Nieuws
Toertocht 2 dagen Oudewater 20/21 apr
Geplaatst door 'hansrnhr' op 5-apr-2024 09:33:49
De 2 daagse Oudewater, zaterdag heen over Dubbele Wiericke en zondag terug over oa Grecht, is nu te boeken. Vertraagde start inschrijving door diverse vaarweghindernissen, maar we kunnen nu vol op de benen. Al is dat niet direct wherry-taal, of toch? De Toercie.
Taart op zaterdag
Geplaatst door 'Jolanda65' op 28-mar-2024 17:32:06
Jeugdlid Hansje de Kort gaat dit najaar met haar klas naar Ghana voor een ervaringsreis.
Het geld voor deze reis verdient ze zelf bij elkaar door het organiseren van verschillende sponsoracties.
Hansje zal de komende periode in het weekend haar zelf gebakken taart te koop aanbieden bij de bar van de sociëteit.
Betaling is via QR code met telefoon, dus niet via de IPad van de vereniging!
Bij de bar is meer informatie te vinden over de reis van Hansje naar Ghana.
Vervolginstructie voorjaar 2024
Geplaatst door 'BrendaH' op 27-mar-2024 19:14:05
Vervolginstructie voorjaar 2024
Dit voorjaar bieden we de volgende vervolginstructies aan:
C2/C1 (C-scull)
Heb je de proef C4-gevorderd met succes afgerond, dan kun je je inschrijven voor deze cursus waarbij je ongestuurd leert roeien in twee- of eenpersoons C-materiaal. Deze lessen verwachten we aan te kunnen bieden op woensdag om 12.00u, maandagavond 19.00u en dinsdagavond 19.00u. Geef achter je naam s.v.p. je mogelijkheden aan. Per moment is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Vanaf april.
Skiff 1
Heb je je C-scull en wil je verder in een gladde, smallere boot, dan kun je gaan skiffen. De lesmomenten worden in principe zondagmorgen 11.00u, woensdagavond 19.00u en donderdagavond 19.00u. Geef achter je naam s.v.p. je mogelijkheden aan. Aanvang in mei.
Boordroeien (oars) 2 (glad)
Vervolgcursus boordroeien in gladde boten. Instapeis: Oars 1 met goed gevolg afgerond. Moment: donderdagavonden in april en mei.
(Dit voorjaar wordt geen oars basis aangeboden.)
De sluitingsdatim is 30 maart 2024
Voorjaars-ALV
Geplaatst door 'Henriette' op 27-mar-2024 16:03:51
Het bestuur van de Roeivereniging Alphen nodigt je uit voor de Algemene Ledenvergadering op woensdag 24 april 2024 om 20.00 uur op de roeivereniging. De agenda van de ALV is terug te vinden op de website: www.rv.alphen.nl> archief> vereniging> ALV 2024 april De bijbehorende stukken zullen uiterlijk op 10 april op de website te vinden zijn. We zien jullie graag op de ALV!
Veilig roeien (1)
Geplaatst door 'Ellen' op 24-mar-2024 17:22:19
We willen allemaal lekker roeien maar ook weer veilig en zonder schade bij het vlot aankomen.
Op ons vaarwater hebben we te maken met beroepsvaart, waarbij we ons soms niet realiseren dat ze ons niet zien en niet goed manoeuvreerbaar zijn.  Bijvoorbeeld als roeier in glad materiaal, probeer je er nog net voor te blijven, zodat je geen last heb van het vuile water. Het is in deze van belang, zelf goed de risico's in te schatten. 
Met het voorjaar en de zomer in het vooruitzicht, zal ook de drukte op het water weer toenemen.
Helaas soms ook met recreatieboten die niet op de hoogte zijn van de vaarregels. 
Voor ons een reden om extra alert te zijn.
Graag wil ik dit filmpje met jullie delen over veiligheid roeiers gemaakt door Provincie Zuid Holland in samenwerking met Proteus Eretes en Rick van den Heuvel (mbs Shalom). 
Goed om even te bekijken.
Schoonmaakdag 2024
Geplaatst door 'erica' op 19-mar-2024 19:21:39
Op 6 april steken we de handen weer uit de mouwen voor de jaarlijkse voorjaars schoonmaak.
Boten poetsen, loodsen vegen en in de pauze nieuwe plannen maken voor het komende roeiseizoen.
Tot 11:00 lekker roeien en daarna aan de slag, de bar zorgt voor koffie, thee en een broodje.
