Nieuws
United Dragons bezoeken RVA
Geplaatst door 'Ad' op 17-jul-2019 08:41:59
United Dragons
De leden van United Dragons kijken terug op een zeer geslaagde Lange Afstand (LAUD-2019) door het mooie Groene Hart van Nederland.En de mogelijkheid om bij jullie aan te meren was zeker een van de punten waar de leden zeer over te spreken zijn.Wat werden wij enthousiast ontvangen door de leden van Roeivereniging Alphen ad Rijn! Op onze site staat een verslag en zijn wat foto’s geplaatst die een mooie indruk geven van de tocht die uiteindelijk 54km lang bleek.Mede door de rusten hielden alle leden het vol tot het einde. De dag had wel een wat nat besluit ter hoogte van Uithoorn, maar dat mocht de pret niet drukken.Nogmaals bedankt voor jullie gastvrijheid en mochten jullie interesse hebben om eens in een drakenboot te varen, laat het even weten, dan gaan we jullie zeker op dezelfde vriendelijke wijze ontvangen. We hebben plek voor ong. 18 peddelaars in een boot!
Nieuwe RVA leden halen basis bevoegdheid
Geplaatst door 'Margreet H' op 15-jul-2019 20:27:35
Vanaf de open dagen in april is er weer een groep enthousiaste nieuwe leden van start gegaan om de roeitechniek onder de knie te krijgen. Elke woensdag en zaterdag hebben zij met elkaar, onder begeleiding van ervaren instructeurs, hard geoefend om de techniek van het roeien onder de knie te krijgen. Ondanks de verschillen in aanleg en leeftijd hebben zij met elkaar toegewerkt naar het eerste afroeimoment. Afgelopen zondag was het zover. >>
Nieuw Koffiezetapparaat
Geplaatst door 'Jan' op 15-jul-2019 14:53:39
Op maandag 15 juli is ons nieuwe koffiezetapparaat geïnstaleerd. Deze Bravilor/Bonamat Matic heeft een vaste wateraansluiting en water opgieten hoeft niet meer. Voor de juiste dosering water zitten aan de voorkant 3 knoppen voor 3, 6 of 12 kopjes koffie (vlnr).
De doorloopsnelheid is 6 minuten voor 12 kopjes en dat is bijna 2x zo snel als bij de oude apparaten en dat is dan ook de reden dat we vooralsnog één apparaat hebben gekocht.
Rechts van het aan/uit-knopje is een rood LED-lampje dat gaat branden als het apparaat ontkalkt moet worden. Het koffiezetapparaat kan dan nog enkele dagen probleemloos worden gebruikt en zal op de eerstvolgende maandag door de MaandagOchtendPloeg worden ontkalkt.
Panmaaltijd 2019
Geplaatst door 'Frits Teule' op 10-jul-2019 20:59:14
Een beetje vroeger dan gebruikelijk vond de jaarlijkse lunch voor de klusgroep van Cees Gillon plaats op 24 juni jongstleden.
pan De traditie wil dat de dames die op dinsdag roeien één keer per jaar een heerlijke lunch bereiden voor de maandag klussers in de grote platte pan boven gestookt vuur. Inmiddels roeien er op dinsdag net zoveel mannen als vrouwen maar dat betekent niet dat die dinsdagmannen al enige bijdrage leveren aan het bereiden van de lunch. Misschien komt dat nog een keer.
Alle hulde dus aan de keukenprinsessen die in goed overleg weer de heerlijkste lekkernijen óf thuis hadden voorbereid óf ter plekke op de roei in elkaar brouwden. Er waren geen doublures en de maandagklussers genoten ervan zoals te verwachten viel. Het weer hielp ook mee, de lunch kon weer buiten op het terras genuttigd worden.
Na de verrukkelijke soep (met keuze uit twee, pindasoep en wortelsoep) liep iedereen eerst langs de grote pan met aardappeltjes, uien en spekjes om vervolgens aan de bar, als bij een buffet, het bord te garneren met de lekkere salades, eieren, tomaatjes en komkommer. Deze keer ontbraken de gekruide gehaktballetjes maar dat was zie ik als een eenmalige variatie.
