Nieuws
Algemene vergadering roeibond
Geplaatst door 'Ad' op 21-nov-2020 12:45:24
Vanochtend vond de Algemene vergadering van de Koninklijke Nederlandse Roeibond plaats. En zoals vele vergaderingen in deze corona-tijden, werd de vergadering online gehouden. Een belangrijk punt op de agenda was het jeugdroeien, onder het motto "Meer jeugd en junioren is goed voor elke roeier in Nederland". In verhouding tot andere sporten en ook sommige andere landen, is het jeugdroeien in Nederland klein, terwijl de jeugd toch de toekomst van het roeien is. De KNRB wil in samenwerking met alle roeiverenigingen daarom het jeugdroeien heel bewust gaan stimuleren. Ander punt op de agenda was het toetreden van de DCR -  Dutch Coatal Rowing, ons wel bekend - als nieuwste lid van de KNRB! Voor wie meer wil weten over deze vergadering, die goed bezocht was met meer dan 100 leden, verwijs ik graag naar de KNRB website: https://knrb.nl/av-21-november-2020/. Fun fact: daar is ook de brief van het koninklijk huis te vinden die de bond toestaat het predicaat 'Koninklijk' te blijven voeren tot minstens 2036.
Bonkevaart in Corona uitvoering C3x-
Geplaatst door 'erica' op 19-nov-2020 17:10:44
Vanaf vandaag mag ook de Bonkevaart weer worden afgeschreven.
LET OP: Alleen in de opstelling met 3 roeiers. Anders voldoet de boot niet aan het corona protocol.
De andere boten die mogen worden gebruikt zijn Aeneas, Cavalla, Gaia en de Steijns.
Alle aangegeven protocollen blijven van kracht, was je handen, reinig de handvatten etc.
Algemene ledenvergadering
Geplaatst door 'Ton ten Have' op 7-nov-2020 21:34:19
Herinnering: Het bestuur van de Roeivereniging Alphen nodigt u uit voor de Algemene Ledenvergadering op woensdag 11 nov 2020, aanvang 20.00 uur via Zoom. op de website www.rv-alphen.nl  > archief > vereniging> ALV 2020 november zijn de volgende stukken te vinden: De agenda van de ALV. De bijbehorende bijlagen. De link via Zoom met gebruiksaanwijzing. Wij kunnen ons voorstellen dat er leden zijn waarvoor een ledenvergadering via Zoom nieuw is. Op maandag 9 november van 20:00 tot 20:30 zal een oefensessie worden gehouden via Zoom. Zie hiervoor de link via Zoom en de gebruiksaanwijzing. Om u af te melden voor de vergadering of voor andere vragen kunt u mailen naar  secretaris@rv-alphen.nl
Bericht n.a.v. aangescherpte corona-maatregelen
Geplaatst door 'Ad' op 5-nov-2020 16:56:36
Op de persconferentie van 3 november j.l. is aangekondigd dat per 4 november er extra corona maatregelen worden ingesteld. Belangrijkste wijziging voor sporters is dat samen sporten op 1,5m afstand beperkt wordt tot een groepsgrootte van twee personen. Zoals op de site van de Rijksoverheid is te lezen, is dit exclusief de instructeur. Wij leiden daar uit af dat het roeien in onze aangepaste C4 en C2 boten met twee roeiers en een instructeur/stuur is toegestaan. Ons corona-protocol van 14 oktober blijft daarom ongewijzigd van kracht. Toch willen we als bestuur nog eens nadrukkelijk wijzen op de eigen verantwoordelijkheid van een ieder om corona besmetting te voorkomen. Neem alle voorgeschreven hygiëne maatregelen in acht, kom niet naar de roei als je ook maar enigszins twijfelt aan de gezondheid van jezelf of van een van je huisgenoten, en blijf niet plakken op de roei. #letsstopcovidtogether.
Corona boten (ombouw naar C2x)
Geplaatst door 'erica' op 20-okt-2020 17:45:41
Helaas moeten we sinds afgelopen woensdag de meerpersoonsboten weer in de loods achterlaten. Maar door de inzet van de klusploeg hebben we sinds maandag weer een aantal aangepaste boten voor sporten op >1,5m van elkaar.
De boten zijn nu allen geschikt voor 3 personen: 2 roeiers en een stuur.
Aeneas, Cavalla, Gaia en de Steijns kunnen weer worden afgeschreven.
Verder blijven alle aangegeven protocollen van kracht, was je handen, reinig de handvatten etc.
Hopelijk wordt er veel gebruik gemaakt van deze boten!
>>
Corona protocol
Geplaatst door 'Ad' op 19-okt-2020 21:17:47
Het officiele corona protocol op onze site (zie onder 'vereniging') is bijgewerkt naar aanleiding van de aangescherpte corona maatregelen van de Rijksoverheid per 14 oktober j.l. In het protocol is te lezen dat er in principe alleen nog in één persoons boten geroeid mag worden. Uitzondering hierop zijn de jeugd tot 18 jaar, roeien met huisgenoten en roeien met beperkte bemanning in enkele C-boten, waarin de 1,5m afstand gehandhaafd kan worden. Societeit en kleedkamers zijn gesloten.
