Nieuws
DUTCH ATLANTIC FOUR IS GEFINISHED
Geplaatst door 'hansrnhr' op 16-jan-2019 01:25:05
De 4 sloeproeiers uit Haarlem tevens lid van Dutch Coastal Rowing zijn als overall winnaar op 15 Januari 2019 gefinished. Hun eerste rolbank roeiles hebben zij van Wim van Breukel bij RV Alphen gekregen. Van start tot finish hebben ze op kop gelegen en hebben ongelofelijk constant geroeid het etmaal rond . De 4800 km hebben ze in 34,5 dagen geroeid met een gemiddelde snelheid van 5,8 km/h=3,2kn. Wat langzaam hoor ik daar? Dan moet je bedenken dat hun boot, de Rose, niet de lichtste is ( eigen gewicht > 600 kg) en dat ze met twee roeiers een boot met een totaal gewicht van meer dan 1000 kg over de  woelige Atlantische Oceaan moeten roeien. Het is 2 h op 2h af. Guus gaat proberen of ze bij RV Alphen hun verhaal willen houden. Ook zij roeien voor KIKA dus als je wat geld kan missen doe dan dat zie Facebook Dutch Atlantic Four.
Werk in uitvoering 14/01-2019
Geplaatst door 'erica' op 14-jan-2019 23:56:38
Sinds eind november is de Zeeëend naar de kluszolder verhuisd voor een grote onderhoudsbeurt. Afgelopen zomer bleek zij weer eens een lekkage op de kielstrip te hebben opgelopen en is er besloten dit probleem eens grondiger aan te pakken. In de kiel van deze boot zit geen opvulling zodat de schroeven die de kielstrip op zijn plaats houden alleen houvast hebben in de dunne huid van de boot. Elk tikje tegen een schroefje kan er dan voor zorgen dat deze losschiet en een gaatje achterlaat....  De ruimte onder het dek loopt vervolgens kalm doch gestaag vol met water. De oplossing is om de kiel te voorzien van een passende strook materiaal waarin de schroeven houvast vinden en een eventueel verlies van een schroef niet automatisch een lek veroorzaakt. Zo gezegd zo gedaan, maar om bij de kiel te komen moet eerst het dek worden gelicht. Als het dek wordt gelicht zakken de randen van de boot uit elkaar. Eerst is er dus een prachtige wieg voor de Zeeëend gebouwd zodat haar vorm behouden blijft, nu we het dek er vanaf hebben. Als alles straks weer op zijn plek zit krijgt ze nog een verfje en kunnen we weer een hele poos van haar genieten. >>
dames douches
Geplaatst door 'Elmendorp' op 14-jan-2019 19:18:56
We hadden gemeld dat de damesdouches vanaf Maandag weer warm water zouden geven maar helaas is dat nog even een paar dagen uitgesteld aangezien de geiser een hardnekkiger probleem heeft dan was voorzien. We houden jullie op de hoogte.
Bezoek Gert Jan Schotanus
Geplaatst door 'Elmendorp' op 14-jan-2019 19:15:40
Op Zaterdag 12 Januari was Gert-Jan Schotanus, wethouder van Alphen aan den Rijn met, onder andere, Sport in zijn portefeuille, te gast bij onze roeivereniging. Zelf een fervent sportman (hij bokst, loopt hard en fietst elk jaar de Elfstedentocht) was hij zeer geintresseerd in het reilen en zeilen van onze roeivereniging. Met name de aanwas van, vooral, jeugdleden, het bezetten van bestuursposities en het meewerken van de leden aan instructie,  bardiensten, begeleiden van jeugdleden en het onderhoud van de vloot en het gebouw en terreinen was onderwerp van een geanimeerd gesprek. 
