Nieuws
Opbrengst voor KiKaRow RVA 2019
tot-nu-toe:
Draag ook bij via KiKaRow/doneren!
2200,00
Open dagen RV Alphen op 6, 10 & 13 april
Geplaatst door 'Ad' op 10-mar-2019 23:04:28
Iedereen is van harte welkom om bij ons binnen te lopen op de open dagen die jaarlijks worden gehouden in april en september/oktober. Roeien is voor iedereen, of je nu 10 of 80 jaar bent! Onze vereniging heeft prachtig roeiwater en een uitgebreide vloot met voor elk wat wils. Zaterdag 6 april (10-13 uur), woensdag 10 april (19-20.30 uur) en zaterdag 13 april (10-13 uur) staat de koffie klaar voor iedereen die geïnteresseerd is. Je maakt kennis met de vereniging, krijgt een persoonlijke rondleiding en een instructie van een uur met: 
 • Uitleg over de verschillende mogelijkheden om de roeisport te beoefenen (alleen, in ploegverband, toertochten, trainingen, wedstrijden) 
 • Uitleg over de roeitechniek 
 • Uitleg over de verschillende typen boten 
 • Een roeitochtje onder leiding van een instructeur  
De week na de open dagen starten de instructielessen; 4 lessen voor € 25,-. Zo kun je nog beter kennis maken met het roeien en de vereniging. Daarna beslis je of je lid wordt. Nieuwsgierig geworden? Kom kijken en meedoen! Wij staan voor je klaar.
Bardienst komend weekend
Geplaatst door 'overdijk' op 21-mar-2019 09:02:16
Voor komend weekend kunnen wij nog mensen gebruiken voor de bar. Zaterdag 23 maart is de KIKA tocht en zoeken we nog iemand die de bar wil draaien om 09.00 uur. Tevens staat de zaterdagmiddag en de zondagochtend ook nog open. Schrijf je in als je kan.
Het Nut van de Hielstring
Geplaatst door 'Jan' op 20-mar-2019 16:08:35
In de meeste boten zijn op het voetenbord schoenen of instelbare rubberen schoenenhouders (z.g. flexheels) gemonteerd. De schoenen en de flexheels zijn zodanig op de voetenborden bevestigd dat de hak los kan komen van het voetenbord. De hak is met een touwtje, vetertje, riempje of iets degelijks vastgemaakt aan het voetenbord om te voorkomen dat de hak meer dan 7 cm loskomt van het voetenbord. Dit eenvoudige hulpmiddeltje moet er voor zorgen dat je nadat je met een boot bent omgeslagen onmiddellijk en zonder vertraging los kunt komen van de boot.
Het is de eigen verantwoordelijkheid van de roeier om vóór het instappen de hielstring te controleren op het juist functioneren en deze zo nodig te repareren. Het goed functioneren van de hielstring kan benauwde ogenblikken voorkomen of zelfs het leven redden.
Zie ook het uittreksel van het KNRB-wedstrijdreglement met betrekking tot de veiligheid.>>
ALV 17 april 2019
Geplaatst door 'Ton ten Have' op 16-mar-2019 20:36:29
Het bestuur van de Roeivereniging Alphen nodigt u uit voor de algemene Ledenvergadering op woensdag 17 april 2019, aanvang 20.00 uur in de sociëteit van de vereniging Agenda van de ALV zie website www.rv-alphen.nl > archief > vereniging > ALV april De bijbehorende stukken zijn op de website uiterlijk 3 april  a.s. te vinden .
Voor de liefhebbers!
Geplaatst door 'Joke Ydema' op 16-mar-2019 16:55:44
-       62e NATIONALE CRYPTOTOCHT -
Roeivereniging Poseidon organiseert dit jaar op zondag 15 september voor de 62ste keer de legendarische Nationale Cryptotocht. Deze puzzeltocht voert u langs de mooiste plekjes aan de Amsterdamse grachten. De eerst uitdaging is het vinden van de juiste route en daarna moeten onderweg cryptische vragen worden beantwoord. Daarmee zijn punten te verdienen. De ploeg met de meeste punten vergaart eeuwige roem en meer! Op het pauzepunt – halverwege de tocht – zijn er extra punten te verdienen. De Cryptocomissie probeert daarvoor weer aan aansprekend en uitdagend spel te verzinnen. Tijdens het altijd gezellige diner na afloop worden alle vragen beantwoord en geïllustreerd met foto’s. Ook worden dan natuurlijk de winnaars bekendgemaakt.>>
WAT PRAAT GUUS GEK!
