Nieuws
Maak kennis met roeien
Geplaatst door 'SPRANGYA' op 1-feb-2023 12:18:04
Zaterdag 11 maart organiseert Roeivereniging Alphen een open dag. Iedereen vanaf 10 jaar is welkom om kennis te maken met roeien. Na een uurtje roeien lessen we de dorst in de bar. Je krijgt een rondleiding door het gebouw en ontvangt informatie over de verschillende mogelijkheden binnen de roeisport en onze vereniging. Wil je zeker zijn van een plekje in de boot? Schrijf je dan in voor de open dag. Onze deuren staan open van 10.00-14:00 uur. Tot dan!
geslaagde avond onderkoeling en oververhitting.
Geplaatst door 'Joke Ydema' op 23-jan-2023 11:57:14
Geslaagde avond over onderkoeling en oververhitting.   Op 18 januari was er een thema avond met als spreker Erwin Troost. Hij is werkzaam op de ambulance, is medisch instructeur en geeft ook EHBO cursussen. De avond was goed bezocht en dankzij de inspirerende spreker heeft iedereen er heel wat van opgestoken. Het belangrijkste is het om onderkoeling en oververhitting te voorkomen tijdens het roeien. Zorg voor bescherming tegen kou en warmte. Een muts bij kou, laagjes kleding en stoppen als je het te koud krijgt. Een petje bij hitte, bescherm de huid tegen zonnebrand, drink genoeg en hier geldt ook: stoppen als je het te heet krijgt. Een korte samenvatting: Onderkoeling: Fase 1: de persoon ziet bleek, gaat rillen, geeft aan het heel koud te hebben, is aanspreekbaar. Wat doe je dan? Het meeste warmte verlies is via het hoofd, dus doe zo snel mogelijk een muts op. Geef een isolatie deken, doe die om. Vervolgens duidelijk maken dat de persoon moet blijven bewegen. Loop of ren naar het dichtstbijzijnde huis en vraag of je van de douche gebruik mag maken. Geef warme drank en droge kleding. Nooit alleen laten en hulp gaan halen, zelf hulp bieden. Advies geven om na>>
Start de NJ-borrel met de Nieuwjaarstocht vooraf
Geplaatst door 'hansrnhr' op 24-dec-2022 10:17:16
De eerste zaterdag in het jaar (muv 1 jan) is altijd onze zgn oliebollentocht. Afstand is dichtbij en niet zo bekend , nl de Langeraarse Plassen. Zelfs Waterkaarten gaat op het Aarkanaal bij Papenveer aan het sluisje voorbij, wij niet! Jij toch ook niet? Zie het intekenbord.
Nieuwjaarsreceptie 7 januari 2023
Geplaatst door 'Henriette' op 21-dec-2022 10:49:22
Het nieuwe roei-jaar starten we weer op met de nieuwjaarsreceptie op zaterdag 7 januari 2023 vanaf 16.00 uur in de sociëteit. Het bestuur hoopt jullie daar allemaal te ontmoeten om met elkaar het nieuwe jaar in te luiden. Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen en een mooie jaarwisseling. Tot ziens op de nieuwjaarsreceptie.
THEMA AVOND 18 januari
Geplaatst door 'Ellen' op 14-dec-2022 20:51:28
Inspirerende spreker Erwin Troost over Onderkoeling en Oververhitting  Op woensdagavond 18 januari as. organiseren we voor alle leden, een thema avond over onderkoeling, oververhitting en veiligheid. Wij hebben Erwin Troost uitgenodigd om ons mee te nemen in de do’s and don’ts op dit vlak. Erwin heeft met zijn ervaring in de  EHBO en ambulance chauffeur veel ervaring. Het wordt een inspirerende avond, ‘opgeleukt’ met allerlei voorbeelden. Schrijf je gelijk in op de intekenlijst. Inloop vanaf 19:30 uur; Aanvang 20:00 uur, Einde rond 22:00 uur.
de Calypso
Geplaatst door 'Joke Ydema' op 10-dec-2022 15:03:33
De Calypso: hulde aan de klusploeg. De materiaalcommissie was al een tijdje op zoek naar een nieuwe C4, toen Ad begin juli met de tip kwam dat er een tweede hands C4 te koop was bij Wiersma. Erica en Henk gingen kijken en de boot werd goed bevonden, opgeladen en mee naar Alphen genomen. De boot was van de Laak geweest en had daar sinds 1997 gevaren onder de naam Ad Groot, vernoemd naar de man die 44 jaar lang bootsman bij de Laak geweest was. Een boot van 25 jaar oud dus! Nu kun je zo’n tweede hands boot natuurlijk gewoon overnemen, een beetje oppoetsen en in de vaart doen. Maar dat is tegen de gewoonte van RV-Alphen! Nee, de boot werd direct de zolder opgehesen en er werd kritisch gekeken naar alle onderdelen en naar de algehele staat. En Henk Boot ging aan het werk met een groepje mensen om er weer een zo goed als nieuwe boot van te maken. Er kwam een nieuw stuurbeslag, een nieuw stuurstoeltje, de luiken voor de luchtkamers werden vervangen, de slidings en de voetenboorden zijn nieuw evenals buisjes in de dollen. De huid was helemaal dof aan de binnenkant, die werd geschuurd en gelakt. Alle houten delen werden geschuurd en gelakt. Kijk maar een goed als je in de boot>>
Roeien in de acht
Geplaatst door 'Jos van Velzen' op 29-nov-2022 08:21:48
Eens per maand is er voor de roeiers met Scull-1 bevoegdheid de mogelijkheid om in te schrijven voor een uurtje roeien in een skull-acht, de Octophoor. Vanwege de toenemende vraag zijn daar tegenwoordig zelfs 2 sessies per keer voor beschikbaar gekomen. En afgelopen zaterdag allebei volledig volgeboekt. 
