Nieuws
Goudse Mijl
Geplaatst door 'Wilma' op 21-sep-2021 14:03:45
Zondag 19 September hebben jeugd en veteranen deelgenomen aan de Goudse Mijl. Deelname was alleen mogelijk met QR code in het bezit maar eindelijk kon het weer na een hele lange lockdown. De Goudse Mijl is een baanwedstrijd waar boord- aan boord wordt gevaren over een rechte 4-ploegenbaan van 1609 m op de Reeuwijkse Plassen. Er stond een aardig briesje en dat betekent flinke golven. Sander Niemans liet zich daardoor niet afschrikken en kwam in het J1x veld als eerste over de finish. Chapeau hoor met die golven! Hij eindigde zelfs als 2e overall van alle boten van die dag en dat is een prestatie om supertrots op te zijn.  Julia en Roos roeiden in het DV2x veld (vanwege geen tegenstand in hun eigen leeftijds-klasse). Daar kwamen ze ruim als eerste over de finish maar het blik ging na de leeftijdscorrectie naar de “oudjes” Ines en Wilma. Annivera worstelde zich met de skiff ook door de golven voor het dames veteranen klassement (combi van 4x, 2x en 1x). De HV4* met Francis, Ad, Rob, Gudrik en Erica als stuur sleepten het 3e blik voor Alphen binnen.  In de middag werden de DV4* (Annivera, Wilma, Margreet, Annelies en Ines als stuur) en ook de J2x (Ties en Hugo) 2e in hun>>
Nog eens de Halve Meije toertocht
Geplaatst door 'Driessen' op 20-sep-2021 08:08:39
Maar liefst twee verslagen van onze Halve Meije toertocht: het maakte de tongen (en de pennen) goed los!! Zin in nog een toertocht? Op 18 oktober organiseert de toercommissie de sluitingstocht: bericht en intekenlijst volgen binnenkort.
(door Lily Martens)
Wat een feest als je na anderhalf jaar van corona eindelijk weer toertochten kunt uitzetten. Dan droom je als toercommissie van de Halve  Meije lijkt me. Van een stralende warme septemberdag met rimpelloos water. Van boten vol enthousiaste roeiers, oud en nieuw, die zich verheugen op een avontuurlijke tocht samen. Van prachtige Hollandse vergezichten, een spannend moment bij de stuurwissel, het schutten van de sluis of een toch nog onverwacht laag  bruggetje. Misschien wel een avontuur bij de passage (halen we het voor het licht weer rood wordt?) of een net niet nat pak van een beginner die even een flesje wuift de boot wil pakken vanaf de kade). 
Van blije gezichten aan een lange tafel bij Het vliegend paard waar een uitstekende lunch in 5 minuten op tafel staat. En het personeel laat merken dat ze het leuk vinden om hun gasten te verwennen. 
En van een warm welkom met vele helpende handen en heerlijke>>
Halve Meije toertocht een succes
Geplaatst door 'Belg' op 20-sep-2021 07:55:11
Op 18 september mocht ik voor het eerst deelnemen aan de Halve Meijetocht. Na een uitleg van Hans met koffie en krentenbrood vertrokken we (in vier wherries en de Gaia) richting Zwammerdam en de Ziende.Ondanks het mooie weer - bewolkt, met prima temperatuur - hadden we weinig last van ander vaarverkeer. Enkel bij de schutsluis aan de Ziende moesten we wachten tot een kruiser afgezakt was, die ons geduld even op de proef stelde met een verse portie uitlaatgassen. Daarna kwam het hoogtepunt van de toertocht: laveren over de mooie, kronkelende Meije, met regelmatig slippen, opletten voor laaghangende takken en af en toe een buiging voor een bruggetje.  Eén keer moesten we zelfs volledig horizontaal, maar ook dat lukte probleemloos. In de smalle Kerksloot werden onze technische vermogens op de proef gesteld. Na herhaaldelijk vastlopen, corrigeren, afzetten, peddelen en occasioneel gepieterbuur / pietergebuur bereikten we de Zuideinderplas. Op de plas haalden we, na een avontuurlijke wissel in de boot, in een welhaast olympisch tempo de Kwakelbrug. In Nieuwkoop even op zoek naar de juiste aanlegplek en daarna mochten we met lichte vertraging de innerlijke mens versterken. De soep,>>
Open dag zwem en watersportverenigingen
Geplaatst door 'Ad' op 8-sep-2021 20:07:40
Op 19 september openen alle verenigingen op het gebied van sporten in en op het water hun deuren. Ook Roeivereniging Alphen doet mee. Heb je altijd al eens willen ervaren of roeien wat voor je is? Dan ben je van harte welkom tussen 10.00 en 13.00 uur.
