:
 • Bij opkomende mist of bij mist met een zicht van minder dan 150 meter
 • Bij windkracht 6 of hoger (bij schuimkoppen)
 • Bij (dreigend)onweer
 • Bij vorst: als de temperatuur op de thermometer in de loods 0ºC of lager is.
 • Als er ijs ligt of ijsschotsen drijven. 
 • Bij duisternis: van 30 minuten na zonsondergang tot 30 minuten voor zonsopgang.
Dus zeker in de koude periode, check het weer.
Omslaan ....en er weer in
Geplaatst door 'cees de heij' op 9-feb-2020 14:12:02
Bericht voor alle deelnemers.
Het weer is onstuimig, veel wind en regen wordt voorspeld. 
Vooralsnog gaat de veiligheidscursus gewoon door.
Hou de weersverwachting in de gaten en zorg voor een veilig transport.
Herinneringsmail contributie 2020
Geplaatst door 'administratie' op 2-feb-2020 21:37:38
Vandaag zijn herinneringsmailtjes gestuurd voor de nog openstaande verenigingscontributie 2020. 
Mocht je in december geen contributiemail hebben ontvangen en nu ook geen herinneringsmail, gelieve dan na te kijken of deze mail wellicht in de spambox terecht is gekomen. 
Ook blijkt dat soms het e-mail adres dat gekoppeld is aan het RV-Alphen-account niet meer actueel is (bijvoorbeeld oude Casema-adressen). Dit kun je zelf aanpassen op de RV-Alphen.nl website onder de rubriek forum>instellingen (als je ingelogd bent).
De contributie voor 2020 bedraagt voor volwassenen Euro 305,- en kan overgemaakt worden naar 
NL36 RABO 0391 6032 48 ten name van RV Alphen.
Egied Mullenders
administratie@rv-alphen.nl
Winnaar Pub Quiz
Geplaatst door 'annemieke' op 19-jan-2020 17:44:38
We kijken terug op een geslaagde primeur: de Pub Quiz. Vanaf 19:30 uur druppelde de eerste deelnemers binnen en na een strak regime van spelregels, waarbij de mobiele telefoon ingeleverd moest worden, men niet het team mocht verlaten, inschrijfformulieren werden opgehaald, starten we stipt om 20:00 uur. Er moest gestreden worden om een wisselbeker met 11 rondes elke 10 vragen per thema. 36 Man en vrouw sterk verdeeld over 7 teams: Sweet (20)17, WetenNix, Riemen los!, Z.O.R., Groene ster/Slagklaar, De paddestoeltjes (beter bekend als de paddo’s) en Zacht. Menig hersenen werden gekraakt, noten bezongen en tot het einde toe bleef het spannend. Er moest een extra ronde aan te pas komen om de gedeelde 1e en 2e plek duidelijk te krijgen en bovendien de overige teams volgden allemaal nipt op 1 punt. Kortom het niveau is hoog binnen de roeivereniging en vooral Pub Quiz waardig, gezien het enthousiasme. De barcommissie bedienden de teams aan de tafel, zoals dat hoort in een ‘Pub’. En de jury, verstopt achter het beeldscherm, concentreerde zich op de puntentelling, zodat de tussenstand inzicht gaf voor de juiste tactiek. Nu al een joker inzetten, waardoor de punten dubbel tellen,>>
Door de Amsterdamse grachten... by night met light
Geplaatst door 'MirjamK' op 12-jan-2020 23:18:19
Vrijdagavond 9 januari zijn we met twee C4+boten door Amsterdam geroeid tijdens het Lightfestival. Het was een fantastische avond met volle maan en geen zuchtje wind. Vanaf het Roeicentrum Berlagebrug, die de boot en stuur verzorgden, zijn we na een kop erwtensoep onze tocht begonnen.>>
Omslaan...en weer in
Geplaatst door 'cees de heij' op 9-jan-2020 18:07:32
Omslaan….en er weer in Opnieuw zal er dit jaar de veiligheidscursus ‘Omslaan met de roeiboot en er weer in klauteren’ worden georganiseerd door de RVA-Jeugd en de RVA-Activiteiten Commissie in zwembad de Hoorn. Tijdens de cursus zullen skiffs in het water liggen. Vanuit de skiffs zal het omslaan en er weer in klauteren worden behandeld. Een skiff zal zijn voorzien van duwstangen en schoenen, opdat ook het uitdoen van de schoenen bij het omslaan kan worden geoefend. Survival Een vast onderdeel is ook de zelfredzaamheid en onderkoeling als je bent omgeslagen. Denk hierbij aan, zo efficiënt mogelijk en langdurig watertrappelen, ademhalingstechniek, zwemmen in donker water e.d.  De veiligheidscursus wordt gehouden op:
 • ZONDAGMIDDAG 9 februari 2020 om 16.00 uur
 • Locatie: in Zwembad de Hoorn
 • Einde 18.00 uur
 • Kosten: jeugd €5,00 en volwassenen €10,00
 • Graag vooraf betalen via IDeal
 • Deelname is beperkt in verband met grootte van het zwembad. Maximaal 15 jeugdleden en 20 volwassenen. Zie intekenborden op de RVA-site
 • Contactpersonen/ info: Annemieke Toersen en Yvonne Boere.
