Nieuws
Voorjaar over de Meije naar Nieuwkoop
Geplaatst door 'hansrnhr' op 18-feb-2024 16:43:53
Zo half maart gaan we weer toerroeien. Via het intekenbord kan je nu inschrijven. Laat de lente maar ‘kriebelen’! Tot gauw. De toercommissie.
Wisseling sta-plaats C-boten
Geplaatst door 'erica' op 12-feb-2024 21:58:40
Vanaf vandaag zijn de Aeneas, Cavalla en Gaia van ligplaats verwisseld.
Sinds de komst van de nieuwe C3* staan er weer méér meters boot op de vloer.
Om de ruimte beter in te delen is daarom de Cavalla naar de ligplaats van de Gaia verhuisd. De Gaia is op zijn beurt naar de plek van de Aeneas verzet. Vervolgens is de Aeneas naar de vloer naast de waterslang gereden, waar eerst de Cavalla stond.
Met de nieuwe indeling staan er twee C4* boten achter elkaar bij de langste muur, met een populaire C4* naar de best bereikbare sta-plaats.
Aan de korte kant staan de twee C3* boten achter elkaar, de belijning op de vloer wordt zsm hierop aangepast.
De riemen van de diverse boten hangen nog op dezelfde plaatsen.
Topprestatie marathonroeiers
Geplaatst door 'Joke Ydema' op 3-feb-2024 16:59:38
Zaterdag 3 februari werd aan zes marathonroeiers van onze vereniging een oorkonde uitgereikt. Je verdient een oorkonde als je in een jaar minstens zes marathons geroeid hebt.Rick roeide er 11!Sonja en Maarten 10,Erica en John 9 en Sacha 6.Een heel mooie prestatie om trots op te zijn!Als meest indrukwekkende werd de Ringvaart Regatta genoemd, een tocht van 100 km.Ook spannend was de marathon rond Utrecht, met het oversteken van het Amsterdam-Rijnkanaal en tijdsdruk om de sluis op tijd te halen. Wil je ook eens de uitdaging van een marathon beleven?Kijk op de site onder marathonroeien of neem contact op met Maarten Rus, de commissaris Marathon.>>
Mijn RVA
Geplaatst door 'Ellen' op 28-jan-2024 16:09:32
Zaterdagochtend 08:15 uur, een mooie zonsopgang en nog lekker rustig op de weg. Aangekomen op de roei staan er al veel auto’s en is het een drukte van belang. Boten worden afgeriggerd, botenwagens klaar gezet. Wat gaat hier gebeuren? Hebben jullie deze ervaring van onwetendheid ook wel gehad? Hoe leuk is het, dat je weet wat voor activiteiten er op je vereniging plaatsvinden. Denk hierbij aan wedstrijden, toer en marathon tochten waar RVA aan meedoet, groepen van andere verenigingen die komen roeien, jeugd die blijft slapen op RVA, etc. Vanaf nu delen het bestuur en commissarissen dit op de agenda. En zoals je ziet staat de agenda al aardig vol. (Dank hiervoor!) Als jezelf wat wilt delen, laat het ons weten.  Een stukje tekst op de website of alleen een aankondiging op de agenda, alles kan.  
EHBO Cursus inschrijving
Geplaatst door 'Henriette' op 10-jan-2024 10:37:30
Veiligheid is een hot item en EHBO is hier een onderdeel van. Daarom organiseert RVA een nieuwe EHBO cursus voor onze leden. Deze is inclusief reanimeren bij kinderen en volwassenen. Een mooie kans als je altijd al zo'n cursus wilde doen of nog eens wilt doen.
Erwin Troost, voor velen welbekend, zal deze cursus geven. 
Locatie: de sociëteit van de RVA.
Het zijn 8 avonden van 19.30 uur tot 22.00 uur.
Voor meer informatie en inschrijven: zie intekenbord
Nieuwjaarsborrel & Botendoop
Geplaatst door 'Ellen' op 31-dec-2023 09:41:02
Zaterdag 6 januari om 16:00 uur heffen we graag samen het glas, om te proosten op het nieuwe roeijaar. We zien je graag!
Nieuwjaarstocht
Geplaatst door 'Belg' op 18-dec-2023 22:13:51
Het is weer tijd voor de nieuwjaarstocht / oliebollentocht! Op 6 januari trotseren we de kou op de Oude Rijn naar Zwammerdam en terug. Schrijf je in via het intekenbord! Update: door de grote interesse zullen we meer boten inzetten. Ook zullen we iets later vertrekken. Geïnteresseerden krijgen zsm bericht.
Doop wherry
Geplaatst door 'erica' op 3-dec-2023 21:47:35
Lieve mede roeiers, as zaterdag om 11:15 willen we de nieuwste aanwinst van de RVA voor het eerst, na haar grondige opknapbeurt, te water laten. Iedereen is welkom om het glas te heffen op haar behouden vaart. Het is natuurlijk winter dus mocht het weer hierom vragen zal er uiterlijk donderdag een alternatieve datum volgen.
Midwintermarathon 2023
Geplaatst door 'MaartenRus' op 7-nov-2023 23:50:13
Midwintermarathon 2023.