Nu kwam mij onlangs ter ore dat er een soortgelijke behoefte begint te ontstaan bij mensen met boordroei bevoegdheid. Omdat we nog niet weten hoe groot die behoefte is gaan we beginnen met 1 instructie-sessie per kwartaal. De eerste keer wordt 7 januari, niet toevallig ook de dag van de nieuwjaarsborrel. De volgende keer staat gepland op 25 maart. Op de website bij "Instructie, Planner, Boordroei-8" kun je inschrijven. 
P.s. Heb jij boordroei bevoegdheid, wil je graag een keer in een 8 roeien met instructie maar kun je niet op 7 januari: schrijf je dan in bij 7 januari en daarna weer uit. Dan kunnen we bij "Afgezegd" zien hoeveel belangstelling er is voor deze vorm van instructie.
We dopen een boot op 10 december
Geplaatst door 'erica' op 24-nov-2022 23:44:25
Joke Ydema zal bij de doop op 10 december om 11:00 de naam onthullen.
Eenieder is van harte uitgenodigd het glas te heffen op de behouden vaart van de nieuwe C4*.
Na enkele weken verblijf op de zolder is onze nieuwste aanwinst klaar voor de doop. In die tijd is de boot geheel gelakt, geverft, nieuwe slidings, nieuwe voetenborden etc. We krijgen hiermee een zusterschip van de Aeneas in de vaart.
Zeilend de wereld Rond
Geplaatst door 'hansrnhr' op 18-nov-2022 00:18:32
Bram en Anja vertellen ons zaterdagavond 10 december graag over hun zeilpassie, die hen varend rond de wereld gebracht heeft. Schrijf je in op het intekenbord.
Extra ALV
Geplaatst door 'Henriette' op 11-nov-2022 14:05:00
De najaars-ALV kende een hoge opkomst. Toch haalden we niet de vereiste 2/3 meerderheid van de leden om formeel de statuten in stemming te kunnen brengen. Daarom is er donderdag 24 november om 20.00 uur een extra ALV in de sociëteit. Dan bespreken we ook het voorstel voor aanpassing van het huishoudelijk reglement. De agenda en bijlagen vind je op de RVA-site onder archief > vereniging > ALV 2022 november 24. Tot ziens!
Coupe 2022
Geplaatst door 'gabkleijwegt' op 1-nov-2022 15:47:54
Zaterdag 29 oktober 2022 trokken vijf jeugdroeiers van onze vereniging naar Leerdam om deel te nemen aan de Coupe des Jeunes, een tijdrace over 1.500 meter op de Linge. Kaj Angenent en Nils van Popele roeiden in het jongens-14 veld in de dubbeltwee, Iris Latupeirissa en Rik Voorn in het mixed-14 veld ook in de dubbeltwee en Jan Hazebroek roeide dapper in haar eentje in de skiff in het meisjes-12 veld. Het werd een mooi roeimiddagje met warm weer en enthousiaste ouders en grootouders op de kant. Iris en Rik mochten zelfs met blik naar huis!
>>
ALV - extra agendapunt: statuten
Geplaatst door 'Henriette' op 26-okt-2022 19:34:33
Er staan interessante onderwerpen op de agenda voor de ALV van 9 november. Toch is er nog een agendapunt toegevoegd n.l. de statuten. Deze week hebben we reactie van de KNRB ontvangen. Hierna hebben we 2 artikelen zodanig gewijzigd dat ze nu volledig overeenkomen met de KNRB-modelstatuten. De wijziging komt in stemming op de ALV. 
De gewijzigde ALV-agenda en bijlagen vind je op de RVA-site onder archief > vereniging > ALV 2022 november.
Genoeg zaken om te bespreken, zodat we rekenen op een hoge opkomst.
Algemene Ledenvergadering
Geplaatst door 'Henriette' op 12-okt-2022 15:18:11
Het bestuur van Roeivereniging Alphen nodigt je uit voor de Algemene Ledenvergadering op woensdag 9 nov 2022 om 20.00 uur bij RVA.De agenda is te vinden in archief/vereniging/ALV 2022 november. De bijlagen zullen twee weken voor de ALV beschikbaar zijn.
de jeugd heeft nog steeds toekomst!
Geplaatst door 'Frank Ticheler' op 5-okt-2022 12:23:15
Onder deze titel is er eerdere berichtgeving geweest over de deelname van een 4-tal jeugdleden van RVA aan televisie-opnames voor het programma Zappsport The Battle.
Het was een hele leuke dag met mooi weer en een spannende belevenis.
Het resultaat ervan is helaas erg kort voor uitzending aangekondigd maar gelukkig is de uitzending via de link: https://www.zapp.nl/programmas/zappsport/gemist/AT_300003933 terug te zien.
Veel kijkplezier!
>>
Sluitingstoertocht 15 okt Amsterdam
Geplaatst door 'hansrnhr' op 3-okt-2022 00:08:41
De laatste tocht dit jaar is met 4 wherry’s van de rv R.I.C. via de Amstel en het Oosterdok naar het KNSM eiland. Zie het intekenbord voor meer info, wees er snel bij.
Alle oudere berichten zijn te vinden in het forum onder 'Nieuws'.
Agenda
Alphen blad
Weer
Roeinieuws