Wat doen wij zoal met toerroeien??

Toerroeien in ons Groene Hart en verder weg

Ons vaarwater, vanaf het Aarkanaal de Oude Rijn op naar Avifauna of op zoek naar de verdwenen - Damsche – Uil.
De andere kant op varen we in een half uur op de Leidse vaart tussen de polders en langs de Langeraarse plassen terwijl rechtdoor een retourtje Tolhuissluis binnen 2 uur kan.
Maar wil je dat a l t i j d ?
Heb je roei-ambitie tot je uiterste: wedstrijdroeien; waarbij je geconcentreerd op roeitechniek en -conditie, je voorbereidt op een relatief korte 'kracht'meting naar verblijdend blik?
  Of voel je er meer voor om je horizon te verbreden in ons Groene Hart? Verder varen door (of langs) polders, over plassen, meren, veenriviertjes, weteringen, vaarten, sloten en kanalen. Er is volop vaarwaterkeuze waarbij je nauwelijks of geen beroepsvaart tegenkomt. En het mooiste, het (roei)waterpeil in het Groene Hart is vaak hoog t.o.v. het omliggende land, je kunt al roeiend zo de polder inkijken. Passeer bruggen en bruggetjes, nu eronderdoor i.p.v. het doordeweekse eroverheen. En dat meestal ook nog zonder het wegverkeer te storen (als dat al op die afgelegen plekken kan komen). We ‘nemen’ dichte bruggen van ca. 50-60 cm hoog (dan wel achterover vallend). Toerroeien door verstilde polders met live-haasje-over in de weilanden tussen scholeksters of grutto's.

Als dit je aanspreekt, ga dan toerroeien. In het roeiseizoen wordt er vrijwel maandelijks een dagtocht in elkaar gezet, in eigen roeiwater. Maar ook elders, te gast bij een collega-roeivereniging. En niet te vergeten ons jaarlijkse roeiweekend verder weg in voor ons nieuw roeiwater. Soms over de landsgrens.

Klik voor video