Geplaatst door 'hansrnhr' op 4-mar-2019 01:13:38
Ja dat kan kloppen. Guus is zijn strottenhoofd met stembanden kwijtgeraakt en heeft daarvoor een in de plaats een stemprothese gekregen. Hij ademt door een luchtstoma in het kuiltje van zijn hals. En als hij wil praten houdt hij de luchtstoma met zijn hand dicht en perst met veel inspanning lucht door de stemprothese naar zijn slokdarm. Die gaat trillen en met die trillende lucht kan hij door articuleren met mond, tong en gehemelte praten. Dat klinkt alsof je 5 pakjes sigaretten per dag rookt! >>
Betalen op de website via iDeal
Geplaatst door 'Ad' op 27-feb-2019 11:33:37
Op de website van de RVA kun je je al een paar jaar inschrijven voor evenementen. Soms zijn daaraan kosten verbonden, en het was dat de zorg van de betreffende organisator of penningmeester om deze kosten te innen en/of bij te houden dat iedereen betaald had. Vanaf nu is het mogelijk om je niet alleen in te schrijven via de website, maar ook direct te betalen. Dat gaat met iDeal. Dit is hetzelfde mechanisme dat door heel veel webshops gebruikt wordt. Als je iets moet betalen, verschijnt het iDeal-logo en door daar op te klikken kun je via je eigen bank de betaling direct in orde maken. Dit zonder dat je nog een bankrekeningnummer, bedrag of toelichting hoeft in te vullen. Op je bankafschrift zie je de betaling terug als een betaling aan 'Stichting Mollie Payments'. Maar in de omschrijving wordt 'Roeivereniging Alphen' genoemd, plus het evenement waarvoor je betaald hebt. De organisator en penningmeester kunnen via onze website de intekenlijst inzien waarbij dan voor elke deelnemer automatisch is aangegeven of al betaald is. iDeal werkt voor alle intekenlijsten op het intekenbord (als er kosten aan een evenement zijn verbonden) en voor de Kikarow-donatiepagina. 
En dan nog dit,>>
Voorjaarsschoonmaak 2019
Geplaatst door 'erica' op 27-feb-2019 01:11:48
De Grote RVA-Voorjaarsschoonmaakdag houden we dit jaar op zaterdag 30 maart van ~10:30-11:00 tot 14:00 uur.
Op het programma staan:
- vegen en stofzuigen van de loodsen
- extra was- en poetsbeurten van skiffs en gladde tweeën
- wassen C4-en etc. gevolgd door inspectie van boten op kleine schades
- lappen van ramen van de sociëteit en ergometerruimte (binnen en buiten, eigen schoonmaakspullen meenemen)
Om iedereen in de gelegenheid te stellen mee te doen aan de schoonmaakdag is er een vaarverbod van 11:00 tot 14:00 uur. Uitzondering hierop is de instructie en het jeugdroeien.
De RVA-Schoonmaakdag is een mooi moment om het gezelligste creditpunt van het jaar te scoren. Vele handen maken licht werk! Op het intekenbord kun je een voorkeur voor een van de werkzaamheden aangeven. Het intekenen heeft twee voordelen: de organisatie weet hoeveel leden meedoen en als deelnemer weet je zeker dat je je welverdiende creditpunt ontvangt. Aanmelden op de dag zelf is wel mogelijk, iedereen is welkom. Maar ivm met de catering geniet opgave vooraf de voorkeur. De barcommissie zorgt als vanouds voor koffie en koek tijdens de>>
Head of the Aar
Geplaatst door 'Wilma' op 24-feb-2019 18:14:26
Op zaterdagochtend 06 April wordt de Head of the Aar geroeid. Dit is een onderlinge wedstrijd bij de RVA waar dit jaar iedereen aan mee kan doen. Ervaren/onervaren, jong/oud, wherry/C-boot/glad, oars/scull, kleine/grote nummers, dames/heren/mix, iedereen is welkom. De senioren/veteranen (vanaf 21 jaar) roeien een afstand van 5 km, de jeugd (tot 21 jaar) roeit 2 km. Schrijf je met je ploeg in op de intekenlijst op de site.  De senioren/veteranen zullen in twee heats starten zodat dubbel bootgebruik mogelijk is. De inschrijving sluit op dinsdag 02 April. Daarna zal de indeling van de heats en de start tijden bekend worden gemaakt op de site.
