Nieuws
we mogen weer volop sporten
Geplaatst door 'willemien' op 27-jan-2022 12:09:47
We mogen weer volop binnen en buiten sporten. Het tijdslot van 5 boten per kwartier blijven we voorlopig handhaven.
Sociëteit, kleedkamers, toiletten en douches mogen weer gebruikt worden.
Houd anderhalve meter afstand op het voorterrein, terras en binnen locaties.
We houden ons natuurlijk aan alle basisregels en neem je coronatoegangsbewijs mee naar de RVA. Je kunt gecontroleerd worden. 
Zie verder de website van de Rijksoverheid corona en sport.
Elfstedentocht 2022: wie doet er mee?
Geplaatst door 'gabkleijwegt' op 27-jan-2022 11:03:36
Hi allemaal!
Na al meerdere jaren er over na te hebben gedacht, willen Julia en ik ons plan om de Elfstedentocht te roeien dit jaar werkelijkheid maken! Mits de Corona het dit jaar toelaat natuurlijk... Maar dat kunnen wij natuurlijk niet alleen!
De Elfstedentocht (210 km) wordt als estafette geroeid op 27 en 28 mei 2022 (het weekend van Hemelvaart) in boottype C2*. Het doel is om binnen 24 uur te finishen. De star is op vrijdagavond 20:00 uur.
Wij zijn op zoek naar een ploeg van +/- 16 enthousiastelingen die dit avontuur met ons willen aangaan. Dit betreft (max.) 12 mensen voor in de boot (roeien/sturen) en +/- 4 mensen voor de organisatie rondom de roeiboot (rijden/helpen met wisselen in de bot/de catering etc.). Tot nu toe hebben Julia S., Kiki en Roos (studenten) aangegeven te willen roeien. Gerrit gaat graag mee voor de organisatie rondom de boot. Als we genoeg mensen bij elkaar hebben, gaan we met z'n allen rond de tafel om afspraken te maken.
Ben je enthousiast geworden en zie je dit ook wel zitten? Stuur een berichtje naar Roos (zie de ledenlijst) of neem alvast een kijkje op de website: elfstedenroeimarathon.nl
Sportieve groet, Julia Sprokkerieft en Roos>>
inlooproeien
Geplaatst door 'Joke Ydema' op 22-jan-2022 15:39:42
Afgeroeide leden vragen zich nog wel eens af: hoe nu verder?
Heb je nog geen eigen groep en wil je andere mensen van de vereniging leren kennen?
Dan is er de mogelijkheid van 'inlooproeien'
Op dinsdag, donderdag en zondag ochtend wordt er geroeid met iedereen die aanwezig is.
Voor meer informatie en tijden: kijk onder toerroeien/midweekroeien/zondagroeien.
Aarzel niet: iedereen is welkom, gewoon komen!
kleding nieuwe leden
Geplaatst door 'Joke Ydema' op 20-jan-2022 14:48:15
Bahlman shirt Voor allen die afgelopen jaar zijn afgeroeid en graag in de clubkleding willen roeien:
Bij Bahlmansport in de Herenhof is het rode shirt te koop.
Ook is er een geel zomershirt met RVA opdruk.
Leden van RVA krijgen korting op overige artikelen, zoals een broek bijvoorbeeld.
Denk ook altijd aan zichtbaarheid op het water en draag over je clubkleding een fluoriserend hesje of warme turtle.
Voor turtles kun je kijken op roeigoed.nl 
Ook hier zijn broeken, jacks, zitmatjes, handschoenen etc. te koop.
Roeien in alle boottypen weer mogelijk
Geplaatst door 'Ad' op 14-jan-2022 21:12:15
Vanaf zaterdag 15 januari mag er weer volop gesport worden. Dit betekent voor ons dat roeien in alle boottypen weer is toegestaan! Ook zijn de kleedkamers, douches en toiletten weer open. Wel is vanaf 18 jaar hiervoor een coronatoegangsbewijs verplicht en mondkapjes vanaf 13 jaar. De sociëteit en bar blijven gesloten - op de RVA bieden we vooralsnog geen afhaalservice. Voor meer informatie, zie de publicatie van de Rijksoverheid. Corona is echter niet weg, dus de basisregels blijven van kracht om elkaar niet te besmetten:
  • Was vaak en goed uw handen.
  • Houd 1,5 meter afstand.
