Nieuws
Matten op het vlot
Geplaatst door 'Ad' op 18-jul-2021 14:59:46
Nee, er is niet gevochten, anders dan de sportieve strijd op het water. Bijvoorbeeld wie het snelste heen en weer naar Tolhuissluis roeit. Dat record is net weer overgegaan naar Gudrik, die 7 seconden sneller was dan Floor; zie wedstrijdroeien/challenge. De titel van dit stukje doelt op de rubber matten op het vlot. In een van de voorjaarsstormen waren er twee te water geraakt en die hebben al die tijd onder water gelegen tot de brandweer zo vriendelijk was ze voor ons op te duiken! In de foto zien we de B-ploeg van kazerne Alphen, Brandweer Hollands Midden bezig op 7 juli met voor hun een duikoefening, maar voor ons het ophalen van de matten die we al een hele tijd moesten missen. En afgelopen vrijdag zijn de matten weer netjes neergelegd en verankerd door Piet van Dam, Hans van Tessel en Rob Meijer, onze commissaris Gebouw. Allen hartelijk dank!
brandweer duikt onze matten op
>>
Roeien op Zaterdag
Geplaatst door 'Ad' op 15-jul-2021 08:51:18
Zaterdagochtend is altijd spitsuur op onze roeivereniging. En i.v.m. de maatregelen tegen de verspreiding van corona was het blok van 11:30 tot 15:00 exclusief gereserveerd voor de jeugd. Maar de corona maatregelen zijn inmiddels wat versoepeld en de jeugd heeft zomervakantie. Daarom wordt met ingang van vandaag  het jeugdblok opgeheven. Er kan dus weer de hele zaterdag (en alle andere dagen) door iedereen geroeid worden! Dit geldt tot 1 september, wanneer we de situatie opnieuw zullen bekijken.
De jeugd zet de tenten weer op
Geplaatst door 'yvonne.boere' op 12-jul-2021 12:26:13
Op 21, 22 en 23 juli (woensdag, donderdag en vrijdag) vindt ons jaarlijkse jeugd-roeikamp plaats op het terrein van de RVA. De tentjes worden woensdagochtend opgezet op het grasveld. Het meeste gebeurt buiten; maar de jeugd zal ook veel in de soos te vinden zijn en in de kleedkamers. Kom gerust even een kijkje bij ze nemen of aanmoedigen bij de bootcamp, spellen en volleybaltoernooi. 
Toerkalender najaar 2021
Geplaatst door 'Joke Ydema' op 11-jul-2021 11:08:41
Fijn dat er weer volop geroeid mag worden. Tijd dus voor mooie toertochten. De Toerkalender is aangepast. Handig om de data alvast te noteren!
Landelijk blik voor competitiejeugd
Geplaatst door 'gabkleijwegt' op 10-jul-2021 21:05:50

In juni deden onze jeugdcompetitieroeiers mee aan de Landelijke Virtuele Roeiwedstrijd van de KNRB. Acht ploegen kwamen in actie op het Aarkanaal. Alle ploegen weerden zich goed, maar twee ervan presteerden extra goed door hoog in de rangschikking te eindigen. In de categorie junioren C4* eindigden Jens, Floor, Hugo, Sander en Ties op de tweede plaats. En in de juniorendubbeltwee werden Floor en Sander derde. Afgelopen zaterdag kregen zij hun medailles uitgedeeld; de overige deelnemers kregen een bidon van de KNRB.>>
Eikenprocessierups op de roei
Geplaatst door 'Rob Meijer' op 9-jul-2021 13:27:33
Door oplettendheid van onze tuinvrijwilliger John van der Nagel is de eikenprocessierups geconstateerd. Nog dank daarvoor. Inmiddels zijn alle eikenbomen op ons terrein geïnspecteerd; allen in de eik bij de zuidelijke ingang van de fietsenstalling zitten twee nesten. Van de gemeente heb ik vernomen dat deze nesten binnenkort -vraag me niet wanneer precies- door een gespecialiseerd bedrijf worden weggezogen. Als het rood-witte lint bij de zuidelijke ingang van de stalling weg is, weten jullie dat de kust veilig is.
