Sportmedisch team RVA

Voor de RVA-jeugd is een sportmedisch team opgericht dat tot doel heeft ouders, coaches en roeiers te ondersteunen bij sportgerelateerde medische zaken (Uiteraard blijft de eigen huisarts de aangewezen persoon voor eerstelijnshulp bij medische problemen).

Het team bestaat uit 'vacature' (fysiotherapeut), Katrien Blaauw (sportdiŽtiste) en Marilene van der Velden (huisarts). Marilene heeft jarenlange ervaring in de roeisport. Katrien heeft veel ervaring met o.a. handballers op nationaal niveau.

De doelstellingen van het team zijn:

  1. Het bieden van snelle hulp bij acute problemen.

    Bij spierblessures bijvoorbeeld kan de jeugdroeier op korte termijn met toestemming van de ouders en zonder verwijzing van de huisarts terecht bij de fysiotherapeut. Fysiotherapie voor jongeren tot 18 jaar wordt vergoed door de basisverzekering (met een maximum aan het aantal behandelingen).

  2. Het verzorgen van begeleiding over langere tijd.

    Zo kan men bij Katrien terecht voor een persoonlijk voedingsadvies met de mogelijkheid tot vervolgconsulten. Voor jongeren tot 18 jaar biedt de basisverzekering doorgaans mogelijkheden tot een (gemaximeerde) vergoeding.

  3. Het geven van voorlichting zowel aan groepen als individuen op de roeivereniging.

    Men kan bijvoorbeeld bij de fysiotherapeut terecht voor vragen over het bewegingssysteem of een eenmalig consult voor advies of oefeningen. De leden van het team kunnen ook, op verzoek van de jeugdroeier en/of de ouders in onderling overleg treden om te adviseren over het beste medische traject bij vragen of problemen.

 

Klik op een van onderstaande namen om contact op te nemen via telefoon of email.