Nieuws
Digitale voorjaars ALV
Geplaatst door 'Ton ten Have' op 20-mei-2020 18:02:30
Het bestuur van de Roeivereniging Alphen nodigt u uit voor de digitale Algemene Ledenvergadering. De agenda en bijbehorende bijlagen zijn te vinden op onze site onder archief/vereniging/ALV april 2020. Om het geheel goed te laten verlopen, werkt het bestuur met de volgende planning. A. De leden en donateurs worden uitgenodigd om schriftelijk vragen te stellen.  De vragen kunt u stellen via forum. Ga hiervoor naar onze site onder “Nieuws”. B. Op 2 juni sluit de termijn van het stellen van schriftelijke vragen. C. Op 8 juni bespreekt het bestuur de ingekomen schriftelijke vragen in de bestuursvergadering. D. Op 16 juni  zijn alle vragen op forum beantwoord. E. Op 22 juni organiseert het bestuur, indien noodzakelijk, een online video vergadering.>>
Nog geen wherry’s, vieren en achten
Geplaatst door 'willemien' op 17-mei-2020 20:17:45
De skiffjes en C1-tjes glimmen weer. Zij zijn blij dat ze het water van het Aarkanaal weer mochten voelen. Soms zien we een C2 of een dubbel twee over het water gaan. Dat mag omdat dit leden zijn die een huishouden vormen. De wherry’s, C2x+, vieren en achten mogen nog steeds niet. Het probleem is dat er 1.35 m tussen de roeiplaatsen zit. Dit is niet de gewenste anderhalve meter. De KNRB is in samenwerking met de NOC*NSF aan het onderzoeken of de vieren ook het water op mogen. Maar daarna moeten ook de Gemeente en GGD groen licht geven. Zover is het nog niet. Zo snel er meer duidelijkheid komt, later we het meteen weten. Dus helaas mogen/ kunnen nog heel veel leden niet roeien. Houd vol! Alle bestuursleden en commissarissen hopen oprecht om iedereen weer snel te kunnen begroeten. Met vriendelijke groet, Willemien Agterof
Als koeien in de wei...
Geplaatst door 'marielene' op 13-mei-2020 20:14:17
Maandag 11 mei… wij, roeiers boven de 18 jaar, mogen skiffen. 12 mei roei ik, na 8 weken, in de Brasem. De skiffeurs die dan op het water zijn zie ik allemaal roeien met een brede glimlach. Het voelt bij mij als de koeien in ‘Boer zoekt Vrouw’ die na een lange winter eindelijk de wei in mogen en allerlei rare bokkesprongen maken van geluk. In een skiff is dat natuurlijk anders. Zeker de eerste halen worden met veel beleid en niet watervrij gemaakt. Geeft niks. De spits is eraf. Nog een tip. Lees het door het bestuur zeer voortvarende en heldere coronaprotocol op de website. Handig om te weten voor je voor de eerste keer gaat roeien. Er moet veel gepoetst worden met doekjes en je mag maar met 5 boten aan het vlot en voor de loods liggen. Zie nu, in het afschrijfboek dat er in 3 dagen meer dan 50 skiffeurs hebben afgeschreven. Ik ga het liefst nu elke dag even roeien. Wat een geweldige sport.
Doop tweede recreatieskiff
Geplaatst door 'MirjamK' op 9-mei-2020 16:38:05
Vanmorgen mocht ik de nieuwe recreatieskiff van de RV-A dopen! Omdat daar alleen Erica, Ad en Ralph bij waren, hierbij de tekst van mijn toespraakje en een foto als bewijs.>>
Corona-protocol
Geplaatst door 'Ad' op 8-mei-2020 21:46:15
Op woensdag 6 mei heeft het kabinet de maatregelen rondom de bestrijding van het coronavirus verder versoepeld. Voor de sport houdt dat in dat per 11 mei ook iedereen ouder dan 18 jaar buiten kan sporten en bewegen op 1,5 meter afstand van elkaar. 
Dit is zeer verheugend nieuws! Maar de 1,5m eis en de blijvende eis om alle hygiëne maatregelen in acht te nemen, betekent dat we nog steeds voorzichtig moeten zijn en dat het roeien voorlopig – op enkele uitzonderingen na – beperkt is tot roeien in 1-persoonsboten (skiff, C1x). Om een en ander in goede banen te leiden, heeft het Bestuur van de RV Alphen, mede in overleg met de KNRB en andere roeiverenigingen, hiervoor een protocol ontwikkeld, het corona-protocol. Hierin staan regels en afspraken waaronder het roeien voor alle leeftijden weer mogelijk is. 
Het Bestuur doet een dringend beroep op alle leden om zich aan dit protocol te houden. Dit is niet alleen van belang voor je eigen gezondheid maar ook voor dat van je clubgenoten. Het protocol is te vinden op de website van de RVA: klik op ‘vereniging’ en dan op ‘coronaprotocol’.
