Nieuws
Uitreiking GROTE STUUR certificaat
Geplaatst door 'cees de heij' op 19-jun-2019 23:13:36
Zaterdagochtend 22 juni om 11.30 uur worden aan drie RVA jeugdleden de bevoegdheid GROTE STUUR uitgereikt. Nina Belger, Siem Visser en Liza Lausberg hebben inmiddels zoveel ervaring met het sturen van de 8+, dat zij in aanmerking komen voor dit bijzondere certificaat. De uitreiking vindt plaats in de sociëteit.
Wedstrijdmeisjes actief op NK Groot
Geplaatst door 'Gudrik' op 18-jun-2019 21:19:43
Tekst Francis Tillmans
Afgelopen weekend was er de NK groot op de Willem Alexanderbaan. Van de meisjes deden mee:  2 ploegen M18 2x  en 1keer M16 1x. Om een lang verhaal kort te houden: het was een groot succes en we mogen dan ook heel blij zijn met de behaalde resultaten. Als eerste startten Myrte en Julia. Zij komen net kijken in de top, en hebben toch, dat in ogenschouw genomen, een goede wedstrijd gevaren (al kwamen ze als laatste aan: 8.23). Daarna kwamen Nina en Floor. De voorwedstrijd was een makkie en aangezien ze tijdens de race zagen dat ze door waren voor de  halve finale, hebben ze er een leuke race van gemaakt. De evaluatie van de race was al begonnen tijdens de race (8.01). De halve finale  was voor hen heel anders. Ze moesten toen echt hun best doen om door te mogen gaan naar de A-finale. Zij werden 4de en lieten een hele spannende race zien. Dankzij hun gebruikelijke zeer sterke eindsprint, eindigden ze op de vierde plaats (7.49). Jorinde (13 jaar) moest zondag roeien. Voor haar was het de eerste echte baanwedstrijd en dan nog wel in een hoger veld (15/16 jaar). Dus het feit dat ze toch redelijk mee kon komen, maakt dat wij als coaches heel>>
Zwolsche Vecht Regatta, zondag 9 juni
Geplaatst door 'MirjamK' op 12-jun-2019 17:12:35
Zo’n 6 weken geleden vroeg Jos of er mensen waren die zin hadden om samen te gaan trainen in de acht voor de Zwolsche Vecht Regatta, een wedstrijd over 5 kilometer. Na wat heen en weer geapp en gemail, ontstond er een vaste groep van zo’n 12 mensen, waarvan 8 ook daadwerkelijk de wedstrijd gingen roeien. Liza werd onze vaste stuurvrouw. In de afgelopen weken heeft Jos zijn uiterste best gedaan om ons klaar te stomen voor de wedstrijd met trainingen op woensdagavond en op zaterdagochtend. Wij, bijna allemaal nog beginnende roeiers, hadden al snel in de gaten dat er nog een hoop te leren en verbeteren viel. Jos leerde ons alles over de juiste houding, de gelijkheid, het snel wegzetten, het op tijd klippen en het roeien op kracht. Maar ook bracht hij ons alle ins en outs van het wedstrijdroeien bij. Kortom we waren op en top voorbereid toen die zondag 9 juni aanbrak. 