Royalty of the Aar
Geplaatst door 'Wilma' op 6-jul-2021 14:24:40
Langzaamaan komt het wedstrijdroeien voor de veteranen na een hele lange pauze weer op gang. De eerste wedstrijd die zoals het er nu naar uitziet gevaren kan worden (voor alle leeftijden) is de Goudse Mijl op zondag 19 September. Voordat het zover is hebben we op zondag 05 September eerst de Royalty of the Aar ingepland. Dit is een onderlinge wedstrijd bij de RVA met de skiff als hoofdnummer (maar alle boottypes kunnen meedoen). Meer info en de inschrijflijsten voor de wedstrijden volgen spoedig op de site. Gebruik de zomer om weer in topvorm te komen. Ik hoop dan iedereen aan de start te zien op 05 September!
De Weerklank op bezoek
Geplaatst door 'gabkleijwegt' op 5-jul-2021 15:26:34
  Tijdens de Koningsspelen hebben wij leerlingen van basisschool De Weerklank te gast gehad. Vrijdag 2 juli is groep 8 opnieuw bij ons geweest als onderdeel van het afscheidskamp van hun school. De kennismaking was ook ons goed bevallen, want alle vrijwilligers die bij de Koningsspelen geholpen hadden, waren opnieuw bereid om de kinderen te begeleiden. Warner, Pieter, Julia, Nina, Eva en Sarah bedankt! De middag verliep heel plezierig. Je kon zien dat de kinderen al een beetje gewend waren aan onze vereniging. En een afsluiting met taart is natuurlijk altijd een feestje.
Geslaagd!
Geplaatst door 'Wilma' op 27-jun-2021 17:20:48
Vandaag hebben vijf skiff 1 boten (Petra Langeveld, Sandra Veldhuyzen, Monique v.d. Woude, Margit Fennema en Ilse de Jonge) en een C4* boot (Elly Verheggen, Marjon Rodigas, Anja van Leeuwen en Liesbeth van der Lee) afgeroeid. Met geconcentreerde gezichten werd zo netjes mogelijk langs de examinators geroeid en na het ronden van de boten werden deze vervolgens zo soepel mogelijk aangelegd aan het vlot. De skiffs mochten nog een extra pirouetje draaien om hun controle over de boot te tonen. De C4* ploeg, oftewel de Roeidiva’s,  was flink zenuwachtig maar gelukkig wist iedereen alle commando’s nog en verliep het praktische examengedeelte zonder problemen. Daarna volgde een gedegen theorie examen. Hansje vroeg de Roeidiva’s het hemd van het lijf over bootonderdelen, vaarregels, bruglichten, etc. Daar steek je nog wat van op (zo weet ik nu ook wat een doftje is). Iedereen is geslaagd en dat werd gevierd met bloemen en taart. Allemaal van harte gefeliciteerd! 
>>
Roeiers en binnenvaartschepen
Geplaatst door 'Ad' op 14-jun-2021 20:08:44
Op 12 januari 2019 is het convenant ‘Veilig varen doe je samen!’ ondertekend door 10 Zuid-Hollandse roeiverenigingen, de Koninklijke Nederlandse Roeibond, Koninklijke BLN-Schuttevaer en de provincie Zuid-Holland.  Het doel van dit convenant is het verbeteren van de veiligheid van de roeiers op de provinciale vaarwegen en het creëren van meer bewustwording bij vaarweggebruikers met betrekking tot het gezamenlijk gebruik van de vaarwegen. In het convenant is onder andere afgesproken dat de provincie als vaarwegbeheerder actief communiceert met de partners van het convenant en waar mogelijk ook instructiemateriaal aan de roeiverenigingen verstrekt. Klik om de video te bekijken Naar aanleiding van diverse meldingen van zowel binnenvaartschippers als roeiverenigingen over (bijna) incidenten op de Delftse Schie is besloten om een instructievideo te maken voor roeiers die roeien op water waarop ook binnenvaartschepen aanwezig zijn. De video is tot stand gekomen in samenwerking met D.S.R.V. Laga, D.S.R. Proteus Eretes en de Rick van den Heuvel van motorvrachtschip Shalom.