We hebben hem uitgenodigd om een keer te komen meeroeien en daar zou jij zeker op terug komen, 
Ton, Sjaak, Erna
Informatie-avond KiKaRoW
Geplaatst door 'annemieke' op 13-jan-2019 10:38:18
Het organiserend team nodigt iedereen uit op woensdagavond 13 februari om 19:30 uur in de sociëteit voor een leuke, interessante en kosteloze informatie-avond. We gaan vertellen hoe de evenementen rond de KiKaRoW op 23 maart (openingstocht) en 13 april (KiKaRoW sponsordag) eruit gaan zien en op welke manieren jij kunt meedoen. Daniëlle Starreveld zal ons meenemen in hoe onze donaties aan KiKa hun weg vinden naar onderzoek en wat dit al heeft opgeleverd. Onze donaties maken echt het verschil! 
Het wordt bovenal een gezellige avond met genoeg gelegenheid voor ontmoeting. Koffie, thee en gebak moet wel worden afgerekend. 
 
Wij vinden het fijn een indicatie te hebben van de opkomst. Via het intekenbord (info avond kikarow) kun je laten weten dat je aanwezig bent op de informatie-avond. 
 
Het KiKaRow team 
Conny, Leon en Ralph
 
Veilig varen doe je samen
Geplaatst door 'Ad' op 12-jan-2019 18:26:04
Veilig varen doe je samen.
Vandaag, 12 januari, hebben de Provincie Zuid-Holland, de Koninklijke BLN-Schuttevaer (brancheorganisatie van de binnenvaart), 10 roeiverenigingen waaronder de onze en de KNRB het convenant "Veilig varen doe je samen" ondertekend. In de convenant beloven partijen elkaar zich in te zetten voor de veiligheid van roeiers op de provinciale vaarwegen. Dit proberen we te bereiken door o.a. onderlinge voorlichting (bijv. tussen binnenvaartschippers en roeiers), goed zichtbare kleding voor de roeiers en het centraal registreren van veiligheidsincidenten. De volledige tekst van het convenant is te vinden in het archief onder vereniging/juridische documenten. Veiligheidsincidenten kunnen (moeten!) geregistreerd worden via het menu vereniging/incidentregistratie.
Omslaan....en er weer in
Geplaatst door 'cees de heij' op 11-jan-2019 16:11:05
Veiligheid is een belangrijk onderdeel bij het roeien. Er is altijd kans dat je te water raakt. Hoe kom je dan weer in je boot en op welke wijze kun je zo lang mogelijk in het (koude) water blijven om onderkoeling uit te stellen. De RVA Jeugd en de RVA Evenementencommissie organiseert in zwembad ‘de Hoorn’ een instructie om vanuit een omgeslagen skiff weer in de boot te gaan zitten. Ook is er een instructie om vanuit een omgeslagen C2x op de omgekeerde boot te klauteren. In een apart gedeelte zal onder deskundige leiding manieren worden aangeleerd om langer in koud water te verblijven. Datum 3 februari 2019. Aanvang 16.00 uur. Einde 18.00 (bij grote deelname 19.00 uur) Zwembad de Hoorn Alphen aan den Rijn. Kosten Jeugd €5,00. Volwassenen €9,00. Voor deelname zie intekenlijst. Deelname is gelimiteerd. Meer info op de site.>>
Dames douches
Geplaatst door 'Elmendorp' op 11-jan-2019 12:05:00
Beste dames leden, 
de warmwateropbrengst van de dames douches is al een tijd een doorn in de damesogen en de geiser is daarom nu in reparatie en zal Maandag weer operationeel zijn, hopelijk met meer warm water! Er kan dus van het weekend alleen koud gedouched worden, 
met vriendelijke groet, 
Sjaak Elmendorp
nieuwjaarstocht 5 januari 2019
Geplaatst door 'Henriette' op 6-jan-2019 21:23:23
Openingstocht 2019 5 januari 2019; bewolkt weer, graadje of 6, matige wind. Een mooie dag om warm ingepakt de nieuwjaarstocht te varen. Met zo’n 27 enthousiaste roeiers versterkten we eerst de inwendige mens met koffie/thee en een heerlijke appelflap. De gezellige toon was gezet! 
