Nieuws
toertocht Weesp
Geplaatst door 'Joke Ydema' op 19-mei-2019 21:13:47
Toertocht Weesp 18 mei 2019 Verslag door Henriëtte AntesNu het roeiseizoen al een paar maanden aan de gang is, is het tijd voor een toertocht. Ditmaal van Weesp naar  Vreeland over de Vecht. De toercommissie (m.n. Peter) had geregeld dat we een aantal boten van de RV Weesp konden gebruiken en met 20 roeiers gingen we op pad. Wij kozen de toeristische route naar Weesp en reden langs groene landerijen, smalle weggetjes met vaak uitzicht op Hollands water. Ook het weer werd na een nevelig begin steeds beter. Dat beloofde veel goeds voor de roeitocht en dat bleek ook zo: de hele dag stralend weer en weinig wind! Na de bootindeling was iedereen snel weg over de kronkelige Vecht. Onderweg was er genoeg te zien; woonboten (de een wat mooier dan de ander), kleine karakteristieke huisjes, kapitale villa’s, kasteeltjes, boerderijen, meertjes. Tussendoor passeerden we diverse dorpjes. Kortom: zowel de roeiers als de stuur hoefden zich niet te vervelen. In elke boot werd er regelmatig gewisseld van stuur naar roeier; de een bij een steiger, de ander op het water. Na ca. 16 km waren we in Vreeland voor de lunchstop. Het uitstappen op de steile kant vereiste enige lenigheid, wat iedereen>>
Ideeenbus Visie 2030
Geplaatst door 'Elmendorp' op 19-mei-2019 20:58:39
Allen, we zijn blij met de vele briefjes die in de ideeënbus Visie 2030 zijn gedaan, waarvoor dank! Wij gaan deze ideeën samen met de opties door de werkgroep Visie 2030 zijn gegenereerd deze zomer onderzoeken op financiele en konstruktieve haalbaarheid en prioritiseren en in een gefaseerd plan verwerken dat we op de najaars ALV willen presenteren. Er zijn tot nu toe (de ideeënbus blijft nog wel even hangen) 32 ideeën in de bus gedaan, waaronder een chillplek voor de jeugd, betere straatverlichting, banken voor op ons zonneterras, gietvloeren en nieuwe wandtegels in de kleedruimtes, afsluitbare lockers, RVA bidons, een vaatwasser (deze werd in de bus gedaan na een hele drukke KIKA zaterdag...) een breder assortiment aan snacks, gratis koffie, lichtvensters in de loodsen, etc, etc. Al met al zeer goede inzendingen waar we zeker wat mee gaan doen. De ideeënbus is nu geleegd, maar blijft nog wel even hangen, dus als er je wat te  binnen schiet: in de bus ermee!
Sjaak  
De zwemtrap
Geplaatst door 'Elmendorp' op 19-mei-2019 20:39:14
Beste roeiers en anderen gebruikers van het vlot. Ik kan jullie met grote blijdschap mededelen dat de langverwachte zwemtrap in de hoek naast de rollenbaan is gehangen. Ik hoop dat hij nooit nodig zal zijn, maar mocht dat wel zo zijn, dan ben ik ervan overtuigd dat hij zal bevallen. Ikzelf ga hem een keer uitproberen zodra de watertemperatuur dat toelaat, 
Sjaak 
Infoavond Wedstrijdroeien
Geplaatst door 'Wilma' op 15-mei-2019 12:32:32
Wil je meer weten over wedstrijdroeien en wat daar zoal bij komt kijken, ben je op zoek naar een ploeg met wie je samen wedstrijden kunt gaan roeien of wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor reguliere coaching om je prestaties te verbeteren? Kom dan naar de info avond voor het wedstrijdroeien op woensdag 29 Mei van 20.00 tot 21.30. Na een algemene presentatie over het wedstrijdroeien is er volop gelegenheid voor het beantwoorden van al je vragen en het bespreken van wensen / behoeften van (toekomstige) wedstrijdroeiers. Naar aanleiding van deze info avond zullen eventuele nieuwe wedstrijdploegen worden gevormd en hiervoor reguliere coaching georganiseerd worden (waar mogelijk).   
Dubbele Botendoop
Geplaatst door 'Jan' op 6-mei-2019 18:20:24
Op zaterdag 11 mei zullen om 11:00 uur twee spiksplinternieuwe boten worden gedoopt. De boten zullen worden gedoopt door de oud-bestuursleden Wiepke Warmerdam en Els Driessen. Na de doopceremonie drinken we gezamenlijk een glas bubbels en wordt het feestje afgesloten met het voorroeien van de boten, waarmee ze officieel in de vaart zijn genomen.
De eerste boot die gedoopt wordt is een wedstrijd dubbeltwee (2x), gewichtsklasse 65 - 80 kg. Het is een zusterschip van de Ziende, maar in tegenstelling tot de Ziende uitgerust met bowriggers. Dat zijn riggers die achter de roeier zijn gemonteerd.
De tweede boot is een 'recreatie skiff'. Dit type boot is volledig nieuw bij de Roeivereniging Alphen. De skiff is breder en korter dan een gewone of wedstrijd skiff. Een recreatie skiff is daardoor stabieler en wendbaarder dan een gewone skiff. Ook het instappen is eenvoudiger door het verlaagde emplacement. De boot is bedoeld voor de beginnende skiffeur, voor de ervaren skiffeur die op zoek is naar wat meer comfort en als alternatief voor de single roeier die graag in een C1 roeit. Gewichtsklasse 60 - 100 kg.
