Nieuws
Winnaar Pub Quiz
Geplaatst door 'annemieke' op 19-jan-2020 17:44:38
We kijken terug op een geslaagde primeur: de Pub Quiz. Vanaf 19:30 uur druppelde de eerste deelnemers binnen en na een strak regime van spelregels, waarbij de mobiele telefoon ingeleverd moest worden, men niet het team mocht verlaten, inschrijfformulieren werden opgehaald, starten we stipt om 20:00 uur. Er moest gestreden worden om een wisselbeker met 11 rondes elke 10 vragen per thema. 36 Man en vrouw sterk verdeeld over 7 teams: Sweet (20)17, WetenNix, Riemen los!, Z.O.R., Groene ster/Slagklaar, De paddestoeltjes (beter bekend als de paddo’s) en Zacht. Menig hersenen werden gekraakt, noten bezongen en tot het einde toe bleef het spannend. Er moest een extra ronde aan te pas komen om de gedeelde 1e en 2e plek duidelijk te krijgen en bovendien de overige teams volgden allemaal nipt op 1 punt. Kortom het niveau is hoog binnen de roeivereniging en vooral Pub Quiz waardig, gezien het enthousiasme. De barcommissie bedienden de teams aan de tafel, zoals dat hoort in een ‘Pub’. En de jury, verstopt achter het beeldscherm, concentreerde zich op de puntentelling, zodat de tussenstand inzicht gaf voor de juiste tactiek. Nu al een joker inzetten, waardoor de punten dubbel tellen,>>
Door de Amsterdamse grachten... by night met light
Geplaatst door 'MirjamK' op 12-jan-2020 23:18:19
Vrijdagavond 9 januari zijn we met twee C4+boten door Amsterdam geroeid tijdens het Lightfestival. Het was een fantastische avond met volle maan en geen zuchtje wind. Vanaf het Roeicentrum Berlagebrug, die de boot en stuur verzorgden, zijn we na een kop erwtensoep onze tocht begonnen.>>
Omslaan...en weer in
Geplaatst door 'cees de heij' op 9-jan-2020 18:07:32
Omslaan….en er weer in Opnieuw zal er dit jaar de veiligheidscursus ‘Omslaan met de roeiboot en er weer in klauteren’ worden georganiseerd door de RVA-Jeugd en de RVA-Activiteiten Commissie in zwembad de Hoorn. Tijdens de cursus zullen skiffs in het water liggen. Vanuit de skiffs zal het omslaan en er weer in klauteren worden behandeld. Een skiff zal zijn voorzien van duwstangen en schoenen, opdat ook het uitdoen van de schoenen bij het omslaan kan worden geoefend. Survival Een vast onderdeel is ook de zelfredzaamheid en onderkoeling als je bent omgeslagen. Denk hierbij aan, zo efficiënt mogelijk en langdurig watertrappelen, ademhalingstechniek, zwemmen in donker water e.d.  De veiligheidscursus wordt gehouden op:
 • ZONDAGMIDDAG 9 februari 2020 om 16.00 uur
 • Locatie: in Zwembad de Hoorn
 • Einde 18.00 uur
 • Kosten: jeugd €5,00 en volwassenen €10,00
 • Graag vooraf betalen via IDeal
 • Deelname is beperkt in verband met grootte van het zwembad. Maximaal 15 jeugdleden en 20 volwassenen. Zie intekenborden op de RVA-site
 • Contactpersonen/ info: Annemieke Toersen en Yvonne Boere.
Geslaagde oliebollentocht 4 januari 2020!
Geplaatst door 'Henriette' op 5-jan-2020 12:54:28
Ook dit keer was de animo zo groot dat de inschrijving voor deze oliebollentocht snel vol was. Door inzet van een extra boot konden ook de ‘reserves’ mee. Al met al 34 roeiers in diverse ervaringsgradaties. Naast het roeien is zo’n tocht een mooie gelegenheid om andere leden te ontmoeten.
Direct na aankomst in het clubhuis kon je aan de oliebol met koffie/thee. Daar ging het goede voornemen om minder calorierijk te eten! Gelukkig roeiden we een deel van de extra kerstkilo’s er weer af. 
De tocht ging over bekend roeiwater naar Zwammerdam. Routineus werden de boten te water gelaten en roeien maar. Elke boot in zijn eigen tempo. Het weer werkte mee; niet te koud, droog en de wind konden we wel hebben. Tegenwind gewoon harder trappen.