In totaal>>
Toerweekend Weerribben 5-6-7 juli 2019
Geplaatst door 'Henriette' op 10-jul-2019 20:56:04
Het toerweekend kwam online en binnen no time was de inschrijving vol. Wat een animo! De toercommissie beraadt zich al op de strategie van volgend jaar.
Met 30 roeiers, 8 boten in 2 botenwagens gingen we op pad. Jan en John vd Pijl reden de botenwagens vakkundig naar de ligplaats in Blokzijl, waarna vele roeiers meehielpen om te lossen en op te riggeren. Dat ging gesmeerd. Op naar de groepsaccommodatie, waar Joke en Annelies voor de ontvangst zorgden.
Dit keer hadden we een verblijf bij Marknesse met ruimte voor onze eigen groep. Wel buren en om niet helemaal ontheemd te raken, waren dat de voetballers van ARC :-)
De vrijdagavond gingen we in drie groepjes uit eten naar verschillende eettenten, zodat na afloop de diverse culinaire ervaringen werden uitgewisseld. We hebben er weer een paar recepten bij en nu maar hopen dat het thuis ook lukt om die zo smakelijk te maken. 
Onder het genot van een drankje, hapje, kaart- en denkspelletjes hebben we de avond doorgebracht.
Zaterdagochtend eerst een uitgebreid ontbijt met warm eitje en na de briefing naar de boten. De boten werden over de hoge kant zachtjes te water gelaten en met ieders hulp klaar gemaakt voor vertrek.>>
Weesfietsen??
Geplaatst door 'Jan' op 9-jul-2019 17:25:34
Namens de beheerder van de berging tussen de twee loodsen zou ik graag in contact willen komen met de eigenaren van de vier fietsen die opgeslagen staan in genoemde ruimte om antwoorden te krijgen op de volgende vragen: a) Wie zijn de eigenaren. b) Met welk doel staan de fietsen daar. c) Wat zijn de plannen met de fietsen voor de nabije en verre toekomst.
Toelichting: een aantal techneuten van de MaandagOchtendPloeg hebben de fietsen geïnspecteerd en geconstateerd dat enkele fietsen niet rijklaar zijn en dat aanzienlijke inspanningen moeten worden verricht om er weer de weg mee op te kunnen gaan. Ik verzoek de eigenaren vóór 1 augustus contact met mij op te nemen om de vragen te beantwoorden: 06 51 33 82 37 of e-mail: materiaal@rv-alphen.nl. Jan van de Sprong, materiaalcommissaris.
Geen internet op de roei
Geplaatst door 'Ad' op 6-jul-2019 14:28:19
Helaas is na 8 jaar ons modem overleden. Daardoor is er op de roei geen internet beschikbaar, niet op de PCvoor boten afschrijven, en ook niet voor elektronisch betalen. Naar verwachting is de storing dinsdag verholpen met een nieuw modem. Vandaag was er een heel slimme bardienst. Die heeft namelijk zijn eigen mobiel als WIFI-hotspot ingezet, waardoor toch PIN-betalingen mogelijk waren; hulde!
Terugblik veteranen wedstrijden
Geplaatst door 'Ines' op 3-jul-2019 20:14:39
Geschreven door Ines van Marrewijk. Veteranen wedstrijden, soms zit het mee soms zit het tegen...