De soos als examenhal
Geplaatst door 'yvonne.boere' op 6-jun-2021 13:32:14
Afgelopen zaterdag is er serieus gezwoegd door onze jeugd op een echt theorie-examen. Nina Belger en Julia van Remoortere hebben dit examen samengesteld en georganiseerd. De soos leek even op een echte examenhal!
De afgelopen weken kreeg de jeugd via de groepsapp steeds een vraag voorgeschoteld. Dit om, mbv een door Edo samengesteld theorieboekje, te oefenen voor de toets. Aankomende week krijgen ze te horen of ze geslaagd zijn of misschien wel een herkansing krijgen.. Het examen werd afgenomen via Socrative zodat iedereen op zijn/haar eigen tempo met eigen telefoon door de vragen kon. Gelukkig had iedereen het antwoord op de laatste vraag goed: Is roeien de leukste sport die er is? Ja natuurlijk!!
WELKOM
Geplaatst door 'Ellen' op 4-jun-2021 15:32:23
Woensdagavond was het gezellig op RVA. Er was een informatieavond voor alle nieuwe leden die dit jaar starten (of zijn gestart) met roeien. Na een pilot van vier weken met een klein clubje, kunnen we nu gaan starten met instructie voor deze gehele groep op 4 lesmomenten in de week. Alvast veel dank aan alle instructeurs die dit op zich nemen! Mocht je dit lezen en ook instructie willen geven, laat het ons weten!
De achten mogen vanaf 5 juni het water op
Geplaatst door 'willemien' op 2-jun-2021 14:18:50
Vanaf 5 juni mogen alle boottypes in volledige bezetting weer het water op.
De stuurman/vrouw draagt net als in andere gestuurde boten een mondkapje.
We blijven 5 boten per kwartier aan het vlot handhaven. 
Natuurlijk maken we alle aangeraakte materialen schoon en wassen regelmatig onze handen.
Op de wal, sociëteit en terras blijven we anderhalve meter afstand houden. De looproutes blijven ook van kracht.
De kleedkamers, douches en de ergometerruimte mogen ook weer gebruikt worden.
Zie verder ons uitgebreide coronaprotocol op de website.
Eindelijk...
Geplaatst door 'gabkleijwegt' op 31-mei-2021 21:14:42

Na een half jaar geen gezamenlijke activiteit te hebben kunnen ontplooien was het zaterdag 29 mei eindelijk zover. De studenten van onze vereniging roeiden eerst een stuk en gingen daarna op het grasveld pizza eten. Na het eten werd er nog gezellig verder gepraat en tegen de avondkilte een vuurtje gestookt. Het roosteren van de marshmellows zorgde soms voor een misbaksel dat iets té veel warmte had gekregen. Tot teleurstelling van één aanwezige weigerde de rest van het gezelschap "Kumbaya" te zingen bij het kampvuur. Maar het was fijn om weer met elkaar tijd door te kunnen brengen.
midweekroeien
Geplaatst door 'Joke Ydema' op 25-mei-2021 17:16:22
Ook het midweek roeien gaat weer helemaal van start!
Wil je mensen leren kennen, roei ervaring opdoen, stevige halen maken en veel gezelligheid na afloop?
Kom dan dinsdag- en donderdagochtend naar het midweek roeien.
Dinsdag 9.15, donderdag 9.30.
Je wordt ingedeeld in een boot, er wordt met C4en en C2en geroeid. Iedereen met eerste proef bekwaamheid is welkom.
We roeien ongeveer anderhalf uur en na afloop drinken we koffie met elkaar.
Kijk voor meer informatie op de site: toerroeien/midweekroeien.
Alle oudere berichten zijn te vinden in het forum onder 'Nieuws'.
Agenda
Alphen blad
Weer
Roeinieuws