Nieuws
Blik trekken op de WAB
Geplaatst door 'gabkleijwegt' op 22-mei-2022 15:01:08
"Blik trekken op de WAB" is roeiersjargon voor: "Een medaille winnen op de Willem Alexander Baan". En dat is wat Julia Sprokkerieft en Roos Hesseling zondag 22 mei deden bij de Rottebokaal. Na een flitsende start hadden Roos en Julia een voorsprong die zij tijdens de rest van de twee kilometer niet meer prijs gaven. Na de race mochten zij hun dubbeltwee naar het ere-vlot roeien om hun blik in ontvangst te nemen. En uiteraard na afloop in de stralende zon nog even genieten van de vrolijke sfeer die altijd heerst bij dit soort studentenwedstrijden.>>
In de RVA-tuin altijd verrassingen!
Geplaatst door 'Rob Meijer' op 21-mei-2022 19:26:19

De RVA-tuin kan wel extra handen gebruiken. Er is altijd werk genoeg en met elkaar zorgen dat het er weer mooi uitziet, geeft veel voldoening. Vorige week hebben we samen met verwondering naar een aandoenlijk tafereeltje gekeken. Wij laten jullie even meegenieten van dit nieuw leven wat verstopt zat tussen de takken.
Aarzel niet om de tuin als klusdienst te kiezen. Je bent de tweede zaterdag van de maand van 9 tot 12 uur van harte welkom! Op andere momenten aan de slag gaan, kan natuurlijk ook.
P.S. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Rob Meijer en Sacha Mulder (gegevens via site onder "ledenadministratie" te vinden)
Asopos Driekamp
Geplaatst door 'gabkleijwegt' op 15-mei-2022 20:47:10

Zaterdag 14 mei vond de Northwave Asopos Driekamp plaats op de Dwarswetering in Leiderdorp. De laatste editie van deze studentenwedstrijd vond plaats in 2019 voordat Corona ons bestaan in de war gooide. Roos Hesseling en Julia Sprokkerieft hadden in 2019 meegedaan en het leek een goed idee om dit jaar weer mee te doen.
De Driekamp bestaat uit drie sprintafstanden: 500 en 250 meter boord aan boord en 1.250 meter als tijdrace. Bij de eerste twee afstanden roeiden onze studenten moeiteloos weg van hun directe tegenstander. In de tijdrace werd steeds verder uitgelopen op deze ploeg en ingelopen op de eerder gestarte tegenstander. Het resultaat was een vijfde plek in een veld met vijfentwintig ploegen.
Een prima prestatie op een gezellige wedstrijd met heerlijk lenteweer.
Toerweekend 2022 Midden Limburg bij Roermond
Geplaatst door 'hansrnhr' op 15-mei-2022 11:00:43
Ons RVA toerweekend is boekbaar.
We gaan het weekend van 8 juli tot 10 juli midden in Limburg op de Maasplassen ons toerweekend houden. Na 2 jaar in het vat opgesloten gezeten te hebben, kan het nu weer.
>>
Pinkstermaandag ROEIEN of VRIJWiLLIGER
Geplaatst door 'hansrnhr' op 6-mei-2022 17:52:10
Met Pinksteren wordt bij de RV-A traditiegetrouw de Groene Hart & Meije gastentoertocht opgezet voor roeiers van andere verenigingen. In onze RV-A toerboten gaat het dan over van ons prachtige Groene Hart roeiwater en de Nieuwkoopse Plassen incl HELE Meije. Voor de organisatie zoeken we nog VRIJWILLIGERS, zie het Intekenbord! Om deel te nemen blijven er dit jaar toch een paar boten over, die we graag voor eigen leden willen inzetten, zie ook hiervoor het intekenbord! >>
RVA drijft op vrijwilligers! Help je ook mee?
