Nieuws
Mooi resultaat van Alphen op het NKIR
Geplaatst door 'Gudrik' op 8-dec-2018 22:19:44
Floor en Nina hebben vandaag deelgenomen aan het (NKIR) Nederlands Kampioenschap Indoorroeien in Amsterdam. Beide hebben een prachtig resultaat neergezet. Lees verder door in te loggen.>>
nieuwjaarstocht
Geplaatst door 'Joke Ydema' op 6-dec-2018 12:45:59
Je kunt je op het intekenbord inschrijven voor de nieuwjaars tocht 2019! Start het roei seizoen goed en doe 5 januari mee!
Roeiend in bijna 5000km de Atlantic over
Geplaatst door 'hansrnhr' op 4-dec-2018 14:17:21
Dutch Atlantic Four doen mee aan de world toughest row Vier sloeproeiers uit Haarlem, Marcel, Bart, David en Erik doen mee aan de Talisker Whisky Atlantic Challenge de langste roeiwedstrijd van de wereld: van La Gomera, één van de Canarische eilanden, naar het Caribische Antigua (170 km ten z.o. van St Maarten). Even de Atlantische Oceaan oversteken 3000 Mijl dus krap 5000 km te gaan! Dat is andere koek dan een marathon of de Elfstedentocht roeien! Het is dag in dag uit non stop roeien tot je d'r bent! Op 12 december wordt er gestart. Vorig jaar roeide Mark Slats de Talisker race solo in 30 dagen. De Dutch Atlantic Four, ook uit DCR gelederen, verwachten een mooie tijd neer te zetten >>
Digitaal afrekenen
Geplaatst door 'willemien' op 4-dec-2018 10:23:50
In de Algemene Ledenvergadering van november jl hebben we afgesproken dat de RVA geen contant geld meer in huis zal hebben.
Dit houdt in dat de consumpties meteen digitaal afgerekend moeten worden. Een betaalterminal is aanwezig.
Voor de mensen die 'gehecht' zijn aan de blauwe betaal kaarten kunnen deze in de weekenden kopen maar wel met betaalpas of contactloos afrekenen.
Het doel is om op termijn ook de blauwe kaarten achter ons te laten.
Namens het bestuur hartelijk dank voor de medewerking.
Met vriendelijke groet
Willemien Agterof
Clubhuis JASON op de bodem
Geplaatst door 'cees de heij' op 2-dec-2018 14:29:11
De waterstand in de Rijn bij Arnhem is inmiddels zo laag, dat het normaal drijvende clubhuis op de bodem van de rivier rust. Zo melde ons oud RVA-lid Fred van der Geer. Er kan nog wel geroeid worden, maar alles ligt scheef in het botenhuis. Een verbetering is voorlopig nog niet in zicht.
Flow,ademhaling en rituelen
Geplaatst door 'cees de heij' op 23-nov-2018 13:26:10
Woensdagavond 21 nov. hadden we een thema-avond over stressintopsport, een geslaagde avond met veel belangstelling van RVA-jeugd en volwassenen. Professioneel zeilster Willemijn Offermans en toproeier Mechiel Versluis hebben aan de hand van de documentairefilm ‘De teleurstelling,en dan…’ hun eigen ervaringen gedeeld met de 40 aanwezigen. Het was bijzonder te vernemen hoe beide sprekers verschillend omgaan met teleurstellingen in hun sportcarrière. Flow, ademhaling en rituelen waren veel voorkomende items. Ook het verschil in spanning en stress kwam uitgebreid aan het woord. Jos van Velzen als gespreksleider, kwam na de pauze tot leuke interacties tussen de beide sporters en aanwezigen, door in te gaan op de gestelde vragen van de aanwezigen. Om half tienmaakte Jos een einde aan deze avond en kreeg ieder nog even de gelegenheid met de beide topsporters onderling te praten. Dat de ‘grote’ Mechiel populair was de wedstrijdjeugd mag duidelijk zijn. De Evenementencommissie en de RVA-jeugd gaan ervan uit dat de aanwezigen een goede avond hebben gehad en er mee vooruit kunnen. En Willemijn en Mechiel wensen wij alle succes naar hun Olympisch ideaal in 2020 en 2024. GOUD!
Versmalling Aarkanaal, richting Oude Rijn
Geplaatst door 'hansrnhr' op 17-nov-2018 00:42:07
Van 19 nov. tot eind maart 2019 gaat de rotonde in de Oostkanaalweg/N207 met de weg naar Nieuwkoop/N231 op de schop. De rotonde wordt verbreed met oa een extra rijbaan vlak langs het Aarkanaal. Daartoe moet de oever over 400 meter vervangen worden. Dit werk wordt vanaf pontons in het kanaal uitgevoerd. Ter plaatse zal de doorvaart aan de Oostkanaalwegoever vrijwel gehalveerd worden.>>
woensdag 21 november
Geplaatst door 'overdijk' op 16-nov-2018 15:58:06
Aanstaande woensdag hebben we een geweldige thema avond op de roei. Ik ben op zoek naar iemand die de mensen kan voorzien van koffie en thee. Schrijf je in op de klusdienst. Alvast bedankt voor de medewerking.
bardienst komend weekend
Geplaatst door 'overdijk' op 13-nov-2018 12:06:28
Beste Leden,
Ik ben nog op zoek naar 2 personen die die aanstaande zaterdagochtend en zondagochtend een bardienst zouden willen draaien. Schrijf je in!
kleding actie
Geplaatst door 'Joke Ydema' op 9-nov-2018 10:47:32
Pas afgeroeid? Toe aan een nieuw shirt? Behoefte aan een windjack of thermoshirt? Op het intekenbord vind je alle informatie over passen en bestellen.