  • Blijf thuis bij klachten en laat u direct testen bij de GGD  of doe een zelftest. Ook als u al gevaccineerd bent.
  • Zorg voor voldoende frisse lucht.
Om te helpen met het afstand houden voor en na het roeien, blijven we de limiet van 5 boten/kwartier aan het vlot hanteren. Als een kwartier 'vol' is, dan wordt dat middels een rood vlakje aangegeven in het afschrijfboek.
Zichtbaarheid op het water
Geplaatst door 'Ad' op 11-jan-2022 19:45:36
Goede zichtbaarheid van roeiers op het water is belangrijk, zoals ook onlangs in een mail naar alle leden is gezegd. Maar hoe doe je dat? Klik daarvoor op dit bericht en vind wat suggesties en/of voeg daar je eigen suggesties aan toe!>>
Leden enquete
Geplaatst door 'Ad' op 23-dec-2021 16:00:53
In November hebben we een enquête onder de leden van de RVA gehouden om met name zicht te krijgen op de betrokkenheid van de leden met de vereniging. Deze enquête is door 122 leden ingevuld, waarvoor onze hartelijke dank. Als je alle reacties verzameld dan heb je een document van 40 paginas, dus daar zijn we nog wel even mee bezig! In de reacties zitten veel goede suggesties op bijna alle beleidsterreinen zoals instructie, toer/wedstrijdroeien, sociëteit/bar, gebouw/kleedkamers, klusdiensten/credits en cultuur (hoe we met elkaar omgaan). We hopen deze te kunnen omzetten in concrete plannen en op de voorjaars ALV te kunnen presenteren. Voor nu even een paar Vraag1 getallen: van de respondenten komt 49% meerdere keren per week naar de roei en 36% minstens één keer per week. Belangrijkste reden is om sportief bezig te zijn maar ook de sociale contacten scoren hoog. Het organiseren van sociale activiteiten wordt belangrijk ervaren, vooral als er een directe relatie met het roeien is. En bijna iedereen is het ermee eens dat je ook zelf moet bijdragen aan het in stand houden van de vereniging, maar is niet altijd duidelijk hoe dat zou moeten/kunnen. En tenslotte vindt ruim 90% van de respondenten de website en email de goede manier om op de hoogte te worden gehouden.
Maatregelen i.v.m. corona
Geplaatst door 'Ad' op 21-dec-2021 15:39:29
In de persconferentie van 19 december zijn nieuwe maatregelen afgekondigd ivm corona. Basis is dat sporten buiten tussen 05:00 en 17:00 uur is toegestaan voor de jeugd (zonder verdere belemmeringen) en voor volwassenen vanaf 18 jaar met maximaal twee personen en eventueel een instructeur. Daarbij moet 1,5m afstand gehouden worden, maar waar dat i.v.m. de sport niet mogelijk is kan daarvan afgeweken worden. Voor de RVA vullen we dit als volgt in:
  • Er kan geroeid worden in alle wherries, skiffs, tweetjes, C1-tjes en C2-tjes. Er mag met maximaal twee personen buiten ge-ergometerd worden.  De jeugd t/m 17 jaar mag – behoudens natuurlijk de vereiste roeibevoegdheden – roeien in alle boottypen en met meer personen buiten ergometeren;
  • In gestuurde boten draagt de stuur bij voorkeur een mond- en neusmasker;
  • Er kan geroeid worden van zonsopgang tot zonsondergang of uiterlijk 17:00 uur;
  • De loods is open tot 17:00 uur en er kan gebruik gemaakt worden van de toiletten. De kleedkamers, douches, sociëteit en de bar zijn gesloten;
  • Om te grote drukte op ons terrein te voorkomen, wordt er weer gewerkt met tijdsloten van 15 minuten. In elk tijdslot mogen maximaal 5 boten aan het vlot zijn, bezig met vertrekken dan wel aankomen. Na het roeien wordt men geacht het terrein weer direct te verlaten.
  • Eenieder wordt geacht alle hygiëne maatregelen in acht te nemen en vooral niet naar de roei te komen bij klachten die zouden kunnen wijzen op een corona besmetting.
In het botenafschrijfsysteem zijn bovenstaande regels zoveel mogelijk geïmplementeerd. Er kunnen hierdoor geen boten gereserveerd worden die tot schending van een van bovenstaande regels zouden leiden.