Roeien in onze prachtige omgeving Roeien is een sport voor iedereen. Of je nu 10 bent of 80. Het is gezond voor lichaam en geest. Lekker buiten op het water doe je een complete work-out zonder kans op grote blessures. Je kunt wekelijks trainen, recreatief mooie tochten maken in onze prachtige omgeving of op wedstrijdniveau gaan roeien. Er zijn speciale jeugdtrainingen en er is ook een studentenafdeling. Tijdens de open dagen kun je voelen hoe het is om in een boot te stappen en al direct een eerste roeitochtje maken. Ook krijg je informatie over de vereniging, die naast sportiviteit ook gezelligheid biedt.
Kom je kijken? Schrijf je dan in Klik hier om je aan te melden: www.rv-alphen.nl/opendag. Op die manier kunnen we de corona-maatregelen goed aanhouden.
Meerdere sportverenigingen openen hun deuren Naast Roeivereniging Alphen zijn bezoekers zijn van harte welkom bij Windsurfvereniging Alphen. Bij bij de Sunsetbar is>>
Winnaars Royalty of the Aar 2021
Geplaatst door 'Wilma' op 5-sep-2021 15:02:17
Onder uitstekende omstandigheden vond deze zondagochtend de Royalty of the Aar plaats. De zon scheen, het water lag er strak bij en de race werd door geen enkel motorbootje verstoord. Ook het klokken ging vlekkeloos dus de uitslag was dankzij de Racetimer van Ad direct bekend (zie de link naar de uitslagen). De bardienst had voor de gelegenheid een lekker koekje en chocolade geregeld voor bij de koffie/thee wat het allemaal nog extra feestelijk maakte. Ad en Floor verdedigden hun titel van vorig jaar en werden opnieuw gekroond tot King en Prince of the Aar. Margreet is de nieuwe Queen en Stephanie de nieuwe Princess. Bij het boordroeien wonnen de mannen in de Aeolus (Ruud, Gijs, Frank en Jaap Jan met Amy als stuur) het van de Eurus en bij de jongens in de gladde twee gingen Hugo en Ties er met de winst vandoor. Bijgevoegd een foto van alle winnaars van vandaag. Van harte gefeliciteerd allemaal! >>
Uitslag Royalties of the Aar
Geplaatst door 'Ad' op 5-sep-2021 11:48:47
Klik hier voor de uitslag van de Royalties of the Aar. Klik op kolomkop om daarop te sorteren.
De Laatste Lichting
Geplaatst door 'Ad' op 4-sep-2021 09:02:17
In de documentaire 'De Laatste Lichting' van Merijn Soeters nemen roeiers Bart en Ward het op tegen Obbe en David. Beide ploegen willen de Olympische Spelen bereiken. Daarvoor moeten ze tegen elkaar roeien, om te beslissen wie namens Nederland uitgezonden wordt naar de Europese Kampioenschappen.
Halve Meije toertocht
Geplaatst door 'Driessen' op 1-sep-2021 15:27:28
Op 18 september is er weer een toertocht. Dit keer circa 26 km: we roeien eerst naar de Meije en de Nieuwkoopse plassen en van daaruit via de Aarlanderveense wetering terug naar de RVA. Een tocht die nooit verveelt!! Ga naar intekenbord, toer Halve Meijetocht.
Doop Hoekse Aar
Geplaatst door 'erica' op 31-aug-2021 17:16:47
Op zaterdagmiddag 28 augustus is onze vloot weer een boot rijker geworden.
