Jeugdroeien


Zaterdag
De jeugd-instructie is op zaterdag om 12.00 uur. We verzamelen vanaf 11.50 uur, maken de bootindeling zodat we op tijd het water op kunnen gaan. Ook bij slecht weer wordt er van je verwacht dat je komt, we kijken ter plekke of we het water opgaan of een binnentraining doen op de ergometers. Natuurlijk kan het voorkomen dat je een keertje niet kan komen; meld je dan even af via onze whatsapp-groep. 

Kleding
Als je gaat roeien, zorg er dan altijd voor dat je droge kleren en een handdoek bij je hebt voor het geval dat je omslaat. Ook is het handig om b.v. een trui of vest mee te nemen, die kun je altijd aan- of uittrekken. In verband met de zichtbaarheid op het water volgen we de landelijke richtlijn van de KNRB; Bovenkleding dient daarbij (fluorescerend) geel, felgroen of feloranje te zijn. Als dit niet het geval is kan er besloten worden dat er niet geroeid kan worden. Je roeit het makkelijkst met niet al te wijde kleding, en vooral geen zakken in je trui. Daar kun je met je riemen in blijven hangen.

Op zaterdag is het erg gezellig op de roeivereniging: er zijn veel mensen, iedereen is lekker aan het sporten, en nadat je klaar bent met je boot schoonmaken en opruimen, kan je altijd nog even in de kantine blijven hangen om iets te drinken en na te praten. 

Woensdag
Op de meeste woensdagen is er aan het einde van de middag nog een trainings/roeimogelijkheid voor de jeugd. Via de whatsapp-groep word een melding gemaakt of het die week doorgaat, waarna men zich wel dient aan te melden.

Jeugdbestuur
Het jeugdbestuur organiseert leuke activiteiten voor de jeugd, zoals een film- en pizza-avond, een paasbrunch, kerstfeest en in de zomer een roeikamp.

Wedstrijden
Als je beslist om een stapje verder te gaan met roeien, kun je gaan wedstrijdroeien. Dit kan in ploegjes of alleen.  
Als je eenmaal traint voor wedstrijden, wordt er van je verwacht dat je op alle afgesproken trainingen aanwezig bent en altijd 100% gemotiveerd bent. Je coach steekt tijd in je training, dus is het niet meer dan logisch om te komen en de tijd goed te benutten.