Nieuws
Aeneas, Steijns, Gaia en Cavalla
Geplaatst door 'willemien' op 2-mar-2021 12:07:10
Vanaf 3 maart mogen leden tot 27 jaar weer in teamverband sporten. Zij mogen dus weer in meerpersoonsboten het water op. Heerlijk om weer met elkaar te mogen roeien. Natuurlijk blijft wel het anderhalve meter afstand houden op de wal in tact als ook het materiaal desinfecteren, handen wassen, geen kleedkamers gebruiken, op je ploeg wachten buiten of bij de boot etc. etc.
De sociëteit en de kleedkamers blijven gesloten. 
Ook de  "coronaproef" boten nemen we weer in de vaart.
Op de website van Rijksoverheid staat dat 2 personen met instructeur ( voor roeiend Nederland is dat ook een stuurman/vrouw) sporten is toegestaan.
Onze boten Aeneas, Steijns, Gaia en Cavalla staan op (ruim) anderhalve meter. Dus deze boten mogen weer gebruikt worden.
Het bestuur geeft toestemming om deze boten weer te reserveren maar het is je eigen afweging om hier wel of geen gebruik van de maken.
We hopen van harte dat Covid19 snel onder controle komt zodat we elkaar weer kunnen ontmoeten, koffie drinken, bijpraten maar vooral weer kunnen roeien door ons mooie Groene Hart. 
Nog even nagenieten
Geplaatst door 'yvonne.boere' op 23-feb-2021 21:15:14
Hoe prachtig lag ons Aarkanaal erbij anderhalve week geleden. De jeugd heeft genoten van een weekend ijspret!! 
Fit in corona-tijd
Geplaatst door 'Ad' op 14-feb-2021 14:09:15
Nu veel van ons door corona al langere tijd niet kunnen roeien, bieden we graag bijgaande oefeningen aan om fit te blijven. De oefeningen zijn bedacht en worden voorgedaan door Amber. Klik op de foto om naar de oefeningen te gaan.>>
Winter 2021
Geplaatst door 'Ad' op 7-feb-2021 11:21:29
Jeugd in actie
Geplaatst door 'gabkleijwegt' op 1-feb-2021 12:00:04

Zaterdag 30 januari roeiden onze jeugdroeiers hun voorlopig laatste wedstrijd op de ergometer. Deze wedstrijd werd georganiseerd door roeivereniging De Eem uit Baarn, maar werd op de eigen vereniging geroeid. Daarna werden de tijden doorgestuurd naar de organisatie. Het doel was om onze jeugdleden hun eigen beste tijd te laten verbeteren. En dat lukte de meesten ook nog! Het bleek dus een goede stimulans om je uiterste best te doen en nog beter te trainen. Bij de jongste roeiers wonnen Renata, Adam, Marjolein en Thimo een verenigingsmedaille. Bij de oudere jeugd Hugo (maar liefst 7,3 seconde sneller geroeid), Floor, Stephanie en Jorinde. Floor de Jong bleek bovendien goud gewonnen te hebben bij de wedstrijd van De Eem met tijden van 1:35.2 en 1:37.9 over 500 meter.
Deze wedstrijd was de laatste in een reeks die meetelde voor de landelijke competitie: de Nationale Jeugdergometerwedstrijden. In dit totaalklassement haalde Floor de zilveren medaille bij de jongens van 15/16 jaar en Stephanie Verheggen brons in de categorie meisjes van 17/18 jaar. Een mooi nationaal succes voor de RVA.>>
Hoe blijft de jeugd fit in coronatijd?
Geplaatst door 'yvonne.boere' op 23-jan-2021 18:37:31
Nou, door gewoon naar de bootcamp te komen die zaterdag 23 januari georganiseerd werd door Julia, Nina en Pieter. Genietend van een lekker zonnetje, maar wel met een temperatuur van 4 graden, werden eerst goed de spieren opgewarmd, daarna werden deze spieren ingezet voor burpies, jumping jacks, squats, lunges en nog veel meer. Eindigend met een wall sit met z’n allen tegen de muur (zie foto), die gewonnen werd door Veerle. Wat een beenspieren heeft die meid 😊. Na een korte break met limo en koekjes werd er nog een partij levend stratego gespeeld. 
"Het is niet koud, dat is maar verbeelding."