De boot zal in het afschrijfboek te vinden zijn bij de skiffs, mag geroeid worden met de>>
Andere ligplaats Kromme Does
Geplaatst door 'Jan' op 6-mei-2019 17:55:54
Vanwege het in de vaart nemen van een nieuwe wedstrijd dubbeltwee (2x) zal de Kromme Does (2-) met ingang van 11 mei verhuizen naar het middenpad van de Zegerloods en een plekje krijgen boven de Bonkevaart. Tevens zal de Harder (2x) verhuizen naar de andere kant van het pad in de Aarloods en een ligplaats bovenin krijgen.
WEGAFSLUITING rotonde N207 met N231 Nwkoop
Geplaatst door 'hansrnhr' op 3-mei-2019 13:27:08
In het kader van groot onderhoud aan de N207 rond Alphen wordt op dit moment vooral de rotonde N207 Oostkanaalweg - N231 Nieuwkoopseweg aangepakt. Niet alleen overdag, maar ook in  de nacht en gedurende weekenden. Komende weekend afsluitingen vrijdag 3 mei 20.00 uur t/m zondag 5 mei 01.00 uur; vrijdag 10 mei 20.00 uur t/m maandag 13 mei 06.00 uur; vrijdag 28 juni 20.00 uur t/m maandag 1 juli 06.00 uur.
In deze weekenden is het echt omrijden: Vanuit het zuiden / Boskoop / na het Alpherium rij je door Alphen. Per auto: O.Nassaulaan > Pres.Kennedylaan > Burg.Bruinslotsingel > Westkanaalweg > Zegerbrug Op de fiets: Westkanaalweg langs het Aarkanaal, maar neem voor je veiligheid het laatste stuk het pad over de golfbaan. Vanuit Leiden: door Alphen of via Woubrugge. Naar verluid is de Zegerbaan, Zegerbrug en de naast(de roei)liggende rotonde gewoon open. Neem deze weekenden een wat ruimere aanrijtijd. >>
iPad gezocht
Geplaatst door 'Ad' op 20-apr-2019 16:43:37
Voor de PIN-betalingen achter de bar ben ik op zoek naar een niet te dure iPad. Nodig is iOS 9.0 of hoger. Denk je "ik ben wel toe aan een nieuwe", dan is dit je kans om je oude iPad aan de roei over te doen!
Verslag KiKaRoW sponsordag
Geplaatst door 'MirjamK' op 14-apr-2019 15:33:52
kikarow bij rva
Na 5 maanden voorbereiden was het zaterdag 13 april 2019 zover, de KiKaRoW is van start gegaan!
Zaterdag begon met 0 graden op de thermometer, maar ook zonnig en met weinig wind. Om 7:45 uur voeren drie boten van de RVA richting de Tolhuissluis om The Vin tegemoet te varen. Ondertussen druppelden mensen binnen die zich hadden ingeschreven voor de trajecten Papenbrug, Alphense brug en Koudekerk. Voor iedereen stond een ontbijtje klaar. 
Het hoogtepunt was toch wel de aankomst van The Vin. 
Beelden KiKa Row
Geplaatst door 'administratie' op 14-apr-2019 11:07:33
Beelden van de KiKa-row activiteiten van zaterdag 13 april 2019 zijn te vinden op
dit zijn de dronebeelden van Vincent Mullenders en op
RTV Noord Holland:
De winnaars zijn...
Geplaatst door 'MirjamK' op 10-apr-2019 11:20:11
De winnaars van The Vin Challenge zijn bekend! Ard van Tol, Arie de Jong, Corrie de Knegt, Thea Barhorst en Els Driessen stappen zaterdag 13 april in The Vin. Samen met enkele anderen (die afzien van een plek in The Vin) brachten zij de hoogste sponsorbijdragen binnen voor de LATER-studie. Van harte gefeliciteerd!
Uitslag onderlinge wedstrijd
Geplaatst door 'Ad' op 6-apr-2019 11:18:37
De uitslag van de onderlinge wedstrijd is hier te vinden. Kies op die pagina voor de uitslag van Blok 1 of Blok 2, of voor 'alles'. De uitslag is echter niet gecorrigeerd voor het verschil in afstand tussen blok 1 (5 km) en blok 2 (2 km).
reinigen van de douche
Geplaatst door 'overdijk' op 3-apr-2019 11:22:53
Aanstaande maandag 08 april komt het schoonmaakbedrijf Gerco in de ochtend bij ons langs om de dames en de heren douche een grondige schoonmaakbeurt te geven.
Voorjaarsschoonmaak 2019 vervolg
Geplaatst door 'erica' op 1-apr-2019 19:00:18
Na 10 spuitbussen zeep, 1 stofzuigerzak, een fles wax, 40 bakken heerlijke soep en 60+ broodjes is de schoonmaakdag voor alle deelnemers hopelijk weer de moeite waard geweest. De loodsen en boten zien er weer spic en span uit.
Vandaag zijn alle opgemerkte krassen en mankementjes van de boten in de kluslijst van de maandagochtendploeg opgenomen. Een aantal zijn direct gerepareerd, de rest volgt de komende weken.
Iedereen bedankt voor de inzet !
Montagehandleiding RVA-schoenwisselsysteem
Geplaatst door 'Jan' op 1-apr-2019 14:50:56
30 maart j.l. is het RVA-schoenwisselsysteem ingevoerd voor alle wedstrijdboten (m.u.v. Apollon) en de gladde boten waarvoor een Skiff 2 bevoegdheid nodig is. Zie RVA-Nieuwsbericht van 25 maart 2019.
Voor alle roeiers die nog niet eerder zelf de schoenen met dit systeem hebben gemonteerd volgt hier een korte handleiding.>>
Alle oudere berichten zijn te vinden in het forum onder 'Nieuws'.
Agenda
Alphen blad
Weer
Roeinieuws