Nieuws
Lars (10) Blik in Weesp
Geplaatst door 'cees de heij' op 15-okt-2018 21:56:09
Molenwedstrijd 2018 op de Vecht. Prachtige omstandigheden. Lars is vroeg opgestaan en is ruim op tijd bij de RV Weesp voor de start van zijn eerste jeugdwedstrijd. Wel zenuwachtig, zo’n wedstrijd in de jongens skiff 10 jaar. Zijn tegenstander ziet hij ook schuifelen op het vlot. Deze vaart een heat later. Nog even een knuffel van vader, moeder, broer en coaches. Voetenborden afstellen en op naar de start. Dan wachten bij de start. Alles is nieuw, alles is spannend. “Klaar AF”. De start hebben we geoefend. Half, half, driekwart, heel! De start gaat echter totaal anders. Lars schuift van baan1 naar baan 2. Zijn tegenstander doet dat ook, dus geen enkel probleem. Goed achteromkijken elke derde haal, in de baan blijven. Stug doorvaren, de finish is in zicht. Nog drie halen. De finish. Terug naar het vlot. Nu is het wachten op de uitslag. Dat duurt lang maar uiteindelijk hangt de uitslag bij het secretariaat. Gejuich en felicitaties. Rond half een is de prijsuitreiking. Lars is even de koning van Weesp en krijgt de winnaarsmedaille omgehangen. Trots laat hij aan de omstanders zijn ‘blik’ zien. Veel applaus en jaloerse ‘blikken’ vallen hem ten deel. Een fantastisch moment voor o>>
ALV 7 november 2018
Geplaatst door 'Ton ten Have' op 9-okt-2018 21:12:05
Het bestuur van de Roeivereniging Alphen nodigt u uit voor de algemene Ledenvergadering op woensdag 7 november 2018, aanvang 20.00 uur in de sociëteit van de verenigingAgenda van de ALV zie website www.rv-alphen.nl > archief > vereniging > ALV november.De bijbehorende stukken zijn op de website uiterlijk 24 oktober a.s. te vinden . 
RV Alphen succesvol op de Pampus Tweekamp
Geplaatst door 'Gudrik' op 7-okt-2018 13:41:12
RV Alphen heeft met 4 teams meegedaan aan de wedstrijd Pampus Tweekamp. Roos, Julia, Nina, Floor, Ariella en Jorinde kwamen aan de start en waren zeer succesvol.>>
Rode coxbox
Geplaatst door 'cees de heij' op 5-okt-2018 10:36:16
Al enige tijd staat de rood gemarkeerde coxbox niet in de houder van het oplaadpunt op de vereniging.
Wie heeft de coxbox als laatste gebruikt of wie weet waar de coxbox nu is?
Controleer je sporttas, kofferbak of geheugen.
Als je iets weet laat dit dan weten aan onze materiaalcommisaris Jan van der Sprong of aan Cees de Heij.
Alvast bedankt.
barbezetting
Geplaatst door 'overdijk' op 3-okt-2018 13:23:21
Beste Leden,
Als een ieder van het water afkomt is het heel fijn als er iemand achter de bar staat om de mensen te voorzien van koffie of thee. Voor aankomend weekend zaterdag 06 en zondag 07 oktober kunnen wij nog mensen gebruiken die een bardienst willen draaien. Als je op de RVA site bent zie je links een kopje 'vereniging' staan. Hier klik je op en als je dan het sub kopje 'klusdienst' aanklikt kom je vanzelf bij de bar terecht. Hier kan een ieder zich dan opgeven voor een zaterdagochtend/middag of zondagochtend.
Dubbele Botendoop
Geplaatst door 'Jan' op 1-okt-2018 20:57:35
Aanstaande zaterdag 6 oktober worden om ± 11:00 uur twee nieuwe boten gedoopt. De boten (een skiff en een 2-) worden gedoopt door Erica en Thea. De boten vervangen de 's Molenaars, Oudshoorn, Tinca en Waver die verkocht zijn en over een paar weken op transport gaan naar roeivereniging Levski in Sofia, Bulgarije. Na de doop wordt een glaasje champagne gedronken op een behouden vaart voor boot en bemanning. Iedereen is van harte uitgenodigd om dit feestje mee te maken.
GHT zaterdag 29 september
Geplaatst door 'overdijk' op 24-sep-2018 17:44:28
Aanstaande zaterdag zoals Hans in het andere bericht vermeld hebben we weer de GHT. Om alle mensen te voorzien van koffie en thee en voor de middag van een drankje ben ik op zoek naar leden die graag ondersteuning willen bieden. Voor de ochtend heb ik voldoende mensen die kunnen helpen maar voor de middag van 15.30 tot ongeveer 18.00 uur ben ik nog op zoek naar mensen die het leuk vinden om te helpen achter de bar. Via de site klik je vereniging aan en daarna klusdienst dan kom je vanzelf bij aanstaande zaterdag terecht op je op te geven.
Groene Hart Marathon zaterdag 29 sep
Geplaatst door 'hansrnhr' op 22-sep-2018 13:17:50
Aanstaande zaterdag 29 september is de Groene Hart Marathon 2018. Dit jaar roeien zo’n 36 teams/boten uit het land de 58 km over Drecht en Kaag naar Leiden en over Vennemeer, Does, Wijde Aa en Leidse Vaart weer terug. Het vertrek is tussen 08:00 en 09:00 uur en zorgt voor topdrukte op de roei en dan is het vlot echt 100% voor de marathon. Wil je zelf roeien, dan kan dat dus pas vanaf ca 09:00 uur. Vanaf ca. 15:00 uur in de middag is de eerste finish en keert de drukte weer terug.