Geplaatst door 'gabkleijwegt' op 18-jan-2021 13:16:47
Deze woorden legde Godfried Bomans in de mond van een burgemeester uit Alaska die het toerisme naar zijn stadje wilde bevorderen. Zij zouden ook het motto kunnen zijn van onze jeugdleden die zaterdag 16 januari bij een temperatuur rond het vriespunt in de buitenlucht aan een ergometerwedstrijd deelnamen. Alle roeiers deden hun uiterste best hun tijd van de vorige keer te verbeteren.
Bij de onderlinge wedstrijd wonnen Hansje, Marjolein (die haar eerste wedstrijd roeide!), Thimo, Lars, Sander, Sam (grootste verbetering van zijn tijd!), Floris, Floor en Jorinde een medaille. De wedstrijd was de tweede in een serie van drie in de landelijke indoorcompetitie. Hierin behaalden vooral Floor (tweede plaats in het tussenklassement),Ties (vijfde) en Sander (zesde) een uitstekende klassering. Zaterdag 30 januari vindt de laatste LKIR-wedstrijd plaats, ook weer op de eigen vereniging. De stoerste bikkel van onze jeugdleden is zonder meer Hansje de Kort, die na haar race op de ergometer een verfrissende duik in het Aarkanaal nam. Benieuwd of er volwassen roeiers zijn die haar dit nadoen. >>
Roeien in Coronatijd
Geplaatst door 'gabkleijwegt' op 12-jan-2021 11:44:50
Hoewel er beperkingen zijn als gevolg van de Coronapandemie laten we ons goede humeur niet bederven. Roeiers maken er het beste van. Bijvoorbeeld onze studentleden die zondag 10 januari in skiff of C-1 een Koek- en Zopietocht hielden. In beperkt gezelschap lekker een stukje roeien om bij Gouwsluis een beker warme chocolademelk en een stukje snijkoek te nuttigen. Op de foto is te zien dat anderhalve meter afstand op het water geen probleem is. Let ook op het aangepaste blad waarmee de bekertjes van veilige afstand aan de roeiers aangereikt konden worden (o ja, gebruikers van de Alver moeten het voortaan met één riem doen).
De jeugd van 12 tot 18 jaar blijft ook actief: zij komt binnenkort in actie tijdens een wedstrijd. Op zaterdag 16 januari wordt op onze vereniging meegedaan aan de ergometerwedstrijd die Michiel de Ruyter organiseert. In andere jaren reisden we af naar Uithoorn, nu blijven we thuis en sturen de resultaten op. >>
Veilig op het water
Geplaatst door 'willemien' op 9-jan-2021 09:55:31
In de afgelopen jaren is veiligheid steeds vaker een onderwerp van gesprek geworden. We hebben met elkaar spelregels opgesteld waar we aan willen voldoen met name als we op het water zijn. Deze afspraken zijn te vinden op de website/ vereniging/ veiligheid.
In memoriam Harry Kolk
Geplaatst door 'willemien' op 7-jan-2021 10:51:58
Het trieste bericht bereikte ons dat RVA-lid Harry Kolk op 4 januari jongsleden is overleden. 
Harry was  lid van Roeivereniging Alphen vanaf april 1985. Hij werd meteen opgenomen in de mannenacht die jaarlijks meedeed aan nationale wedstrijden. 
Vanaf november 1991 tot maart 1996 was Harry voorzitter van onze vereniging. Onder zijn leiding heeft de roeivereniging een professionaliseringsslag gemaakt. Zo heeft hij de meerjarenplanning voor botenaanschaf ingevoerd en ervoor gezorgd dat daarvoor een structurele post op de begroting werd opgenomen. Daarmee maakte hij een einde aan de terugkerende strijd in elke Algemene Leden Vergadering over welke boot er aangeschaft kon worden.  ALV's die uren duurden en waar het soms verhit aan toeging - werd het een gladde boot of niet? Moest die scull of oars geriggerd zijn? Wie mochten er in roeien? - werden een stuk gezelliger en na afloop liep niemand meer boos weg. Er werden commissies opgericht die met elkaar voorstellen moesten maken. Harry had beleidskaders aangeleverd waar de plannen aan moesten voldoen. Tot op de dag van vandaag heeft de vereniging hier profijt van. 
Harry heeft een periode een uitstapje gemaakt om bij een collega roeivereniging te gaan roeien. Toch kwam hij weer op het "oude nest" terug omdat hij het in Alphen veel gezelliger vond. Meteen werd hij weer opgenomen in een mannenacht. 
