Halve Meije tocht 18 september 2021

Beste RVA toerroei(st)er.

Na de Beginnerstocht gaan we met deze tocht letterlijk verder. We beginnen weliswaar anders, maar het einde is gelijk.

We varen de ca 26 km in wherry's (3 pers.) en gestuurd C materiaal.
Vertrek is vanaf 9:15 uur met 3 boten per 10 minuten in volgorde: wherry > C2 > C3/4.

Vanaf het Aarkanaalvlot gaat het richting Oude Rijn, waar we BakBoord (BB) uit het stuk 'Damsche Rijn' opvaren tot Zwammerdam.
Na mogelijk een korte stop op de hoek van de Ziende gaan we de Ziende op om in de Ziende Sluis te schutten, naar het Nieuwkoopse Natuur en Plassengebied. Direct na de sluis scherp SB uit de Meije op, de eeuwenoude wetering die verderop zelfs de grens van Zuid Holland (BB) en Utrecht (SB) vormt. De eerste km vaar je  tussen de weilanden, de gespreide bebouwing daarna is vooral aan SB. Je vaart hier precies tussen Nieuwkoop (water) en Bodegraven (SB wal). Door de talrijke bruggetjes is het regelmatig slippen en/of liggen en manoeuvreren we langs de afgemeerde bootjes (dus vooral aan SB).
Het is hier voor ieder aan boord aangenaam druk. Niks raken, de ontspannen gang erin houden en zorgen dat je je  riem/blad een beetje schoon tussen de waterleliewortels uitkrijgt.
Na het laagste bruggetje, nog vr Piet Potlood, gaan we achter de klepstuw door de Kerksloot, peddelend, naar de Nieuwkoopse Zuidereinderplas om daar eens lekker door te roeien. Na de Kwakelbrug en over de Gemeentevaart komen we achterlangs het echte Nieuwkoop om in het centrum aan te leggen bij 't Vliegend Paard voor soep en een consumptie.
Vanaf dit verste punt gaat het terug over de Gemeentevaart, steken we de Zuideinderplas over naar de overdraagplaats waar we de boten in de Aarlanderveense- of Grote Wetering tillen.
Het laatste stuk roeien en sturen we door 'onze' prachtige verstilde polder tot in de poel achter de roei.
Per kar rijden we de boten naar de spuit- en poetsplaats, even later gaat onze boot-van-vandaag weer schoon de loods in.
Aansluitend is er nog gelegenheid voor een gezellig soos-napraatje bij een drankje.

En, er is nooit iemand geweest die zich tijdens deze afwisselende tocht verveeld heeft!!

Inschrijven doe je hieronder; vooralsnog is er plaats voor 30 deelnemers. Extra aanmeldingen komen op de reservelijst te staan. Inschrijving is geopend t/m woensdag 15 september.

De kosten bedragen 15,00 per persoon. Betaling kan met de Ideal-knop die hieronder verschijnt nadat je hebt ingetekend.

Deelname is geldig na betaling. Een e-mail met informatie over de tocht met tijden en advies over kleding n.a.v. het weerbericht etc. krijg je enkele dagen voor de tocht.