Overigens roeien diverse bezoekende marathonploegen in onze RVA boten (C2/3/4 & wherry), waardoor deze dag veel boten niet beschikbaar zijn.
De meer dan 150 roeiers komen per auto, die zorgen voor volle parkeerplaatsen (langs N460, Machineweg en dat van de Kanovereniging) en ook de grasdijk zal vol staan. Kom dus op de fiets, of parkeer op het openbare parkeerterreinen bij de Golfvereniging.
De marathon coördinatoren Jan van der Sprong en Hans Runhaar.
komend weekend 22 en 23 september
Geplaatst door 'overdijk' op 21-sep-2018 18:24:19
Beste Leden,
Voor komend weekend kan ik nog mensen gebruiken voor het draaien van een bardienst. Is er iemand bereid geef je op via de site.
Uitslagen onderlinge wedstrijd
Geplaatst door 'Ad' op 14-sep-2018 11:59:07
De uitslagen van de onderlinge wedstrijd staan hier.
Startlijst wedstrijd 08 September
Geplaatst door 'wedcomm' op 6-sep-2018 22:02:25
Voor alle deelnemers aan de wedstrijd van komende zaterdag:  Vanaf vandaag staat de startlijst op de intekenlijst van de King 2018! Check je startnummer en in welk blok je bent ingedeeld met bijbehorende oproei- en start tijd. We maken er een sportieve en gezellige ochtend van. De prijsuitreiking is naar verwachting circa 11.30 buiten bij de loods.
aanstaande dinsdag 04 september
Geplaatst door 'overdijk' op 31-aug-2018 13:37:16
Beste Leden,
Aanstaande dinsdag 04 september zal er in de ochtend voor zowel de dames als de heren douche gereinigd worden en schimmelvrij worden gemaakt. Tevens zal van beide kleedkamers de vloer worden schoongemaakt.
nachttocht
Geplaatst door 'Joke Ydema' op 27-aug-2018 21:27:25
Roeien in het donker op 22 september. 
Je kunt je nu inschrijven op het intekenbord voor deze spannende tocht.
Paella voor de klussers
Geplaatst door 'Frits Teule' op 24-aug-2018 19:05:43
Paella Vrij naar Wikipedia: “Het gerecht paella dankt zijn naam aan de grote platte pan waarin het bereid wordt. Het woord vindt zijn oorsprong in het Latijn: patella voor pan. In Valencia waar de paella vandaan komt wordt "paellera" gebruikt voor het aanduiden van zo’n pan. Maar er bestaat ook andere uitleg over de naamgeving. Zo zou de naam paella afgeleid zijn, zegt de folklore, van het gebruik dat de mannen eens per jaar voor de vrouwen van het dorp kookten. De platte manier om "voor haar" (para ella) te zeggen, is pa' ella”. 
Nou is het ook niet zo dat de paella die Jan van der Sprong op maandag 20 augustus bereidde, alleen voor de twee vrouwelijke klussers was bestemd. Dat zou wel pikant geweest zijn maar niets is minder waar. De paella, inclusief de kip, schaaldieren en eigenlijk alle ingrediënten die er in moeten tot en met de rijkelijk toegevoegde citroen was gemaakt voor álle maandagklussers; zo’n 15 mensen namen deel aan deze zomerse lunch op maandag 20 augustus, uiteraard ná het klussen. De grote platte pan op het vuur, bekend van de jaarlijkse ‘panmaaltijd’, werd gebruikt voor de uiteindelijke bereiding. Die vond dus plaats op de roei in onze eigen paellera zogezegd. >>
Groene Hart Marathon 2018
Geplaatst door 'Jan' op 12-aug-2018 12:07:30
Op zaterdag 29 september zal de Groene Hart Marathon rond Alphen over 58 km weer worden geroeid.  De inschrijving op onze RV Alphen site is al weer enige tijd open voor leden en niet-leden van RV Alphen. 
Het is gebruikelijk dat roeiers van andere verenigingen bij ons boten kunnen lenen voor de marathon. Leden van de RV Alphen hebben tot en met vrijdag 7 september voorrang bij het verdelen van de boten. Pas daarna worden boot-bruikleen-aanvragen door niet-RVA teams gehonoreerd. Voor de boten die dan nog niet verdeeld zijn geldt daarna: wie het eerst komt, die het eerst maalt.  Ook RVA teams moeten zich inschrijven via de Groene Hart module, links op de homepage. Zaterdag 8 september om 12:00 uur 's middags, zullen de door RVA teams aangevraagde boten in de Sociëteit worden verdeeld. 

Categorieën: wedstrijd of prestatie.  Boottypen: C4x+, C2x+ of Wherry. Onze nieuwe C3x+ wordt in het C4x+ veld ingedeeld.  Ploegen: vrouwen, mannen en mix.  Alleen volledig samengestelde ploegen kunnen zich aanmelden voor een boot.  De captain van een complete ploeg schrijft zijn team in op de RVA site >>
Alle oudere berichten zijn te vinden in het forum onder 'Nieuws'.
Agenda
Alphen blad
Weer
Roeinieuws