Elfsteden marathon
Geplaatst door 'Joke Ydema' op 8-jun-2019 21:38:31
Verslag door Ria Kortleve. De dag na hemelvaart wordt traditiegetrouw de elfsteden marathon geroeid. Met 4 teams van 3 roeiers en 4 chauffeurs reden wij in 2 busjes naar Leeuwarden. Bij de eerste koffiestop werden de shirts uitgedeeld. De kleur was al die tijd geheim gebleven, gelukkig was iedereen tevreden met de mooie blauwe kleur en was de opdruk zonder fouten. Bij roeivereniging Wetterwille werd de Morra voorzichtig op het gras gelegd en was het wachten op de keuring. Ondertussen ging een aantal mensen boodschappen doen voor ons ontbijt bij B&B Gastopstal waar wij zaterdag zouden overnachten. Dit jaar reden de busjes ons niet alleen naar de wisselplekken maar ze waren ook ons onderkomen tijdens de hele tocht. De Morra kwam zonder problemen door de keuring. Natuurlijk, wij hadden niets anders verwacht!Na eerst in restaurant Fellini een heerlijke pastamaaltijd gegeten te hebben, reden wij terug naar Wetterwille om de Morra in het water te leggen waarna Dirk, Hans en Guus de boot zouden op-roeien naar de Prinsentuin om daar te wachten op de start van de elfstedenroeimarathon.Om 20:00uur was het dan zo ver. De eerste boot mocht starten en wij, nummer 91,>>
Pinkster Groene Hart
Geplaatst door 'hansrnhr' op 4-jun-2019 12:59:33
LAST MINUTE Tweede Pinksterdag is traditioneel onze Pinkster Groene Hart & Meije gastentoertocht voor roeiers van andere roeiverenigingen die in onze boten roeien. Er zijn lastminute enkele boten beschikbaar gekomen. Onze roeiers kunnen hier nu voor intekenen. Intekenen is per team (1x C4*/5pers of 1x W3/3pers) voor € 20 pp incl. na afloop BBQ buffet.
Ivm de vaarroute is toerervaring noodzakelijk (min. 50% van de roeiers per boot). Ga naar het intekenbord.
Met groen hartelijke groet, de RVA Toercommissie 
Coaching wedstrijdroeiers
Geplaatst door 'Wilma' op 3-jun-2019 21:40:57
Vanaf deze week wordt er op donderdagavond van 19.00 tot 20.30 voor (aankomend) wedstrijd veteranen roeiers coaching gegeven. Ook senioren kunnen meedoen. Je kunt je hiervoor voor komende donderdag nog inschrijven via de instructieplanner onder Vete. coaching. Deze naam zal daarna veranderen naar WV coaching (WV = Wedstrijd Veteranen). Per beschikbare aangemelde instructeur kunnen 2 boten zich aanmelden. Alleen de slag van de ploeg hoeft zich aan te melden. Gaarne ook zelf je boot reserveren. Indien de woensdag voorafgaande aan de donderdag er nog plek over is kunnen ook niet wedstrijdploegen zich aanmelden. Voor wedstrijdroeiers geldt dus dat ze voorrang krijgen, mits op tijd aangemeld. Streven is om zoveel mogelijk donderdagavonden coaching te geven maar check altijd eerst de instructieplanner voor de exact beschikbare mogelijkheden. Ook coaches, die  beschikbaar zijn, worden van harte uitgenodigd zich aan te melden. Hoe meer coaches meedoen des te meer mogelijkheden er zijn voor de roeiers.
Historisch materiaal
Geplaatst door 'Ad' op 28-mei-2019 17:29:12
Onderdeel van het vieren van een lustrum is het terugkijken naar het verleden. Dat heeft John op amusante wijze gedaan tijdens ons lustrumfeest. Zijn presentatie is terug te vinden in het archief onder  'lustrum'. Daar is ook een uitgeschreven verhaal te vinden over de geschiedenis van onze vereniging. Dat is nog niet af, dus aanvullingen worden op prijs gesteld. Ook is er oud filmmateriaal naar boven gekomen. Zo is er een film - hier te zien - over de bouw van onze loods, de opening ervan (vanaf 0h50), het afbreken van de houten loods (vanaf 1h15), en de toespraak van John en vlootschouw ter gelegenheid van ons tweede lustrum. Vooral voor de oudere leden een feest der herkenning!>>
Volg de RVA Elfstedenploeg 2019
Geplaatst door 'erica' op 28-mei-2019 01:12:10
Op vrijdagochtend de 31e is het eindelijk zover, na veel voorbereiding vertrekken we naar de Friese elf steden. Met behulp van twee bussen, 4 chauffeurs, 12 bemanningsleden, 1 prachtige boot en minimaal 2 supporters gaan we alle elf steden bezoeken en bijbehorende stempels bij elkaar roeien.
