Nieuws
Foto's
Geplaatst door 'willemien' op 22-feb-2018 10:17:02
Beste leden, oud leden en donateurs,
Ons jeugdlid Nina Belger is een slide show aan het maken voor ons lustrum op 25 en 26 mei aanstaande.
Zij is op zoek naar foto's uit jullie archief. Het mag van alles zijn, toertochten, wedstrijden, roeikampen, jeugdkampen van recente datum maar ook graag uit de historie als het maar met onze vereniging te maken heeft. Graag digitaal aanleveren op Nina's mailadres. Lees verder, log in >>
Rake klappen uitgedeeld
Geplaatst door 'cees de heij' op 20-feb-2018 21:49:31
De RVA-jeugd is afgelopen zaterdag op bezoek geweest Boksschool Teus de Kruyf voor een boks clinic. Het is voor de jeugd altijd een bijzondere ervaring om kennis te maken met andere sporten. Nu dus (bij de jeugd) het populaire boksen. Er was een pittige warming-up, maar algauw waren er de oefeningen met de bokshandschoenen. Er werden flinke klappen ‘op de handen’ uitgedeeld door zowel de jongste als de oudste deelnemer. Na een dik uur was de fut er wel uit. Teus heeft ze wel te pakken gehad. Iedereen vond het een fantastische ervaring. Een leuke en leerzame training. Lees verder op de site.>>
Openingstocht Nieuwkoop
Geplaatst door 'Joke Ydema' op 18-feb-2018 09:47:01
Je kunt je inschrijven voor de openingstocht van de toercommissie op 17 maart. Prachtige tocht door de polders en rietlanden.
Kijk voor informatie op het intekenbord.
RVA jeugdergo 2018, altijd lastig!
Geplaatst door 'cees de heij' op 12-feb-2018 20:56:34
Zaterdagmiddag 10 feb. vond opnieuw de jaarlijkse RVA jeugdergometerkampioenschappen plaats. Een verbeten strijd tussen de jeugdleden. En er werd gestreden! Elk jeugdlid vocht een strijd in zijn of haar leeftijdscategorie. Er waren twee heats per categorie. De meegekomen familieleden moedigden hun (klein)kind, zus of broer fanatiek aan. Uitslagen: JONGENS 9/10 jr. Lars Flipse, 13/14 jr Floris Cramer, 15/16 jr Siem Visser, 17/18 jr Wessel Pannebakker. MEISJES 13/14 jr Jorinde van Maanen, 15/16 jr Nina Belger, 17/18 jr Pascale Mulder. Direct na de wedstrijd was er voor iedereen taart, een presentatie over de plannen en wedstrijden voor de aankomende zomer en de prijsuitreiking. Opnieuw een sportief roei evenement. Een beetje lastig, maar vooral sportief!
Feestpanmaaltijd
Geplaatst door 'annemieke' op 10-feb-2018 16:20:50
Aansluitend op de openingstocht vindt er een gezellige maaltijd plaats op de vereniging voor alle leden (dus ook als je niet mee hebt geroeid, ben je van harte welkom).>>
40 jaar RVA
Geplaatst door 'Leny Vink' op 9-feb-2018 21:50:59
Voor het overzicht van 40 jaar historie van onze roeivereniging zijn John Souverijn en Leny Vink op zoek naar verhaaltjes, beschrijvingen van opmerkelijke gebeurtenissen. Deze verhalen hebben als doel een beeld van activiteiten of gebeurtenissen te schetsen, waar wij als leden zo af en toe mee te maken kregen. Wij zoeken naar persoonlijke ervaringen bijvoorbeeld: een gebeurtenis op het water, een tocht waar iets onverwachts gebeurde, die keer dat je omsloeg, maar ook bijvoorbeeld jouw eerste wedstrijd. Of een terugblik op baractiviteiten, deelname aan een regatta of roeien in een ander land. Al die persoonlijke verhalen kleuren de historie vande RvA, onze roeihistorie.
Heel practisch: 
mailen kan naar JHMSouverijn@kpnmail.nl of Leny.Vink@gmail.com.
Maar je kunt ook even bellen voor overleg: Leny op 06 5352 6423
Wel graag reageren voor het eind van deze maand!
lustrum shirts
Geplaatst door 'Joke Ydema' op 6-feb-2018 23:07:23
Wil je ook zo’n cool geel lustrumshirt? Bestellen kan nu. Kijk op het intekenbord voor informatie over passen en bestellen.
muren van de douche
Geplaatst door 'overdijk' op 4-feb-2018 18:06:43
De muren van de douches van zowel de heren als de dames kleedkamer hebben afgelopen dinsdag een grondige buurt gehad door een schoonmaak bedrijf. Ze zijn weer schimmel en kalkvrij.
