Nieuws
Lustrumfestiviteiten
Geplaatst door 'annemieke' op 18-apr-2018 13:06:38
Nog een maand voordat we onze verjaardag gaan vieren. En nu al kun je je opgeven voor diverse onderdelen via de intekenlijsten. De vlootschouw op 25 mei loopt al aardig vol en sluit op 5 mei aanstaande. Het programma op 26 mei ziet er verder als volgt uit:
  • 9:30  uur: start wedstrijd jongens tegen de meisjes
  • 12:00 uur: heerlijke lunch met onder andere van die beroemde gevulde pannenkoeken
  • 14:30 uur: start workshop Suppen en kanoën op het water aan de oever van de vereniging
  • 16:00 uur: einde activiteiten bij de roeivereniging
  • 20:00 uur: start feest bij de Dyck in Woubrugge met een spetterende muzikale verrassing (als je op het laatste moment aanschuift, ben je ook van harte welkom al dan niet met partner)
  • 24:00 uur: einde feest.
Zie de intekenlijst waar je allemaal voor kan inschrijven.
Tot dan op de festiviteiten!
De lustrumcommissie
Lammetjestocht Asopos
Geplaatst door 'Marina' op 9-apr-2018 21:13:51
Een wrak steigertje en een oude ijzeren deur met een boog erboven. Het leek wel alsof we op perron 9¾ waren uitgestapt. Kan dit wel...dachten we...in de verte stond iemand een soort jagerspak naar ons te turen. Oeps. Maar we moesten zooo ontzettend plassen en we waren zo moe.
We hadden al bijna drie uur roeien achter de rug. Caroline, Petra (ook wel Sonja genoemd), Anneke, Sandra en ik (also known as Miranda) waren die ochtend vertrokken vanaf Asopos in Leiderdorp met een boot van Rv Rijnland en een bemanning van de RVA. Een schitterende combi van roeiteam, organisatie en logistiek. De C4x was de dag ervoor vanuit Rijnland door een paar studenten naar Asopos geroeid. Deze ontzettend aardige jongeren organiseren elk jaar de Lammetjestocht. Een tocht waar meestal geen lammetje is te zien, maar het is wel een heerlijk uitje over de Braassem en de Kagerplassen.
>>
Nieuwe lichting klussers in het zonnetje gezet
Geplaatst door 'Lilian' op 6-apr-2018 12:34:26
Vorig jaar is Henk Boot begonnen met het opleiden van een nieuwe groep klussers.
Henk is onze expert in het onderhoud van boten. Vooral houten boten zijn buitengewoon moeilijk om te herstellen. Het hout is maar een paar millimeter dik en moet worden gebogen en pasklaar gemaakt om gaten, scheuren of andere schades te repareren.
In het kader van die opleiding heeft Henk ervoor een gekozen de houten skiff van Quirijn Spijker (de C. van Noort) volledig op te knappen.
Gedurende een aantal maanden is onder leiding van Henk door Cees Kostanje, Erica van Rooden, Hans Middelkoop, Rena de Jong, Rob van Leeuwen, Thea Barhorst en Ton ten Have hieraan meegewerkt. Het eindresultaat is een prachtige houten skiff. Wat een vakmanschap!
Reden genoeg om deze klussers op een speciale wijze te bedanken. Aldus vond op woensdag 28 maart jl. het C. van Noort diner op de Roeivereniging plaats.
