Aarkanaal challenges

Veel roeiers hebben tegenwoordig een of ander GPS apparaat bij zich tijdens het roeien. Dit kan een sporthorloge zijn, een speedcoach of ook gewoon een telefoon. Hiermee kan de gevaren 'track' opgeslagen worden, voor latere analyse. Het is daardoor ook mogelijk virtueel tegen elkaar te racen. Daarvoor zijn op het Aarkanaal en de Oude Rijn, ook weer virtueel, een aantal trajecten uitgezet. Door het uploaden van je GPS track kun je meedoen aan deze virtuele races. Voor het bepalen de uitslag/rangorde van de race worden de tijden gecorrigeerd met de KNRB-correctiefactoren voor leeftijd, geslacht en boottype.

Naast .gpx-bestanden, kunnen ook .fit-bestanden van de NK SpeedCoach en .cmt-bestande van de Coxmate worden gebruikt! Verder kunnen tracks bij Strava opgehaald worden!

Wind heeft een flinke invloed op de gevaren tijd. Daarom wordt de windsnelheid (in m/s) en -richting (in graden vanaf Noord) vermeld naast je prestatie. Het getal tussen haakjes is de component van de windsnelheid in de richting van de baan. Een negatieve waarde is tegenwind, positief is meewind.

Log in om een track te uploaden.

Boottype:
Team:

Team:
naamcorrectiefactor
Boottype:
totaal: