Nieuws
Midwintermarathon 2023
Geplaatst door 'MaartenRus' op 7-nov-2023 23:50:13
Midwintermarathon 2023.
Op zaterdag 16 december kunnen marathonroei(st)ers hun winterstop doorbreken met de RIC Midwintermarathon. Je roeit ruim 30 kilometer door het landelijke landschap en de kleine riviertjes rond Amsterdam, om af te sluiten met ruim 20 kilometer door de Amsterdamse grachten. Totaal: 54 kilometer.
Vanwege de mogelijk barre winterse omstandigheden en de relatief korte periode van licht worden alleen roeiers ingeschreven die eerder een marathon hebben geroeid.
Meer informatie kun je vinden onder marathonroeien, Inschrijven kun je via het intekenbord
NajaarsALV 15 november 2023
Geplaatst door 'Henriette' op 18-okt-2023 16:28:03
Het bestuur van de Roeivereniging Alphen nodigt je uit voor de Algemene Ledenvergadering op woensdag 15 november 2023 om 20.00 uur op de roeivereniging.De agenda van de ALV is terug te vinden op de website:> archief> vereniging> ALV 2023 november. De bijbehorende stukken zullen uiterlijk op 1 november op de website te vinden zijn. We zien jullie graag op de ALV.
Leiden, mooie stad!
Geplaatst door 'Joke Ydema' op 15-okt-2023 09:12:53
Leiden van twee kanten.
Als bewoonster van Leiden was het een groot plezier om afgelopen zaterdag door Leiden te roeien. En met ook nog een geboren Leidenaar van 73 aan boord werd het helemaal interessant! Hij wist alles van gebouwen, wat er vroeger was en waar een ziekenhuis stond enzovoort. We lunchten zelfs in zijn vroegere trouwlocatie! Ik wist waar tegenwoordig leuke restaurants en kroegjes zitten, ook leuk om te weten, ha ha.
En iedereen was het er over eens hoe mooi Leiden is vanaf het water.
Met 14 roeiers waren we te gast bij Die Leythe.
De tocht voerde door de binnenstad. ‘s Morgens langs de zuidkant, ‘s middags langs de noordzijde van de Singel. Door smalle grachtjes, over het Galgenwater en het Rapenburg, de Rijn en de Vliet. 
Met dank aan onze huis-kaartenmaker!
Onze gastvrouw was zo verbaasd over de mooie kaart en de gevarieerde route, dat we haar maar een kaart geschonken hebben. Daar was ze erg blij mee.
Na een fijne lunch bij vd Werf, kregen we een fel hagelbuitje over ons heen, maar dat hield snel weer op en mocht de pret niet drukken.
Na afloop nog een gezellig drankje in de mooie sociëteit met uitzicht op het water en daarna togen we huiswaarts.
Toercommissie,>>
Korte Vliet wedstrijd - 2023
Geplaatst door 'Olgers' op 9-okt-2023 10:34:03
Terwijl u nog aan het genieten bent van de nazomer, kijkt roeiend Nederland al uit naar de herfst. Op 19 november zullen de Korte Vliet Wedstrijden weer plaatsvinden op de Leidse wateren. Save the date en plan de trainingen, want u bent allen weer welkom om de strijd aan te gaan tijdens de 4,7km achtervolgingsrace met scherpe bocht. Alle mogelijke nummers kunnen meedoen (zie de site voor details) en voor de jeugd is er tussen de middag een 1km race in c4+ materiaal. De inschrijvingen gaan via uw vereniging of de KNRB en sluiten 14 november. Voor meer informatie zie www.kortevliet.nl of mail naar kortevlietwedstrijden@gmail.com.    
Gastentocht die Leythe
Geplaatst door 'Belg' op 5-okt-2023 20:46:44
De allerlaatste toertocht van 2023 maken we traditioneel niet op eigen water, maar bij een andere vereniging. Deze keer gaan we op zaterdag 14 oktober naar die Leythe in Leiden.
Er is plek voor 4 wherry's, dus schrijf je snel in via de intekenlijst!