100 jaar roeisport in Nederland
Geplaatst door 'Ad' op 28-jan-2018 16:44:25
Bijgaand filmpje laat 100 jaar roeisport in Nederland zien, en is gebaseerd op filmmateriaal van diverse verenigingen. Ook RV Alphen heeft hier aan bijgedragen. Hoe vaak komt RV Alphen voor in dit filmpje? Laat je antwoord achter in een reactie hieronder op het forum.
Lichte stormschade
Geplaatst door 'Thea Barhorst' op 19-jan-2018 20:43:27
Matten terug leggen
Ook de RVA had gisteren wat stormschade opgelopen. De rubbermatten van het vlot waren voor een deel als papiertjes weggeblazen. Een paar mensen van de maandagochtendploeg hebben de matten teruggelegd, zodat iedereen weer zonder problemen kan roeien. 
Pijnklachten en sporten
Geplaatst door 'annemieke' op 17-jan-2018 22:39:15
Hoe ga je hier mee om? Ga je dan niet sporten en neem je rust? Of helpt het sporten juist om je pijnklacht te verminderen en voelt bewegen goed? Hoe kan je voorkomen dat het erger wordt en wat kan je doen ter blessurepreventie?  Op onder andere deze vragen zal op donderdagavond 22 februari een antwoord gegeven worden door Amber Kinkel. Zij is student Bewegingswetenschappen, mede-eigenaar van de gym Unique Body en Mylogenics practitioner. Dat laatste vergt wat uitleg: de basis van deze technieken ligt bij het opsporen en behandelen van de oorzaak van een pijnklacht. Disfuncties in het lichaam kunnen verantwoordelijk zijn voor de problemen. Door gericht, snel en effectief de disfuncties in het lichaam op te sporen, kan de pijnklacht vanuit de oorzaak worden behandeld.  Ben jij er ook bij om bewust te worden van hoe je lijf werkt en hoe je pijnklachten kan bestrijden en voorkomen? Tot dan!  Inschrijven via intekenlijst.
Oliebollen tocht geslaagd
Geplaatst door 'Joke Ydema' op 11-jan-2018 20:45:46
Glad water, een licht zonnetje, 26 enthousiaste roeiers en 6 boten. Dat was het recept voor een geslaagd roeitochtje naar Zwammerdam op 6 januari. Maar zonder het geheime recept voor de overheerlijke oliebollen van onze meesterbakker Ton zou het geen echte oliebollen tocht zijn. Vooraf genoten we ervan bij een kopje koffie en op het water smaakten ze heerlijk, gepresenteerd op een roei riem. De spieren zijn weer los, het toerseizoen kan beginnen!
Toerweekend Heeg
Geplaatst door 'Joke Ydema' op 10-jan-2018 21:02:08
De inschrijving voor het toerweekend in Friesland is geopend.
Aarzel niet, en schrijf je in voor dit altijd gezellige, sportieve toergebeuren.
Kijk op het intekenbord.
>>
Vlootschouw Lustrum 2018
Geplaatst door 'annemieke' op 8-jan-2018 20:02:04
Om alvast in je agenda te zetten:  de vlootschouw op 25 mei met uiteraard ieder lid in een nieuw lustrumshirt wat op de nieuwjaarsreceptie is laten zien.  Binnenkort op de intekenlijst met de juiste maten erbij voor een complete bestelling: shirt, versnapering en drankje totaal 15,- euro*. 
  • Aanvangstijd: 18:30 uur
  • locatie: roeivereniging Alphen
  • einde: voor 22:00 uur in verband met opname door een drone.
* kosten kunnen nog wijzigen in verband met aangaande sponsorcontracten.
** binnenkort ook pas-shirt op de vereniging aanwezig voor het opgeven van de juiste maat.
>>
Lustrum RVA
Geplaatst door 'annemieke' op 8-jan-2018 19:43:53
Achter de schermen zijn de voorbereidingen al volop aan de gang. Hierbij het voorlopig programma op 26 mei Lustrum activiteiten om alvast in je agenda te zetten:
  • 10:00 uur: start roei activiteit op de vereniging
  • 12:00 uur: heerlijke lunch met onder andere van die beroemde gevulde pannenkoeken
  • 13:00 uur: start diverse workshop op het water aan de oever van de vereniging
  • 15:00 uur: einde activiteiten bij de roeivereniging
  • 20:00 uur: start feest bij de Dyck in Woubrugge met een spetterende muzikale verrassing (de jeugdcommissie bereidt een officiële uitnodiging voor inclusief kledingadvies).
  • 24:00 uur: einde feest
* tijden zijn nog onder voorbehoud en worden gaande weg de tijd concreter.
** voor sponsoring kunt u zich aanmelden bij Sjaak Elmendorp en Yvonne de Jong (alles is welkom).
De lustrumcommissie
Alle oudere berichten zijn te vinden in het forum onder 'Nieuws'.
Agenda
Alphen blad
Weer
Roeinieuws