We herinneren ons Harry als een vriendelijke, rustige, integere en wijze man. Hij had humor en kon op een zeer gevatte manier iemand van repliek dienen.
We zullen Harry missen.
Gelukkig Nieuwjaar
Geplaatst door 'willemien' op 2-jan-2021 14:27:56
Geen gezellige nieuwjaarsreceptie op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar. Een feestvol samenzijn houden we tegoed.
Laten we als we weer met meerdere mensen bij elkaar mogen komen er een energievol jaar van maken.
Wanneer dat mag, doen we geen uitspraak over. 
Voor nu een heel goed, gelukkig, gezond en succesvol 2021. 
Fijne feestdagen gewenst
Geplaatst door 'Ad' op 24-dec-2020 10:47:48
Driving home for Christmas Het Bestuur van de Roeivereniging Alphen wenst alle leden en donateurs Fijne Feestdagen en een Goed 2021. We hopen jullie snel weer op de vereniging te kunnen ontmoeten.
mijn.roeien.nl
Geplaatst door 'Ad' op 24-dec-2020 10:00:30
De KNRB is al een tijd bezig met een modern, nieuw web platform dat een steeds grotere rol zal gaan spelen in de communicatie tussen de bond en ons roeiers. Je kunt daar o.a. je wedstrijdcontract vinden en je nu ook inschrijven voor het 'nationaal roeicongres 2021'. Je inlognaam op dit platform is je KNRBlidnummer. Dit nummer is nu te vinden op de RVA site, onder vereniging/leden_admin en dan de knop 'mijn gegevens'. Als je daar toch bent, controleer dan a.u.b. of al je gegevens nog actueel zijn; je kunt deze zelf aanpassen.
Kopieer vervolgens je KNRBlidnummer en ga dan naar https://mijn.roeien.nl en klik daar op 'Wachtwoord vergeten'. Vul je KNRBlidnummer in en ontvang een link in je email voor het aanmaken van een wachtwoord. Veel succes!
Reserveren boten
Geplaatst door 'Ad' op 19-dec-2020 17:37:56
I.v.m. corona mogen er niet teveel mensen/boten tegelijkertijd aan het vlot zijn, om de gewenste onderlinge afstand te kunnen bewaren. In ons coronaprotocol is daarom gesteld dat er maximaal vijf boten tegelijkertijd langs het vlot mogen zijn, of dat nu is om te vertrekken of om aan te komen. Het botenreserveringssysteem controleert hierop, en keurt een reservering af als de limiet van vijf zou worden overschreden. Op drukke momenten is het daardoor soms best wel even puzzelen om nog een beschikbaar plekje te vinden. Om daarbij te helpen, is het systeem nu zodanig aangepast dat als een tijdslot van 15 minuten 'vol is', dit met rood wordt aangegeven. Op die manier zijn in één oogopslag de vrije plekken te zien, waarop je nog een boot kunt reserveren.
En dan nog dit: vooraf reserveer je een boot en vanaf een half uur voor je vertrekt of na het roeien, bevestig je je reservering. Alleen bevestigde reserveringen worden meegeteld in de statistiek van het bootgebruik. Heb je teveel of te lang niet bevestigde reserveringen, dan wordt je hierop geattendeerd. Je kunt pas een nieuwe reservering maken als je de vorige bevestigd of geannuleerd hebt.>>
Gaia, Cavalla, Aeneas, Steyns en Bonkevaart
Geplaatst door 'willemien' op 15-dec-2020 10:02:18
In de toespraak van onze Minister President Mark Rutte van 14 december jl heeft hij medegedeeld dat we met maximaal 2 personen buiten mogen sporten mits het 1 huishouden betreft. 
Voor jongeren tot 18 jaar geldt deze maatregel niet. 
Heel jammer dat de boten Gaia, Cavalla, Aeneas, Steyns en Bonkevaart nu niet meer het water op mogen.
Alle 1 persoonsbootjes mogen wel het Aarkanaal op.
Ga roeien in een skiff of in een C1 als je je veilig voelt in zo'n type boot. Inmiddels is de temperatuur van het water gedaald tot onder de 10 graden. Wanneer er iets mis gaat, ligt onderkoeling op de loer. 
Ga dus niet in een eenpersoonsboot varen als je niet ervaren (genoeg) bent. Je bent en blijft altijd primair verantwoordelijk voor je eigen acties. 
>>
Alle oudere berichten zijn te vinden in het forum onder 'Nieuws'.
Agenda
Alphen blad
Weer
Roeinieuws