Groene Hart Marathon 2023 Uitslag en foto's
Geplaatst door 'MaartenRus' op 4-okt-2023 21:34:05
De uitslag en foto's van de Groene Hart Marathon daarnaast is een filmpje gemaakt met onder andere een drone met dank aan Nico.
Groen Hart Marathon Alphen: een begrip
Geplaatst door 'Joke Ydema' op 4-okt-2023 11:37:43
Zeer geslaagde marathon.
Op 30 september werd onder een mild herfstzonnetje de Groene Hart Marathon van RV Alphen geroeid.
Met 27 boten en 112 roeiers ging het via de Kaag en Warmond naar Leiden. Daar kon men pauze nemen.
Vervolgens over de Zijl, het Vennemeer en de Stingsloot naar Hoogmade en over de Braassem terug naar Alphen.
Daar werd elke deelnemer persoonlijk ontvangen en gefeliciteerd met het volbrengen van deze tocht.
Er deden 4 teams van Alphen mee, alle vier met een mooie tijd.
Dankzij een gesmeerd lopend team van 30 vrijwilligers was het een zeer geslaagde dag.
Dank aan de tijdwaarnemers, de parkeerwachten, de botensjouwers, het ontvangstcomité, de barcommissie en natuurlijk de organisatie door de marathoncommissie.
Alle roeiers waren enthousiast over de mooie route en over onze gastvrijheid. De traditionele pot augurken werd zeer op prijs gesteld.
RV Alphen staat op de kaart! 
In Memoriam Jannie Tabernee
Geplaatst door 'willemien' op 26-sep-2023 17:24:03
Op 21 september jongsleden is Jannie Tabernee overleden.
Jannie is vanaf de oprichting van Roeivereniging Alphen lid geweest.
Zij had de Hollandia Wedstrijden op de Oude Rijn gezien die ter hoogte van Avifauna gehouden werden. Dat vond zij prachtig. Een groot sportevenement bij hij voor de deur.  Toen onze RVA opgericht werd, werd zij meteen lid samen met haar zoon Herman. 
Alle proeven van bekwaamheid legde zij voortvarend af evenals haar skiffdiploma. 
Waar ze heel blij mee was, was haar "grote stuur" diploma. Hiermee mocht zij achten sturen wat ze vaak en voortvarend deed.  Je kon van verre Jannies heldere stem horen. 
Jannie heeft in haar leven vele roeiwateren gezien. Niet alleen in Nederland maar ook in Europa, in Japan en de Verenigde Staten. Trots liet ze dan haar vaantjes, blikken, speldjes en onderscheidingen zien.
Jannie heeft tot op hoge leeftijd in de boot gezeten maar sinds de laatste 6 jaar van haar leven kon dit niet meer.
Zoals Jannie altijd zei: ik heb een mooi leven gehad. Ik heb veel leuke dingen gedaan, veel gesport en hard gewerkt. 
Wij leden van Roeivereniging Alphen zullen haar missen.
Amstel Drecht Regatta
Geplaatst door 'Olgers' op 25-sep-2023 17:13:06
Amstel Drecht Regatta inschrijving sluit aankomende woensdag 27/09 Voor wie naast de Damens Vier van Martin ook wil meedoen aan deze wedstrijd, meld je aan, per mail bij, wedstrijdroeien@rv-alphen.nl
Roeiclinic Topmavo
Geplaatst door 'gabkleijwegt' op 24-sep-2023 20:49:05
Op 15 en 22 september was een aantal leerlingen van de Groene Hart Topmavo te gast bij onze vereniging. In het kader van hun lessen lichamelijke opvoeding maakten zij kennis met de roeisport door middel van een roeiclinic. De leerlingen sloten hun cursus natuurlijk af met een wedstrijdje en zij ontvingen een certificaat. Met dank aan de instructeurs Eva en Sarah Tromp.