Helaas is roeien in meerpersoonsboten nog niet mogelijk, wat voor velen onder ons zal betekenen dat>>
Roeien voor volwassenen in eenpersoonsboten
Geplaatst door 'willemien' op 7-mei-2020 14:47:49
Gelukkig kruipen we voorzichtig uit de lock-down.
De jongeren van de RVA mochten al roeien vanaf 29 april.
Nu mogen ook de volwassenen vanaf maandag 11 mei het water op in C1 en skiff.
Daar zijn we heel blij mee.
We houden ons natuurlijk allemaal aan de hygiëne voorschriften die ons inmiddels wel bekend zijn.
De anderhalve meter afstand houden, is cruciaal.
Het bestuur heeft een protocol opgesteld waar alle leden zich aan moeten houden.
Dit document krijgt elk lid aanstaand weekend in zijn/ haar mailbox.
Laten we ons allemaal aan die gedragsregels houden en ons verantwoordelijk voelen voor elkaar.
We hopen dat de meerpersoonsboten ook weer snel het water op mogen.
Met vriendelijke groet mede namens andere bestuursleden en commissarissen,
Willemien
Yess,Weer op het water!
Geplaatst door 'cees de heij' op 3-mei-2020 17:47:21
Jaaahh, er mag weer geroeid worden door de jeugd. Het OMT heeft het vorige week besloten. Vrijwel direct gaan de raderen weer draaien in onze jeugdafdeling. In no-time is er een coronaprotocol voor de RVA-jeugd geschreven, want de groepsapp ontploft met vragen wanneer er weer geroeid gaat worden. Het protocol word goedgekeurd door een snelle actie van het RVA bestuur en zaterdag 2 mei was het zover.
Edo Wiebenga, Marcel Rodigas en Marco Wesseling zijn er klaar voor! Ouders zijn geïnformeerd over komen en gaan van de jeugdleden, roeiers en roeisters worden geïnformeerd over de corona maatregelen. En dus, rond de klok van 12 uur, ging na ruim 7 weken weer een roeiboot met enthousiaste RVA- jeugdleden het Aarkanaal op. Later gevolgd door nog meer skiffs. Fantastisch. Het ging alweer even lijken op een ouderwetse jeugdmiddag. Chillen was er deze keer niet bij dat is wel even wennen. Toch een memorabel moment!
>>
Update Roeien
Geplaatst door 'willemien' op 27-apr-2020 13:17:19
Update Roeien - Jongeren tot en met 18 jaar mogen weer roeien.
Inmiddels zitten we al ruim zes weken aan huis gekluisterd en is onze roeivereniging gesloten. Wij hopen van harte dat iedereen nog gezond is. Het goede nieuws is dat onze jongste leden weer het water op mogen vanaf 29 april. Voor alle leden vanaf 19 jaar blijft roeien in ieder geval tot en met 20 mei niet mogelijk, conform de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid. 
Roeien voor jongeren tot en met 18 jaar.
- Kinderen tot en met 12 jaar mogen roeien in meerpersoons boten. Natuurlijk onder begeleiding. De instructeurs en coaches houden anderhalve meter afstand.
- Jongeren tot en met 18 jaar mogen in skiffs en C1-boten roeien. Zij moeten anderhalve meter afstand houden van elkaar.
- De toiletten zijn toegankelijk. De sociëteit  en de kleedkamers blijven gesloten.
- De commissaris jeugd maakt met instructeurs en coaches en in overleg met het bestuur een protocol waaraan voldaan moet worden om veilig het water op te gaan. De jeugdleden en hun ouders ontvangen hierover bericht via de commissaris jeugd. 
- Volg daarnaast de algemene richtlijnen, dus was je handen, nies in je elleboog en bovenal: blijf thuis>>
2 weken verlenging zonneklep
Geplaatst door 'Wilma' op 16-apr-2020 15:11:20
De datum voor inschrijving voor zonneklep met RVA tekst is verlengd naar 30 April (zie eerder bericht op de site voor volledige tekst en info hierover). De zon blijft maar schijnen dus zo'n zonneklep komt extra goed van pas. Laatste kans, na 30 april gaan we ze echt bestellen. Wil jij ook zo’n klep, schrijf je dan in op de intekenlijst. De kosten van de klep zijn € 15,00 per stuk. 
ALV 15 april is afgelast
Geplaatst door 'willemien' op 11-apr-2020 09:58:01
Deze Coronacrisis houdt ons allemaal  in haar greep.
Ondanks het mooie weer mag er nog steeds geen enkele activiteit plaats vinden op onze vereniging.
Doe aub allemaal voorzichtig en onderhoud in deze moeilijke tijd zo goed mogelijk onderling contact. 
