Nieuws

Opbrengst voor KiKaRow RVA 2019
tot-nu-toe:
Draag ook bij via KiKaRow/doneren!

Kikarow - the Movie

9000,00
Verslag KiKaRoW sponsordag
Geplaatst door 'MirjamK' op 14-apr-2019 15:33:52
kikarow bij rva
Na 5 maanden voorbereiden was het zaterdag 13 april 2019 zover, de KiKaRoW is van start gegaan!
Zaterdag begon met 0 graden op de thermometer, maar ook zonnig en met weinig wind. Om 7:45 uur voeren drie boten van de RVA richting de Tolhuissluis om The Vin tegemoet te varen. Ondertussen druppelden mensen binnen die zich hadden ingeschreven voor de trajecten Papenbrug, Alphense brug en Koudekerk. Voor iedereen stond een ontbijtje klaar. 
Het hoogtepunt was toch wel de aankomst van The Vin. 
Beelden KiKa Row
Geplaatst door 'administratie' op 14-apr-2019 11:07:33
Beelden van de KiKa-row activiteiten van zaterdag 13 april 2019 zijn te vinden op
dit zijn de dronebeelden van Vincent Mullenders en op
RTV Noord Holland:
De winnaars zijn...
Geplaatst door 'MirjamK' op 10-apr-2019 11:20:11
De winnaars van The Vin Challenge zijn bekend! Ard van Tol, Arie de Jong, Corrie de Knegt, Thea Barhorst en Els Driessen stappen zaterdag 13 april in The Vin. Samen met enkele anderen (die afzien van een plek in The Vin) brachten zij de hoogste sponsorbijdragen binnen voor de LATER-studie. Van harte gefeliciteerd!
Uitslag onderlinge wedstrijd
Geplaatst door 'Ad' op 6-apr-2019 11:18:37
De uitslag van de onderlinge wedstrijd is hier te vinden. Kies op die pagina voor de uitslag van Blok 1 of Blok 2, of voor 'alles'. De uitslag is echter niet gecorrigeerd voor het verschil in afstand tussen blok 1 (5 km) en blok 2 (2 km).
reinigen van de douche
Geplaatst door 'overdijk' op 3-apr-2019 11:22:53
Aanstaande maandag 08 april komt het schoonmaakbedrijf Gerco in de ochtend bij ons langs om de dames en de heren douche een grondige schoonmaakbeurt te geven.
Voorjaarsschoonmaak 2019 vervolg
Geplaatst door 'erica' op 1-apr-2019 19:00:18
Na 10 spuitbussen zeep, 1 stofzuigerzak, een fles wax, 40 bakken heerlijke soep en 60+ broodjes is de schoonmaakdag voor alle deelnemers hopelijk weer de moeite waard geweest. De loodsen en boten zien er weer spic en span uit.
Vandaag zijn alle opgemerkte krassen en mankementjes van de boten in de kluslijst van de maandagochtendploeg opgenomen. Een aantal zijn direct gerepareerd, de rest volgt de komende weken.
Iedereen bedankt voor de inzet !
Montagehandleiding RVA-schoenwisselsysteem
Geplaatst door 'Jan' op 1-apr-2019 14:50:56
30 maart j.l. is het RVA-schoenwisselsysteem ingevoerd voor alle wedstrijdboten (m.u.v. Apollon) en de gladde boten waarvoor een Skiff 2 bevoegdheid nodig is. Zie RVA-Nieuwsbericht van 25 maart 2019.
Voor alle roeiers die nog niet eerder zelf de schoenen met dit systeem hebben gemonteerd volgt hier een korte handleiding.>>
Beperking roeitijden 06 April
Geplaatst door 'Wilma' op 28-mar-2019 19:55:54
Zaterdag 06 April kan tussen 08.00 en 10.15 in verband met de Head of the Aar niet worden geroeid op het kanaal tussen Ter Aar en Gouwesluis.  Tevens kan in deze periode geen gebruik worden gemaakt van het vlot. Mocht je heel graag om deze tijd hier willen roeien doe dan gezellig mee met de onderlinge wedstrijd en schrijf je in met je ploeg op het intekenbord. Inschrijven kan nog tot dinsdag 02 April en iedereen kan/mag meedoen! Na 10.15 is het gehele kanaal en het vlot weer voor iedereen toegankelijk. 
