Nieuws
de jeugd heeft nog steeds toekomst!
Geplaatst door 'Frank Ticheler' op 5-okt-2022 12:23:15
Onder deze titel is er eerdere berichtgeving geweest over de deelname van een 4-tal jeugdleden van RVA aan televisie-opnames voor het programma Zappsport The Battle.
Het was een hele leuke dag met mooi weer en een spannende belevenis.
Het resultaat ervan is helaas erg kort voor uitzending aangekondigd maar gelukkig is de uitzending via de link: https://www.zapp.nl/programmas/zappsport/gemist/AT_300003933 terug te zien.
Veel kijkplezier!
Sluitingstoertocht 15 okt Amsterdam
Geplaatst door 'hansrnhr' op 3-okt-2022 00:08:41
De laatste tocht dit jaar is met 4 wherry’s van de rv R.I.C. via de Amstel en het Oosterdok naar het KNSM eiland. Zie het intekenbord voor meer info, wees er snel bij.
Botendoop
Geplaatst door 'Ad' op 29-sep-2022 09:56:08
In 2008 werd een skiffje gebouwd door Empacher. Het belandde na korte tijd bij RV De Maas waar het door Daan Weide werd gevaren. Daan trainde er vooral in tijdens de wintermaanden en roeide op hoog niveau in grotere nummers. Het skiffje, dat de naam Maasstad droeg, lag in de zomer in de loods.
Na Daan hebben diverse junioren er in de winter mee getraind, maar geen (internationale) wedstrijden mee geroeid.
De Maas ging ouwe rommel opruimen. Zo kwam de boot terecht bij Roeiwerf Wiersma die het helemaal renoveerde. Eigenlijk was de boot daar te goed voor, maar Alex Wiersma vond het ontzettend leuk om hem weer terug te brengen in nieuwstaat.
Via via kwam zij op mijn pad. Zij, want ... het is een dame. Hoogste tijd om deze fier te onthullen aanstaande zaterdag bij de botendoop. Je bent van harte welkom! Tussen 11 en 11.30 uur doopt Yvonne van Sprang mijn prachtige skiff onder het genot van een glaasje bubbels.
Dus: tot water! Pauline
Skiff ‘Omslaan en weer in de boot’
Geplaatst door 'Ellen' op 19-sep-2022 21:01:51
“Als ik omsla in de skiff, hoe kom ik er dan weer in?” Alle tips en tricks in de cursus op 2 oktober met Martin Uiterwijk. Voor een ieder die nu instructie volgt voor skiff 1 of in bezit van minimaal de skiff 1 proef.  Schrijf je in, zie instructieplanner, zondag 2 oktober 13:30 uur.
Roeien is ook leuk als het regent
Geplaatst door 'SPRANGYA' op 18-sep-2022 14:00:06
Zo'n 20 deelnemers trotseerden regen en wind en stapten op de open dag in de boot om kennis te maken met de roeisport. Met dank aan de goede begeleiding van de instructeurs bereikten ze allemaal weer veilig het vlot. Ondanks de plensbuien onderweg stapten alle deelnemers vrolijk weer uit de boot. Na een drankje en een beetje opwarmen in de soos volgde een rondleiding en meer informatie over de vereniging. Hopelijk zijn de deelnemers nog steeds zo enthousiast en zien we ze terug als lid van de RVA. De eerste aanmelding is al binnen! Dank aan alle vrijwilligers die hebben geholpen met de voorbereidingen, de instructie en de rondleiding!
>>
Royalty of the Aar - Onderlinge wedstrijden
Geplaatst door 'Olgers' op 16-sep-2022 11:54:09
Royalty of the Aar 2022 Afgelopen weekend is onder perfecte omstandigheden, onze jaarlijkse onderlinge wedstrijd “Royalty of the Aar” verroeid. In drie blokken werd er gestreden, wie zich voor het komende roeiseizoen King, Queen, Prince en Princess of the Aar mag noemen. Verder was er ook een mooie strijd gaande, in het jeugdveld, onder de diverse Damens “viertjes” en tussen de zaterdag en zondag heren achten. Verassende overall winnaar in het combinatie klassement, was Sander Niemans, hij mag met recht nu de titel, Prince of the Aar 2022 dragen. Nummer twee in het klassement was Ad Brandt die zich wederom voor het komende seizoen, King of the Aar mag noemen.  Amy Ticheler werd winnaar in de meisjes skiff en is onze nieuwe Princess of the Aar. Helaas geen Damens die dit jaar, de strijd in de skiff wouden aangaan, dus voor het komende seizoen geen Queen. Tijdens en na de wedstrijd was het in het zonnetje volop genieten met koffie, thee en taart.