Op zaterdag 16 december kunnen marathonroei(st)ers hun winterstop doorbreken met de RIC Midwintermarathon. Je roeit ruim 30 kilometer door het landelijke landschap en de kleine riviertjes rond Amsterdam, om af te sluiten met ruim 20 kilometer door de Amsterdamse grachten. Totaal: 54 kilometer.
Vanwege de mogelijk barre winterse omstandigheden en de relatief korte periode van licht worden alleen roeiers ingeschreven die eerder een marathon hebben geroeid.
Meer informatie kun je vinden onder marathonroeien, Inschrijven kun je via het intekenbord
NajaarsALV 15 november 2023
Geplaatst door 'Henriette' op 18-okt-2023 16:28:03
Het bestuur van de Roeivereniging Alphen nodigt je uit voor de Algemene Ledenvergadering op woensdag 15 november 2023 om 20.00 uur op de roeivereniging.De agenda van de ALV is terug te vinden op de website:> archief> vereniging> ALV 2023 november. De bijbehorende stukken zullen uiterlijk op 1 november op de website te vinden zijn. We zien jullie graag op de ALV.
Leiden, mooie stad!
Geplaatst door 'Joke Ydema' op 15-okt-2023 09:12:53
Leiden van twee kanten.
Als bewoonster van Leiden was het een groot plezier om afgelopen zaterdag door Leiden te roeien. En met ook nog een geboren Leidenaar van 73 aan boord werd het helemaal interessant! Hij wist alles van gebouwen, wat er vroeger was en waar een ziekenhuis stond enzovoort. We lunchten zelfs in zijn vroegere trouwlocatie! Ik wist waar tegenwoordig leuke restaurants en kroegjes zitten, ook leuk om te weten, ha ha.
En iedereen was het er over eens hoe mooi Leiden is vanaf het water.
Met 14 roeiers waren we te gast bij Die Leythe.
De tocht voerde door de binnenstad. ‘s Morgens langs de zuidkant, ‘s middags langs de noordzijde van de Singel. Door smalle grachtjes, over het Galgenwater en het Rapenburg, de Rijn en de Vliet. 
Met dank aan onze huis-kaartenmaker!
Onze gastvrouw was zo verbaasd over de mooie kaart en de gevarieerde route, dat we haar maar een kaart geschonken hebben. Daar was ze erg blij mee.
Na een fijne lunch bij vd Werf, kregen we een fel hagelbuitje over ons heen, maar dat hield snel weer op en mocht de pret niet drukken.
Na afloop nog een gezellig drankje in de mooie sociëteit met uitzicht op het water en daarna togen we huiswaarts.
Toercommissie,>>
Korte Vliet wedstrijd - 2023
Geplaatst door 'Olgers' op 9-okt-2023 10:34:03
Terwijl u nog aan het genieten bent van de nazomer, kijkt roeiend Nederland al uit naar de herfst. Op 19 november zullen de Korte Vliet Wedstrijden weer plaatsvinden op de Leidse wateren. Save the date en plan de trainingen, want u bent allen weer welkom om de strijd aan te gaan tijdens de 4,7km achtervolgingsrace met scherpe bocht. Alle mogelijke nummers kunnen meedoen (zie de site voor details) en voor de jeugd is er tussen de middag een 1km race in c4+ materiaal. De inschrijvingen gaan via uw vereniging of de KNRB en sluiten 14 november. Voor meer informatie zie www.kortevliet.nl of mail naar kortevlietwedstrijden@gmail.com.    
Gastentocht die Leythe
Geplaatst door 'Belg' op 5-okt-2023 20:46:44
De allerlaatste toertocht van 2023 maken we traditioneel niet op eigen water, maar bij een andere vereniging. Deze keer gaan we op zaterdag 14 oktober naar die Leythe in Leiden.
Er is plek voor 4 wherry's, dus schrijf je snel in via de intekenlijst!
Groene Hart Marathon 2023 Uitslag en foto's
Geplaatst door 'MaartenRus' op 4-okt-2023 21:34:05
De uitslag en foto's van de Groene Hart Marathon daarnaast is een filmpje gemaakt met onder andere een drone met dank aan Nico.
Groen Hart Marathon Alphen: een begrip
Geplaatst door 'Joke Ydema' op 4-okt-2023 11:37:43
Zeer geslaagde marathon.
Op 30 september werd onder een mild herfstzonnetje de Groene Hart Marathon van RV Alphen geroeid.
Met 27 boten en 112 roeiers ging het via de Kaag en Warmond naar Leiden. Daar kon men pauze nemen.
Vervolgens over de Zijl, het Vennemeer en de Stingsloot naar Hoogmade en over de Braassem terug naar Alphen.
Daar werd elke deelnemer persoonlijk ontvangen en gefeliciteerd met het volbrengen van deze tocht.
Er deden 4 teams van Alphen mee, alle vier met een mooie tijd.
Dankzij een gesmeerd lopend team van 30 vrijwilligers was het een zeer geslaagde dag.
Dank aan de tijdwaarnemers, de parkeerwachten, de botensjouwers, het ontvangstcomité, de barcommissie en natuurlijk de organisatie door de marathoncommissie.
Alle roeiers waren enthousiast over de mooie route en over onze gastvrijheid. De traditionele pot augurken werd zeer op prijs gesteld.
RV Alphen staat op de kaart! 
Alle oudere berichten zijn te vinden in het forum onder 'Nieuws'.
Agenda
Alphen blad
Weer
Roeinieuws