30 maart: Invoering RVA-Schoenwisselsysteem
Geplaatst door 'Jan' op 25-mar-2019 15:23:34
Tegelijk met de Grote Voorjaarsschoonmaak op 30 maart a.s. zal ook het RVA-Schoenwisselsysteem worden ingevoerd. In alle wedstrijdboten (m.u.v. de Apollon) en de gladde boten waarvoor een Skiff 2 bevoegdheid nodig is, is een montagesysteem aangebracht waardoor het vrij eenvoudig is om schoenen te wisselen en dus met de juiste schoenmaat te roeien of je eigen schoenen te gebruiken. Het montage systeem is twee jaar geleden voor het eerst geïntroduceerd en wordt nu verder doorgevoerd om het wisselsysteem ook optimaal te kunnen laten functioneren.
Het zal voor de meeste roeiers even wennen zijn dat je vóór het roeien de boot eerst op schragen moet leggen, de schoenen monteert en ná het roeien de schoenen ook weer moet demonteren en op het rek moet hangen. Naar verwachting zijn er voldoende schoenen in iedere maat aanwezig, maar is het ondoenlijk om de juiste maat te vinden als de gewenste schoenen in een boot zijn gemonteerd.
In de Aarloods komt een poster te hangen hoe de schoenen op de juiste manier gemonteerd moeten worden. De eerste paar keer zal het een gefriemel zijn, maar oefening baart kunst.
Twee belangrijke opmerkingen:
1. Het wisselsysteem is niet vrijblijvend. Op de Algemene>>
KiKaRow openingstocht
Geplaatst door 'Henriette' op 24-mar-2019 12:13:06
Openingstocht 2019 23 maart 2019 stond de RVA-openingstocht op het programma. Dit jaar niet zomaar een openingstocht, maar een tocht in het kader van KiKaRow. De RVA sponsort daarmee het project LATER, dat zich richt op onderzoeken m.b.t. langetermijneffecten voor survivals van kinderkanker.  De toercommissie sponsorde het inschrijfgeld, maar dat konden deelnemers alsnog storten voor KiKaRow. Mocht je nog willen bijdragen: elk bedrag is welkom!
Terug naar de tocht. In het clubhuis was het al druk; een grote opkomst en het was ook fijn om te zien dat zowel oudgedienden als nieuwelingen zich hadden aangemeld. Prima roeiweer voor deze Meijetocht: bewolkt, maar geen wind. Na de bootindeling zochten we de roeiboten op en vertrokken naar de Ziendesluis. In groepjes door de sluis aan het touwtje van Ralph en Daniëlle. Daarna de kronkelvaart door de Meije. Leuk om hier te varen en de buikspieren werden bij de lage bruggen extra getraind; liggen en weer overeind. Ik wist niet dat mijn buikspieren al zo vroeg in het roeijaar getraind waren. Dat viel weer mee.
De beruchte peddelsloot leverde vreemde taferelen op om enigszins recht het eind te bereiken. In onze boot hebben we het opgelost met 1 peddelaar, 1 halve>>
Bardienst komend weekend
Geplaatst door 'overdijk' op 21-mar-2019 09:02:16
Voor komend weekend kunnen wij nog mensen gebruiken voor de bar. Zaterdag 23 maart is de KIKA tocht en zoeken we nog iemand die de bar wil draaien om 09.00 uur. Tevens staat de zaterdagmiddag en de zondagochtend ook nog open. Schrijf je in als je kan.