Geplaatst door 'willemien' op 4-mei-2022 17:35:16
Onze vereniging bruist van de activiteiten. Lekker roeien, heerlijk buiten en gezellig optrekken met elkaar op de vereniging. Wat fijn dat dat allemaal weer kan. Om dat mogelijk te maken, kunnen we jouw hulp goed gebruiken. Je kunt je namelijk weer inschrijven voor alle klusdiensten.

 
We vragen ieder RVA-lid om minimaal 5 klusdiensten per jaar te doen. Achter de bar, in de tuin, instructie, coördinatie, onderhoud, er is voor iedereen wat te doen. Zo blijven we bruisen. Zeker voor de gezelligheid is de bar heel belangrijk. We zijn dan ook per direct op zoek naar leden die bardienst op zaterdag en zondagmorgen willen draaien. Meld je aan, voor deze of een andere klus. 
Tevens hebben we diverse vacatures. Lees meer!
Zonnekleppen
Geplaatst door 'Joke Ydema' op 2-mei-2022 19:23:23
Nu te bestellen: de zwarte zonneklep met rv-alphen opdruk.
Heel prettig draagbaar en goede bescherming tegen de zon.
Zie intekenlijst.
De eerste wedstrijd
Geplaatst door 'Ad' op 29-apr-2022 13:40:05
De eerste wedstrijd: AA Race in Alkmaar, 22 april AA race Hestia Misschien hebben jullie ons wel gezien de afgelopen weken, vanaf het vlot of op het water: een vijftal dames in de Hestia en coach Ralph fietsend, met roeptoeter en camera in de aanslag aan wal. Sinds een maand of twee worden wij, Claudia, Elly, Marije van O., Heleen en Marije P. (auteur van dit stukje) door Ralph getraind in het wedstrijdroeien. Dat is best bijzonder. Ten eerste omdat we nog maar een jaar geleden voor het eerst de riemen opnamen, en ten tweede omdat we alle vijf (plus reserve Liesbeth) al enige tijd de 40 zijn gepasseerd.
We wisten natuurlijk niet waar we aan begonnen – ik dacht zelfs nog dat het ging om een meter of 500 roeien, maar daar kwamen we gauw genoeg achter. Drie keer per week trainen en flink aan de bak. ‘Een hobby van gelijkheid’, met uren schaven aan de techniek. Maar de aanwijzingen en aanmoedigingen van Ralph wierpen zijn vruchten af: onze eerste vier kilometer roeiden we in een heel behoorlijke tijd. We waren – min of meer – klaar voor onze eerste wedstrijd: de AA Race in Alkmaar op zondag 22 april.
Een dag voor de wedstrijd legden we de boten op de botenwagen: de Hestia, de>>
Nooit meer struikelen
Geplaatst door 'Rob Meijer' op 24-apr-2022 11:52:27
Op verzoek van Hansje is afgelopen vrijdag de laatste hobbel uit de de rubbermatten van het vlot gehaald. Struikelen zou zeker niet meer hoeven. Wel natuurlijk blijven kijken en de voeten heffen. Maar dat spreekt voor zichzelf
Extra ALV voor statuten
Geplaatst door 'Henriette' op 14-apr-2022 16:44:56
De voorjaars-ALV werd goed bezocht. Toch was niet de vereiste 2/3 meerderheid van de leden aanwezig om de gewijzigde statuten goed te keuren. Daarom is er maandag 9 mei om 19.00 uur in de sociëteit een extra ALV. Enige agendapunt is: gewijzigde statuten. 
Je bent van harte uitgenodigd!
Reminder ALV 13 april 20.00 uur
Geplaatst door 'Henriette' op 8-apr-2022 10:34:28
A.s. woensdag om 20.00 uur houden we de Voorjaars-ALV. Extra agendapunt is de stand van zaken rond de renovatie kleedkamers. We zien jullie graag woensdagavond!
