Roeiclinic voor Alphense Jeugd

De jeugdafdeling van de Roeivereniging Alphen organiseert in de zomervakantie een roeiclinic voor jongens en meisjes van 11 t/m 16 jaar. De clinic wordt gegeven op de locatie van de RVAlphen aan het Aarkanaal nabij de Zeegerbrug. 

De opzet is dat de jeugd ís morgens om 9.30 uur aankomt op de roeivereniging. In de sociŽteit en de roeiloodsen wordt een introductie verzorgd over de roeisport. Op roei ergometers zullen de eerste beginselen van het roeien worden uitgelegd. Daarna is het al snel met de boten aan de slag. Welke boten dat zijn zal afhangen van de weerssituatie en de aanwezige deelnemers. De instructie wordt verzorgd door eigen leden van de RVA. 

Er wordt instructie gegeven in skiffs. Dat zijn eenpersoonsboten die heel lang en smal zijn, maar ook zal er worden gevaren in zogenaamde C-vieren. Dit zijn nog langere maar iets bredere boten waarin je met vier roeiers en een stuurman/vrouw gaat varen. Aan het einde van de clinic zo rondom vier uur ben je in staat om onder begeleiding een afstand te kunnen roeien. Een en ander hangt af van hoe snel je de roeitechniek oppakt. Roeien is een technische sport maar wel lekker in de buitenlucht en op het water. Bij mooi weer kan er ook gezwommen worden in het Aarkanaal.

Lunchpakketje zelf meenemen voor de lunchpauze. De RVA zorgt voor soep en een snack. Limonade, koffie en thee wordt verzorgd. Als je deelneemt moet je wel een extra setje droge kleren en een handdoek meenemen. Als het regent neem dan wat regenkleding mee. De kosten voor deze clinic bedraagt Ä 10,00 per persoon voor de gehele dag.

Deelnemers moeten een goed evenwichtsgevoel hebben en kunnen zwemmen (diploma A of B).  Je kunt je opgeven om mee te doen via de intekenlijst. Kies de datum waarop je de clinic wil volgen. Vul je naam in, email en telefoongegevens of je een jongen of meisje bent en je leeftijd. Het inschrijfgeld, Ä10,00 kun je direct voldoen via iDeal. Het minimum aantal deelnemers per dag is drie, het maximum is tien deelnemers.

De huidige coronaregels zijn van toepassing op het complex van de Roeivereniging Alphen. Voor meer info mail dan naar roeiclinic@rv-alphen.nl 

Tot ziens op maandag 3, 10 of 17 augustus 9.30 uur.