PINKSTER GROENE HART en MEIJE gasten- toertocht

Editie 2021 op maandag 24 mei, 2e pinksterdag zal NIET worden geroeid ivm de Covid omstandigheden

Maar hou wel rekening met de editie 2022

die op 6 juni 2022 zal worden geroeid.

onderstaande aanmeld-etc datums worden nog geactualiseerd.

Organisator van deze gasten toertocht: Toercommissie RV Alphen

Vaarwater: Aarkanaal Damsche / Oude Rijn Ziende Ziende sluis Meije van begin tot eind Nieuwkoopse Plassen overdragen Grote of Aarlanderveense Wetering

Afstand:  33 km

Vertrek/Aankomst 9.00-17.30

RVA-boten beperkt beschikbaar.

Kosten p.p.: 25,00 incl. koffie en na afloop BBQ buffet.

AANMELDINGEN  vr vrijdag 9 mei 2021 per e-mail aan:   toerroeien@rv-alphen.nl

Graag beschikken wij dan over de captain- en deelnemers namen en een mobiel telefoonnr waaronder de ploeg op tweede pinksterdag op het water bereikbaar is.

Betalen per team vr 9 mei 2021 op bankrek. NL36 RABO 0391 6032 48 tnv Roeivereniging Alphen met vermelding Pinkster Groene Hart, eigen roeivereniging en naam captain.

Deel-/annuleren en naamswijzigingen graag  vr 9 mei 2020.

Heb je een  RVA boot in bruikleen toegewezen gekregen en is er toch te weinig belangstelling, laat ons dat dan bijtijds weten, uiterlijk 1 mei 2021. Dan is er nog tijd om een ander -reserve- team uit de wachtrij blij te maken.

Informatie bij toerroeien@rv-alphen.nl of 06 41720867.


Wat brengt deze pinkstermaandag

Met Pinksteren 2021 heeft de natuur de lente vrijwel achter zich gelaten. Dat gaan we beleven langs de Meije en in het prachtige natuurgebied op en rond de Nieuwkoopse Plassen.
Na de starterskoffie gaan we het water van het Aarkanaal op en na 3 km roeien is het bb-uit over de Damsche Rijn naar Zwammerdam waar we weer bb-uit de Ziende Vaart op te gaan. Na het schutten in de Ziende Sluis ga je scherp sb-uit de Meije op. Tussen de koeien, lammeren en weidevogels in de weilanden door, kom je geleidelijk aan in het volop meanderende deel van de Meije. Lage, lagere en smalle bruggetjes, soms onhandig afgemeerde bootjes en plantengroei dwingen je een laag tempo af, dus gelegenheid genoeg om met volle teugen te genieten, ook van eigen stuurkunst. Verderop is de Meije af en toe breder, maar het blijft oppassen geblazen, bruggen en betonnen palen staan hier dan verraderlijk en scheef in je vaarwater. Aan het eind van de Meije is nog een zelf te bedienen klepstuw. Via de Meije Wetering kom je in de Schepegaten. Hier zijn ook lunch-aanleg-plekken te vinden. Je bent nu al een stuk  het Natuurmonumenten domein van de Nieuwkoopse Plassen binnengedrongen. Over de Noordeinderplas, langs Tijsterman, sommigen leggen er ook aan, en over de Gemeentevaart kom je na het oversteken van de Zuideinderplas bij de overdraagplaats. De laatste 5 km gaan met  het hoofd net boven de weilanden met schijntikkertje spelende hazen over de Grote of Aarlanderveense Wetering naar de poel aan de polderkant van de RV Alphen, waar de tocht eindigt.
Na het eindritueel van boten poetsen en zelf douchen wacht in de sociteit het BBQ buffet dat u wordt aangeboden; de drankjes mag je wel betalen.

Kan een tweede pinksterdag afwisselender worden?