Hier een toelichting op de het wedstrijdseizoen voor veteranen. Je kunt altijd kijken aan welke wedstrijden de RVA-ers gaan mee doen op RVA site onder ‘’intekenbord’’. Kom ook eens mee met jou ploegje zou ik zeggen, zelfs met C2 of C4 kun je hier en daar mee doen, bijvoorbeeld op de Moordregatta in Tilburg op 5 oktober. Safe the date! We gaan vaak elk jaar naar dezelfde wedstrijden, en soms maken we een uitstapje naar een nieuwe wedstrijd. Want er zijn er nog veel meer, die kun je zien op de KNRB-wedstrijden. Het begon dit jaar met de Head of the river, waar de zondag-acht (in Veld D=50-55jaar) aan mee deed onder leiding van hun trouwe coach Egied. Het zat dit keer mee, in een groot veld verbeterde de heren hun positie ten opzichte van voorgaande jaren. Dan kwam de klapper van het jaar, de 2- en de skiffhead. Kronkelend 7,5km over de Amstel in de richting van Amsterdam. Zaterdag zat het dit jaar mee. Carel en Edo haalden blik in de 2-. Knappe prestatie. Zondag in de skiff deden er drie dames mee. Wilma, Margreet en Ines. En langs de wal een kudde fans die voor de gezelligheid mee>>
World Rowing Cup 2019 binnenkort in Rotterdam
Geplaatst door 'Ton ten Have' op 2-jul-2019 23:00:46
(c) Merijn Soeters Dit jaar vinden op de Willem-Alexanderbaan in Rotterdam-Zevenhuizen de finales van de World Rowing Cup 2019 plaats gecombineerd met de Koninklijke Holland Beker. Het belooft een fantastisch en spectaculair evenement voor Nederland te worden. De mondiale roeitop is aanwezig om elkaar te testen in aanloop naar de Olympische Spelen die in 2020 in Tokyo worden gehouden. Er worden circa 700 atleten en nog eens 400 begeleiders en officials verwacht. Het programma loopt van vrijdag 12 tot en met zondag 14 juli (het laatste weekend voor de laatste schoolweek in midden Nederland, in aanloop naar de vakantie) en we verwachten meer dan 10.000 bezoekers gedurende deze drie dagen. De World Rowing Cup gaat echter niet alleen over topsport; er is tevens parallelle programmering rond de thema’s: schoon water (om te bevaren en om van te leven), een leven lang gezond (voor kinderen; dit betreft sport en voeding) en para-roeien (voor het eerst onderdeel van de wereldbeker).  Via bijgaande link kunt u uw kaarten bestellen: https://rotterdamregatta.com/ en meer informatie over de wedstrijden krijgen. Wij hopen zoveel mogelijk leden te mogen verwelkomen tijdens de World Rowing Cup>>
Uitreiking GROTE STUUR certificaat
Geplaatst door 'cees de heij' op 19-jun-2019 23:13:36
Zaterdagochtend 22 juni om 11.30 uur worden aan drie RVA jeugdleden de bevoegdheid GROTE STUUR uitgereikt. Nina Belger, Siem Visser en Liza Lausberg hebben inmiddels zoveel ervaring met het sturen van de 8+, dat zij in aanmerking komen voor dit bijzondere certificaat. De uitreiking vindt plaats in de sociëteit.
Wedstrijdmeisjes actief op NK Groot
Geplaatst door 'Francis' op 18-jun-2019 21:19:43
Afgelopen weekend was er de NK groot op de Willem Alexanderbaan. Van de meisjes deden mee:  2 ploegen M18 2x  en 1keer M16 1x. Om een lang verhaal kort te houden: het was een groot succes en we mogen dan ook heel blij zijn met de behaalde resultaten. Als eerste startten Myrte en Julia. Zij komen net kijken in de top, en hebben toch, dat in ogenschouw genomen, een goede wedstrijd gevaren (al kwamen ze als laatste aan: 8.23). Daarna kwamen Nina en Floor. De voorwedstrijd was een makkie en aangezien ze tijdens de race zagen dat ze door waren voor de  halve finale, hebben ze er een leuke race van gemaakt. De evaluatie van de race was al begonnen tijdens de race (8.01). De halve finale  was voor hen heel anders. Ze moesten toen echt hun best doen om door te mogen gaan naar de A-finale. Zij werden 4de en lieten een hele spannende race zien. Dankzij hun gebruikelijke zeer sterke eindsprint, eindigden ze op de vierde plaats (7.49). Jorinde (13 jaar) moest zondag roeien. Voor haar was het de eerste echte baanwedstrijd en dan nog wel in een hoger veld (15/16 jaar). Dus het feit dat ze toch redelijk mee kon komen, maakt dat wij als coaches heel tevreden zijn (9.28). Toen kwamen in de middag>>
Zwolsche Vecht Regatta, zondag 9 juni
Geplaatst door 'MirjamK' op 12-jun-2019 17:12:35
Zo’n 6 weken geleden vroeg Jos of er mensen waren die zin hadden om samen te gaan trainen in de acht voor de Zwolsche Vecht Regatta, een wedstrijd over 5 kilometer. Na wat heen en weer geapp en gemail, ontstond er een vaste groep van zo’n 12 mensen, waarvan 8 ook daadwerkelijk de wedstrijd gingen roeien. Liza werd onze vaste stuurvrouw. In de afgelopen weken heeft Jos zijn uiterste best gedaan om ons klaar te stomen voor de wedstrijd met trainingen op woensdagavond en op zaterdagochtend. Wij, bijna allemaal nog beginnende roeiers, hadden al snel in de gaten dat er nog een hoop te leren en verbeteren viel. Jos leerde ons alles over de juiste houding, de gelijkheid, het snel wegzetten, het op tijd klippen en het roeien op kracht. Maar ook bracht hij ons alle ins en outs van het wedstrijdroeien bij. Kortom we waren op en top voorbereid toen die zondag 9 juni aanbrak. 