Nieuwe corona maatregelen
Geplaatst door 'willemien' op 14-okt-2020 22:10:24
Op de persconferentie van 13 oktober jongstleden heeft de regering in overleg met het RIVM nieuwe maatregelen afgekondigd. 
Daarna heeft NOC*NSF de KNRB geadviseerd welke maatregelen voor de roeisport van belang zijn. 
De belangrijkste opmerking is dat er zo weinig mogelijk sociaal verkeer plaats vindt op de vereniging. 
We hebben ons te houden aan het volgende:
 • Jeugd en jongeren tot en met 17 jaar mogen in alle boottypen blijven roeien;
 • Vanaf 18 jaar is roeien in een eenpersoons boot toegestaan;
 • Houd je aan het time-slot;
 • Leden uit hetzelfde huishouden mogen in een  meerpersoons boot roeien met een maximum van 4 personen;
 • Evenementen, wedstrijden en toertochten zijn afgelast;
 • De sociëteit, kleedkamers en douches zijn gesloten. Natuurlijk mag je wel gebruik maken van de toiletten en verbandartikelen; 
 • Je komt in roeikleding naar de vereniging en gaat na het roeien meteen weer naar huis;
 • Je zet je tas bij de boot die je gereserveerd hebt;
 • Je wast je handen bij binnenkomt en bij het verlaten van de loods met zeep of gebruik desinfecterende gel;
 • Je maakt je riemen en je boot goed schoon met desinfecterende middelen.
 • Houd op het terrein te allen tijde anderhalve meter afstand van elkaar en geef elkaar de ruimte.
Deze maatregelen zijn voorlopig voor 4 weken afgekondigd.
Heel jammer dat we nu weer terug moeten naar een half jaar geleden maar blijf aub gezond en pas goed op jezelf en op je naasten.
>>
Herfsttoertocht afgelast
Geplaatst door 'Joke Ydema' op 13-okt-2020 23:31:29
De tocht van aanstaande zondag  18 oktober is afgelast vanwege de corona maatregelen.
Jeugd-TOERTOCHT door de polder
Geplaatst door 'yvonne.boere' op 4-okt-2020 11:39:39
Op zaterdagmiddag 3 oktober 2020 heeft het jeugdbestuur een toertocht georganiseerd door de polders achter de roeivereniging. Met 17 jeugdleden vertrokken we vanaf de achterzijde van de roei in vier wherries en de Steins. Met grote dank aan Hans Runhaar werden alle boten voorzien van pikhaak, peddel en een toertas, waarin een haring, draaipen en deken zaten. We waren gewaarschuwd voor een paar pittige smalle bruggen, waarvoor toch wel gedegen stuurkunst nodig is.  De deelnemers verzamelden om 12:30 uur en met gezamenlijke krachten werden de wherries voorzichtig te water gelaten. Alleen al het manoeuvreren met de brede boten was een aparte ervaring voor onze jeugdleden, die vooral bekend zijn met skiffs, gladde tweeën en C4-en. Vooraf werd de route en het nemen van de bruggen doorgesproken. En toen was het (waaaah … hoe kóm je in zo’n ding??!!) toch wel letterlijk een eh ….  hele grote stap om in zo’n brede wherry te stappen.   Het eerste obstakel diende zich meteen bij het vertrek aan in de vorm van de lange smalle doorgang onder de provinciale weg door. Dat was even slikken voor sommige sturen. Wie het overigens niet haalde, peddelde voorzichtig naar het eind van de>>
penningmeester gezocht
Geplaatst door 'willemien' op 2-okt-2020 10:41:18
Het bestuur van onze roeivereniging is op zoek naar een nieuwe penningmeester met ingang van november aanstaande.
- Heb je energie en tijd om die aan Roeivereniging Alphen te besteden?
- Vind je het leuk een bestuursfunctie te vervullen?
- Heb je een financiële achtergrond?
Dan nodigen wij je van harte uit te reageren.
Voor meer (vrijblijvende)  informatie neem contact op met de voorzitter Willemien Agterof. 
E-mail adres: voorzitter@rv-alphen.nl
Haar telefoonnummer staat op de website onder vereniging/ bestuur.
Met vriendelijke groet,
Willemien Agterof
 
sociëteit gaat dicht
Geplaatst door 'willemien' op 29-sep-2020 13:09:27
Het Coronavirus grijpt om zich heen.
Op de persconferentie van 28 september jongstleden heeft de regering in overleg met het RIVM nieuwe maatregelen afgekondigd. Voor onze vereniging houdt dit in dat we de komende 3 weken geen gebruik van de sociëteit mogen maken om de sociale contacten zoveel als mogelijk te beperken.
Dus geen koffie/ thee na het roeien en ook niet gezellig napraten.
Gelukkig mogen we wel blijven roeien.
Dus kom in roeikleding naar de roeivereniging en zet je tas bij de boot die je gereserveerd hebt. 
Wacht op je roeimaten buiten op het terrein of in de buurt van je boot. Houd anderhalve meter afstand. Was je handen met zeep of gebruik desinfecteer gel zowel bij aankomst als bij het weggaan van de vereniging. 