Aan een mooi gedekte tafel werd een zorgvuldig gekozen driegangen-diner, deels  zelfs ter plaatse klaargemaakt door “Chef” Quirijn, uitgeserveerd door de daarvoor speciaal aangetreden Lilian Thijs.
Het was erg gezellig en nadat alles met smaak was verorberd en de roei weer was opgeruimd gingen we allemaal voldaan naar huis.
Wie de houten skiff wil bewonderen kan terecht in de Aarloods.
>>
Nieuw koffiezetapparaat
Geplaatst door 'Ad' op 3-apr-2018 20:03:53
Afgelopen twee weken hebben we een nieuw koffiezetapparaat op proef gehad. Hiermee kan een kop koffie van goede en constante kwaliteit gezet worden, zowel een ristretto, espresso, lungo of cappuccino. Hoewel de kosten wel wat hoger zijn, willen we de verkoopprijs handhaven op 1 euro. En om de milieubelasting zo klein mogelijk te houden, gaan we de koffiepads recyclen. Met deze enquete willen we de mening onder de leden peilen. Je kunt eenvoudig voor of tegen stemmen, maar ook een nadere reactie onder dit bericht geven. klik op de titel van dit bericht (hierboven, in rood) om je stem uit te brengen.>>
Nog twee weken!
Geplaatst door 'Joke Ydema' op 3-apr-2018 15:51:00
Nog twee weken heb je de tijd om zo'n mooi lustrumshirt te bestellen. 
Op 15 april sluit de inschrijving, daarna gaat de bestelling naar de drukker en zodra de shirts binnen zijn, worden ze uitgedeeld.
Heb je al een shirt? Misschien weet je iemand uit je roeiploeg of iemand van een ander groepje die nog geen shirt heeft. Wil je diegene erop attent maken dat de tijd dringt?
Je kunt een shirt komen passen in de sociëteit, vervolgens bestel je op het intekenbord onder lustrum_shirt met je naam en je maat. Het geld €15 maak je over op rekening van de penningmeester van de RVA. 
Dan ben je verzekerd van een goeie outfit tijdens het 40 jarig lustrumfeest van de vereniging. Op 25 mei tijdens de vlootschouw (ook op intekenbord een plek reserveren) en op 26 mei tijdens de feestelijke roei evenementen op en rond het water. 
Doen!
Knallen op de Tweehead
Geplaatst door 'cees de heij' op 2-apr-2018 23:30:08
  Ariella  van Leeuwen en Nina Belger presteerden heel goed op de Tweehead afgelopen zaterdag. Coach Francis Tillmanns was ziek en kon zijn pupillen niet begeleiden. Of dat van invloed is geweest zullen we nooit weten maar gemotiveerd waren de beide meiden wel. In een race tegen de klok is er keihard gevaren en werd het wedstrijdplan correct uitgevoerd. Het was ‘knallen’ maar de bochten en de Berlagebrug werden goed genomen. Volledig leeg knalde ze over de finish bij ‘de Hoop’. Uiteindelijk een prachtige 2e plaats in de race over 2500 meter in een veld van 18 tegenstanders. Veel progressie t.o.v. vorig jaar toen de 10e plaats werd geklokt op 10.03. Nu een verbetering van 27 sec. Plaats 2. Eindtijd 9.36. Chapeau!>>
Open dagen RV Alphen
Geplaatst door 'Ad' op 26-mar-2018 20:36:28
Stadsomroeper Boeren, burgers en buitenlui!