Elfsteden marathon
Geplaatst door 'Joke Ydema' op 8-jun-2019 21:38:31
Verslag door Ria Kortleve. De dag na hemelvaart wordt traditiegetrouw de elfsteden marathon geroeid. Met 4 teams van 3 roeiers en 4 chauffeurs reden wij in 2 busjes naar Leeuwarden. Bij de eerste koffiestop werden de shirts uitgedeeld. De kleur was al die tijd geheim gebleven, gelukkig was iedereen tevreden met de mooie blauwe kleur en was de opdruk zonder fouten. Bij roeivereniging Wetterwille werd de Morra voorzichtig op het gras gelegd en was het wachten op de keuring. Ondertussen ging een aantal mensen boodschappen doen voor ons ontbijt bij B&B Gastopstal waar wij zaterdag zouden overnachten. Dit jaar reden de busjes ons niet alleen naar de wisselplekken maar ze waren ook ons onderkomen tijdens de hele tocht. De Morra kwam zonder problemen door de keuring. Natuurlijk, wij hadden niets anders verwacht!Na eerst in restaurant Fellini een heerlijke pastamaaltijd gegeten te hebben, reden wij terug naar Wetterwille om de Morra in het water te leggen waarna Dirk, Hans en Guus de boot zouden op-roeien naar de Prinsentuin om daar te wachten op de start van de elfstedenroeimarathon.Om 20:00uur was het dan zo ver. De eerste boot mocht starten en wij, nummer 91,>>
Pinkster Groene Hart
Geplaatst door 'hansrnhr' op 4-jun-2019 12:59:33
LAST MINUTE Tweede Pinksterdag is traditioneel onze Pinkster Groene Hart & Meije gastentoertocht voor roeiers van andere roeiverenigingen die in onze boten roeien. Er zijn lastminute enkele boten beschikbaar gekomen. Onze roeiers kunnen hier nu voor intekenen. Intekenen is per team (1x C4*/5pers of 1x W3/3pers) voor € 20 pp incl. na afloop BBQ buffet.
Ivm de vaarroute is toerervaring noodzakelijk (min. 50% van de roeiers per boot). Ga naar het intekenbord.
Met groen hartelijke groet, de RVA Toercommissie 
Coaching wedstrijdroeiers
Geplaatst door 'Wilma' op 3-jun-2019 21:40:57
Vanaf deze week wordt er op donderdagavond van 19.00 tot 20.30 voor (aankomend) wedstrijd veteranen roeiers coaching gegeven. Ook senioren kunnen meedoen. Je kunt je hiervoor voor komende donderdag nog inschrijven via de instructieplanner onder Vete. coaching. Deze naam zal daarna veranderen naar WV coaching (WV = Wedstrijd Veteranen). Per beschikbare aangemelde instructeur kunnen 2 boten zich aanmelden. Alleen de slag van de ploeg hoeft zich aan te melden. Gaarne ook zelf je boot reserveren. Indien de woensdag voorafgaande aan de donderdag er nog plek over is kunnen ook niet wedstrijdploegen zich aanmelden. Voor wedstrijdroeiers geldt dus dat ze voorrang krijgen, mits op tijd aangemeld. Streven is om zoveel mogelijk donderdagavonden coaching te geven maar check altijd eerst de instructieplanner voor de exact beschikbare mogelijkheden. Ook coaches, die  beschikbaar zijn, worden van harte uitgenodigd zich aan te melden. Hoe meer coaches meedoen des te meer mogelijkheden er zijn voor de roeiers.
Alle oudere berichten zijn te vinden in het forum onder 'Nieuws'.
Agenda
Alphen blad
Weer
Roeinieuws