Het bestuur kijkt uit naar het moment waarop er weer geroeid mag worden en waarop we elkaar in goede gezondheid op onze roeivereniging terug kunnen zien.
Het bestuur heeft besloten om de Algemene Ledenvergadering van 15 april as af te gelasten.
Helaas kunnen we nog geen uitspraken doen wanneer de ALV wel plaats zal vinden. Je wordt hier zo spoedig mogelijk over geïnformeerd.
Op de website zijn de stukken voor de ALV te vinden. Wij nodigen je van harte uit om alvast schriftelijk te reageren naar secretaris@rv-alphen.nl 
Met vriendelijke groet,
Mede namens Joke, Ad, Wim, Ton en alle commissarissen
Willemien
Roeien is voor iedereen
Geplaatst door 'Ad' op 3-apr-2020 17:10:18
Open dagen Roeivereniging Alphen op 4, 8 en 11 april afgelast Roeien is een gezonde sport, voor jong en oud, recreatief of in wedstrijdverband. Om geïnteresseerden kennis te laten maken met roeisport, organiseren we twee keer per jaar open dagen. Deze stonden gepland op zaterdag 4 en 11 april van 10.00 – 13.00 uur en woensdag 8 april van 19.00 -20.30 uur. Helaas zijn deze open dagen in verband met het Coronavirus afgelast. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden Om te roeien heb je alleen een zwemdiploma nodig. Wij hebben ervaren instructeurs die in er in een paar maanden voor zorgen dat je de techniek snel en goed onder de knie krijgt. Jongeren starten vaak direct in een skiff. Dat is een boot waar je in je eentje in zit. Volwassenen starten met elkaar in een boot met vier roeiers en een instructeur. Na het behalen van je bevoegdheden kun je zelfstandig of met andere roeiers op ieder moment van de dag het water op in één van de boten van de vereniging. Om te kijken of de sport bij je past is er in het voor- en najaar een speciale introductiecursus van vier lessen voor € 25,-. Helaas hebben we geplande de open dagen in april moeten annuleren in verband met het Coronavirus.>>
Head of the Aar afgelast
Geplaatst door 'Wilma' op 19-mar-2020 17:49:40
In navolging van alle andere maatregelen die omtrent het Corona virus al genomen zijn wordt de Head of the Aar op 05 April afgelast. We hopen dat we later in het seizoen alsnog de wedstrijd kunnen varen.
De intekenlijst zal open blijven staan totdat een mogelijk nieuwe datum bekend is.
Roeivereniging Alphen gesloten
Geplaatst door 'Ad' op 16-mar-2020 13:48:03
Onze roeivereniging is gesloten, er mag  door niemand meer geroeid worden. Het bestuur heeft dit drastische besluit – met pijn in het hart – moeten nemen. In de persconferentie van zondag 15 maart heeft de regering extra maatregelen afgekondigd die verdere verspreiding van het coronavirus moeten tegengaan. Vanaf maandag 16 maart zijn daarom scholen, horecagelegenheden en ook sportverenigingen – en dus ook onze vereniging - gesloten.
Maatregelen ivm Corona-virus
Geplaatst door 'Ad' op 13-mar-2020 16:29:26
Naar aanleiding van recente mededelingen van de Overheid en op advies van de KNRB, worden per direct de volgende maatregelen genomen binnen onze roeivereniging:
 • de volgende evenementen zijn afgelast:
  • botendoop zaterdag 14 maart;
  • schoonmaakdag zaterdag 21 maart;
  • toertocht zaterdag 28 maart;
  • stamppot eten zaterdag 28 maart;
  • afroeien zondag 29 maart;
 • er is geen bardienst. Graag zo min mogelijk gebruik maken van de sociëteit. Niet samenscholen, houd gepaste afstand van elkaar;
 • kom in roeikleding naar de roeivereniging en ga thuis douchen;
 • hygiëne: was handen met water en zeep bij binnenkomst en vertrek. Maak voor en na gebruik van riemen en ergometers de handvatten schoon ook met water en zeep;
 • alle voorjaarswedstrijden op de Amstel zijn afgelast, hier niet meer voor inschrijven.
Deze maatregelen lopen in principe tot 31 maart maar kunnen aangepast worden als er nieuwe ontwikkelingen zijn. Raadpleeg daarom regelmatig de website. Voor vragen en opmerkingen, mail naar voorzitter@rv-alphen.nl
roeivereniging Iris
Geplaatst door 'overdijk' op 11-mar-2020 18:34:49
Aanstaande zaterdag 14 maart komen er een man of 18 van roeivereniging Iris roeien bij ons ter voorbereiding op de 11steden. Zij verzorgen zelf de lunch.
Alle oudere berichten zijn te vinden in het forum onder 'Nieuws'.
Agenda
Alphen blad
Weer
Roeinieuws