Zaterdag 24 sep Groene Hart Marathon
Geplaatst door 'hansrnhr' op 15-sep-2022 22:59:15
Zaterdagochtend (24sep) tot 9uur en 's middags na ca 15:00 uur is het Aarvlot niet toegankelijk met andere boten dan de deelnemende marathonboten. >>
Goede wijn behoeft geen krans / de paella-maaltijd
Geplaatst door 'Frits Teule' op 13-sep-2022 12:11:38
“Goede wijn behoeft geen krans.” Zo begon Jan van der Sprong zijn woordje voor Cees Gillon die op 12 september afscheid nam na 25 jaar de kluscommissie geleid te hebben. Het afscheid viel samen met de jaarlijkse paellamaaltijd die echter door Corona twee keer niet is doorgegaan. De klussers, zo’n twintig mensen waaronder een enkele ex-klusser ook, waren dus in opperbeste stemming, dat laat zich raden. De wijnen waren trouwens ook uitstekend maar de uitspraak sloeg op Cees. Terecht.  Cees over wie Jan zei hoe hij alleen klussen toebedeelde die men leuk vond “want anders komt er niks van terecht”. Cees die zelf ook danig onder de indruk was van het vele goede werk van de maandagochtendklussers.Cees die genoten had van de probeersels bij het bouwen van de rollerbaan, van de botenkarretjes, de laatste eerst van hout gemaakt en toen definitief van metalen steigermateriaal. Door te proberen werden de oplossingen perfect en robuust, zo had hij waargenomen. Cees was ook van de schema’s. Schema’s van het regelmatige onderhoud van met name de houten boten, van de botenkarretjes, van de (bandenspanning van de) botenwagens, van het schoonhouden van de dakgoten en van wat al niet. Je zou>>
Uitslag RVA onderlinge wedstrijd
Geplaatst door 'Ad' op 11-sep-2022 14:37:22
De gevaren tijden zijn hier terug te vinden, zowel van de 2k/500m als de 200m sprint. Kies daarvoor het juiste blok. Zowel de absolute tijd, als de tijd gecorrigeerd voor leeftijd, geslacht en boottype worden vermeld. Door op een kolomkopje te klikken, kun je daarop sorteren. Klik op de onderstreepte teamnaam, om de namen van de roeiers te zien. De uitslag in punten van deze tweekamp, vind je hier. >>
Startlijst onderlinge wedstrijden zondag
Geplaatst door 'Ad' op 9-sep-2022 18:09:46
Zondag zijn de onderlinge wedstrijden. De startlijst is hier te vinden. De benodigde boten zijn voor de wedstrijd gereserveerd. Roeien in andere boten buiten de wedstrijd is toegestaan, maar zorg a.u.b dat je de wedstrijdroeiers niet hindert.
Afschrijving recreatie boten
Geplaatst door 'erica' op 2-sep-2022 14:17:05
De benodigde bevoegdheid voor afschrijving van Elft, Fint, Hoekse Aar en Fivel is C-proef scullen.
Daarom zijn vanaf vandaag de 4 recreatie boten her-ingedeeld en te vinden bij de C-boten.
Nachttocht 17 september
Geplaatst door 'Belg' op 31-aug-2022 16:07:43
Op zaterdagavond 17 september organiseert de toercommissie eindelijk weer een nachttocht. Een unieke belevenis! Zie het intekenbord voor meer info.
Verslag beginnerstocht
Geplaatst door 'Belg' op 31-aug-2022 15:46:56
Katinka Kranenburg roeide mee met de beginnerstocht van 20 augustus en was zo vriendelijk om hiervan verslag uit te brengen:
Wat een prachtig weer hadden we! Er lagen gelukkig al een paar boten klaar en zo konden we na een kort instructiemoment de andere boten erbij halen, instappen (niet helemaal gelijk) en op pad. De tocht begon meteen met een goede oefening, want we moesten met wat vaart door de eerste lange brug. En er volgden nog meer bruggetjes …“slippen, nu!” is wat daarvan is bij gebleven. 
Het roeien zelf ging een beetje roestig (ik was net terug van 3 weken vakantie), maar wat was het mooi om door de polders te varen! >>
Royalty of the Aar - Onderlinge wedstrijden
Geplaatst door 'Olgers' op 30-aug-2022 21:09:57
REMINDER, de inschrijving voor de Onderlinge van zondag 11 September as, sluit binnenkort. Nu nog kans voor iedereen, van junior tot senior, van beginner tot gevorderde roeier om mee te doen aan deze leuke wedstrijd. Een mooie kans om jezelf, of samen met je team, je te testen in een onderlinge roeiwedstijd, in diverse boot types, van C2 tot C4 maar ook in het gladde materiaal zoals skiff en acht. Genoeg mogelijkheden, dus schrijf je in, voor de Onderlinge.
de jeugd heeft de toekomst!
Geplaatst door 'Frank Ticheler' op 16-aug-2022 23:26:22
Als nieuwe commissaris voor de jeugd wil ik hierbij nogmaals het jeugdkamp onder de aandacht brengen.
Vanaf woensdagochtend 17 augustus 10.00 tot en met vrijdagmiddag zal het jeugdkamp opgeslagen zijn op het veldje naast de loods. Daarmee heeft de RVA jeugd dus niet alleen de toekomst maar ook het veldje en de soos en de kleedkamers in gebruik. 
Graag rekening hiermee houden als jullie één dezer dagen op de vereniging zijn.
Alle oudere berichten zijn te vinden in het forum onder 'Nieuws'.
Agenda
Alphen blad
Weer
Roeinieuws