Hoort, hoort en zegt het voort!

Dat het de Roeivereniging Alphen aan den Rijn behage

U uit te nodigen voor haar open dagen

Op 7 en 14 april van tien tot één, bij zon en regen

Op 11 april ‘s avonds van zeven tot half negen

Komt allen! Neemt familie en vrienden mee!

Naar de Roeivereniging Alphen aan de Machineweg 2b
>>
Lente op de Nieuwkoopse Plassen
Geplaatst door 'Marina' op 25-mar-2018 20:35:02
We roeiden terug onder een strakblauwe hemel, over een onberoerd vlak meer, zo glad alsof je de eerste bent die het ijs opgaat. Maar in de heiige verten lagen duizenden kwebbelende vogels, hun gebabbel goed hoorbaar over het lege meer. Elke lente weer dat gepiep en gekwetter, en elke lente vaar ik deze openingstocht over de Meije en de Nieuwkoopse plassen, dankbaar dat ik dit weer mag meemaken, zo’n uniek natuurgebied, om de hoek bij deze vereniging.
Word lid, komt hier allen roeien!>>
Algemene ledenvergadering 20.00u
Geplaatst door 'Ton ten Have' op 21-mar-2018 22:10:15
UITNODIGING ALV 18 april 2018 Het bestuur van de Roeivereniging Alphen nodigt u uit voor de Algemene Ledenvergadering op woensdag 18 april 2018, aanvang 20.00 uur in de sociëteit van de vereniging. agenda van de ALV zie website www.rv-alphen.nl > archief . vereniging > ALV 18 april 2018. De bijbehorende stukken zijn hier per 4 april a.s. te vinden .  
Stadsomroeper in centrum Alphen
Geplaatst door 'Lilian' op 20-mar-2018 20:12:08
Omdat onze roeivereniging dit jaar haar 40 jarig bestaan viert, is de Nieuwe Leden Commissie van plan voor de aankomende Open Dagen op een ongebruikelijke wijze de aandacht op onze roeivereniging te vestigen.
Daarom zal op zaterdag 24 maart a.s van 12.00 tot maximaal 13.30 uur middels een stadsomroeper ruchtbaarheid worden gegeven aan die Open Dagen.
Deze stadsomroeper wordt graag begeleid door een groep enthousiastelingen van onze vereniging, die ook mee kunnen helpen de aankondiging uit te delen.
Kom je ook naar het Centrum in je RVA trui, als je die hebt? 
Elektronisch betalen op de RVA
Geplaatst door 'Ad' op 18-mar-2018 13:26:54
Alweer de nodige jaren geleden is de blauwe barkaart ingevoerd op de RVA, waarmee bestellingen aan de bar kunnen worden afgerekend. Een van de doelstellingen daarvan was om geen geld meer in kas te hoeven hebben in het kader van diefstalpreventie. We willen nu de volgende stap gaan zetten en dat is elektronisch betalen met je eigen bankpas. Dat kan met je pincode maar ook contactloos als je pas daarvoor is geactiveerd. Of met je telefoon, als je de benodigde app hebt geïnstalleerd.
Open dagen RV Alphen op 7, 11 en 14 april
Geplaatst door 'Ad' op 12-mar-2018 09:21:26
Iedereen is van harte welkom om bij ons binnen te lopen op de open dagen die jaarlijks worden gehouden in april en september/oktober. Roeien is voor iedereen, of je nu 10 of 80 jaar bent! Onze vereniging heeft prachtig roeiwater en een uitgebreide vloot met voor elk wat wils.
Zaterdag 7 april (10-13 uur), woensdag 11 april (19-20.30 uur) en zaterdag 14 april (10-13 uur) staat de koffie klaar voor iedereen die geïnteresseerd is.
Je maakt kennis met de vereniging, krijgt een persoonlijke rondleiding en een instructie van een uur met:
  • Uitleg over de verschillende mogelijkheden om de roeisport te beoefenen (alleen, in ploegverband, toertochten, trainingen, wedstrijden)
  • Uitleg over de roeitechniek
  • Uitleg over de verschillende typen boten
  • Een roeitochtje onder leiding van een instructeur
De week na de open dagen starten de instructielessen; 4 lessen voor € 25,-. Zo kun je nog beter kennis maken met het roeien en de vereniging. Daarna beslis je of je lid wordt.
Nieuwsgierig geworden? Kom kijken en meedoen! Wij staan voor je klaar.
Verwarming van de kleedkamers en werkzolder
Geplaatst door 'willemien' op 7-mar-2018 16:43:21
Helaas heeft de ketel, die de verwarming levert voor de kleedkamers en werkzolder, de geest gegeven.
Reparatie voor een redelijk bedrag is niet meer mogelijk. Inmiddels is een commissie reeds aan het werk om het hele verwarmingssysteem in kaart te brengen zodat we tot goede keuzes kunnen komen voor een optimaal resultaat. Dit vraagt enige tijd.
Twee leden hebben voor de komende tijd elektrische radiatorkachels beschikbaar gesteld. In beide kleedkamers één. Bij binnenkomst zet je de kachel aan en de laatste schakelt de kachel na zijn/ haar douchen uit. In ieder geval is dan de eerste kou uit het vertrek. Nu hopen dat het buiten snel 20 graden wordt. 
We doen er alles aan om dit ongemak zo kort mogelijk te laten duren.
Mvg
Willemien Agterof
>>
Geen water ivm vorst
Geplaatst door 'willemien' op 28-feb-2018 13:49:19
In opdracht van Cees Gillon onderstaand bericht. De waterleiding is afgetapt ivm de vorst. Als je water nodig hebt, moet je het zelf van huis meenemen. Dus geen koffie/ thee en niet douchen. Helaas. Zodra de vorst voorbij is, wordt alles weer open gezet. Groet Willemien
Foto's
Geplaatst door 'willemien' op 22-feb-2018 10:17:02
Beste leden, oud leden en donateurs,
Ons jeugdlid Nina Belger is een slide show aan het maken voor ons lustrum op 25 en 26 mei aanstaande.
Zij is op zoek naar foto's uit jullie archief. Het mag van alles zijn, toertochten, wedstrijden, roeikampen, jeugdkampen van recente datum maar ook graag uit de historie als het maar met onze vereniging te maken heeft. Graag digitaal aanleveren op Nina's mailadres. Lees verder, log in >>
Alle oudere berichten zijn te vinden in het forum onder 'Nieuws'.
Agenda
Alphen blad
Weer
Roeinieuws