Als je ook het gezelligste kluspuntje van het jaar wil ontvangen, schrijf je dan in via de inteken lijst.
Toer- en Marathonseizoen met Lente start -update
Geplaatst door 'hansrnhr' op 17-mar-2024 18:28:26
Zaterdag 16 maart zijn zowel het marathon als toerroei seizoen 2024 met een Lente tocht van start gegaan.
-Bij RV Iris in Lisse hebben 9 stoere RVA marathonroeiers in 51 km de lokale Lente marathon bedwongen. Heerlijk doorroeien rond de Kaag, door Leiden en afsluitend genieten in de bollenstreek tussen de kleurrijke bollenvelden. In soms ondiepe sloten met talrijke lage bruggen. Update za 23mrt: uit de lucht gefilmd: op 0:38 Maarten stuurt de Hestia onder de Zomerslootbrug door en op 1:05 de Zephyros in z'n element midden op de Kaag. link  https://youtu.be/OM8EWyBlqss
-Toerroeien met de Voorjaarstocht over de halve Meije naar Nieuwkoop en door onze prachtige en verstilde Zuid- en Noordeinderpolder weer terug. Even leek de wind wat aan te trekken, om zich toch snel te bedenken en zich bij ons genieten te voegen toen we op de terugweg ten tweede male over de Zuideinderplas roeiden. Het zonnetje kreeg daarmee ook een paar betere lente kansen.
Nico Bontenbal verraste ons met een prachtige drone- en handfilm reportage: zie link https://youtu.be/7TV2lxpoJN0 
>>
Marijke Frölich
Geplaatst door 'Ellen' op 14-mar-2024 09:08:33
Helaas heeft ons het verdrietige bericht bereikt dat Marijke Frölich is overleden ( 1944-2024).
Marijke was een actief lid van onze vereniging. Naast verschillende wedstrijden geroeid te hebben, was zij ook een aantal keer, diegene die de deelnemers van de 11steden tocht van eten en drinken voorzag. 
Het afscheid vindt plaats op vrijdag 15 maart om 11;30 uur In de Boerhaave aula van crematorium 'Rijnhof', Laan te Rhijnhof 10 te Leiden.
Correspondentieadres
Steehouwer Uitvaart
t.a.v. Familie Frölich
Postbus 4133
3006 AC Rotterdam
>>
Wedstrijdseizoen 2024 is begonnen met Head of the
Geplaatst door 'Olgers' op 12-mar-2024 14:35:39
Afgelopen weekend gingen de eerste Master roeiers van RVA weer van start op de “Head of the River”. Maar liefst vier ploegen deden mee aan dit mooie evenement, een tijdrace over 7,5 km op de Amstel. De omstandigheden waren perfect; Het was Droog, een flauw zonnetje en er was weinig wind.Op zaterdag deden twee Damens dubbel vieren mee en een Heren dubbel vier.De Damens DMB4x+, voorgeslagen door Kim roeide in een zwaar B veld, toch verdienstelijk naar een 49st plek in het Damens master veld van totaal 59 boten. De Damens DME4x+, voorgeslagen door Ines, roeide een zeer sterke race, werden 22st in het zelfde veld van 59 boten, en 7e in hun eigen categorie. S ’middags in het laatste blok gingen de Heren OMF 4x+, voorgeslagen door Carel, van start, ook zij roeide een zeer sterke race, werden 15e in een veld van 32 boten, en 2e in hun eigen categorie! Op zondag starten de zondag acht ploeg in het OME 8+ veld, voorgeslagen door Marco. De acht startte voortvarend maar verloren wat bootsnelheid in het midden deel van de race, vanaf de omval pakte ze het weer goed op, werden uit eindelijk 39st in een veld van 41 achten.  Het weekend werd gezellig afgesloten met een>>
Presentatie binnenvaartschipper bij onze buren
Geplaatst door 'Henriette' op 4-mar-2024 23:26:54
Op 6 maart 2024 om 20.00 uur geeft Andries de Weerd, binnenvaartschipper en ambassadeur van ‘Varen doe je samen’ in het clubhuis van de kanovereniging een presentatie over veilig varen. Hiervoor zijn ook onze leden uitgenodigd. ‘Varen doe je samen’ is een samenwerkingsverband tussen onder meer het Watersportverbond, Binnenvaart Nederland, Sportvisserij Nederland, Rijkswaterstaat en KNRM. RVA participeert hier ook in.  Doel is de veiligheid op het water te vergroten door de verschillende gebruikers voor te lichten en te motiveren om de vaarwegen en de wateren veilig met elkaar te delen.Andries gaat vooral in op de zaken die voor kanoërs en roeiers van belang zijn, zoals verkeersregels, verkeersborden, waar mogen we wel/niet varen, zichtbaarheid op het water, veilig door bruggen en sluizen en langs veerpont varen, veilig oversteken. Vragen zijn welkom. Wil je weten wat het zicht is van een binnenvaartschipper, ga dan woensdagavond buurten bij de kanovereniging.   
