Toerweekend Weerribben

vrijdag 5,  zaterdag 6 en zondag 7 juli 2019

Roeien over prachtige vaarten tussen het riet van de Weerribben. Wie wil dat niet?
De Weerribben in de Kop van Overijssel is een nationaal park en het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa en tevens een uitgelezen toerroei park. Als uitvalbasis voor ons jaarlijkse roeiweekend hebben we het schilderachtige Blokzijl gekozen. De boten in Blokzijl zelf; voor ons als roeiers hebben we op het naastgelegen nieuwe land een fraaie groepsaccommodatie voor de overnachting.

Hoe ziet het weekend eruit?
We varen met eigen boten, dus op vrijdagochtend starten we op de roei met het afriggeren van boten en het laden ervan op de botenwagens. Na de rit naar Blokzijl zullen we daar eerst de boten stallen. Vervolgens installeren we onszelf in onze accommodatie. Er zijn twee- en drie persoons kamers en er is een grote gezamenlijke ruimte voor maaltijden.
Op vrijdagavond  komen diverse deelnemers op eigen gelegenheid en vaak wisselende tijden aan, het diner is dan ook niet inbegrepen. Nabij onze accommodatie is een eetgelegenheid, of ga Blokzijl ontdekken.

Op zaterdagochtend (net als zondag) maken we bij het ontbijt ons eigen lunchpakket en vertrekken we naar de plek waar de boten liggen, waarvandaan we onze eerste roeitocht maken.
Zaterdagavond eten we bij onze accommodatie, in de vorm van een BBQ of iets dergelijks.
Zondag is de tweede vaardag.
Aansluitend worden de boten weer opgeladen. Even lekker opfrissen, inpakken en op naar het gezamenlijk dineren in Blokzijl om daarna terug te rijden richting Alphen.
Boten afladen en opruimen doen we pas op maandag, natuurlijk met zoveel mogelijk hulp!

De kosten voor dit weekend zijn 140 per persoon.
Deze kosten betreffen het verblijf en de verzorging na het vrijdagdiner  tot en met het diner van zondagavond, zoals omschreven. Drankjes: zoals onderweg tijdens roeistops en tijdens het afsluitende diner zijn voor eigen rekening.
Individuele reiskosten zijn niet inbegrepen, rij/reis je samen? > regel eea dan onderling.

Gelieve de kosten van 140 te betalen op de bankrekening van penningmeester van de RV Alphen NL36 RABO 0391 6032 48. Of betaal eenvoudige met iDeal, via de knop onderaan de intekenlijst. 
Met de betaling reserveer je ook een toerweekendplaats.

Er kunnen 30 personen mee dit keer. No 31 komt op de reserve lijst.
Inschrijven kan tot en met 21 juni.