Geslaagde oliebollentocht 4 januari 2020!
Geplaatst door 'Henriette' op 5-jan-2020 12:54:28
Ook dit keer was de animo zo groot dat de inschrijving voor deze oliebollentocht snel vol was. Door inzet van een extra boot konden ook de ‘reserves’ mee. Al met al 34 roeiers in diverse ervaringsgradaties. Naast het roeien is zo’n tocht een mooie gelegenheid om andere leden te ontmoeten.
Direct na aankomst in het clubhuis kon je aan de oliebol met koffie/thee. Daar ging het goede voornemen om minder calorierijk te eten! Gelukkig roeiden we een deel van de extra kerstkilo’s er weer af. 
De tocht ging over bekend roeiwater naar Zwammerdam. Routineus werden de boten te water gelaten en roeien maar. Elke boot in zijn eigen tempo. Het weer werkte mee; niet te koud, droog en de wind konden we wel hebben. Tegenwind gewoon harder trappen.
In Zwammerdam hebben we de boten in de bocht aangelegd en lopend naar het café voor een kop soep en een drankje. En vooral bijpraten. De gezelligheid is immers ook een deel van de charme van deze toertochten. Na opgewarmd te zijn, gingen we weer terug naar de roei. Over de Oude Rijn tegen de golven in, maar op het Aarkanaal was het rustig water met windje mee. 
Deze eerste tocht smaakte naar meer. 
Na opgefrist te zijn schoven>>
iPad lader en kabeltje
Geplaatst door 'Ad' op 30-dec-2019 14:14:04
De witte lader en kabeltje voor de iPad waarmee we PIN betalingen kunnen doen, zijn momenteel zoek. Wie o wie weet waar deze zijn? Graag terugleggen in de la!
Het aan de wal halen van boten via de rollenbaan
Geplaatst door 'gillon' op 23-dec-2019 13:28:53
Om boten via de rollenbaan aan de wal te halen moeten deze eerst in het verlengde van de baan gebracht worden, dus loodrecht op de wal. Dit wordt tot dusverre gedaan door met een roeiriem de boot om te zetten in de juiste positie. Dit heeft nogal eens tot gevolg dat de bladen van de riemen beschadigen. Om dit te voorkomen zijn er nu twee "afduwstokken" gemaakt om zonder schade de boten in lijn met de rollenbaan te krijgen. Deze stokken staan links in de loods (gezicht richting water). Langs deze weg het dringende verzoek om in het vervolg deze stokken te gebruiken.
MOB - cg
Aanpassing WiFi
Geplaatst door 'Ad' op 20-dec-2019 20:22:13
De dekking van onze WiFi op de roei is uitgebreid en is nu ook beschikbaar in de ergometerruimte. De naam van het WiFi netwerk (SSID) is nu overal "RVAwifi". Het wachtwoord is te vinden op de WiFi-kaartjes die staan in de societeit en in de ergometerruimte. Het oude netwerk "RV_Alphen" is niet meer beschikbaar voor algemeen gebruik. Je zult dus even je telefoon of tablet opnieuw moeten instellen. Met de QR-code op de WiFi-kaartjes is dat snel gedaan.
NB. eerder deze maand hebben we een kabelbreuk gehad in de telefoonlijn. Deze is provisorisch hersteld, maar laat het nu - in afwachting van de definitieve reparatie - grotendeels afweten. De beschikbare bandbreedte is nog maar 5% van wat deze normaal is. Hoewel we dus een goed WiFi-signaal hebben, komt er helaas weinig data doorheen.
De jeugd viert SinterKerst&Nieuw …
Geplaatst door 'Ad' op 16-dec-2019 17:29:26
Vrijdag de 13e december jl. hadden onze jeugdleden een SinterKerst&Nieuw diner. Vanwege de drukke decembermaand had het jeugdbestuur besloten tot een combinatiefeest, zodat toch met z’n allen alle feestdagen in één keer samen kon worden gevierd. Na een flitsende uitnodiging, die aan alle jeugdleden en coaches werd verzonden, was de opkomst tot grote vreugde van het jeugdbestuur groot en waren er 25 aanmeldingen. Met de aanwezigen werd eerst de sociëteit versierd. Onder de kerstboom werden de door iedereen meegebrachte cadeautjes verzameld. Inmiddels was ook een lange tafel gedekt, waarna iedereen zich tegoed kon doen aan de heerlijke hapjes, die waren meegenomen van thuis. Alle ouders en coaches wederom bedankt voor jullie inspanningen. Het smaakte voortreffelijk! Na het eten werd het aangekondigde “spectaculaire dessert” uitgeserveerd, een kleurrijke creatie van chocolade, speciaal gemaakt door Ariella. Afruimen en afwassen is dan ideaal om het eten te laten zakken.  Vervolgens volgde het cadeauspel. Een grote dobbelsteen, die om de beurt werd gegooid, bepaalde naar welke kant de cadeautjes zich verplaatsten in de kring.  Na heel wat gelach en heen en weer>>
Alle oudere berichten zijn te vinden in het forum onder 'Nieuws'.
Agenda
Alphen blad
Weer
Roeinieuws