Voorjaar over de Meije naar Nieuwkoop
Geplaatst door 'hansrnhr' op 18-feb-2024 16:43:53
Zo half maart gaan we weer toerroeien. Via het intekenbord kan je nu inschrijven. Laat de lente maar ‘kriebelen’! Tot gauw. De toercommissie.
Wisseling sta-plaats C-boten
Geplaatst door 'erica' op 12-feb-2024 21:58:40
Vanaf vandaag zijn de Aeneas, Cavalla en Gaia van ligplaats verwisseld.
Sinds de komst van de nieuwe C3* staan er weer méér meters boot op de vloer.
Om de ruimte beter in te delen is daarom de Cavalla naar de ligplaats van de Gaia verhuisd. De Gaia is op zijn beurt naar de plek van de Aeneas verzet. Vervolgens is de Aeneas naar de vloer naast de waterslang gereden, waar eerst de Cavalla stond.
Met de nieuwe indeling staan er twee C4* boten achter elkaar bij de langste muur, met een populaire C4* naar de best bereikbare sta-plaats.
Aan de korte kant staan de twee C3* boten achter elkaar, de belijning op de vloer wordt zsm hierop aangepast.
De riemen van de diverse boten hangen nog op dezelfde plaatsen.
Topprestatie marathonroeiers
Geplaatst door 'Joke Ydema' op 3-feb-2024 16:59:38
Zaterdag 3 februari werd aan zes marathonroeiers van onze vereniging een oorkonde uitgereikt. Je verdient een oorkonde als je in een jaar minstens zes marathons geroeid hebt.Rick roeide er 11!Sonja en Maarten 10,Erica en John 9 en Sacha 6.Een heel mooie prestatie om trots op te zijn!Als meest indrukwekkende werd de Ringvaart Regatta genoemd, een tocht van 100 km.Ook spannend was de marathon rond Utrecht, met het oversteken van het Amsterdam-Rijnkanaal en tijdsdruk om de sluis op tijd te halen. Wil je ook eens de uitdaging van een marathon beleven?Kijk op de site onder marathonroeien of neem contact op met Maarten Rus, de commissaris Marathon.>>
Mijn RVA
Geplaatst door 'Ellen' op 28-jan-2024 16:09:32
Zaterdagochtend 08:15 uur, een mooie zonsopgang en nog lekker rustig op de weg. Aangekomen op de roei staan er al veel auto’s en is het een drukte van belang. Boten worden afgeriggerd, botenwagens klaar gezet. Wat gaat hier gebeuren? Hebben jullie deze ervaring van onwetendheid ook wel gehad? Hoe leuk is het, dat je weet wat voor activiteiten er op je vereniging plaatsvinden. Denk hierbij aan wedstrijden, toer en marathon tochten waar RVA aan meedoet, groepen van andere verenigingen die komen roeien, jeugd die blijft slapen op RVA, etc. Vanaf nu delen het bestuur en commissarissen dit op de agenda. En zoals je ziet staat de agenda al aardig vol. (Dank hiervoor!) Als jezelf wat wilt delen, laat het ons weten.  Een stukje tekst op de website of alleen een aankondiging op de agenda, alles kan.  
EHBO Cursus inschrijving
Geplaatst door 'Henriette' op 10-jan-2024 10:37:30
Veiligheid is een hot item en EHBO is hier een onderdeel van. Daarom organiseert RVA een nieuwe EHBO cursus voor onze leden. Deze is inclusief reanimeren bij kinderen en volwassenen. Een mooie kans als je altijd al zo'n cursus wilde doen of nog eens wilt doen.
Erwin Troost, voor velen welbekend, zal deze cursus geven. 
Locatie: de sociëteit van de RVA.
Het zijn 8 avonden van 19.30 uur tot 22.00 uur.
Voor meer informatie en inschrijven: zie intekenbord
Alle oudere berichten zijn te vinden in het forum onder 'Nieuws'.
Agenda
Alphen blad
Weer
Roeinieuws