We begonnen over bekend terrein (het Aarkanaal en de Leidse Vaart) naar de overzetplaats aan de Langeraarse plas. Met vereende krachten werden de boten over getild. Dat was wel nodig, want o.a. de Damsche Rijn bleek toch niet zo licht.
>>
toerkalender 2019
Geplaatst door 'Joke Ydema' op 29-dec-2018 18:03:15
De toerkalender 2019 staat op de site onder toerroeien. Handig om de data alvast in je agenda te noteren. Elke tocht wordt ongeveer een maand van tevoren op het intekenbord geplaatst, zodat je kunt intekenen. Let op! Het toerweekend wordt al in maart op het intekenbord geplaatst. 
Voor allen: een mooi roei- en toerjaar gewenst!
Contributiebrieven zijn per e-mail verstuurd
Geplaatst door 'administratie' op 23-dec-2018 15:14:59
De contributie-brieven voor het verenigingsjaar 2019 zijn per e-mail verstuurd.
Dit jaar zijn er enige zaken veranderd rond de contributie. Het verenigingsjaar loopt met ingang van 1 januari 2019 gelijk aan het kalenderjaar. Ook is de regeling rond de gezinskorting beëindigd.
De jaarcontributie bedraagt voor volwassen leden € 298, voor jeugdleden t/m 17 jaar € 203 en voor jeugdleden vanaf 18 jaar € 219.
De leden die betalen via automatische incasso hoeven verder niets te doen. Rond 28 december 2018 vindt de incasso plaats.
Mooi resultaat van Alphen op het NKIR
Geplaatst door 'Gudrik' op 8-dec-2018 22:19:44
Floor en Nina hebben vandaag deelgenomen aan het (NKIR) Nederlands Kampioenschap Indoorroeien in Amsterdam. Beide hebben een prachtig resultaat neergezet. Lees verder door in te loggen.>>
nieuwjaarstocht
Geplaatst door 'Joke Ydema' op 6-dec-2018 12:45:59
Je kunt je op het intekenbord inschrijven voor de nieuwjaars tocht 2019! Start het roei seizoen goed en doe 5 januari mee!
Roeiend in bijna 5000km de Atlantic over
Geplaatst door 'hansrnhr' op 4-dec-2018 14:17:21
Dutch Atlantic Four doen mee aan de world toughest row Vier sloeproeiers uit Haarlem, Marcel, Bart, David en Erik doen mee aan de Talisker Whisky Atlantic Challenge de langste roeiwedstrijd van de wereld: van La Gomera, één van de Canarische eilanden, naar het Caribische Antigua (170 km ten z.o. van St Maarten). Even de Atlantische Oceaan oversteken 3000 Mijl dus krap 5000 km te gaan! Dat is andere koek dan een marathon of de Elfstedentocht roeien! Het is dag in dag uit non stop roeien tot je d'r bent! Op 12 december wordt er gestart. Vorig jaar roeide Mark Slats de Talisker race solo in 30 dagen. De Dutch Atlantic Four, ook uit DCR gelederen, verwachten een mooie tijd neer te zetten >>
Digitaal afrekenen
Geplaatst door 'willemien' op 4-dec-2018 10:23:50
In de Algemene Ledenvergadering van november jl hebben we afgesproken dat de RVA geen contant geld meer in huis zal hebben.
Dit houdt in dat de consumpties meteen digitaal afgerekend moeten worden. Een betaalterminal is aanwezig.
Voor de mensen die 'gehecht' zijn aan de blauwe betaal kaarten kunnen deze in de weekenden kopen maar wel met betaalpas of contactloos afrekenen.
Het doel is om op termijn ook de blauwe kaarten achter ons te laten.
Namens het bestuur hartelijk dank voor de medewerking.
Met vriendelijke groet
Willemien Agterof
Alle oudere berichten zijn te vinden in het forum onder 'Nieuws'.
Agenda
Alphen blad
Weer
Roeinieuws