Maak na het roeien je riemen en handvatten als mede de boot goed schoon.
Houd je aan de looproute.
Gebruik zo weinig mogelijk de douches. 
Hoesten doe je in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.
En bij klachten blijf je thuis.
Het Bestuur doet een dringend beroep op alle leden om zich aan deze maatregelen te houden. Dit is niet alleen van belang voor je eigen gezondheid maar ook voor dat van je clubgenoten. 
Dank alvast.
>>
Groene Hart Marathon
Geplaatst door 'Wilma' op 28-sep-2020 20:04:39
Zaterdag 26 September is de Groene Hart Marathon geroeid. Weliswaar met maar twee ploegen dit keer maar dat mocht de pret niet drukken. Om even over 08.00 vertrok de Hestia (Jan, Erica, Rick, Maarten en Sonja) en iets later ook de Aeneas (Ines, Wilma, Margreet, Rob en Gudrik). Het weer was tegen alle voorspellingen in prachtig met weinig wind en een zonnetje. Onderweg spotte we regelmatig Hans die een paar prachtige foto’s schoot. Na circa 20 km begonnen de eerste pijntjes de kop op te steken. De extra zitmatjes, door Ina geschonken, vonden gretig aftrek in de Aeneas en gaven een welkome verlichting op de pijn in de billen. Een paar pijnstillers bracht uitkomst voor een lastige beenspier waardoor we op volle snelheid door konden roeien naar Leiden. Daar was het tijd om de benen te strekken en nuttigden we gezamenlijk met de Hestia koffie met gebak op een terras. Jan verruilde zijn plek in de boot met Hans die zijn kans greep om zelf ook eens mee te roeien. Op naar de tweede helft. De kortere riemen die we hadden gekozen bleken een goede keus voor het manoeuvreren door de smalle slootjes. Door naar de Braassem, hier toch nog wat wind en golven maar prima te doen. Het laatste>>
afroeien op zondag 27 september
Geplaatst door 'Margreet H' op 27-sep-2020 21:16:47
Zondag 27 september heeft een aantal cursisten afgeroeid. Dit keer hebben 11 roeiers de C-proef Scullen gedaan en zij hebben allen de roeibevoegdheid voor de C1x en de C2x behaald. Heel knap, een aantal van deze groep was dit voorjaar gestart met de C4 gevorderdencursus. Helaas hebben zij door corona deze cursus niet helemaal af kunnen maken. Ondanks dat hebben zij wel toestemming gekregen om met de cursus C2x te starten zodra dit weer mogelijk was. Door de nodige roeikilometers te maken en door de inzet van de instructeurs hebben deze cursisten hard geoefend en zij hebben aan de afroeicommissie laten zien dat ze voldoende vaardig zijn om in een C1x of C2x te roeien. >>
Instructiefilmpjes KNRB
Geplaatst door 'Ad' op 27-sep-2020 11:53:07
Door het hele land mogen de roeiverenigingen zich verheugen in een grote toeloop van mensen die roeien willen leren. Ook onze roeivereniging kent ruim twee keer zoveel aanmeldingen als andere jaren. Chapeau voor de instructiecommissie en alle instructeurs die dit in goede banen leiden! En het is dan wel leuk dat de roeibond net een series youtube filmpjes heeft gemaakt over leren roeien. Deze zijn ook via onze site te zien; ga daarvoor naar de pagina 'leren roeien'. Deze staat onder 'instructie' in de kolom hier links.
Winnaars Royalty of the Aar
Geplaatst door 'Wilma' op 24-sep-2020 17:04:51
Op zondag 20 September vond op een stralend zonnige dag de onderlinge wedstrijd “Royalty of the Aar” plaats. Naast een groot aantal skiffs, zowel bij de veteranen als bij de jeugd, deden er ook een aantal grotere nummers mee. Zo waren er drie achten (DV 8+, Mix V8* en HV 8+), een Mix V4-, twee Mix V2x en een M 2x (de tweede M 2x kon helaas niet starten vanwege ziekte).
De wedstrijd werd als tweekamp gevaren. Eerst een lang stuk (2000m voor de veteranen en 500m voor de jeugd) gevolgd door een korte sprint, boord-aan-boord over 200m. Om het voor de tijdwaarnemers iets makkelijker te maken werd met rug- en boegnummers gevaren. De wedstrijd verliep zonder problemen en ook het aantal motorbootjes op het water bleef ondanks het prachtige weer beperkt. Alleen bij de HV 8+ ging het mis bij de 2000 m start. Die wilden zo graag beginnen dat ze vergaten op de starter te wachten wat ze uiteindelijk een diskwalificatie opleverde. Hier en daar verliep het elektronisch klokken ook niet helemaal vlekkeloos maar gelukkig zijn er dan nog altijd de hand-geklokte tijden als back up. Na wat extra berekeningen door Ad konden vervolgens de volgende winnaars bekend gemaakt worden:>>
Alle oudere berichten zijn te vinden in het forum onder 'Nieuws'.
Agenda
Alphen blad
Weer
Roeinieuws