Het Nut van de Hielstring
Geplaatst door 'Jan' op 20-mar-2019 16:08:35
In de meeste boten zijn op het voetenbord schoenen of instelbare rubberen schoenenhouders (z.g. flexheels) gemonteerd. De schoenen en de flexheels zijn zodanig op de voetenborden bevestigd dat de hak los kan komen van het voetenbord. De hak is met een touwtje, vetertje, riempje of iets degelijks vastgemaakt aan het voetenbord om te voorkomen dat de hak meer dan 7 cm loskomt van het voetenbord. Dit eenvoudige hulpmiddeltje moet er voor zorgen dat je nadat je met een boot bent omgeslagen onmiddellijk en zonder vertraging los kunt komen van de boot.
Het is de eigen verantwoordelijkheid van de roeier om vóór het instappen de hielstring te controleren op het juist functioneren en deze zo nodig te repareren. Het goed functioneren van de hielstring kan benauwde ogenblikken voorkomen of zelfs het leven redden.
Zie ook het uittreksel van het KNRB-wedstrijdreglement met betrekking tot de veiligheid.>>
ALV 17 april 2019
Geplaatst door 'Ton ten Have' op 16-mar-2019 20:36:29
Het bestuur van de Roeivereniging Alphen nodigt u uit voor de algemene Ledenvergadering op woensdag 17 april 2019, aanvang 20.00 uur in de sociëteit van de vereniging Agenda van de ALV zie website www.rv-alphen.nl > archief > vereniging > ALV april De bijbehorende stukken zijn op de website uiterlijk 3 april  a.s. te vinden .
Voor de liefhebbers!
Geplaatst door 'Joke Ydema' op 16-mar-2019 16:55:44
-       62e NATIONALE CRYPTOTOCHT -
Roeivereniging Poseidon organiseert dit jaar op zondag 15 september voor de 62ste keer de legendarische Nationale Cryptotocht. Deze puzzeltocht voert u langs de mooiste plekjes aan de Amsterdamse grachten. De eerst uitdaging is het vinden van de juiste route en daarna moeten onderweg cryptische vragen worden beantwoord. Daarmee zijn punten te verdienen. De ploeg met de meeste punten vergaart eeuwige roem en meer! Op het pauzepunt – halverwege de tocht – zijn er extra punten te verdienen. De Cryptocomissie probeert daarvoor weer aan aansprekend en uitdagend spel te verzinnen. Tijdens het altijd gezellige diner na afloop worden alle vragen beantwoord en geïllustreerd met foto’s. Ook worden dan natuurlijk de winnaars bekendgemaakt.>>
Open dagen RV Alphen op 6, 10 & 13 april
Geplaatst door 'Ad' op 10-mar-2019 23:04:28
Iedereen is van harte welkom om bij ons binnen te lopen op de open dagen die jaarlijks worden gehouden in april en september/oktober. Roeien is voor iedereen, of je nu 10 of 80 jaar bent! Onze vereniging heeft prachtig roeiwater en een uitgebreide vloot met voor elk wat wils. Zaterdag 6 april (10-13 uur), woensdag 10 april (19-20.30 uur) en zaterdag 13 april (10-13 uur) staat de koffie klaar voor iedereen die geïnteresseerd is. Je maakt kennis met de vereniging, krijgt een persoonlijke rondleiding en een instructie van een uur met: 
  • Uitleg over de verschillende mogelijkheden om de roeisport te beoefenen (alleen, in ploegverband, toertochten, trainingen, wedstrijden) 
  • Uitleg over de roeitechniek 
  • Uitleg over de verschillende typen boten 
  • Een roeitochtje onder leiding van een instructeur  
De week na de open dagen starten de instructielessen; 4 lessen voor € 25,-. Zo kun je nog beter kennis maken met het roeien en de vereniging. Daarna beslis je of je lid wordt. Nieuwsgierig geworden? Kom kijken en meedoen! Wij staan voor je klaar.
Alle oudere berichten zijn te vinden in het forum onder 'Nieuws'.
Agenda
Alphen blad
Weer
Roeinieuws