Fijne feestdagen gewenst
Geplaatst door 'Ad' op 20-dec-2021 16:49:58
Het bestuur van de RVA wenst jullie allen fijne feestdagen en een gezond en sportief nieuw jaar toe.
Willemien, Henriette, Laura, Joke, Ad.
Uitreiking zilveren blad
Geplaatst door 'gabkleijwegt' op 27-nov-2021 17:02:20

Tijdens de lunchpauze van de roeiclinic (zie onderstaand bericht) deelde jeugdcommissaris Yvonne Boere een zilveren speld in de vorm van een roeiblad uit aan Julia van Remoortere en Nina Belger. Zij ontvingen deze onderscheiding omdat zij zich zeer verdienstelijk maken voor het jeugdroeien.>>
Olympische roeiclinic
Geplaatst door 'gabkleijwegt' op 27-nov-2021 16:06:03

Zaterdag 27 november bezochten twee Olympische roeiers onze vereniging. Melvin Twellaar en Stef Broenink behaalden afgelopen zomer tijdens de Olympische Spelen in Tokio een zilveren medaille in de dubbeltwee. Dit weekend kwamen zij naar Alphen om onze jeugd de fijne kneepjes van het roeien bij te brengen. Eerst kwamen de niet-wedstrijdroeiers aan de beurt. Vervolgens was er een lunchpauze waarbij de natte en verkleumde menigte op temperatuur kwam met warme chocolademelk en broodjes knakworst, verzorgd door Nina en Julia. Ook was er gelegenheid de zilveren plakken van Melvin en Stef te bewonderen. Na de pauze gingen de wedstrijdroeiers het water op voor een grondige training. Ondanks het tegenvallende weer was het toch een geslaagde gebeurtenis.
Instructie in de Oktophoor
Geplaatst door 'MirjamK' op 23-nov-2021 15:31:09
Van 4 december a.s. tot eind juni organiseren we één keer per vier weken instructies in een gladde (scull-)boot voor acht roeiers en een stuur: de Oktophoor. We willen hiermee roeiers die in het afgelopen jaar de bevoegdheid C4 of C4-gevorderd behaald hebben laten ervaren wat er nog meer mogelijk is met roeien, maar we nodigen ook meer ervaren roeiers uit om zich in te schrijven. Het streven is dat per moment maximaal 5 mensen deelnemen die nog instructie volgen of net afgeroeid zijn, aangevuld met mensen die al glad kunnen roeien. Met z’n achten tegelijk roeien is fantastisch! Om dit mogelijk te maken slaan instructeur Jos van Velzen en stuurvrouw Liza Lausberg de handen ineen en begeleiden zij de roeiers met nuttige aanwijzingen vanaf de kant en in de boot. Er is op ieder niveau genoeg te leren en te genieten. Instructie in de 8 >>
RVA notenboom rijker
Geplaatst door 'Rob Meijer' op 23-nov-2021 15:16:14
Afgelopen zaterdag hebben Piet van Dam en Rob Meijer een walnotenboom geplant. Een lang gekoesterde wens van onze maai- en timmervrijwilliger Henk Bouwman kwam hiermee in vervulling. !5 jaar geleden stonden er bij de RVA twee walnotenbomen. een ervan is vroegtijdig overleden, de ander draagt nog steeds geen noten. Maar met deze boom zal het anders gaan; het ras in Juglas regia `Broadview`. Een ras dat vroeg draagt en zelfbestuivend is. Over drie jaar kunnen we de eerste notentaart op de RVA gaan bakken. >>
Sinterklaas is weer in het land
Geplaatst door 'Ad' op 20-nov-2021 16:49:14
Sinterklaas
Enquete
Geplaatst door 'Ad' op 16-nov-2021 19:57:45
Zoals aangekondigd in de Algemene Ledenvergadering van 10 november, vraagt het bestuur aan de leden om mee te doen aan een "leden betrokkenheid"enquête. Door deze enquête hoopt het bestuur en de commissarissen meer inzicht te krijgen in wat leden bindt aan onze vereniging en hoe we de vrijwillige klusdiensten - het verdienen van credits - kunnen optimaliseren. De enquête staat nu online, en kan ingevuld worden tot uiterlijk 1 december - via bijgaande link (klik eerst op de >>).>>
Alle oudere berichten zijn te vinden in het forum onder 'Nieuws'.
Agenda
Alphen blad
Weer
Roeinieuws