Theorie: rekenkundige realiteit van de roeihaal
Geplaatst door 'MirjamK' op 22-feb-2019 23:52:50
Wil je meer weten van de nuances van de roeibeweging, van het effect van ieder deel van de roeihaal op de snelheid van voortbewegen, van de manier waarop de haal ervoor zorgt dat de boot optimaal vooruit komt, van de achtergronden van alle oefeningen die in de boot kunnen worden uitgevoerd? En zie jij niet op tegen wat getallen, cijfers, tabellen en verbanden? Kom dan op 6 maart om 20.00 uur naar deze presentatie door Jos van Velzen.Prettig als je je hiervoor aanmeldt via de instructieplanner. Selecteer rechts in het filter "theorieles gevord.", klik op de F (!) om het filter te activeren en geef bij de betreffende les aan dat je komt door op + te klikken.
De beer is los!
Geplaatst door 'MirjamK' op 14-feb-2019 19:31:01
Tijdens een succesvolle informatieavond is de verkoop van de KiKaRoW-beer gestart. De eerste beer, Roeiki, is door Guus van Wechem gedoneerd aan de RVA. Daarvoor willen we Guus hartelijk bedanken.
Wil je ook zo’n leuke beer? Dat kan.
Voor 20,- heb je een beer, maar voor 25,- kun je de beer persoonlijk maken door een naam op het hesje te laten drukken.
 
Inschrijven voor de beer kan bij Conny Bredenbeek, via kikarow@rv-alphen.nl. Wees er snel bij, want er zijn maar 25 beren.
KiKaRow openingstocht
Geplaatst door 'Joke Ydema' op 14-feb-2019 10:26:36
De KiKaRow openingstocht staat op het intekenbord. Doe allemaal mee met deze mooie tocht!
Workshop "Rugge(n)spraak"
Geplaatst door 'annemieke' op 13-feb-2019 08:19:48
Lage rugpijn is de meest voorkomende blessure in de roeisport. Gelukkig is dit te voorkomen door te roeien met de juiste techniek. De juiste techniek heeft betrekking tot de stand van de rug. Dus, roeien met een rechte rug of juist met een ‘kromme’ rug?
Het antwoord op deze vraag zal worden gegeven door Amber Kinkel, lid van deze vereniging en master student Human Movement Sciences aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Tevens samen met Remco Broere eigenaar van Unique Body in Waddinxveen.
Een avond vol met tips voor in de praktijk voor instructeurs, coaches, maar natuurlijk ook voor alle roei(st)ers!
Graag wil ik deze kennis over dit onderwerp met jullie delen. Kom jij ook? Aanmelden graag via het intekenbord.
wanneer: donderdag 14 maart
locatie: Sociëteit
aanvang: 20:00 uur 
De bar is open voor versnaperingen en er kan betaald worden met blauwe kaart en/of pin.
De evenementencommissie
>>
Lustrumfeest
Geplaatst door 'annemieke' op 9-feb-2019 13:39:52
Om alvast in je agenda te zetten: lustrumfeest op zaterdag 25 mei. Donateurs, partners, vrienden metgezellen zijn uiteraard ook van harte welkom.
 • start: 20:00 uur
 • locatie: Parkvilla in Alphen aan den Rijn. 
 • spetterende muzikale verrassing voor luisterend oor maar ook swingende heupen
 • kledingadvies: feestelijk/ netjes maar doe vooral eens gek
 • einde feest: 24:00 uur
 • voldoende parkeerplek maar de echte sportieveling komt natuurlijk op de fiets
 • gratis 2 consumpties 
En je mag natuurlijk ook altijd nog onverwachts binnen komen lopen;-)
Lustrumcommissie
Aarkanaal stremming update
Geplaatst door 'hansrnhr' op 9-feb-2019 09:17:45
 De actuele situatie is te onvoorspelbaar. Het vernieuwen van de beschoeiing bij de rotonde naar Nieuwkoop vordert, maar we zullen er toch nog enkele weken mee moeten leven. Volgende valt te melden: als ongestuurde roeier kan je in het korte omkijk moment NIET/moeilijk zien of een ponton vast ligt, of dat er mee gemaneuvreerd wordt en/of de door jouw geziene opening/doorvaart-mogelijkheid enkele momenten later alsnog verdwenen is. Vorige week overkwam dat een dubbel twee die nog juist op tijd door een alerte weg-verkeersregelaar op de gestremde situatie gewezen werd. Anders hadden de roeisters echt een probleem gehad. Ga er vanwege de onvoorspelbare situatie gewoon van uit dat het Aarkanaal ter plekke gestremd is en roei – ongestuurd en bij voorkeur ook gestuurd – alleen richting Ter Aar. >>
Alle oudere berichten zijn te vinden in het forum onder 'Nieuws'.
Agenda
Alphen blad
Weer
Roeinieuws