Jolanda de Kleer doopte de nieuwe recreatie 2x.
Dit type is nieuw voor de vereniging, je mag erin roeien met een scull (C2) bevoegdheid.
Volgens Anja en Bram, de voorroeiers, ging hij soepel door het water.
Ik hoop dat veel mensen met plezier van de boot gebruik gaan maken, jullie bevindingen hoor ik graag.
>>
Beginnerstocht 28 aug, door Lily Martens
Geplaatst door 'hansrnhr' op 31-aug-2021 15:27:09
Het moet ergens in mei geweest zijn dat ik tijdens de introductie van Frans de essentie van roeien leerde: N I E T  P R A T E N! Focus was het toverwoord. En warempel van veelal absolute beginners brachten we het in een zomer tijd tot toertochtroeiers die de Aarlanderveense Wetering en Ziende Vaart veroverden. ‘Niets breken en niets afbreken’, was de glasheldere instructie van Els en daar heeft geloof ik iedereen zich aan gehouden (al dook het hoofd van John wat sneller omhoog bij dat ene lage bruggetje dan geloof ik de bedoeling was). Zodat we na afloop voldaan op onze vuurdoop en de doop van de gloednieuwe Hoekse Aar konden toosten. >>
"Vaarverbod" zondag 05 September
Geplaatst door 'Wilma' op 31-aug-2021 08:39:51
Zondagochtend tussen 08.30 en 10.00 vindt de Royalty of the Aar plaats (onderlinge wedstrijd). In deze periode kan er niet worden geroeid op het kanaal tussen Ter Aar en de RVA. Tevens wordt iedereen dringend verzocht in deze periode geen gebruik te maken van het vlot. Zo voorkomen we teveel drukte op het vlot en voor de loodsen. Wil je toch heel graag in deze periode het water op (en ben je geen deelnemer aan de wedstrijd) wacht dan tot er voldoende ruimte is op het vlot en vertrek z.s.m. met de boot richting Alphen. Bedankt alvast voor ieders medewerking om alles veilig en vlot te laten verlopen. 
Geslaagd!
Geplaatst door 'MirjamK' op 30-aug-2021 15:52:14
Zondag 29 augustus hebben drie dames en drie heren afgeroeid voor een roeibevoegdheid. Het betrof Ton Vincenten, die lessen volgde bij zo ongeveer alle skiff-instructeurs. Hij imponeerde de examencommissie met een mooie ronding over stuurboord. De C4-basisbevoegdheid ging naar een vijftal nieuwe leden:>>
Nostalgie
Geplaatst door 'Ad' op 26-aug-2021 20:55:22
In de serie "Alfen Toen en Nu" op Facebook, verscheen onlangs een hele series fotos over de vroegere Hollandia roeiwedstrijden op de Rijn bij 's Molenaars. Met 's avonds een muziekuitvoering, zo blijkt uit bijgaand bericht. Klik daarop om naar de foto's te gaan.
Oarsriggers op Morra en Argonauta
Geplaatst door 'erica' op 17-aug-2021 18:10:57
Ten behoeve van de oarsinstructie (schrijf je snel nog in!)
is vanaf deze maandag de Morra voorzien van zijn oarsriggers.
Later volgt ook nog de Argonauta. 
Borrel op 28 augustus
Geplaatst door 'willemien' op 16-aug-2021 21:06:15
Al een jaar geen gezellige bijeenkomst gehad op onze roeilocatie.
We gaan een borrel drinken op 28 augustus aanstaande tussen 16.00 en 18.00 uur. 
Het grasveld tussen de Kano- en Roeivereniging is de plaats waar je moet zijn.
Daar kunnen we makkelijk anderhalve meter afstand houden. We schudden geen handen en bij klachten komen we niet.
Ook met deze beperkingen kan het heel gezellig worden.
Teken in op het intekenbord op de website ivm de catering.
Alle oudere berichten zijn te vinden in het forum onder 'Nieuws'.
Agenda
Alphen blad
Weer
Roeinieuws