Reis mee: De boot is ook voor iedereen thuis te volgen, aan boord zit een GPS tracker die elke 15 seconden de actuele lokatie doorgeeft. De tracker komt vrijdagmorgen on-line, tot we weer thuis zijn.
>>
Fotos lustrum
Geplaatst door 'Ad' op 26-mei-2019 16:02:20
Heb je mooie fotos gemaakt tijdens het lustrum? Die zouden wij graag ontvangen en op onze website publiceren! De normale procedure daarvoor staat beschreven in het forum vereniging/website. Ter gelegenheid van het lustrum mag je je mooiste fotos ook mailen naar foto@rv-alphen.nl Stuur a.u.b. niet meer dan een tiental fotos. Als je er echt veel hebt, volg dan de procedure als beschreven in de link. Alvast bedankt.
Lustrum-activiteiten gestart
Geplaatst door 'Ad' op 25-mei-2019 09:48:03
foto Marius Wulffers
Dit weekend viert onze roeivereniging haar 40-jarige jubileum met talloze activiteiten. Aftrap was vrijdagavond met een vlootschouw, afgenomen door burgemeester Spies en wethouder Schotanus. Na afloop zijn zij meegevaren in een sloep naar onze vereniging om samen met ons te genieten van heerlijke zoete aardbeien met slagroom. Tevens heeft de heer Schotanus de winnaar van de vlootschouw bekend gemaakt: de dubbeltwee met Roos en Julia!
De viering van ons 40-jarige jubileum was een jaar uitgesteld, wegens het overlijden - nu een jaar geleden, tijdens het roeien - van Nico Gaastra. Een mooi interview met zijn zoon en dochter is vandaag gepubliceerd in het Algemeen Dagblad.
De activiteiten gaan vandaag, zaterdag, verder met kanoën en suppen om 14:00 uur, en natuurlijk een groot feest om 20:00 uur in het Parktheater.
toertocht Weesp
Geplaatst door 'Joke Ydema' op 19-mei-2019 21:13:47
Toertocht Weesp 18 mei 2019 Verslag door Henriëtte AntesNu het roeiseizoen al een paar maanden aan de gang is, is het tijd voor een toertocht. Ditmaal van Weesp naar  Vreeland over de Vecht. De toercommissie (m.n. Peter) had geregeld dat we een aantal boten van de RV Weesp konden gebruiken en met 20 roeiers gingen we op pad. Wij kozen de toeristische route naar Weesp en reden langs groene landerijen, smalle weggetjes met vaak uitzicht op Hollands water. Ook het weer werd na een nevelig begin steeds beter. Dat beloofde veel goeds voor de roeitocht en dat bleek ook zo: de hele dag stralend weer en weinig wind! Na de bootindeling was iedereen snel weg over de kronkelige Vecht. Onderweg was er genoeg te zien; woonboten (de een wat mooier dan de ander), kleine karakteristieke huisjes, kapitale villa’s, kasteeltjes, boerderijen, meertjes. Tussendoor passeerden we diverse dorpjes. Kortom: zowel de roeiers als de stuur hoefden zich niet te vervelen. In elke boot werd er regelmatig gewisseld van stuur naar roeier; de een bij een steiger, de ander op het water. Na ca. 16 km waren we in Vreeland voor de lunchstop. Het uitstappen op de steile kant vereiste enige lenigheid, wat iedereen>>
Ideeenbus Visie 2030
Geplaatst door 'Elmendorp' op 19-mei-2019 20:58:39
Allen, we zijn blij met de vele briefjes die in de ideeënbus Visie 2030 zijn gedaan, waarvoor dank! Wij gaan deze ideeën samen met de opties door de werkgroep Visie 2030 zijn gegenereerd deze zomer onderzoeken op financiele en konstruktieve haalbaarheid en prioritiseren en in een gefaseerd plan verwerken dat we op de najaars ALV willen presenteren. Er zijn tot nu toe (de ideeënbus blijft nog wel even hangen) 32 ideeën in de bus gedaan, waaronder een chillplek voor de jeugd, betere straatverlichting, banken voor op ons zonneterras, gietvloeren en nieuwe wandtegels in de kleedruimtes, afsluitbare lockers, RVA bidons, een vaatwasser (deze werd in de bus gedaan na een hele drukke KIKA zaterdag...) een breder assortiment aan snacks, gratis koffie, lichtvensters in de loodsen, etc, etc. Al met al zeer goede inzendingen waar we zeker wat mee gaan doen. De ideeënbus is nu geleegd, maar blijft nog wel even hangen, dus als er je wat te  binnen schiet: in de bus ermee!
