Studenten roeien in Alphen


Als je studeert aan het MBO, HBO of WO en woont in en om Alphen aan den Rijn, kun je in de buurt de favoriete studentensport beoefenen: roeien! De Roeivereniging Alphen biedt studenten hun eigen plek aan op de vereniging. Je kunt lekker uitwaaien op het water na een studiedag. Bovendien kun je gezelligheid beleven aan het contact met leeftijdgenoten: wissel je (studie-)ervaringen uit met anderen!

Wanneer je je aanmeldt, krijg je instructie in een éénpersoonsboot, een zogenaamde "skiff", tenzij het weer dat niet toelaat. In dat geval zoeken we een alternatief, bijvoorbeeld in een boot met meerdere roeiers. Het moment waarop je traint, spreek je af met je coach. Als je de roeibeweging beheerst, ga je verder met ploegroeien. Je leert dan samen roeien met anderen en het besturen van een boot. Daarna kun je zelf kiezen wat je gaat doen: recreatief roeien en/of deelnemen aan wedstrijden. Vooral de wedstrijden op de Bosbaan of de Willem Alexanderbaan zorgen voor strijd én gezelligheid met studenten uit het hele land. 


Heb je belangstelling? Schrijf je dan in via het formulier op deze site. Wij nodigen je zo snel mogelijk uit om kennis te maken met de vereniging en de roeisport. Als je nog vragen hebt, stuur dan een mail naar student@rv-alphen.nl