Thema-avond: Stress in (top) sport
Geplaatst door 'annemieke' op 4-nov-2018 13:12:22
Hoe ga je om met een teleurstelling in je sport? Wat te doen als je het beoogde doel niet hebt gehaald na maandenlange training en voorbereiding. Hoe pak je het weer op om opnieuw te beginnen? Kun je opnieuw de druk of stress weer aan?
Willemijn Offermans, olympisch zeilster, heeft er onderzoek naar gedaan en spreekt erover op 21 november a.s. in de sociëteit van de RVA. Aanvang 19.30 uur.Bij haar onderzoek heeft ze een aantal Nederlandse topsporters betrokken. Onder andere de Holland Acht roeier Mechiel Versluis.Je bent van harte uitgenodigd voor deze interessante avond. Toegang is gratis.Schrijf je in via het intekenbord op de RVA-site onder het item ‘Stress in topsport’. Wacht niet te lang. Het aantal plaatsen is beperkt.De evenementencommissie
Nieuwe roeikleding gepresenteerd op ALV 07-11-18
Geplaatst door 'Joke Ydema' op 31-okt-2018 14:22:31
Tijdens de ALV van 7 november zal de nieuwe kleding voor (toer)roeiers gepresenteerd worden. Omdat de huidige rode clubtrui niet meer geproduceerd wordt, is er samen met Bahlman sport gezocht naar een alternatief. Er is een mooi rood shirt gevonden dat prima voldoet aan de eisen om lekker in te roeien. Tevens wordt er een thermo shirt en windjack aangeboden. Dus: voor alle pas afgeroeide leden, maar ook voor een ieder die toe is aan een nieuw shirt, kom naar de ALV en kijk of het iets voor je is. In de maand december biedt Bahlman de kleding aan voor actie prijzen. Dat komt goed uit met deze cadeau maand in het vooruitzicht. Dan is er ook nieuws van RoeiGoed. De bekende turtle is nu leverbaar met mooi logo op de voorkant. Ook te zien op de ALV. Ook is bij RoeiGoed het thermo shirt met lange en korte mouw en een goed zittend roeipakje te bestellen, alles met RVA logo. Informatie over passen en bestellen volgt tijdens de ALV en op de site.
Roeitocht Haarlem door de "Dinsdag-groep"
Geplaatst door 'Beekelaar' op 23-okt-2018 20:31:41
Na ontvangst op 9 oktober j.l. door de Koninklijke Roei & Zeilvereniging “Het Spaarne” is door de vertegenwoordiger van de vereniging onder het genot van een kop koffie de te varen route toegelicht.
Alvorens de toelichting aan de orde kwam werd eerst  de indeling van de boten bekend gemaakt en wel 10  roeiers  voor de twee C4 boten en 4 roeiers voor de Wherry. Tot mijn grote schrik werd ik ingedeeld in een Wherry, een sleurboot, sorry,  met als reden dat ze een paar stevige mensen (Ina, John, Wietske en ik) hiervoor hadden bedacht. Mijn hemel maar ik voelde me toch een beetje een gast in de dinsdaggroep dus  maar vooruit met de geit.>>
Lars (10) Blik in Weesp
Geplaatst door 'cees de heij' op 15-okt-2018 21:56:09
Molenwedstrijd 2018 op de Vecht. Prachtige omstandigheden. Lars is vroeg opgestaan en is ruim op tijd bij de RV Weesp voor de start van zijn eerste jeugdwedstrijd. Wel zenuwachtig, zo’n wedstrijd in de jongens skiff 10 jaar. Zijn tegenstander ziet hij ook schuifelen op het vlot. Deze vaart een heat later. Nog even een knuffel van vader, moeder, broer en coaches. Voetenborden afstellen en op naar de start. Dan wachten bij de start. Alles is nieuw, alles is spannend. “Klaar AF”. De start hebben we geoefend. Half, half, driekwart, heel! De start gaat echter totaal anders. Lars schuift van baan1 naar baan 2. Zijn tegenstander doet dat ook, dus geen enkel probleem. Goed achteromkijken elke derde haal, in de baan blijven. Stug doorvaren, de finish is in zicht. Nog drie halen. De finish. Terug naar het vlot. Nu is het wachten op de uitslag. Dat duurt lang maar uiteindelijk hangt de uitslag bij het secretariaat. Gejuich en felicitaties. Rond half een is de prijsuitreiking. Lars is even de koning van Weesp en krijgt de winnaarsmedaille omgehangen. Trots laat hij aan de omstanders zijn ‘blik’ zien. Veel applaus en jaloerse ‘blikken’ vallen hem ten deel. Een fantastisch moment voor>>
ALV 7 november 2018
Geplaatst door 'Ton ten Have' op 9-okt-2018 21:12:05
Het bestuur van de Roeivereniging Alphen nodigt u uit voor de algemene Ledenvergadering op woensdag 7 november 2018, aanvang 20.00 uur in de sociëteit van de verenigingAgenda van de ALV zie website www.rv-alphen.nl > archief > vereniging > ALV november.De bijbehorende stukken zijn op de website uiterlijk 24 oktober a.s. te vinden . 
Alle oudere berichten zijn te vinden in het forum onder 'Nieuws'.
Agenda
Alphen blad
Weer
Roeinieuws