Sjaak  
De zwemtrap
Geplaatst door 'Elmendorp' op 19-mei-2019 20:39:14
Beste roeiers en anderen gebruikers van het vlot. Ik kan jullie met grote blijdschap mededelen dat de langverwachte zwemtrap in de hoek naast de rollenbaan is gehangen. Ik hoop dat hij nooit nodig zal zijn, maar mocht dat wel zo zijn, dan ben ik ervan overtuigd dat hij zal bevallen. Ikzelf ga hem een keer uitproberen zodra de watertemperatuur dat toelaat, 
Sjaak 
Infoavond Wedstrijdroeien
Geplaatst door 'Wilma' op 15-mei-2019 12:32:32
Wil je meer weten over wedstrijdroeien en wat daar zoal bij komt kijken, ben je op zoek naar een ploeg met wie je samen wedstrijden kunt gaan roeien of wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor reguliere coaching om je prestaties te verbeteren? Kom dan naar de info avond voor het wedstrijdroeien op woensdag 29 Mei van 20.00 tot 21.30. Na een algemene presentatie over het wedstrijdroeien is er volop gelegenheid voor het beantwoorden van al je vragen en het bespreken van wensen / behoeften van (toekomstige) wedstrijdroeiers. Naar aanleiding van deze info avond zullen eventuele nieuwe wedstrijdploegen worden gevormd en hiervoor reguliere coaching georganiseerd worden (waar mogelijk).   
Dubbele Botendoop
Geplaatst door 'Jan' op 6-mei-2019 18:20:24
Op zaterdag 11 mei zullen om 11:00 uur twee spiksplinternieuwe boten worden gedoopt. De boten zullen worden gedoopt door de oud-bestuursleden Wiepke Warmerdam en Els Driessen. Na de doopceremonie drinken we gezamenlijk een glas bubbels en wordt het feestje afgesloten met het voorroeien van de boten, waarmee ze officieel in de vaart zijn genomen.
De eerste boot die gedoopt wordt is een wedstrijd dubbeltwee (2x), gewichtsklasse 65 - 80 kg. Het is een zusterschip van de Ziende, maar in tegenstelling tot de Ziende uitgerust met bowriggers. Dat zijn riggers die achter de roeier zijn gemonteerd.
De tweede boot is een 'recreatie skiff'. Dit type boot is volledig nieuw bij de Roeivereniging Alphen. De skiff is breder en korter dan een gewone of wedstrijd skiff. Een recreatie skiff is daardoor stabieler en wendbaarder dan een gewone skiff. Ook het instappen is eenvoudiger door het verlaagde emplacement. De boot is bedoeld voor de beginnende skiffeur, voor de ervaren skiffeur die op zoek is naar wat meer comfort en als alternatief voor de single roeier die graag in een C1 roeit. Gewichtsklasse 60 - 100 kg.
De boot zal in het afschrijfboek te vinden zijn bij de skiffs, mag geroeid worden met de>>
Alle oudere berichten zijn te vinden in het forum onder 'Nieuws'.
Agenda
Alphen blad
Weer
Roeinieuws