In Zwammerdam hebben we de boten in de bocht aangelegd en lopend naar het café voor een kop soep en een drankje. En vooral bijpraten. De gezelligheid is immers ook een deel van de charme van deze toertochten. Na opgewarmd te zijn, gingen we weer terug naar de roei. Over de Oude Rijn tegen de golven in, maar op het Aarkanaal was het rustig water met windje mee. 
Deze eerste tocht smaakte naar meer. 
Na opgefrist te zijn schoven>>
iPad lader en kabeltje
Geplaatst door 'Ad' op 30-dec-2019 14:14:04
De witte lader en kabeltje voor de iPad waarmee we PIN betalingen kunnen doen, zijn momenteel zoek. Wie o wie weet waar deze zijn? Graag terugleggen in de la!
Het aan de wal halen van boten via de rollenbaan
Geplaatst door 'gillon' op 23-dec-2019 13:28:53
Om boten via de rollenbaan aan de wal te halen moeten deze eerst in het verlengde van de baan gebracht worden, dus loodrecht op de wal. Dit wordt tot dusverre gedaan door met een roeiriem de boot om te zetten in de juiste positie. Dit heeft nogal eens tot gevolg dat de bladen van de riemen beschadigen. Om dit te voorkomen zijn er nu twee "afduwstokken" gemaakt om zonder schade de boten in lijn met de rollenbaan te krijgen. Deze stokken staan links in de loods (gezicht richting water). Langs deze weg het dringende verzoek om in het vervolg deze stokken te gebruiken.
MOB - cg
Aanpassing WiFi
Geplaatst door 'Ad' op 20-dec-2019 20:22:13
De dekking van onze WiFi op de roei is uitgebreid en is nu ook beschikbaar in de ergometerruimte. De naam van het WiFi netwerk (SSID) is nu overal "RVAwifi". Het wachtwoord is te vinden op de WiFi-kaartjes die staan in de societeit en in de ergometerruimte. Het oude netwerk "RV_Alphen" is niet meer beschikbaar voor algemeen gebruik. Je zult dus even je telefoon of tablet opnieuw moeten instellen. Met de QR-code op de WiFi-kaartjes is dat snel gedaan.
NB. eerder deze maand hebben we een kabelbreuk gehad in de telefoonlijn. Deze is provisorisch hersteld, maar laat het nu - in afwachting van de definitieve reparatie - grotendeels afweten. De beschikbare bandbreedte is nog maar 5% van wat deze normaal is. Hoewel we dus een goed WiFi-signaal hebben, komt er helaas weinig data doorheen.
De jeugd viert SinterKerst&Nieuw …
Geplaatst door 'Ad' op 16-dec-2019 17:29:26
Vrijdag de 13e december jl. hadden onze jeugdleden een SinterKerst&Nieuw diner. Vanwege de drukke decembermaand had het jeugdbestuur besloten tot een combinatiefeest, zodat toch met z’n allen alle feestdagen in één keer samen kon worden gevierd. Na een flitsende uitnodiging, die aan alle jeugdleden en coaches werd verzonden, was de opkomst tot grote vreugde van het jeugdbestuur groot en waren er 25 aanmeldingen. Met de aanwezigen werd eerst de sociëteit versierd. Onder de kerstboom werden de door iedereen meegebrachte cadeautjes verzameld. Inmiddels was ook een lange tafel gedekt, waarna iedereen zich tegoed kon doen aan de heerlijke hapjes, die waren meegenomen van thuis. Alle ouders en coaches wederom bedankt voor jullie inspanningen. Het smaakte voortreffelijk! Na het eten werd het aangekondigde “spectaculaire dessert” uitgeserveerd, een kleurrijke creatie van chocolade, speciaal gemaakt door Ariella. Afruimen en afwassen is dan ideaal om het eten te laten zakken.  Vervolgens volgde het cadeauspel. Een grote dobbelsteen, die om de beurt werd gegooid, bepaalde naar welke kant de cadeautjes zich verplaatsten in de kring.  Na heel wat gelach en heen en weer>>
Contributie 2020
Geplaatst door 'administratie' op 15-dec-2019 22:00:47
Binnenkort worden de contributiemails voor het jaar 2020 verstuurd.
De contributie bedraagt:
- voor volwassenen               € 305 per jaar
- voor jeugdleden t/m 17jr     € 207 per jaar
- voor jeugdleden 18-21 jr     € 228 per jaar.