Rotte Roei Competitie
Geplaatst door 'Olgers' op 21-sep-2023 12:38:21
Uitnodiging voor de door de RV de Maas  georganiseerde Rotte Roeicompetitie, Pauline heeft hier vorig jaar al aan deelgenomen en wil graag dit evenement onder de aandacht brengen. Roei de winter door bij de Rotte Roei Competitie!  Deze laagdrempelige competitie houdt de vaart erin tijdens de wintermaanden. Heb je net de instructie afgerond of roei je al tig jaar? Kom maar op! Je roeit een kaarsrecht stuk van twee kilometer dat wordt afgewisseld met wat bruggen en bochten. Te gek om daar je stuurmanskunsten op los te laten! Want wees eerlijk: ons Aarkanaal is natuurlijk het mooiste roeiwater dat er bestaat. Maar dan die wedstrijddag, die klotsbak, golven en 'vuil water' van tig bootjes... alleen de gedachte hieraan doet mensen al terugdeinzen bij het idee alleen al aan wedstrijdroeien.  Niet nodig, en ontzettend zonde! Pak deze competitie mee op de dagen die jou uitkomen. Niks moet, alles mag. En als bonus ben je niet een hele vermoeiende dag kwijt aan een kwartiertje roeien, maar is ook dat goed geregeld. We spreken om 8 uur 's ochtends af, riggeren af en laden op en zijn rond lunchtijd alweer terug bij ons eigen vlot.  >>
Open dag drukbezocht!
Geplaatst door 'SPRANGYA' op 17-sep-2023 20:47:26
Het was prachtig weer en een gezellige drukte op de open dag. Ruim 30 deelnemers stapten voor het eerst in een roeiboot en maakten kennis met de RVA. Deze keer was er met vijf deelnemers ook weer belangstelling van de jeugd. Alle deelnemers waren enthousiast en we hopen ze terug te zien op de proeflessen die rond maart 2024 starten. Dank aan alle vrijwilligers die hebben geholpen met de voorbereidingen, de instructie en de rondleiding!
Marathon Roeien, Horzol Marathon
Geplaatst door 'MaartenRus' op 13-sep-2023 10:56:16
Op 8 Oktober is er de Horzol Marathon. Dit jaar kunnen RVA leden zich inschrijven via het intekenbord, de Marathon Cie schrijft je dan in bij de KNRB site.
“Strijd om 6 Westfriese bokalen” voert over een parcours van 51 kilometer dat begint en eindigt bij de organisator van deze unieke marathon: R.V. OSSA te Heerhugowaard.
ROEIWATER:
Alkmaar-Kolhornkanaal, Noordhollandskanaal, Hoornsevaart, Schermerringvaart, Ringsloot van de Berkmeer, Westerlangereis, Boomervaart, Ringsloot, Ringvaart, Achtergracht, Kanaal Alkmaar - Kolhorn RV Ossa, Heerhugowaard 51 km
DAGEN: Zondag 08-10-2023 08:45 - 17:00
Kosten p.p. 13.50 EURO
Inschrijving is individueel, indeling van boten wordt door de Marathon Commissie gedaan. er kunnen max 3 C4*'en mee.
Doop nieuwe 2x op 23 september
Geplaatst door 'erica' op 12-sep-2023 20:51:05
Op 23 september om 11:00 zal Yvonne van Sprang de naam van de boot onthullen.
We zien graag iedereen om het glas heffen op de behouden vaart.
Guus v Weghem tocht 2023 met Dutch Coastal Rowing
Geplaatst door 'HenkB' op 7-sep-2023 15:17:42
Afgelopen weekend heeft DCR de Guus van Weghem tocht geroeid als een memoriam aan de ons ontvallen Guus. Zoals Guus iemand was die altijd iets bijzonders had was ook deze tocht er een om niet te vergeten. Zaterdag 2 september vertrokken wij met de 2 boten van DCR, de Noorderhaaks en de Razende bol, uit het haventje van Goesse Sas, Wilhelminadorp. Klik voor volledige verslag.
Alle oudere berichten zijn te vinden in het forum onder 'Nieuws'.
Agenda
Alphen blad
Weer
Roeinieuws