2Daagse toertocht Kaag Intensief
Geplaatst door 'hansrnhr' op 7-apr-2022 11:33:53
We kunnen het Aarkanaal, Oude & Damsche Rijn en de Leidse Vaart wel dromen en ook de Meije begint al een beetje te wennen, toch? In 2 dagen kom je verder. Op zaterdag over de Drecht de andere kant op, de Kaagpolders door over de plassen en eindigend op Kaageiland, en/of op zondag weer terug. Dat kan op 23 resp 24 april. Zie het intekenbord
10 tips voor veilig roeien
Geplaatst door 'Ad' op 6-apr-2022 09:45:25
Op varendoejesamen staan 10 nuttige tips voor veilig roeien:
  1. Zorg dat je gezien wordt: draag opvallend gekleurde kleding (fluorescerend geel, oranje)
  2. Kijk vaak en goed achterom, houd overzicht
  3. Houd altijd stuurboordwal, ook onder (smalle) bruggen
  4. Vaar een duidelijke koers en snelheid, zorg dat andere schepen duidelijk zien dat je laat lopen of weer oppakt
  5. Houd rekening met de dode hoek van binnenschepen. Tip: zie je de stuurhut, dan kan de schipper jou ook zien
  6. Stop op een veilige plek. Zorg dat je aan de kant ligt. Stop niet in een bocht of vlak bij een brug
  7. Laat schepen gemakkelijk passeren. Als een schip harder gaat dan jij, zorg dan dat hij snel op een overzichtelijke plek kan inhalen
  8. Let op de bruglichten. Gaat de gele lamp boven een brug uit, volg dan de zijlichten
  9. Roei niet bij slecht zicht: in de schemering of het donker, en niet bij mist
  10. Mijd het schroefwater van binnenschepen. Een manoeuvrerend schip kan zomaar gas geven en je meters opzij duwen.
OP die site staat ook een infographic wanneer je wel en niet onder een brug mag doorvaren, die voor ons op het Aarkanaal ook zeer relevant is. Ga dus vooral kijken op varendoejesamen.
Wedstrijdstuurcursus
Geplaatst door 'gabkleijwegt' op 3-apr-2022 16:45:37

Zaterdag 2 april ontvingen (van rechts naar links) Jan Hazebroek (Jr.), Hansje de Kort, Adam Westerman en Nils van Popele een certificaat voor het met succes deelnemen aan de cursus "wedstrijdsturen". Onder leiding van Lilian Thijs (uiterst links) leerden de vier jeugdroeiers dat het sturen van een gladde boot bij wedstrijden heel wat meer inhoudt dan alleen maar aan de touwtjes trekken. Met deze stuurlui kunnen de jeugdwedstrijdroeiers vol vertrouwen deelnemen aan wedstrijden in gestuurde nummers. Lilian bedankt!>>
PROEVEN
Geplaatst door 'Ellen' op 27-mar-2022 15:13:01
Met een mooi zonnetje en enthousiaste kandidaten, was het vandaag weer afroei dag, zoals elke laatste zondag van de maand. Ondanks een paar 'corona afmeldingen', toch 13 deelnemers op het vlot voor C4x gevorderd. De belangrijkste criteria voor het behalen van deze handtekening op het diploma, is het goed uitvoeren van de roeihaal, gelijkheid in de boot en sturen zonder roertje.De laatste weken is er hard getraind om de puntjes op de i te zetten, en dat was te zien! Veel dank aan de instructeurs die hier veel vrije tijd en effort ingestopt hebben.Om het de kandidaten extra lastig te maken was er een visser ingehuurd die aan de overkant tegenover het vlot stond. Maar zelfs deze uitdaging gingen de kandidaten vol vertrouwen tegemoet. Een onderonsje vlak voor de brug, gaf aan hoe groot de saamhorigheid is in deze groep.Allen van harte gefeliciteerd en op naar de volgende mooie roeiervaring!>>
Alle oudere berichten zijn te vinden in het forum onder 'Nieuws'.
Agenda
Alphen blad
Weer
Roeinieuws