Gelieve de contributie uiterlijk 31 december 2019 te betalen.
Betaal je per automatische incasso dan hoef je verder niets te doen. De contributie-incasso vindt plaats op 27 december 2019.
Voor vragen en opmerkingen over de contributie graag een berichtje aan Egied Mullenders via administratie@rv-alphen.nl
Verkoop ergometers
Geplaatst door 'erica' op 10-dec-2019 13:00:09
Nieuwe erin, oude eruit.
Voor iedereen die maar niet genoeg van het roeien kan krijgen of die thuis aan de conditie wil werken hebben we momenteel  5 tweede hands ergometers in de aanbieding.
In de lijst kun je aangeven dat je belangstelling hebt voor een specifieke ergometer óf een van de standaard ergometers. Indien er meer belangstelling is dan machine's wordt er geloot wie de ergometer mag kopen.
De opbrengst gaat in het botenfonds, direct bestemd voor de aanschaf van nieuwe boten.
Vraagprijs per ergometer: € 150,-
Inschrijven kan tot 17 december via de lijst op het intekenbord.
toernieuws
Geplaatst door 'Joke Ydema' op 9-dec-2019 21:51:05
Nieuws vanuit de toercommissie.
Op de site vind je onder het kopje toerroeien de toerkalender voor 2020. Noteer de data alvast in je agenda, zodat je geen enkele tocht hoeft te missen.
Vanaf nu kun je je alvast inschrijven voor de oliebollentocht van 4 januari 2020. Begin het nieuwe jaar goed en schrijf je in! Zie intekenbord.
Pub Quiz
Geplaatst door 'annemieke' op 9-dec-2019 20:18:45
We starten in het nieuwe jaar zaterdag 18 januari met een nieuw evenement namelijk de Pub Quiz! Dit is een uit Groot-Brittannië overgewaaid fenomeen, waarbij teams van ongeveer 5 personen het tegen elkaar opnemen op het gebied van allerhande onderwerpen. Voor de eer maar ook voor de trofee.  Hoe doe je mee? Zoek eerst teammaatjes, verzin een teamnaam, geef je individueel op, betaal via IDeal en zet in het opmerkingenveld je teamnaam. Heb je geen team, dan delen wij je in. Heb je een introducee of nieuw lid die je op wilt geven? In het opmerkingenveld na je eigen teamnaam, naam introducee noteren met teamnaam en "aantal" bij de betaling via IDeal op 2 zetten (of hoger als je meer introducees hebt). Wees er snel bij, Intekenen via intekenbord. VOL is VOL!
 • Datum: zaterdag 18 januari 2020
 • Aanvang: 19:30 uur
 • Locatie: Sociëteit
 • maximaal aantal deelnemers: 50
 • kosten: 5,- euro p.p. inclusief 2 consumpties, voor borrelhapjes wordt gezorgd 
 • Prijs: de eer en een trofee
Nieuwe ergometers
Geplaatst door 'erica' op 9-dec-2019 14:48:56
Deze maandagmorgen zijn 5 nieuwe ergometers opgehaald en geinstalleerd in de ergometerruimte. Deze vervangen de oudere machine's met PM3 en PM4 monitoren. Dus als het weer wat tegenzit of het is te vroeg donker, stap op de ergo en werk de hele winter door aan je conditie. Alle ergometers hebben nu de nieuwste PM5 monitoren, deze kun je ook linken aan je smartphone en/of hartslagmeter.
Het bestuur is weer compleet
Geplaatst door 'willemien' op 3-dec-2019 13:27:59
Joke Ydema is sinds 1 december jl toegetreden als bestuurslid. In de ALV van 15 april 2020 zal haar benoeming geformaliseerd worden. Joke hartelijk welkom. Mvg Willemien Agterof
Uit de oude doos
Geplaatst door 'Ad' op 16-nov-2019 12:53:34
"WARME ZONNESCHIJN heeft den tweeden dag van de Hollandia-roeiwedstrijden te Alphen a.d. Rijn tot een succes helpen maken. Zoals de bovenste foto laat zien, was de belangstelling zeer groot. De onderste foto toont den eindstrijd van het nummer Jonge Acht B. Voor Nereus, die winnaar werd; tweede Njord. Laga werd derde".>>
Alle oudere berichten zijn te vinden in het forum onder 'Nieuws'.
Agenda
Alphen blad
Weer
Roeinieuws