Wat doen wij zoal met toerroeien??

Toerroeien in ons Groene Hart en verderweg. 

Ons vaarwater, vanaf het Aarkanaal de Oude Rijn op naar Aivifauna of op zoek naar de verdwenen - Damsche – Uil.
De andere kant op varen we in een half uur op de Leidse vaart tussen de polders en langs de Langeraarse plassen terwijl rechtdoor een retourtje Tolhuissluis binnen 2 uur kan.
Maar wil je dat a l t i j d ?
Heb je roei-ambitie tot je uiterste: wedstrijdroeien; waarbij je geconcentreerd op roeitechniek en -conditie, je voorbereid op een relatief korte 'kracht'meting naar verblijdend blik?
  Of voel je er meer voor om je horizon te verbreden in ons Groene Hart. Verder varen door (of langs) polders, over plassen, meren, veenriviertjes, weteringen, vaarten, sloten en kanalen. Er is volop vaarwaterkeuze waarbij je nauwelijks of geen beroepsvaart tegenkomt. En het mooiste, het (roei)waterpeil in het Groene Hart is vaak hoog tov het omliggende land, je kunt  al roeiend zo de polder inkijken. Passeer bruggen en bruggetjes, nu eronderdoor ipv het doordeweekse eroverheen. En dat meestal ook nog zonder het wegverkeer te storen (als dat al op die afgelegen plekken kan komen). We ‘nemen’ dichte bruggen van ca 50-60 cm hoog (dan wel achterover vallend). Toerroeien door verstilde polders met life-haasje-over in de weilanden tussen scholeksters of grutto's.

Als dit je aanspreekt, ga dan toerroeien. In het roeiseizoen wordt er vrijwel maandelijks een dagtocht in elkaar gezet, in eigen roeiwater. Maar ook elders, te gast bij een collega roeivereniging. En niet te vergeten ons jaarlijkse roeiweekend verderweg in voor ons nieuw roeiwater. Soms over de landsgrens.

Klik voor video